U kunt de ExpressVPN iOS-app gebruiken om overal op uw iPhone of iPad verbinding te maken met hun service. Zodra u een account aanmaakt en inlogt op hun website, ziet u een groene knop “ExpressVPN instellen” onder het abonnementstabblad. Klik hierop en het brengt u naar uw licentiepagina waar u de link kunt vinden om de nieuwste iOS-app voor ExpressVPN te downloaden. Vouw de iOS uit (iPhone, iPad & iPod) en klik op de groene knop ‘Installeer ExpressVPN voor iOS’, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding. Laat dit venster open, onthoud of noteer deze gebruikersnaam en dit wachtwoord, want je hebt ze nodig om in te loggen en de iOS-app te activeren.

ExpressVPN iOS-app downloaden

Download de app vanuit de Apple iTunes Store naar je iPhone of iPad. Zodra de app is gedownload, start de installatie. De onderstaande afbeeldingen tonen enkele schermen in dit installatieproces. Op de eerste afbeelding moet je op toestaan ​​tikken, anders gaat de installatie niet verder. De middelste afbeelding vraagt ​​of u anonieme gegevens wilt delen met het ondersteunend personeel van ExpressVPN om hen te helpen de service te verbeteren. Dit is optioneel. De laatste afbeelding geeft aan dat de installatie is voltooid.

Installatie van ExpressVPN iOS-app

Als u op de knop “Rondleiding volgen” tikt in de laatste afbeelding hierboven, worden de volgende afbeeldingen van links naar rechts weergegeven. De eerste afbeelding hieronder zegt dat je verbinding kunt maken met de huidige locatie UK – Londen of tik op de pijl omhoog om een ​​andere locatie te selecteren. De middelste afbeelding hieronder toont de resultaten van tikken op een andere locatie. Dit opent het tabblad aanbevelingen van het locatiescherm. De laatste afbeelding is het resultaat van het selecteren van de rode “connect” knop in het eerste scherm. In dit geval wordt er een verbinding gemaakt tussen de echte locatie, Frankrijk – Parijs (blauw weergegeven op de kaart) en een VPN-server op de door ons gekozen locatie, VK – Londen. Een rode verbindingslijn geeft aan dat er verbinding is gemaakt tussen de twee locaties. U kunt op de knop “verbreken” tikken om de verbinding te verbreken. Deze tour illustreert enkele van de functies van de ExpressVPN iOS-app die we later in deze sectie in meer detail zullen bespreken. Nu we de tour hebben gevolgd, gaan we verder.

ExpressVPN iOS App Tour

Als u op de knop ‘Geweldig, laten we gaan’ tikt, gaan we naar het eerste scherm dat in de onderstaande afbeelding wordt weergegeven. Dit is het inlogscherm en de zusterschuifschermen. De afbeeldingen illustreren slechts enkele van de functies van de ExpressVPN-service. Als u op de knop “aanmelden” tikt, wordt het inlogscherm weergegeven waar u uw gebruikersnaam (e-mailadres) en het wachtwoord kunt invoeren van uw accountpagina die u eerder hebt opgeschreven of onthouden. Hiermee wordt de app op uw apparaat geactiveerd en kunt u verbinding maken met het ExpressVPN-netwerk.

Aanmelden bij ExpressVPN iOS-app

Wanneer u zich voor het eerst aanmeldt bij de iOS-app, ziet u een scherm zoals hieronder weergegeven. Met dit scherm kunt u in- en uitzoomen op de kaart en deze naar links of rechts slepen. De rode stippen op de kaart vertegenwoordigen ExpressVPN-serverlocaties waarmee u verbinding kunt maken. De momenteel geselecteerde locatie wordt onder aan het scherm weergegeven onder de knop “verbinden”. De geselecteerde locatie in het eerste scherm hieronder is USA – New York. Door het scherm naar beneden en naar links te scrollen, kunnen we op de locatie VS – Atlanta tikken, zoals we in de tweede afbeelding hebben gedaan. Dit maakt dit de geselecteerde locatie zoals we nu USA – Atlanta kunnen zien onder de “connect” knop in de middelste afbeelding. Door op de locatie in Atlanta te tikken, werd ook een informatieballon geopend met een ExpressVPN-logo, de locatienaam, het IP-adres van de server op die locatie en een blauw pictogram dat een open verbinding voorstelt. U kunt op het blauwe pictogram tikken om een ​​verbinding met de locatie VS – Atlanta tot stand te brengen. Je kunt ook gewoon op de rode knop “verbinden” tikken. Het laatste scherm toont een verbinding met een VPN-server op de locatie USA – Atlanta. Het blauwe pictogram geeft nu een gesloten verbinding weer en de rode “connect” knop is vervangen door de grijze “disconnect” knop. U kunt ook een rode verbindingslijn zien tussen uw werkelijke locatie en de locatie waarmee u bent verbonden. Als u op het blauwe pictogram tikt, wordt de verbinding verbroken en keert u terug naar de kaart in het midden van uw thuislocatie, die wordt weergegeven als een blauwe cirkel. Je kunt ook op de knop ‘verbreken’ tikken om de verbinding te verbreken.

ExpressVPN iOS-verbinding

Door op de pijl-omhoog (^) naast de geselecteerde locatie te tikken, wordt het locatiescherm geopend. Het locatiescherm heeft drie tabbladen die als volgt zijn:

 • Aanbevolen – Dit tabblad toont u de beste serverlocaties die door ExpressVPN voor u worden aanbevolen.
  • De beste aanbeveling wordt eerst weergegeven, gevolgd door een lijst met andere aanbevelingen. Dit wordt geïllustreerd in de eerste afbeelding hieronder.
 • Favorieten – Dit toont twee verschillende lijsten met locaties. De eerste is de drie meest recente verbindingen, gerangschikt op meest recent. De tweede is een lijst met de locaties die je hebt gekozen. Dit tabblad wordt weergegeven in de middelste afbeelding hieronder.
  • U selecteert een favoriete verbinding door op de ongekleurde ster naast de locatienaam te tikken, die dan rood wordt. Als u op een rode ster tikt, wordt het proces omgedraaid.
 • Allemaal – Dit toont een lijst van alle verbindingen gesorteerd op regio. Dit tabblad wordt weergegeven in de laatste afbeelding hieronder.
  • De vier regio’s zijn als volgt: Amerika; Europa; Afrika, Midden-Oosten & India; en Azië-Pacific. Als u op een van de pijl-omlaag tikt, wordt dat gebied vergroot.
  • De meest aanbevolen locaties worden bovenaan elke regio gesorteerd.

ExpressVPN iOS-locatietabbladen

Als u op een naam tikt onder een van de locatietabbladen, wordt er een verbinding met die locatie geopend. Landen kunnen worden uitgebreid of gecontracteerd door op de driehoeken ernaast te tikken. Naast deze tabbladen kun je ook op het vergrootglas tikken om naar een bepaalde locatie te zoeken. Terwijl u letters typt bij het zoeken, zal de lijst met weergegeven locaties reageren en aanpassen totdat de gewenste locatie verschijnt. U kunt er vervolgens op tikken om er een verbinding mee te openen.

ExpressVPN iOS-instellingen

Het laatste dat we willen onderzoeken voor de ExpressVPN iOS-app zijn de instellingen die toegankelijk zijn door op het menupictogram (drie rode horizontale lijnen) linksboven op het scherm te tikken, zoals weergegeven in de eerste afbeelding hierboven. De tweede afbeelding is het scherm die wordt geopend wanneer u op het menupictogram tikt. Het instellingengedeelte in het midden heeft een paar opties die u kunt kiezen.

 • Automatisch herverbinden (schakel uit / aan)
 • VPN-protocol – Dit is standaard ingesteld op automatisch. Het scherm rechts hierboven toont de opties die beschikbaar zijn voor de iOS-app, namelijk UDP, TCP en IPSec.
 • Diagnostische gegevens delen (in- / uitschakelen)

De iOS-app ontworpen door het ExpressVPN-team is net als de andere aangepaste software die ze hebben geschreven. Het is gemakkelijk te installeren en te gebruiken. Hiermee bent u slechts een paar tikken om veilig verbinding te maken met een VPN-server in hun netwerk. Ze bieden meerdere manieren om de locatie te selecteren waarmee u verbinding wilt maken. U kunt op verschillende manieren verbinding maken met servers, zoals we in dit gedeelte van de recensie hebben laten zien.

Bezoek ExpressVPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me