Grb McAfeeMcAfee antivirusni softver jedan je od najpoznatijih na svijetu. Tvrtka je 1986. osnovala John McAfee, a u potpunosti je u vlasništvu Intel-a. Nazivan sada Intel Intel Security, antivirusni softver i dalje nosi ime osnivača. Trenutno nude tri antivirusna proizvoda. To su Total Protection, Internet Security i AntiVirus Plus.

S ovim mogućnostima ono što odaberete ovisi o vašim potrebama. U nastavku prikazujemo cijene za tri proizvoda, ali koristit ćemo McAfee Total Protection za demonstraciju. Navedene opcije omogućuju vam da zaštitite sve svoje uređaje tijekom godine dana.

Cijene za McAfee antivirusne proizvodeKao što vidite gore, McAfee Total Protection iznosi samo 49,99 USD za godinu dana. McAfee Internet Security iznosi 79,99 dolara za godinu dana. McAfee AntiVirus Plus je 59,99 dolara godišnje. Jasno je da je verzija Total Protection najbolja ponuda i nudi najviše zaštite. Sviđa nam se kako McAfee pokriva više uređaja koji su uključeni u istu licencu. McAfee podržava nekoliko različitih operativnih sustava. To su Windows 7+, Mac OSX 10.8+, Android 2.1+ i iOS 8+. Iako može zvučati zbunjujuće, u trenu ćemo pregledati različite značajke.

Zaštita od antivirusa

Općenito, antivirusni programi djeluju isto. Započinjete instalacijom softvera, a zatim se izvodi skeniranje kako bi se osiguralo da je vaš sustav siguran. Nakon što instalirate softver, predlažemo da napravite potpuno skeniranje sustava. Inače softver možda neće otkriti sve štetne datoteke. Također, imajte na umu da McAfee neće automatski skenirati vanjske USB pogone. Željeli bismo vidjeti više izbora u skeniranjima koja možemo učiniti.

Iako ne možete zakazati skeniranja, značajka zaštite u realnom vremenu nadzirat će vaš sustav. Kad god se datoteka koristi, McAfee će je skenirati i zaštititi od prijetnji. Još jednu stavku koju bismo željeli vidjeti su konkretnije informacije o bilo kojoj pronađenoj datoteci. Ne prikazuje određenu datoteku, ali pruža stranicu s definicijom virusa. Na taj način, ako postoje lažni pozitivni podaci, možete vidjeti točno ime i lokaciju datoteke gdje je pronađena.

Gumb za McAfee AntiVirus.Značajke sigurnosti i privatnosti

Ako istražujete antivirusne programe, jedna od stvari koju tražite je popis značajki. McAfee nudi neke dobre, uključujući upravitelja lozinki. Sada ćemo govoriti o značajkama ispod svakog zaglavlja koji vidite u nastavku.

McAfee AntiVirus konzolaZaštita od virusa i špijunskog softvera:

  • Skenirajte svoje računalo – Ovdje možete izvršiti brzo ili potpuno skeniranje sustava. Ako postoje detekcije, klikom na vezu osigurat ćete profil virusa na web stranici McAfee.
  • Skeniranje u stvarnom vremenu – Kao što smo spomenuli, značajka skeniranja u stvarnom vremenu kontinuirano će skenirati vaše računalo protiv prijetnji provjeravajući datoteke u bilo kojem trenutku koje se koriste. U ovom naslovu možete dodati ili isključiti određene datoteke.

Zaštita web i e-pošte:

  • firewall – Štiti vaše računalo od otmičara koji mogu ukrasti osobne podatke i monitore poslanih i primljenih podataka. Dostupno u verziji Total Protection.
  • Protiv neželjenog sadržaja – Kao što ime navodi, značajka za zaštitu od neželjene pošte spriječit će ulazak neželjene pošte u neželjenu poštu. Dostupno u verzijama Internet Security i Total Protection.
  • Web zaštita – Sustav ocjenjivanja koji govori o sigurnosti web stranice prije nego što ga posjetite.

Istinski ključ:

Upravitelj lozinki koji će uvesti lozinke i pohraniti važne podatke, tako da ne morate. Također možete dodati dvostranu provjeru autentičnosti. True Key ima sve mogućnosti i prednosti potpunog upravitelja lozinki. Bilo bi lijepo kad bi dodali generator lozinki. Dostupno u verzijama Internet Security i Total Protection.

Zaštita podataka:

shredder – Jedina opcija navedena u ovom naslovu je alat za uništavanje. To pomaže u čuvanju osjetljivih podataka. Dostupno u svim verzijama.

Alati za PC i kućnu mrežu:

  • Moja kućna mreža – Alat za upravljanje mrežama koji će vam omogućiti da pazite na računala i uređaje. Također će vam omogućiti da riješite sigurnosne poteškoće na osobnim računalima s McAfeeom.
  • Brzo čišćenje – Poboljšava performanse računala uklanjanjem starih datoteka.
  • Skener ranjivosti – Pronalazi i ažurira sve probleme sa softverom.

Roditeljski nadzor:

Omogućuje vam nadzor i nadzor web aktivnosti. Dostupno u verzijama Internet Security i Total Protection.

Početna tipka:

Ovdje možete upravljati svojom sigurnošću i dodavati još uređaja.

Kao što vidite, postoji nekoliko različitih opcija koje možete odabrati kad koristite različite verzije McAfee-a. Držač lozinke je sjajan i lijepo je biti u mogućnosti dodati sve svoje uređaje. Njihov alat Quick Clean pomoći će vašem računalu da dobro radi.

Instalacija i podrška

Antivirusni softver trebao bi biti jednostavan za instaliranje. McAfee pojednostavljuje stvari. Samo preuzmite verziju koju želite koristiti. Zatim ćete vidjeti provjeru programa McAfee Installer kako biste bili sigurni da će se softver pokrenuti na vašem računalu.

Zaslon za instaliranje McAfee Antivirus

Nakon što je sve instalirano, vidjet ćete zaslon u nastavku. Idite naprijed i kliknite vezu na kojoj piše “Pokreni skeniranje” da biste napravili početno skeniranje.

McAfee AntiVirus konzola

Odavde možete provjeriti ostale mogućnosti o kojima smo razgovarali ranije. Za podršku, McAfee nudi prilično nekoliko različitih opcija. To su 24/7 live chat, e-pošta i telefonska podrška. Uz to, nude usluge McAfee TechMaster. Kao i neke druge tvrtke, premium usluge nude se uz određenu naknadu. Usluge su postave & Optimizirajte, Usluga uklanjanja virusa, Postavljanje & Zaštitite, napredno uklanjanje problema i Concierge Gold. Iako nisu nerazumni u svojim cijenama, budite spremni potrošiti nešto novca ako se odlučite za korištenje njihovih usluga.

Učinak sustava i antivirusne performanse

Nekoliko je čimbenika na koje trebate pogledati pri odabiru antivirusnog programa. Dvije najveće su utjecaj na sustav i antivirusni rad. Utjecaj sustava je količina kašnjenja koje AV softver uzrokuje na vašem računalu. McAfee nije nastupio onako dobro kako smo se nadali. Prema neovisnom laboratoriju za testiranje, av-Test, McAfee je postigao 83% u utjecaju na sustav. To je ispod industrijskog prosjeka u testovima uživo.

Drugi čimbenik koji želite u antivirusnom programu je onaj koji će vas zaštititi od većih prijetnji. Nažalost, ni McAfee se nije najbolje snašao u zaštiti. U testovima su ocijenili ispod industrijskog prosjeka. Jedna stvar na koju je McAfee postigao dobar rezultat bio je broj lažnih pozitivnih rezultata. Prosjek u industriji je tri, ali McAfee nije pronašao nijedan.

Gumb za McAfee AntiVirusNaši testovi

Uvijek volimo pokrenuti vlastite testove prilikom pregleda antivirusnog softvera. Postoje dvije vrste testova koje se obično koriste. Možete testirati na brzinu ili osjetljivost na virus.

McAfee pronašao virus

Kad smo pokušali preuzeti lažne datoteke virusa s testirajuće web stranice, McAfee nam je dopustio da to učinimo. Iako je uključena zaštita u stvarnom vremenu, Windows 10 nas je najprije zaustavio. Na kraju smo dobili poruku koju vidite dolje u kojoj stoji da je postavila karantenu datoteku. Malo smo iznenađeni oklijevanjem na koje smo naišli.

Datoteka je u karanteni

Još jedan test koji volimo učiniti je pokretanje pomoću lažnog virusa i spremanje na radnu površinu. Softver je opet postavljen u realnom vremenu. Datoteka nije pronađena sve dok nismo brzo pokrenuli skeniranje. Kao što smo ranije rekli, također ćete htjeti skenirati sve vanjske pogone na koje se priključite. Budući da su virusni programi prilično standardni, Macintosh verzija djeluje na isti način.

McAfee sigurnosne inovacije za Android

Jedna od lijepih karakteristika McAfee Security Innovations je mogućnost povezivanja svih uređaja na isti račun. Pogledajmo kako to instalirati. Nakon odlaska u Google Play Store, potražite McAfee Security Innovations. Zatim dodirnite gumb za instalaciju, a zatim gumb Otvori kad se završi.

McAfee Android Install zasloni

S srednjeg zaslona pročitajte EULA i dodirnite Prihvaćam (svi ih čitaju, zar ne?). Na sljedećem zaslonu možete preuzeti mnogo različitih alata za zaštitu privatnosti i zaštite. Oni su razdvojeni u onome što su vaši ciljevi.

mcafee-android-second1

Bilo bi lijepo vidjeti sva ta rješenja na jednom mjestu, umjesto da ih se fragmentira na različite aplikacije. Aplikacija koja se koristi za skeniranje zlonamjernog softvera nalazi se na gornjoj slici Light Mobile Anti-Malware. Ako želite biti u mogućnosti nadzirati uređaje svoje obitelji, morat ćete instalirati McAfee Family Protection. Na taj način možete dodavati web stranice, blokirati web mjesta ili vidjeti koliko je stranica pouzdana prije nego što je posjetite. Poput verzije za Windows i Mac, verzija iOS-a slična je Androidu.

Završne misli

Da biste zaključili ovu recenziju, McAfee AntiVirus je u redu. Ima nekoliko pristojnih opcija, ali voljeli bismo da bi to bolje radilo na našim testovima i onim iz neovisnih laboratorija. Sviđa nam se čuvar lozinke True Key. Softver može biti težak resursima dok skeniramo i željeli bismo da tvrtka dodaje način igre. Ako dodate bilo kakve vanjske pogone, obavezno napravite potpunu pretragu sustava na viruse.

Ako tražite značajke koje nudi McAfee, McAfee Total Protection paket dobra je vrijednost za prvu godinu. Na tržištu postoje i drugi antivirusni programi koji mogu pružiti bolju pokrivenost. Ako želite različite mogućnosti, pogledajte našu najbolji antivirusni softver stranica.

Gumb za McAfee AntiVirus.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me