PakistanPakistan is een land in het Midden-Oosten en het zesde meest bevolkte land ter wereld. Dit islamitische land wordt begrensd door India en Iran, evenals enkele andere. Zoals veel ontwikkelingslanden zijn er gebieden die zijn gemoderniseerd en andere gebieden die in extreme armoede verkeren. In een poging om opstandelingen te bestrijden, heeft de Pakistan Telecommunication Authority (PTA) onlangs een bevel ingediend om de BlackBerry Enterprise Services, met name BlackBerry-berichten en e-mails, te sluiten. De vraag is, waar wordt verondersteld dat ongeveer 660 GBPS wordt bewaakt en opgeslagen vanuit het glasvezelnetwerk van het land, waar wordt de grens getrokken tussen de privacy van burgers en de nationale veiligheid? Dat is een goede, zo niet de beste reden om een ​​VPN te gebruiken.

RankVPN ServiceVPN Fan
PriceVisitServer
Locaties Nr
LogsBrowser
Extensies Slim
DNS
1ExpressVPN$ 6,67ExpressVPN160SelectievakjeSelectievakjeSelectievakje
2NordVPN$ 3,49NordVPN87SelectievakjeSelectievakjeSelectievakje
3Privé-internettoegang$ 2,85PIA49SelectievakjeSelectievakje
4CyberGhost$ 2,75CyberGhost80SelectievakjeSelectievakje
5IPVanish$ 3,25IPVanish76Selectievakje

Aangezien BlackBerry Enterprise Services versleuteld en off-shore worden opgeslagen, vormen ze een probleem voor de bewaking. Hoewel BlackBerry Limited is overeengekomen om onder wettige bevelen met de PTA samen te werken, stellen ze dat ze nooit onbelemmerde toegang tot hun BES-servers hebben aangeboden. Daarom heeft de regering de stopzetting van hun gecodeerde diensten voor alle mobiele gebruikers opgedragen. De BlackBerry in Pakistan wordt in feite net als een normale mobiele telefoon. Zes dagen voor deze aankondiging verklaarden de Pakistanen dat ze het toezicht op elektronische communicatie zouden gaan verhogen. Als u reist naar of woont in Pakistan, moet al uw communicatie worden gedaan met een VPN.

Laten we, gezien de toegenomen monitoring, enkele redenen bespreken voor het gebruik van een VPN in Pakistan. De overheid houdt duidelijk niet van encryptie. Door een VPN te gebruiken, kunt u een veilige verbinding met een server tot stand brengen, mogelijk in een ander land. De overheid ziet dit soort verkeer als gecodeerd, maar ziet geen bijzonderheden. Hoewel we de noodzaak van het beschermen van de nationale veiligheid begrijpen, heeft Pakistan op bijna alle niveaus wijdverbreide corruptie. Er zijn grote kansen dat gegevens verkeerd worden behandeld.

Zoals we al zeiden, zijn BlackBerry Enterprise Services geblokkeerd, maar dat geldt ook voor zaken als Voice over IP (VoIP) en Skype. Stel u voor dat u voor zaken naar Pakistan reisde en u wilde spreken met uw dierbaren uit uw land. Aangezien het spraakprogramma Skype daar is geblokkeerd, is de manier om er toegang toe te krijgen, verbinding te maken met een VPN en zou u die beperking kunnen omzeilen. Hetzelfde kan worden gezegd met de populaire premium internetstreamingservice, Netflix. Er is momenteel nergens in het Midden-Oosten een vorm van Netflix. Als je een betaald abonnement had, zou je gewoon verbinding maken met een VPN en kon je de regio bekijken die je wilde. Dit helpt natuurlijk ook om websites of kanalen te deblokkeren die daar mogelijk zijn geografisch geblokkeerd.

Inmiddels zouden de voordelen van het gebruik van een VPN in Pakistan relatief duidelijk moeten zijn, maar we zullen ze nog een keer bespreken. De beste reden om een ​​VPN te gebruiken is om veiligheidsredenen. Zelfs als we de onderdrukkende monitoring van internetverkeer door de overheid uit deze vergelijking zouden verwijderen, zijn er nog steeds genoeg andere mensen die graag uw privégegevens in handen willen krijgen. VPN’s bieden een versleutelingslaag voor uw surfen op het web om uw privacy te beschermen.

De tweede reden is om de toegang tot geblokkeerde inhoud of sites te deblokkeren. Zoals u ziet, blokkeert de regering de toegang tot bepaalde websites en applicaties in Pakistan. Bedrijven kunnen ook inhoud blokkeren als u zich buiten een doelgebied bevindt, op basis van IP. Een VPN helpt je toegang te krijgen tot beide scenario’s. Welke provider moet je echter kiezen??

We hebben een aantal goede aanbevelingen voor Pakistan met betrekking tot de te kiezen opties. Hoewel al onze opties veilige codering gebruiken, zou het gebruik van het OpenVPN-protocol altijd waar mogelijk uw beste keuze zijn. Als snelheid van essentieel belang is, zou je OpenVPN (UDP) gebruiken. Dat is de beste optie voor Skype, VoIP, online gamen of zelfs het gebruik van streamingdiensten zoals Netflix. Als u verbindingsproblemen heeft en problemen met het wegvallen van de verbinding, zou uw favoriete optie OpenVPN (TCP) moeten zijn. Dit laatste kan de verbinding enigszins vertragen, maar de gegevens ondergaan een foutcontrole. Om een ​​VPN te streamen of verbinding te maken via een mobiel netwerk, kunt u ook kijken naar andere protocollen, waaronder L2TP en IKEv2, voor een goede privacy.

Als u inhoud wilt deblokkeren of uw gegevens wilt beveiligen, raden we ExpressVPN aan. Ze houden geen logboeken bij en hebben een kill-switchfunctie, dus het zorgt ervoor dat uw webactiviteit veilig is. Als je wilt proberen Netflix te streamen, is ExpressVPN opnieuw de beste keuze. Ze hebben een zeer groot netwerk en bieden ook een mobiele client, dus u hoeft alleen verbinding te maken en u kunt streamen vanuit de landen met de grootste inhoudsbibliotheken. De VS hebben voorlopig de grootste.

Als u alleen toegang wilt hebben tot geografisch beperkte inhoud, zou u ExpressVPN MediaStreamer willen kiezen. Hun Smart DNS-service helpt bij het deblokkeren van kanalen zonder het lichte snelheidsverlies. Aangezien alle grote steden in Pakistan breedbandsnelheden bieden van 1-50 mbps, raden we aan om voor de versleutelde optie te gaan. We zouden het niet aanbevelen om voor veiligheid te handelen. Terwijl snelheid in sommige gevallen een probleem is als je probeert te streamen, aangezien je maar een snelheid van 800 mbps nodig hebt, mag er geen kwaliteitsverlies zijn. De extra coderingslaag is elk snelheidsverlies waard.

Kijk voor de duidelijkheid op onze top 10 VPN-services als je andere opties wilt. De opties die we in dit bericht noemen, zijn over het algemeen de beste, dus dat hoeft waarschijnlijk niet. We gebruikten veiligheid, snelheid en prijs als criteria in onze keuzes. Daarnaast hebben we ook degenen gekozen met een groot aantal netwerkservers waarmee u mogelijk verbinding wilt maken. Betrouwbare VPN-providers beveiligen uw privacy en beschikken over snelle netwerken voor het streamen van high-definition inhoud vanuit andere landen. Onze keuzes doen beide.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me