Malwarebytes emblémaA rosszindulatú programok (gyakran MBAM-nek neveznek) egy jól ismert rosszindulatú programok elleni program. Az internetbiztonsági cég, amelyet 2008-ban alapították a kaliforniai San Jose-ban, gyorsan nőtt. Noha a vállalkozás már régóta nem működik, a Malwarebytes az egyik kedvenc program a rosszindulatú programok fenyegetéseinek eltávolítására. Csak egy terméket kínálnak otthoni használatra. Ez az Anti-Malware Premium. Ebben az áttekintésben áttekintünk néhány nagyszerű dolgot, és segítünk megnézni, hogy az Ön számára megfelelő-e. Ennek bizonyítására a Windows 10 verziót fogjuk használni.

A Malwarebytes az anti-malware kifejezést használja az antivírus helyett. Ennek oka az, hogy inkább a vírusok helyett a rosszindulatú programok felé irányul. A rosszindulatú programok egy széles kategória, amely a trójai, vírusok, kémprogramok és férgek körébe tartozik. Az alábbiakban látható az általuk kínált termék ára.

A rosszindulatú képletű permium árképzéseMint láthatja, a Malwarebytes Anti-Malware Premium egy év alatt akár három számítógép védelmét is kínálja 29,95 dollár áron. Ha ennél többet szeretne lefedettséget szerezni, akkor további három blokkot is meg lehet vásárolni azonos áron. Nagyszerű lenne, ha további évek állnak rendelkezésre. Szeretnénk látni konkrét számokat is, amelyeket meg lehet vásárolni. Ha négy olyan számítógépe van, amelyet védeni szeretne, akkor nem szeretne hat vásárolni.

A Windows alkalmazás mellett a Malwarebytes védelmet nyújt a Mac és az Android számára is. Sajnos a licenc nem használható a többi verzióhoz, ezért külön licenceket kell vásárolnia. Egy pillanat alatt beszélünk a program különféle szolgáltatásairól és beállításairól.

Vírusvédelem

Mint sok víruskereső és rosszindulatú program, a Malwarebytes úgy működik, hogy a szoftver telepítése után kezdeti ellenőrzést végez. A Malwarebytes először önmagában frissíti a fájlokat, de akkor meg kell nyomnia a beolvasás gombot. Három különböző beolvasás érhető el. Ezek a Hyper Scan, az Custom Scan és a Threat Scan. A Threat Scan a három választás közül a leginkább érintett. A választott függ attól, hogy mit szkennel. Ne feledje, ha úgy dönt, hogy mindent átkutat a számítógépen, ez eltarthat egy ideig.

A szkennelés ütemezhető lehet az MBAM esetében, és beállítható a szkennelésre, ameddig csak tetszik. Ha úgy dönt, hogy nem módosítja a beállításokat, a program napi egyszer automatikusan mindent átkutat. Testreszabhatja a szoftvert mappák beillesztésére vagy kizárására, ha szeretné. A szkennelést elhalaszthatja akkor is, ha szerencsejátékot játszik, vagy más erőforrás-igényes feladatot végez.

Malwarebytes gombBiztonsági és adatvédelmi szolgáltatások

A Malwarebytes néhány funkciót és beállítást kínál, de mi áttekinti azokat, amelyek ezek. Ismét csak Anti-Malware Prémiumot kínálnak. Az alábbi képen látható a műveleti konzol. A tetején láthatja a négy fő kategóriát, amelyeket megnézhet. Minden jól meg van címkézve és könnyen olvasható.

Malwarebytes szkennelési konzol

Irányítópult: Ezen a képernyőn megtalálja a licencinformációkat, az adatbázis verzióját, a beolvasás folyamatát (vagy amikor a következő vizsgálat megtörténik), valamint a valósidejű védelem állapotát..

Letapogatás:

 • Threat Scan – A legnépszerűbb vizsgálat. Ellenőrzi az összes olyan helyet, ahol a rosszindulatú programok elrejthetnek. Javasoljuk, hogy minden nap futtassa, hogy megbizonyosodjon arról, hogy rendszere tiszta-e. Ez a szkennelés jól működik, és jó munkát is végez. A kb. futási idő 8 perc.
 • Egyéni vizsgálat – Ezzel a szkenneléssel beállíthatja azokat a pontos fájlokat vagy mappákat, amelyeket be szeretne keresni a problémákhoz. Ez eltarthat egy ideig, és átmegy a kért mappákon. A kb. a futási idő több mint 40 perc lehet, attól függően, hogy mit tartalmaz (átvizsgáltuk a teljes merevlemezt, így a miénk némi időbe telt).
 • Hyper Scan – Gyorsan ellenőrizze, hogy vannak-e rosszindulatú programok a memóriában és az indító objektumokban. Ez az eszköz csak az aktív fenyegetéseket célozza meg, így azok gyorsabban megtalálhatók. A kb. A futási idő körülbelül egy perc. Ez a vizsgálat nem sokat fog mondani neked, ezért érdemes futtatni a Fenyegetés-vizsgálatot.

Beállítások:

 • Általános beállítások – Ez a beállításcsoport csak arra vonatkozik, hogy milyen nyelven jelennek meg az értesítések, és ha engedélyezve vannak, amikor fenyegetés történik.
 • Malware kizárások – Itt hozzáadhat olyan fájlokat vagy mappákat, amelyeket nem akar beolvasni. Ha vannak almappák is, akkor azokat sem szkenneljük be.
 • Internetes kizárások – Mivel az MBAM ellenőrzi a meglátogatott webhelyeken a rosszindulatú programokat, blokkolja azokat a webhelyeket, amelyek véleménye szerint nem biztonságosak. Ha gyakran használ olyan webhelyet, amelyről ismeri, hogy rendben van, hozzáadhatja a domain nevet, IP címet vagy akár az adott webhelyet használó programot is.
 • Észlelés és védelem – Ebben a címsorban számos dolgot beállíthat, vagy békén hagyhatja. Már konfigurálva van a legjobb opciókhoz, de javasoljuk, hogy jelölje be a „rootkitkészletek keresése” jelölőnégyzetet is..
 • Frissítse a beállításokat – Az MBAM értesíti, ha az adatbázis több mint hét napot elavult, és ellenőrzi a programfrissítéseket. Ezen a lapon a proxyt is beállíthatja.
 • Előzmények beállításai – A szkennelés naplózási beállításainak módosítása.
 • Hozzáférési házirendek – Az MBAM-beállításokhoz és -funkciókhoz való hozzáférés ellenőrzése.
 • További beállítások – Itt késleltetheti az indítást, indíthatja el a védelmet indításkor, automatikus karanténba tételeket, és csökkentheti a szkennelések prioritását..
 • Automatizált ütemezés – Alapértelmezés szerint a fenyegetés letapogatása minden nap be van állítva, és a frissítések óránként egyszer ellenőrizhetők. Szükség esetén hozzáadhatja, szerkesztheti vagy eltávolíthatja ezeket a feladatokat.

Mint láthatja, a Malwarebytes Anti-Malware számos beállítással és beállítással rendelkezik. Az internetes kizárás funkció kedvező, mert bosszantó lehet figyelmeztető üzeneteket kapni az ismerős webhelyekről. Ugyanez mondható el a programok esetében. Örülünk, hogy kivételeket lehet tenni.

Telepítés és támogatás

Az MBAM néhány lépésben könnyen telepíthető. Miután letöltötte a fájlt, folytassa és telepítse. Ha végzett, ellenőrizheti az asztalon az MBAM ikont, vagy pedig a tálcát. Nyissa fel, és látni fogja az alábbi képernyőt.

A Malwarebytes keresési képernyője

Itt végezhet fenyegetést, egyéni vagy gyorskeresést.

Fut a fenyegetés-vizsgálat

A fenti képen látható a fenyegetés-letapogató képernyő. Ezután jelentést fog kapni az összes MBAM-ról.

A Malwarebytes támogatását többféle módon kezelik. Van egy tudásbázis, fórumok és jegyrendszer. A támogatási idő 6: 00–17: 00 (csendes-óceáni (GMT-7)), hétfőtől péntekig. Nagyon támogatják őket, és mikor beküldtünk egy jegyet, két órán belül visszaérkeztünk a válaszra. Nem ismert, hogy nyitva vannak-e a nagyobb ünnepnapokon. A Mac telepítése és működése nagyon hasonló a Windows verzióhoz.

Hatás és teljesítmény

Az eszközök keresésekor az ütközés és a teljesítmény fontos. Senki sem akarja, hogy elragadjanak az intenzív rendszerkeresések, de azt is meg akarják védeni. A Malwarebytes nem használt sok erőforrást a teljes rendszerkeresés futtatásakor. Nem volt gondunk olyan feladatok elvégzésében, amelyeket akartunk. Ha számítógépe régebbi, és észreveszi a rendszer késését, akkor mindig engedélyezheti a „prioritás csökkentése” mezőt, amelyről korábban beszéltünk.

Malwarebytes gombVizsgálataink

Általában több vírusellenes tesztet használunk annak ellenőrzésére, hogy a termék működik-e. Ezúttal azonban nem tudtunk. Noha a termékről azt állítják, hogy a vírusokra is kiterjed, a támogató csoport azt mondta nekünk, hogy elsődleges funkciójuk nem a vírusok blokkolása volt. A hamis vírus teszteink sikertelen Bizonyos tesztekkel láttak el minket, amelyek az Intelguardians Labs részéről működtek, de ezeket a teszteket egy ideje elkészítették. A tesztek továbbra is relevánsak lehetnek, de nincs módunk valóban megismerni. Lehet, hogy a rosszindulatú programok további rosszindulatú programokat találnak, amelyeket mások nem fognak használni, de ez nem nyújt teljes megoldást.

Malwarebytes Anti-Malware for Android

Bár az MBAM ezen verzióját Malwarebytes Anti-Malware mobile néven hívják, csak az Android számára érhető el. Töltse le a Google Play Áruházot. Ezután írja be a Malwarebytes parancsot. Ha megtalálta, érintse meg a telepítés gombot. Várjon néhány percet, és koppintson a megnyitás gombra.

Malwarebytes Mobile telepítő képernyők

Miután elfogadta a feltételeket, kattintson a javítás gombra. Ha nincs rosszindulatú program, akkor olyan üzenetet fog látni, mint amit a harmadik képernyőn lát.

MBAM szkennelési képernyők

És ennyi is van a Malwarebytes Anti-Malware mobil verziójában. Hasonló lehetőségeket találhat azokhoz a lehetőségekhez, amelyekről korábban beszéltünk, ha megérinti a műszerfal szó mellett található menüt. Sajnos az MBAM számára nem érhető el iOS verzió.

Végső gondolatok

Azt találtuk, hogy a Malwarebytes Anti-Malware az antivírusok másodlagos megoldásaként rendben van. Javasoljuk, hogy használja egy jó víruskereső programmal együtt. Ellenkező esetben sebezhető lesz a vírusok ellen. Nem volt képes felismerni az általunk általánosan használt mesterséges fájlokat, de a rosszindulatú fájlokat nagyon jónak találta. Még mindig azt szeretnénk, ha ugyanazzal a licenccel fedezhetne különféle típusú eszközöket. Ha további védelmet szeretne az antivírusán kívül, próbálja ki ezt.

Malwarebytes gomb

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me