Laten we beginnen met het beoordelen van TextSecure door te kijken waarom we allemaal een gecodeerde tekstservice nodig hebben voor ons dagelijks leven. Zoals velen van u waarschijnlijk weten, zijn sms-berichten die we vanaf onze telefoon verzenden niet veilig. Smartphones verzenden niet-spraakcommunicatie (tekst, video, audio, etc.) met zowel sms als mms (Korte berichten service) en (Multimedia Messaging-service). SMS wordt gebruikt voor berichten van maximaal 160 tekens. MMS wordt gebruikt voor berichten die groter zijn dan dit met het maximum dat door de koerier is ingesteld en omvat tekst, foto’s, video- en audiobestanden.

TextSecure Messenger

Over het algemeen worden deze berichten op Android-apparaten verzonden met onvoldoende codering of gewoon tekst en kunnen ze worden gelezen door iedereen die er toegang toe heeft. Deze berichten worden meestal verzonden naar een koerierscentrum en vervolgens naar de ontvanger als hij dezelfde koerier gebruikt. Als de ontvanger niet dezelfde koerier gebruikt als de afzender, worden ze via internet naar de koerier van de ontvanger gestuurd, die deze vervolgens doorstuurt naar de ontvanger. Soms worden deze berichten opgeslagen om te verzenden als de ontvanger niet beschikbaar is.

Zoals u kunt zien, is er voldoende gelegenheid voor iemand om tekst te onderscheppen die vanaf uw mobiele apparaat is verzonden. Sms en mms hebben altijd problemen gehad spammen en spoofing omdat er geen identiteitsverificatie vereist is om ze te verzenden en te ontvangen. Bovendien worden deze berichten in platte tekst op uw apparaat opgeslagen, zodat iedereen die toegang heeft tot uw telefoon ze kan lezen. TextSecure kan veel van deze problemen helpen oplossen.

Al deze problemen bestonden al voordat werd onthuld dat de NSA bespioneerde je. Dus als u kunt zien of u uw tekst met collega’s, vrienden of familie privé wilt houden, moet u de gegevens versleutelen en de ontvanger kunnen verifiëren. Dit is precies waarom Whisper Systems is opgericht om iedereen privé en veilig te sms’en.

Whisper Systems was een kleine beveiligingsstart-up, mede opgericht door Moxie Marlinspike (pseudoniem) en Stuart Anderson in 2010. Het bracht in mei 2010 een sms-applicatie genaamd TextSecure Private Messenger uit voor het verzenden en ontvangen van gecodeerde sms-berichten. In november 2011, Whisper Systems en zijn twee getalenteerde oprichters zijn overgenomen door Twitter om het beveiligingsteam te versterken. Daarom werd TextSecure offline gehaald. In december 2011 bracht Twitter TextSecure uit als een gratis en open-source app onder de algemene openbare licentieversie 3 (GPLv3) .

Signaal / RedPhone EFF-checklist

In juni 2014, Secure Messaging Scorecard, een project van de Electronic Frontier Foundation (EFF) gaf de TextSecure voor Android mobiele app van Open Whisper Systems 7 van de 7 cheques. Ze ontvingen cheques omdat ze tijdens het transport werden versleuteld, omdat ze versleuteld waren zodat de provider ze niet kon lezen, wat een manier bood om de identiteit van contacten te verifiëren, met voorwaartse geheimhouding van eerdere communicatie als de sleutels gecompromitteerd waren, is de code die openstaat voor onafhankelijke beoordeling, met het beveiligingsontwerp is goed gedocumenteerd en de code is onlangs gecontroleerd. De TextSecure-app is gratis en volledig open source.

  Silent Circle Privacy Platform Review

Bezoek TextSecure

Beveiligde tekst met TextSecure voor Android

Laten we nu beginnen met onze beoordeling van de TextSecure mobiele app van Open Whisper Systems. TextSecure is geïmplementeerd in het populaire alternatieve Android-besturingssysteem CyanogenMod.  Android-apparaten waarop de CyanogenMod is geïnstalleerd, zijn allemaal compatibel met de TextSecure-app. CyanogenMod-gebruikers kunnen elke sms-app gebruiken en toch profiteren van de extra beveiliging en privacy die TextSecure biedt. CyanogenMod heeft een bevestigde gebruikersbasis van 10 miljoen met maar liefst 20 miljoen geschatte gebruikers in het wild (gebruikers hoeven het besturingssysteem niet te registreren). TextSecure is ook geïmplementeerd met WhatsApp van Facebook, maar op zo’n manier dat het niet compatibel is met TextSecure-gebruikers en de codering niet kan worden geverifieerd omdat de code een gesloten bron is.

TextSecure is een gratis en open-source versleutelde berichtentoepassing voor Android die is gepubliceerd onder de GPLv3-licentie. Met TextSecure kunnen gebruikers end-to-end gecodeerde tekstberichten, audioberichten, foto’s, video’s, contactgegevens en een brede selectie van emoticons verzenden via een gegevensverbinding tussen TextSecure-gebruikers. TextSecure-berichten zijn ook compatibel met berichten die worden verzonden vanuit Signal voor iOS. Hiermee kunnen degenen met TextSecure op Android veilig gecodeerde berichten uitwisselen met gebruikers die de Signal-app gebruiken op hun iOS-smartphones en -tablets. TextSecure kan ook worden gebruikt om te verzenden en te ontvangen onversleutelde sms en mms, met gebruikers die de TexSecure- of Signal-app niet hebben geïnstalleerd. Het maakt gebruik van end-to-end-encryptie en biedt voorwaartse geheimhouding, toekomstige geheimhouding en ontkennende authenticatie om alle expresberichten te beveiligen aan TextSecure- en Signal-gebruikers. Hiermee kunt u ook een wachtwoordfase gebruiken om de berichten op uw apparaat te coderen. TextSecure is momenteel niet compatibel met Android-tablets.

Het TextSecure encrypted messaging protocol is een end-to-end versleuteld protocol met ontkenningsgaranties en doorstuurgeheim op berichtniveau, vergelijkbaar met Onofficieel (OTR) berichten. Het gebruikt een kortstondige Curve25519-sleutel, AES-256 bit-codering en een HMAC-SHA256-hashverificatie als cryptografische primitieven op laag niveau. Het TextSecure-protocol is een afgeleide van OTR waarvan het grote verschil is dat het gebruik maakt van elliptische curve-cryptografie (ECC) -sleutels. Het OTR-protocol maakt gebruik van DSA-sleutels die zijn goedgekeurd door het National Institute of Standards and Technology (NIST). Er is enige controverse geweest over de NSA achterdeuren naar NIST-sleutels maar het is nog niet definitief bewezen. Sleutelbeheer wordt afgehandeld door Axolotl, een cryptografische ratel die is ontwikkeld door Moxie Marlinspike en Trevor Perrin. Dit biedt een zekere mate van “toekomstige geheimhouding” voor uw berichten. Versie 2 van TextSecure maakt gebruik van een no-headers variatie van de axolotl ratel- en protobuf-records.

  RedPhone recensie

Het installeren van de TextSecure-app op uw Android-telefoon is eenvoudig:

 • Stap 1 – Download de TextSecure app uit de Google Play Store en installeer deze
  • Tik op “Installeren” en accepteer de Servicevoorwaarden (app-machtigingen) door “Accepteren” te selecteren.
  • De app wordt automatisch gedownload en geïnstalleerd.
  • Opmerking – Als u niet akkoord gaat met de app-machtigingen, wordt de installatie geannuleerd.
 • Stap 2 – Configuratie en initiële installatie
  • Registreer uw telefoon – voer uw land (waar de simkaart is gekocht) en telefoonnummer in en druk op registreren (optioneel)
   • U ontvangt een sms-bericht met 6-cijferige code om uw registratie te verifiëren
   • Als er geen sms wordt ontvangen, kunt u ervoor kiezen om een ​​geautomatiseerde 6-cijferige spraakcode te horen.
   • Controleer uw registratie
 • Importeer huidige sms-berichten in de gecodeerde database
 • Maak van TextSecure uw standaard berichten-app
 • Maak een wachtwoordzin om uw lokale gegevens te versleutelen
  • Dit versleutelt uw gegevens zowel lokaal op uw apparaat als onderweg.
  • Opmerking – Als u deze stap overslaat, worden uw berichten nog steeds versleuteld tijdens het transport, maar op uw lokale apparaat
  • Laat TextSecure automatisch vergrendelen na een periode van inactiviteit die u heeft ingesteld

Hieronder staan ​​een paar screenshots van de TextSecure-app in actie. De laatste schermafbeelding toont het maken van een groep met behulp van de app.

TextSecure Private Messenger

U kunt nu veilig beginnen met het verzenden van berichten naar uw vrienden en familie door ze te selecteren in uw contactenlijst. Als u en uw vriend TextSecure voor Android of Signal voor iOS gebruiken, worden de berichten automatisch versleuteld via internet verzonden. Anders, als uw ontvanger geen TextSecure of Signal heeft, wordt het bericht onversleuteld via sms verzonden. Veilige SMS-berichten die via internet worden verzonden, hebben een blauwe achtergrond en berichten die via SMS worden verzonden, hebben een groene achtergrond. Als u de blauwe verzendknop ingedrukt houdt, verschijnt er een optiescherm waarin u kunt kiezen hoe u uw bericht wilt verzenden. TextSecure 2.7.0 en hoger ondersteunen alleen encryptie via het TextSecure-transport of platte tekst SMS / MMS. De Open Whisper System-servers hebben nooit toegang omdat de sleutels lokaal op uw computer worden bewaard en ze slaan uw gegevens niet op.

  Signal App Review

Een van de andere functies die de app heeft, is de mogelijkheid om groepen van uw contacten te maken om groepsberichten te verzenden. Net als bij het verzenden van individuele berichten, als iemand in uw groep geen TextSecure of Signal heeft, wordt het bericht verzonden via MMS. Anders wordt het bericht via internet naar alle groepsleden versleuteld verzonden. Met TextSecure kunt u afbeeldingen, video- en audiobestanden naar uw contacten verzenden. Eindelijk kunt u de identiteit van uw ontvangers verifiëren met behulp van hun vingerafdruktechnologie.

TextSecure Review: conclusie

Open Whisper Systems is een gemeenschapsvrijwilliger en particulier gefinancierd project dat is gegroeid uit de behoefte aan veilige, gebruiksvriendelijke privacy-apps voor de massa. Een van de projecten die het momenteel ondersteunt, is TextSecure Private Messenger voor Android. Dit programma biedt Android-gebruikers een manier om ervoor te zorgen dat al hun sms-berichten privé en veilig zijn. Hiermee kunnen TextSecure-gebruikers gecodeerde berichten verzenden naar andere TextSecure voor Andriod-gebruikers of Signal voor iOS-gebruikers. Het laat ze ook de identiteit van de ontvanger van het bericht verifiëren met behulp van de vingerafdruktechnologie. Dus iedereen die een van de bovengenoemde apps heeft, kan beveiligde, gecodeerde sms-berichten, afbeeldingen, video’s of audiobestanden verzenden via Wi-Fi of gegevens via internet naar anderen die ook de apps gebruiken. Hierdoor kunnen ze geld besparen omdat ze mogelijke sms- en mms-kosten vermijden.

De TextSecure-app is naadloos geïntegreerd met de contactlijst van Andriod, zodat iedereen deze gemakkelijk kan gebruiken. Alle sms-berichten tussen degenen die een van de bovengenoemde apps hebben, worden standaard gecodeerd voordat ze naar de beoogde ontvanger worden verzonden. Omdat deze codering plaatsvindt op het lokale apparaat, kunnen zelfs de servers van Open Whisper Systems het bericht niet zien en slaan ze uw gegevens niet op, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw communicatie privé en veilig is. Als de ontvanger een van de bovengenoemde apps niet heeft geïnstalleerd, wordt het bericht verzonden met niet-versleutelde sms of mms. Dit maakt het geschikt als vervangende app voor de gewone berichten-app van Android. TextSecure is gratis en open-source onder de algemene openbare licentie versie 3 (GPLv3). Open Whisper Systems werkt momenteel aan de ontwikkeling van een TextSecure-browserextensie. Als je een Android-telefoon hebt, raden we je aan de app zelf uit te proberen en de privacy te herstellen die je ooit had toen je sms’te met familie en vrienden.

Bezoek TextSecure

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me