McAfee-embleemMcAfee-antivirussoftware is een van de bekendste ter wereld. Opgericht in 1987 door John McAfee, is het bedrijf nu volledig in handen van Intel. De antivirussoftware, die nu Intel Security wordt genoemd, draagt ​​nog steeds de naam van de oprichter. Ze bieden momenteel drie antivirusproducten aan. Dat zijn Total Protection, Internet Security en AntiVirus Plus.

Met deze opties hangt wat u kiest af van uw behoeften. We tonen de prijzen voor de drie onderstaande producten, maar we gebruiken McAfee Total Protection voor onze demonstratie. Met de vermelde opties kunt u al uw apparaten een jaar lang beschermen.

Prijzen voor antivirusproducten van McAfeeZoals u hierboven ziet, kost McAfee Total Protection slechts $ 49,99 voor een jaar. McAfee Internet Security kost $ 79,99 voor een jaar. McAfee AntiVirus Plus kost 59,99 dollar per jaar. Het is duidelijk dat de Total Protection-versie de beste deal is en de meeste bescherming biedt. We vinden het leuk dat McAfee meerdere apparaten dekt die met dezelfde licentie zijn inbegrepen. McAfee ondersteunt verschillende besturingssystemen. Dat zijn Windows 7+, Mac OSX 10.8+, Android 2.1+ en iOS 8+. Hoewel het misschien verwarrend klinkt, zullen we de verschillende functies in een oogwenk bespreken.

Antivirusbescherming

Over het algemeen werken antivirusprogramma’s hetzelfde. U begint met het installeren van de software en vervolgens wordt er een scan uitgevoerd om ervoor te zorgen dat uw systeem veilig is. Nadat u de software hebt geïnstalleerd, raden we u aan een volledige systeemscan uit te voeren. Anders detecteert de software mogelijk niet alle schadelijke bestanden. Houd er ook rekening mee dat McAfee externe USB-stations niet automatisch scant. We zouden graag meer keuze zien in de scans die we kunnen doen.

Hoewel u geen scans kunt plannen, bewaakt de realtime beveiligingsfunctie uw systeem. Telkens wanneer een bestand wordt gebruikt, scant McAfee het en beschermt het u tegen bedreigingen. Een ander item dat we graag zouden zien, is meer specifieke informatie over gevonden bestanden. Het toont het specifieke bestand niet, maar het biedt wel een virusdefinitiepagina. Op die manier kunt u, als er valse positieven zijn, de exacte naam en locatie van het bestand zien waar het is gevonden.

Knop voor McAfee AntiVirus.Beveiligings- en privacyfuncties

Als u antivirusprogramma’s onderzoekt, is een van de dingen waarnaar u op zoek bent de lijst met functies. McAfee biedt een aantal goede, waaronder een wachtwoordbeheerder. Nu zullen we het hebben over de functies onder elke kop die u hieronder ziet.

McAfee AntiVirus-consoleVirus-en spywarebescherming:

  • Scan uw pc – Hier kunt u een snelle scan of een volledige systeemscan uitvoeren. Als er detecties zijn, zal het klikken op een link een virusprofiel opleveren op de McAfee-website.
  • Realtime scannen – Zoals we al zeiden, zal de realtime scanfunctie uw pc continu scannen op bedreigingen door bestanden te controleren wanneer ze worden gebruikt. Onder deze kop kunt u specifieke bestanden toevoegen of uitsluiten.

Web- en e-mailbeveiliging:

  • Firewall – Beschermt uw pc tegen kapers die persoonlijke informatie kunnen stelen en controleert verzonden en ontvangen informatie. Beschikbaar op de Total Protection-versie.
  • Anti spam – Zoals de naam al zegt, zorgt de antispamfunctie ervoor dat spam en ongewenste e-mail niet in uw inbox terechtkomen. Beschikbaar op de versies Internet Security en Total Protection.
  • Webbescherming – Beoordelingssysteem dat u vertelt over de veiligheid van een website voordat u deze bezoekt.

Ware sleutel:

Wachtwoordbeheerder die wachtwoorden importeert en belangrijke informatie opslaat, zodat u dat niet hoeft te doen. U kunt ook verificatie door twee partijen toevoegen. True Key heeft alle mogelijkheden en voordelen van een volledige wachtwoordbeheerder. Het zou leuk zijn als ze een wachtwoordgenerator zouden toevoegen. Beschikbaar op de versies Internet Security en Total Protection.

Gegevensbescherming:

Shredder – De enige optie die onder deze kop wordt genoemd, is de shredder. Dat helpt om gevoelige informatie veilig te houden. Beschikbaar op alle versies.

PC- en thuisnetwerktools:

  • Mijn thuisnetwerk – Netwerkbeheertool waarmee u computers en apparaten in de gaten kunt houden. Hiermee kunt u ook beveiligingsproblemen op pc’s met McAfee oplossen.
  • Snel schoon – Verbetert de pc-prestaties door oude bestanden te verwijderen.
  • Kwetsbaarheidsscanner – Vindt en actualiseert eventuele softwareproblemen.

Ouderlijk toezicht:

Hiermee kunt u webactiviteiten volgen en beheren. Beschikbaar op de versies Internet Security en Total Protection.

Thuis knop:

Hier kunt u uw beveiliging beheren en meer apparaten toevoegen.

Zoals u kunt zien, zijn er verschillende opties waaruit u kunt kiezen wanneer u de verschillende versies van McAfee gebruikt. De wachtwoordbeheerder is geweldig en het is leuk om al je apparaten toe te voegen. Hun Quick Clean-tool helpt uw ​​pc goed te laten werken.

Installatie en ondersteuning

Antivirussoftware moet eenvoudig te installeren zijn. McAfee maakt het u gemakkelijk. Download gewoon de versie die u wilt gebruiken. Vervolgens ziet u de McAfee Installer-controle om ervoor te zorgen dat de software op uw computer wordt uitgevoerd.

McAfee Antivirus-installatiescherm

Nadat alles is geïnstalleerd, zie je het onderstaande scherm. Ga je gang en klik op de link “Voer een scan uit” om je eerste scan uit te voeren.

McAfee AntiVirus-console

Vanaf hier kunt u de andere opties bekijken waar we het eerder over hadden. Ter ondersteuning biedt McAfee nogal wat verschillende opties. Dat zijn 24/7 live chat, e-mail en telefonische ondersteuning. Bovendien bieden ze McAfee TechMaster-services. Net als sommige andere bedrijven worden premium services aangeboden tegen een vaste vergoeding. De services zijn opgezet & Optimaliseren, Virusverwijderingsservice, Instellen & Bescherm, geavanceerde probleemoplossing en Concierge Gold. Hoewel ze niet onredelijk zijn in hun prijzen, moet u bereid zijn wat geld uit te geven als u besluit hun diensten te gebruiken.

Systeemimpact en antivirusprestaties

Er zijn verschillende factoren waar u naar wilt kijken bij het kiezen van een antivirusprogramma. Twee van de grootste zijn systeemimpact en antivirusprestaties. Systeemimpact is de hoeveelheid vertraging die de AV-software op uw pc veroorzaakt. McAfee presteerde niet zo goed als we hadden gehoopt. Volgens het onafhankelijke testlaboratorium av-Test scoorde McAfee een 83% in systeemimpact. Dat is onder het industriegemiddelde in live tests.

Een andere factor die u in een antivirusprogramma wilt hebben, is een factor die u tegen grote bedreigingen zal beschermen. Helaas scoorde McAfee ook niet erg goed in bescherming. In de tests scoorden ze onder het branchegemiddelde. Het enige waar McAfee goed op scoorde, was het aantal false positives. Het branchegemiddelde is drie, maar McAfee heeft er geen gevonden.

Knop voor McAfee AntiVirusOnze tests

We houden er altijd van om onze eigen tests uit te voeren bij het beoordelen van antivirussoftware. Er zijn twee soorten tests die normaal worden gebruikt. U kunt testen op snelheid of virusgevoeligheid.

McAfee vindt virus

Toen we probeerden de nep-virusbestanden van een testwebsite te downloaden, lieten McAfee ons dat doen. Hoewel realtime bescherming was ingeschakeld, werden we eerst gestopt door Windows 10. Uiteindelijk kregen we het bericht dat u hieronder ziet waarin staat dat het een bestand in quarantaine heeft geplaatst. We zijn een beetje verbaasd over de aarzeling die we zijn tegengekomen.

Bestand is in quarantaine geplaatst

Een andere test die we graag doen, is door een nep-virusstring te gebruiken en deze op uw bureaublad op te slaan. Nogmaals, de software is ingesteld op realtime bescherming. Het bestand werd pas gevonden toen we een quick scan uitvoerden. Zoals we eerder al zeiden, wil je ook alle externe schijven scannen die je aansluit. Aangezien virusprogramma’s vrij standaard zijn, werkt de Macintosh-versie op dezelfde manier.

McAfee Security Innovations voor Android

Een van de leuke functies van McAfee Security Innovations is de mogelijkheid om al uw apparaten met hetzelfde account te verbinden. Laten we eens kijken hoe we het kunnen installeren. Nadat je naar de Google Play Store bent gegaan, zoek je naar McAfee Security Innovations. Tik vervolgens op de installatieknop en vervolgens op de knop Openen wanneer deze is voltooid.

McAfee Android-installatieschermen

Lees vanuit het middelste scherm de EULA en tik op Ik ga akkoord (iedereen leest die, toch?). Op het volgende scherm kunt u veel verschillende tools voor privacy en bescherming downloaden. Ze zijn gescheiden in wat uw doelen zijn.

mcafee-android-second1

Het zou leuk zijn om al deze oplossingen op één plek te zien, in plaats van gefragmenteerd te zijn in verschillende applicaties. De app die wordt gebruikt om op malware te scannen, staat in de bovenstaande afbeelding, Light Mobile Anti-Malware. Als u de apparaten van uw gezin wilt kunnen bewaken, wilt u McAfee Family Protection installeren. Door dit te doen, kunt u websites toevoegen, websites blokkeren of zien hoe betrouwbaar een site is voordat u ernaar gaat. Net als de Windows- en Mac-versie is de iOS-versie vergelijkbaar met Android.

Laatste gedachten

Om deze recensie af te ronden, is McAfee AntiVirus in orde. Het heeft een aantal behoorlijke opties, maar we zouden willen dat het beter zou hebben gepresteerd op onze tests en die van de onafhankelijke laboratoria. We houden van de True Key-wachtwoordbewaarder. De software kan zwaar zijn tijdens het scannen en we zouden graag zien dat het bedrijf een spelmodus toevoegt. Als u externe schijven toevoegt, moet u een volledige systeemscan uitvoeren op virussen.

Als u op zoek bent naar de functies die McAfee biedt, is het McAfee Total Protection-pakket het eerste jaar een goede prijs. Er zijn andere antivirusprogramma’s op de markt die mogelijk een betere dekking bieden. Als je verschillende opties wilt, kijk dan eens naar onze beste antivirussoftware bladzijde.

Knop voor McAfee AntiVirus.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me