Gebruikt een VPN gegevens? Wat is de impact op datacaps?

GegevenslimietenHet concept van het onbeperkte data-abonnement voor Amerikaanse mobiele providers is nog relatief nieuw. Hoewel sommige gebruikers onbeperkte plannen hebben, gebruikt een meerderheid nog steeds datacaps. Met andere woorden, de meesten betalen nog steeds voor de hoeveelheid gegevens die ze gebruiken. Dat leidt tot een constante controle van het datagebruik zodat je niet over je pet gaat. Dat gezegd hebbende, is het erg belangrijk om uw privacy onderweg te beschermen. Niemand wil dat hun gevoelige gegevens worden gestolen. Voor degenen die een onbeperkt abonnement hebben en zich bezighouden met tethering (met behulp van uw mobiele service als wifi-hotspot), bent u kwetsbaar voor diefstal. Als u bekend bent met VPN’s, kent u de positieve voordelen van het gebruik ervan. Zo niet, dan kunnen we je helpen met een aantal basisprincipes en je laten zien waarom het zo belangrijk is. Laten we beginnen met enkele van de belangrijkste redenen voor het gebruik van een VPN en wat het doet.


Redenen voor het gebruik van een VPN en hoe het werkt

Je hebt misschien gehoord dat VPN’s je privacy helpen beschermen, maar je weet misschien niet hoe, waarom het belangrijk is of zelfs als je er een nodig hebt. Als u een beveiligingsbewuste persoon bent, weet u misschien al het antwoord op een aantal van deze vragen. Als u nieuw bent bij de community, is het gebruik van een VPN een goed idee wanneer u maar kunt.

 • Een VPN gebruiken voor privacy – Wanneer u verbinding maakt met een server met behulp van de clientsoftware, maakt u een beveiligde tunnel naar die server. Vervolgens wordt al uw verkeer via die verbinding omgeleid. Dat betekent dat uw gegevens versleuteld zijn en veel moeilijker te verkrijgen zijn met normale middelen. Als u de laatste tijd goed oplet, weet u dat sommige federale organisaties al van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om burgers te bespioneren.
 • Een VPN gebruiken om beperkingen te omzeilen – Of u nu een gemeten of beperkt data-abonnement heeft, er kunnen beperkingen zijn aan de manier waarop u de service gebruikt. Met het gemeten plan telt alles mee voor uw datapet.

Zoals we al zeiden, gaan uw gegevens via een beveiligde verbinding wanneer u een VPN gebruikt. Dat betekent ja, u gebruikt gegevens wanneer u er een gebruikt. Als u een abonnement heeft met een datadop, gebruikt u een extra bedrag met een VPN. Een verhoging van 5% -15% ten opzichte van de gegevens die u normaal gesproken zou gebruiken, is gebruikelijk. Dat komt omdat versleutelde gegevens meer bandbreedte in beslag nemen dan niet-versleutelde gegevens. Als u een limiet op uw gegevensabonnement heeft, moet u deze controleren. Als u bijvoorbeeld 10 GB aan gegevens zou gebruiken, zou dit slechts 9 GB + 1 GB aan codering zijn. Hoewel we niet willen dat het u ontmoedigt om een ​​VPN te gebruiken om uw privacy te beschermen, weet u waarschijnlijk hoe snel uw datagebruik kan toenemen. Houd je verbruik goed in de gaten. Anders zou u uiteindelijk $ 10- $ 15 per gebruikte GB kunnen betalen, afhankelijk van de koerier die u gebruikt.

Onbeperkte abonnementen zijn niet altijd onbeperkt

Hoewel elke Amerikaanse luchtvaartmaatschappij een vorm van een “onbeperkt” plan aanbiedt, zijn ze niet altijd echt onbeperkt. Wat uw redenen ook zijn om een ​​plan zonder meter te gebruiken, er zijn zeker enkele beperkingen. Sommige providers beperken gegevens op basis van de manier waarop u de service gebruikt. T-Mobile-klanten mogen bijvoorbeeld tot 7 GB gebruiken voordat ze worden beperkt. BIJ&De limiet van T is 22 GB. Sommigen beginnen met het afremmen van snelheden na slechts 500 MB. Je kunt ook verwachten dat sommige gebruikers een bepaald gebruik vertragen, zoals het gebruik van torrent-software, Netflix of andere. Door een VPN te gebruiken en de poort in de VPN-client te wijzigen, kunt u helpen voorkomen dat die bedrijven uw downloads belemmeren. Voordat ze daarmee beginnen, moeten ze kunnen achterhalen wat je op internet doet. Een VPN-verbinding op poort 443 zal veel van de verkeersbeperking stoppen.

Gevolgen van het gebruik van een VPN op uw datacaps

Als u merkt dat u een VPN via uw mobiele netwerk moet gebruiken in plaats van wifi, hebben verschillende protocollen en coderingssterktes verschillende gevolgen voor het gegevensgebruik. Deze zijn van toepassing, of u nu een meterplan of een beperkt plan gebruikt. Hieronder vindt u een lijst met de protocollen, versleutelingsniveaus en de effecten die ze hebben. We beginnen met de minste, eerst.

 • PPTP (128-bits)
 • IKEv2 (128-bits)
 • L2TP / IPsec (128-bits)
 • OpenVPN (128-bit)
 • Stealth / versluierd OpenVPN (128-bit) (je zult de instelling hiervoor zien op sommige services)
 • IKEv2 (256-bit)
 • L2TP / IPsec (256-bits)
 • OpenVPN (256-bit)
 • Stealth / versluierd OpenVPN (256-bit)

Hoewel OpenVPN het populairst is vanwege de snelheid en beveiliging, wil je misschien ook de andere opties proberen. Als u de PPTP-optie wordt aangeboden, moet u er rekening mee houden dat de maker niet het gevoel heeft dat deze langer voldoende bescherming biedt. De anderen zouden u echter behoorlijke bescherming moeten bieden. Zoals je misschien al geraden had, is de versluierde 256-bit-versie de veiligste, maar de langzaamste. We raden ten zeerste aan om IKEv2 te gebruiken voor iPhone verbindingen. Een groot voordeel L2TP / IPSec is dat IKEv2 snel opnieuw verbinding maakt als de verbinding wegvalt of als je van netwerk wisselt.

Als je naar de lijst kijkt, vraag je je misschien af ​​wat het verschil is tussen OpenVPN en de Stealth / versluierde versies van de protocollen. Wat stealth doet, is uw VPN bijna niet detecteerbaar maken. Dat is natuurlijk buitengewoon handig als u een land bezoekt waar VPN-gebruik wordt afgekeurd. Het neemt meer bandbreedte in beslag dan de standaardversie van OpenVPN, maar het kan u in sommige gevallen behoeden voor internetbeperking of voorkomen dat u in andere problemen komt.

Nu zullen we enkele standaardgegevensitems en hun geschatte bandbreedtekosten bekijken. Houd er rekening mee dat dit slechts schattingen zijn, dus uw daadwerkelijke gebruik kan variëren. Onthoud dat VPN-gebruik deze aantallen met 5% -15% kan verhogen. De kleine verhoging is de moeite waard om uw privacy te beschermen.

 • E-mail (verzonden of ontvangen, alleen sms) = 35 KB
 • E-mail (verzonden of ontvangen) met kleine bijlagen = 350 KB
 • 1 minuut verbonden gameplay = 1 MB
 • Post op sociale media = 250 KB
 • Standaard webpagina = 180 KB
 • 1 minuut streaming muziek = 1 MB
 • App / game / nummer downloaden = 4 MB
 • 1 minuut streaming video (SD) = 4,5 MB
 • 1 minuut streaming video (HD) = 16,5 MB

Tot slot hopen we dat we een aantal van uw vragen hebben beantwoord en u wat meer hebben laten nadenken over hoe u een VPN het beste kunt gebruiken om uw mobiele gegevens te beschermen. Hoewel het uw bandbreedtegebruik met een kleine hoeveelheid zal verhogen, zijn de voordelen, beveiliging en gemoedsrust die u krijgt bij het gebruik van een VPN de moeite waard. Neem gerust contact op om te gebruiken @VPNFan als u nog vragen heeft.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map