Lehet, hogy ez nem meglepő olvasóink többsége számára, de a mobiltelefonhívások semmiképpen sem biztonságosak. Ha van egy dolog, hogy a Az NSA kémkedése nyilvánvalóvá vált, hogy túl sok személyes privát hívásunk könnyen elfogható. Ha az NSA nem kémked rád, az lehet a helyi rendõrség, vagy akár egy ötletes hacker a hordozható cellatorony.  Nem számít, hogy meg kell-e osztania a vállalati titkokat, nem akarja a rendőri felügyeleti állam részét képezni, vagy csak magántulajdonban szeretne beszélni családjával és barátaival. Ez szemlélteti, hogy mennyire fontos az Ön számára a biztonságos kommunikáció módja, mind szöveggel, akár hanggal. Pontosan ezért indították el a Whisper Systems, hogy biztonságos szöveges és hangkommunikációt biztosítson a tömegek számára.

Jel

A 2010-ben alapított Whisper Systems egy kis biztonsági indítás, amelyet Moxie Marlinspike (nem az igazi neve) és Stuart Anderson indított. 2010 májusában kiadták az első két mobilalkalmazást az Android számára: RedPhone és TextSecure.  Miután ezeket az alkalmazásokat kiadták, a Twitter érdeklődést mutatott az új induló vállalkozás és annak két tehetséges alapítója iránt, és 2011 novemberében mindkettőt megvásárolták. Áttekintésünk során megállapítottuk, hogy a Twitter kezdetben offline állapotba helyezte a Whisper System alkalmazásokat, de 2012 júliusáig a Twitter mindkét alkalmazást újra kiadta a nyilvános licenc 3. verziója alatt (GPLv3)..

Miután egy ideig a Twitter biztonsági csapatában dolgozott, Marlinspike elhagyta a társaságot, és 2013 elején megalapította az Open Whisper Systems projektet, hogy nyílt forrású együttműködési környezetet hozzon létre a mobil felhasználók privát és biztonságos kommunikációjának biztosítása érdekében. A kezdeti fókuszban a RedPhone és az Android számára készült TextSecure alkalmazások voltak, de 2013 júliusában a Moxie bejelentette, hogy egy alkalmazáson dolgoznak, hogy biztonságos hívásokat kezdeményezzenek az iPhone segítségével..

Az Open Whisper Systems megjelenik az iPhone-on!

Signal iOS

Felülvizsgálatunk során megállapítottuk, hogy a Signal for iPhone első hivatalos kiadása 2014. július végén volt. Az iPhone felhasználók először élvezhetik a RedPhone felhasználók számára a magánélet védelmét és biztonságát, amikor telefonhívásokat kezdenek. Ezenkívül a RedPhone for Android telefonhívásai kompatibilisek voltak a Signal for iPhone készülékkel küldött hívásokkal. Ez azt jelentette, hogy a RedPhone felhasználók biztonságos, titkosított hívásokat kezdeményezhetnek a Signal felhasználók felé, és fordítva, távolsági díjak felszámítása nélkül. Ugyanakkor bejelentett néhány más projektet, amelyen az Open Whisper Systems is dolgozik azon, hogy belefoglalja a TextSecure integrálását az újonnan kiadott iPhone alkalmazásba. Saját szavaival:

A Signal egységes privát hang- és szöveges kommunikációs platform lesz az iPhone, Android és a böngésző számára. Idén nyáron a Signal for iPhone fejlesztésre kerül, hogy támogatja a szövegkommunikációt, amely kompatibilis az Android TextSecure-val. Röviddel ezután a TextSecure és a RedPhone for Android egyaránt egyesül egy egységes Signal alkalmazásra Androidon. Ezzel egyidejűleg a böngésző kiterjesztés fejlesztése már folyamatban van.

Signal / RedPhone EFF ellenőrzőlista

2014 júniusában, Biztonságos üzenetküldési eredménykártya, az Electronic Frontier Foundation (EFF) projektje a 7 ellenőrzés közül 7-ben adta meg a Signal for iPhone alkalmazást az Open Whisper Systems számára. Ellenőrizték, hogy vannak-e titkosítva tranzitban, és olyan titkosítva vannak, hogy a szolgáltató nem tudja elolvasni, biztosítva ezzel a kapcsolattartók személyazonosságának hitelesítését, a kulcsok ellopásakor a múltbeli kommunikáció titkosítását, a kód független átvizsgálását, a biztonság dokumentálását. amelyet a Signal alkalmazás használ, és amelyet nemrégiben ellenőriztek. A Signal for iOS alkalmazás ingyenes és teljesen nyílt forráskódú a GPLv3 alatt. Ez azt jelenti, hogy bárki szabadon használhatja, módosíthatja és javíthatja a kódot.

Get Signal iOS App

Biztonságos kommunikáció a Signallal iOS számára

2015 márciusában megjelent a Signal 2.0, a TextSecure integrált támogatásával. Ebben az időben a Signal titkosított hanghívás és azonnali üzenetküldő alkalmazás lett az iOS számára, iPhone, iPod és iPad támogatással. Végül az iOS felhasználók teljes mértékben kihasználhatják a TextSecure és a RedPhone funkcióit egy alkalmazásban. A Signal 2.0 kompatibilis mind a RedPhone, mind az Android TextSecure készülékkel. A Signal az iOS felhasználók számára nem csak biztonságos, titkosított hívásokat kezdeményezhet a RedPhone felhasználókkal, hanem végpontból titkosított szöveges, kép-, csoport- és videoüzeneteket küldhetnek a TextSecure felhasználók számára. Ez lehetővé teszi, hogy a Signal felhasználók elkerüljék a távolsági díjakat, valamint az SMS és MMS (kis üzenet szolgáltatás) és a (multimédia üzenet szolgáltatás) díjait a szolgáltatótól. A Signal 2.0 áttekintésében megállapítottuk, hogy a privát telefonhívásokat és a privát üzeneteket egyetlen, súrlódásmentes felületre elegyíti iPhone vagy iPad készülékén. Ez lehetővé teszi az összes beszélgetés gyors megszervezését a beérkező levelek mappájában, miközben archiválja az összes kommunikációt (hang, szöveg, képek és videó).

A jel könnyen használható, mivel a meglévő telefonszámát és címjegyzékét használja, és nincs szüksége más jelszavakra vagy PIN-kódokra. Ez lehetővé teszi, hogy privát telefonhívásokat kezdeményezzen az interneten keresztül barátaival és családtagjaival bárhol a világon, távolsági díjak nélkül. A Signal for IOS vagy a RedPhone for Android hívók közötti telefonhívások végpontokból titkosítva vannak, a kulcsokat a helyi eszközökön tartva. Következésképpen a hívást még az Open Whisper szerverek sem látják. A hívások push technológiát használnak, így mindig tudni fogják, mikor érkeznek meg, és mindig várnak rád, még akkor is, ha az akkumulátor meghal, vagy ideiglenesen elveszíti a kapcsolatot.

Telepítése és regisztrálása Jel alkalmazás az iOS-eszközön:

 • 1. lépés – Töltse le a Signal alkalmazást az iTunes alkalmazásboltból és telepítse
  • Kattintson a letöltéshez és a Szolgáltatási feltételek elfogadásához az „Elfogadás” kiválasztásával.
  • Az alkalmazás automatikusan letölti és telepíti.
 • 2. lépés – Konfiguráció és kezdeti beállítás
  • Regisztrálja telefonját – írja be a telefonszámát, majd kattintson a „Ezt az eszközt ellenőrizze” gombra
   • A regisztráció ellenőrzéséhez SMS-üzenetet kap 6 számjegyű kóddal
   • Ha nem érkezik SMS, kiválaszthatja, hogy halljon-e egy automatikus, 6 jegyű hangkódot.
   • Ellenőrizze regisztrációját

Hívás kezdeményezéséhez az alkalmazás segítségével válassza ki a telefon ikont a névjegyben, amelyre fel szeretné hívni. A kapcsolat létrejöttét követően mindkét fél két szót fog látni a képernyőn. Ezekkel ellenőrizheti, hogy a hívás biztonságos-e, mivel mindkettőben azonosaknak kell lenniük. Ez csak annyit jelent, hogy a Signal alkalmazás segítségével végezzen magántulajdonban titkosított hívást, mindaddig, amíg mindkét fél RedPhone vagy Signallal nem rendelkezik. A szöveges üzenet küldése ugyanolyan egyszerű az alkalmazás használatával, egyszerűen kattintson a partnerre, akinek az üzenetet küldeni szeretné. Ha a címzett nem futtatja a korábban említett TextSecure, Android alternatív operációs rendszert CyanogenMod, vagy Jel, akkor a rendszer megkérdezi, hogy szeretne-e meghívni őket SMS-ben, de nem engedheti meg, hogy befejezze a hívását, vagy üzenetet küldjön számukra a Signal-ból. Az alábbi kép néhány képernyőképet szemléltet a Signal messenger alkalmazás számára.

Signal Private Messenger

Felülvizsgálatunk szerint a Signal sebességre lett optimalizálva. Az Open Whisper Systems tucatnyi szervert állított fel a titkosított hívások kezelésére a világ több mint 10 országában, hogy minimalizálja a hívások késését. Az iOS jelzése a legkorszerűbb Axolotl protokollt használja a szöveges üzenetküldéshez. A Signal a ZRTP protokoll titkosított VoIP csatorna beállításához hanghívásokhoz és SRTP hívás-titkosításhoz AES-128 használatával CBC módban. A ZRTP protokollt a Csendes kör Phil Zimmermann társalapítója. Ezenkívül, mivel a billentyűket minden egyes munkamenetre meggyorsítják és újraépítik, az üzenetek mindkettő számára előnyösek titoktartás és jövőbeli titoktartás.  Ez lehetővé teszi az alkalmazás számára a kiváló teljesítmény fenntartását anélkül, hogy veszélyeztetné a titkosítási erősségét, miközben zökkenőmentes módon kommunikálhat, akár hang, akár szöveg.

Get Signal iOS App

Jel áttekintése: Következtetés

Az Open Whisper Systems egy önkéntes és magántulajdonban lévő közösségi önkéntes projekt, amely a biztonságos, titkosított, könnyen kezelhető adatvédelmi alkalmazások iránti igényből nőtt ki a mobil eszközök számára. Az egyik jelenlegi projekt a Signal Private Messenger for iOS, egy olyan mobilalkalmazás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy biztonságos, titkosított VoIP telefonhívásokat kezdeményezzenek, szöveges üzeneteket, képeket, videókat vagy audiofájlokat küldjenek Wi-Fi vagy adat segítségével az interneten keresztül más felhasználóknak. Jelfelhasználók. Biztonságos, platformok közötti eszközt is biztosít számukra, amely lehetővé teszi számukra a kommunikációt azokkal az Android felhasználókkal, akiknek RedPhone vagy TextSecure telepítve van, valamint az alternatív Android OS CyanogenMod Android felhasználókkal. A Signal használatával az iOS-eszközön biztonságos, privát hívásokat kezdeményezhet barátaival vagy családtagjaival, valamint titkosított üzeneteket küldhet üzleti munkatársaival..

Mind az Ön által kezdeményezett telefonhívások, mind az elküldött multimédia üzenetek végpontok között titkosítva lesznek, csak a helyi eszközökön található kulcsokkal. Ez azt jelenti, hogy senki, még az Open Whisper Systems csapata sem láthatja a szöveget vagy hallgathatja a hívását. Miután ezeket az alkalmazásokat telepítették, zökkenőmentesen integrálódnak az eszköz (Android vagy iOS) szokásos tárcsázójába és névjegylistájába, így bárki könnyen felhasználhatja őket magánéletének visszavonására, amikor telefonhívásokat kezdeményez, vagy sms-ot küld a barátokkal és a családdal. Az általuk biztosított biztonság ideálisvá teszi őket az üzleti felhasználók számára is. Mind a három alkalmazás ingyenes és nyílt forrású, a nyilvános licenc 3. verziója (GPLv3) alatt. Az Open Whisper Systems jelenleg egy TextSecure böngésző kiterjesztés fejlesztésén dolgozik. Javasoljuk, hogy próbálja ki az alkalmazás (ok) magad, és állítsa vissza az adatvédelmet, amely korábban sms-ben vagy telefonhívás kezdeményezésében volt.

Get Signal iOS App

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me