RedPhone recensie

Laten we beginnen met onze beoordeling van de RedPhone Android-app van Open Whisper Systems met een korte geschiedenis van het bedrijf zelf. Sinds het begin van de moderne smartphone is de beveiliging van oproepen een zorg voor veel gebruikers. In 2010 zijn Moxie Marlinspike (pseudoniem) en Stuart Anderson een kleine start-up gestart om beveiligingsproblemen met Android-mobiele telefoons aan te pakken. In mei 2010 brachten ze een app uit voor het mobiele Google Android-platform genaamd RedPhone. RedPhone was het eerste Voice over Internet Protocol (VoIP) -programma waarmee Android-gebruikers end-to-end gecodeerde telefoongesprekken konden voeren tussen andere RedPhone-gebruikers.


RedPhone voor Android

In november 2011 zocht Twitter naar bekwame mensen om de eigen beveiliging te verbeteren. Ze kochten Whisper Systems voor een niet bekendgemaakt bedrag en de twee getalenteerde oprichters gingen voor hen aan de slag. Aanvankelijk namen ze RedPhone offline, maar mensen klaagden omdat veel demonstranten RedPhone gebruikten tijdens de Arabische lente.  In juli 2012 bracht Twitter RedPhone uit als een gratis en open-source app onder de algemene openbare licentieversie 3 (GPLv3).

In januari 2013 verliet Marlinspike Twitter om opnieuw de zaak voor mobiele privacy en beveiliging op zich te nemen. Hij deed dit door het open-sourceproject Open Whisper Systems op te starten om de ontwikkeling van de RedPhone-app voor Android en zijn zuster-app voort te zetten, TextSecure.  Het project wordt gefinancierd door gemeenschapsdonaties van zowel tijd als geld, evenals subsidies. Uit onze beoordeling bleek dat het projectteam bestaat uit een klein toegewijd kernontwikkelteam en een groep vrijwilligers. Het doel van Open Whisper Systems is om het voor iedereen gemakkelijk te maken om de communicatie van hun mobiele apparaten te beveiligen.  Openbaringen die in juni 2013 aan het licht kwam, illustreerde dat dergelijke apps niet alleen nodig waren, maar dat ze een absolute noodzaak waren als we onze communicatie privé en veilig wilden houden.

Signaal / RedPhone EFF-checklist

In juni 2014, Secure Messaging Scorecard, een project van de Electronic Frontier Foundation (EFF) gaf de RedPhone-app 7 van de 7 cheques. Ze ontvingen cheques voor versleuteling tijdens het transport, zodanig dat Open Whisper Systems het niet kon lezen, waardoor gebruikers de identiteit van de persoon met wie ze spraken konden verifiëren, en communicatie uit het verleden beschermen als toekomstige sleutels worden gestolen, code openstaan ​​voor onafhankelijke beoordeling, de beveiliging van RedPhone correct documenteren en de code onlangs laten controleren. Open de andere twee apps van Whisper Systems (TextSecure Private Messenger voor Android en Signaal Private Messenger voor iOS) ontving ook 7 van de 7 cheques op de EFF-scorekaart. Signal is een applicatie die TextSecure en Redphone integreert in één app voor iOS-apparaten.

Koop RedPhone

Privé bellen met RedPhone voor Android

Nu we een beetje hebben nagedacht over de geschiedenis van het Open Whisper Systems-project, gaan we de RedPhone-app zelf bekijken. RedPhone werkt op dezelfde manier als Skype en Google Voice. Het is een VoIP-app die je telefoontjes verstuurt via wifi of data via internet. Het is compatibel met Signal voor iOS en biedt een platformonafhankelijke communicatietool voor gecodeerde spraakoproepen. Het verschilt van de andere genoemde apps doordat je het hele gesprek end-to-end kunt versleutelen als beide gebruikers RedPhone of Signal gebruiken. Het integreert in de standaard Android-telefoonkiezer, zodat u het kunt gebruiken om iedereen in uw contactenlijst te bellen. Dit betekent dat als u belt met de gewone kiezer en de persoon die u belt RedPhone of Signal heeft, u wordt gevraagd de oproep te versleutelen. U moet eerst uw telefoon installeren en registreren voordat u de app kunt gebruiken om gecodeerde VoIP-gesprekken te voeren. Volg deze stappen om de app te installeren en te registreren.

Het installeren en registreren van de RedPhone app op je Android-telefoon:

 • Stap 1 – Download de RedPhone-app uit de Google Play Store en installeer deze
  • Tik op “Installeren” en accepteer de Servicevoorwaarden (app-machtigingen) door “Accepteren” te selecteren.
  • De app wordt automatisch gedownload en geïnstalleerd.
  • Opmerking – Als u niet akkoord gaat met de app-machtigingen, wordt de installatie geannuleerd.
 • Stap 2 – Configuratie en initiële installatie
  • Registreer uw telefoon – voer uw land (waar de simkaart is gekocht) en telefoonnummer in en druk op registreren
   • U ontvangt een sms-bericht met 6-cijferige code om uw registratie te verifiëren
   • Als er geen sms wordt ontvangen, kunt u ervoor kiezen om een ​​geautomatiseerde 6-cijferige spraakcode te horen.
   • Controleer uw registratie

Om te bellen met de app nadat deze is geïnstalleerd en je hebt je telefoonnummer geverifieerd, voer je de app uit en selecteer je de persoon die je wilt bellen in je contactenlijst. Als uw ontvanger Signaal voor iOS of RedPhone voor Android heeft geïnstalleerd, wordt het gesprek versleuteld en verschijnen er twee oranje woorden op uw scherm. Lees deze woorden om te controleren of de verbinding is beveiligd. Als deze woorden anders zijn op uw scherm en de persoon die u hebt gebeld, betekent dit dat het gesprek niet veilig is en dat u moet ophangen. Dat is alles. De RedPhone-app heeft een paar basisopties. Hiermee kunt u uw contacten bekijken die RedPhone of Signal gebruiken, uw oproepgeschiedenis weergeven (inkomende oproepen, uitgaande oproepen en gemiste oproepen), uw vaak gebelde contacten weergeven en u kunt een kiezer gebruiken om telefoonnummers te bellen die niet in uw contactenlijst. Als u probeert te bellen naar een contactpersoon die Signaal of RedPhone niet heeft geïnstalleerd, wordt u gevraagd om een ​​onbeveiligd sms-bericht te sturen om de RedPhone-app te installeren. Hierdoor kan RedPhone een volledige vervanging zijn voor uw belangrijkste Android-kiezer. Hieronder staan ​​enkele screenshots van de RedPhone-app in actie.

RedPhone privégesprekken

De RedPhone-app gebruikt de ZRTP protocol om een ​​gecodeerd VoIP-kanaal in te stellen voor het daadwerkelijke gesprek en AES-128 in CBC-moduscodering voor de gegevens. Dit is het protocol ontwikkeld door Phil Zimmermann en wordt ook gebruikt door Stille cirkel in hun Silent Phone-app. Oproepen die via RedPhone of Signal zijn gemaakt, profiteren hiervan voorwaartse geheimhouding omdat voor elk gesprek nieuwe sleutels worden gegenereerd. Dit beperkt de veiligheidsaansprakelijkheid als er een toekomstige sleutel in gevaar komt.

RedPhone is speciaal ontworpen voor mobiele apparaten, met behulp van audiocodecs en bufferalgoritmen die zijn afgestemd op de kenmerken van mobiele netwerken. Het is ontworpen met het oog op snelheid en Open Whisper Systems heeft servers in 10 verschillende landen om de wachttijd te verminderen. De RedPhone-app gebruikt pushmeldingen om de batterij van uw apparaat te sparen en ervoor te zorgen dat uw oproep nog steeds wordt verzonden, zelfs als de ontvanger zijn telefoon heeft uitgeschakeld. Hierdoor kan RedPhone zijn gebruikers snelle, in hoge mate beschikbare, hoogwaardige mobiele spraakcommunicatie bieden.

Koop RedPhone

RedPhone Review: conclusie

Het Open Whisper Systems-team is een kleine gemeenschap van vrijwilligers en een door een beurs gefinancierd kernontwikkelteam. Ze werken aan het bieden van veilige, gebruiksvriendelijke mobiele privacy-apps voor iedereen. Hun huidige apps omvatten TextSecure Private Messenger voor Android, RedPhone: Private Calls voor Android en Signal Private Messenger voor iOS. De RedPhone-app biedt een veilige platformonafhankelijke communicatietool waarmee gebruikers niet alleen andere RedPhone-gebruikers kunnen bellen, maar ook Signal voor iOS-gebruikers. De VoIP-oproepen worden verzonden via Wi-Fi of data via internet. Zodra de RedPhone-app is geïnstalleerd, kan deze naadloos worden geïntegreerd met de belangrijkste kiezer en contactenlijst van uw Android-apparaat, zodat u gemakkelijk veilig privé-gesprekken kunt voeren met vrienden en familie via uw mobiele telefoon.

Uit onze beoordeling bleek ook dat de RedPhone-app ook veilig genoeg is voor uw zakelijke gesprekken. Het gebruikt het ZRTP-protocol om een ​​gecodeerd VoIP-kanaal tussen bellers in te stellen. Voor de daadwerkelijke gespreksgegevens gebruikt het AES-128-codering in CBC-modus. Versleuteling gebeurt lokaal op de apparaten van de beller vóór verzending, dus zelfs Open Whisper Systems heeft geen toegang tot uw privégesprekken. De code is open source en gratis beschikbaar voor anderen om te gebruiken, wijzigen of verbeteren onder algemene openbare licentie versie 3 (GPLv3). We raden u aan de RedPhone zelf uit te proberen en de privacy te herstellen die u ooit had toen u met anderen communiceerde via uw Android-telefoon.

Koop RedPhone

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map