Mobiele telefoon afbeelding delenNet als bij de natuurlijke vooruitgang van technologie, hebben we onlangs een golf gezien in draadloze onbeperkte data-abonnementen. Als je ze ooit eerder hebt geprijsd, weet je dat deze plannen erg duur kunnen zijn. In vergelijking met de meetplannen is er een behoorlijk prijsverschil. Als u een van deze plannen heeft, vinden wij dat u die gegevens met vrienden of familie moet kunnen delen. Het is niet nodig om meerdere onbeperkte abonnementen te hebben, zolang u maar deelt via datatethering. Met dit proces kunnen anderen uw onbeperkte data-abonnement thuis of op het werk gebruiken.

Wat is datatethering??

Datatethering is een manier om een ​​draadloos dataplan te delen buiten het apparaat waaraan het is gekoppeld. Het is niet nieuw, maar kwam tot voor kort niet veel voor. Toen dataplannen naar een onbeperkte structuur gingen, nam dit type datagebruik aanzienlijk toe. De waarheid is dat niet-gemeten plannen niet echt onbeperkt zijn. Na een bepaald punt (afhankelijk van de provider) worden uw gegevens vertraagd. Dat kan gebeuren met slechts 10 GB of tot 22 GB voordat het langzamer begint te worden. De CEO van T-Mobile is publiekelijk naar buiten gekomen en heeft boos geklaagd over tethering.

Waarom zou u uw gegevens willen delen??

We bieden u enkele scenario’s waarin datatethering van pas zou komen. Als u thuis bent en geen toegang heeft tot WiFi, kunt u met deze procedure genieten van internet zoals u dat normaal zou doen. Er is geen limiet aan het aantal apparaten dat u in dit geval kunt gebruiken. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u zich in een landelijke omgeving of in een buurt bevindt die net buiten uw internetservice ligt.

Hoewel er meer zijn, is er een tweede scenario dat we kunnen bieden. Als u op vakantie gaat, zijn er twee manieren waarop datatethering u kan helpen. De eerste manier is in het voertuig. Omdat zoveel elektronische apparaten nu verbinding maken met internet, kan het moeilijk zijn om ze te gebruiken als u onderweg bent. De meeste auto’s hebben geen mobiele wifi, dus dat kan een probleem zijn. De tweede manier is bij het hotel. Veel hotels brengen tegenwoordig kosten in rekening voor het gebruik van wifi. Of u nu iets moet doen voor uw werk of een game moet spelen, u moet mogelijk extra betalen voor de mogelijkheid. Bovendien is de wifi in het hotel mogelijk te traag voor uw behoeften. Dat zijn twee van de scenario’s die data-tethering kunnen gebruiken, maar u kunt misschien nog meer bedenken.

Hoe gebruikt u datatethering?

Deze procedure is niet nieuw, maar is de laatste tijd een stuk populairder geworden. Er zijn een paar methoden om dit te doen. De eerste manier is de oudste methode die je kunt gebruiken. U moet de wifi-hotspot van uw telefoon inschakelen. Het heeft duidelijke bereikbeperkingen en zal snel door de levensduur van de batterij gaan. Het kan ook de levensduur van uw batterij permanent verkorten als u dit continu doet.

Er wordt al lang gezegd dat noodzaak de moeder van de uitvinding is. Er zijn nu nogal wat routers op de markt waarmee je je telefoon via een USB-kabel aan hen kunt koppelen. Er zijn twee leuke dingen aan deze methode, in vergelijking met de eerste manier. Omdat hij is aangesloten op een USB-kabel, blijft je telefoon opgeladen en wordt hij opgeladen tijdens het proces. Hierdoor kan de router ook het meeste werk doen.

Als je een van deze nieuwe routers niet hebt, is er een andere manier. Wat u in dit geval doet, is uw telefoon met een USB-kabel aan uw computer koppelen en vervolgens uw verbinding met de router delen met een ethernetkabel. Hoewel deze moeilijk klinkt, werkt hij eigenlijk best goed en kan hij door bijna alle routers worden gebruikt.

Omdat tethering kan veroorzaken gegevensbeperking met beide methoden raden we aan een VPN om die beperkingen te omzeilen. Op die manier zou u geen problemen moeten hebben met het beperken van uw gegevens.

Waarom is een router beter dan de telefoonhotspot?

Zoals we al zeiden, heeft de draadloze hotspot-methode enkele nadelen. Daarom bespreken we nu de voordelen van het gebruik van een router in de plaats daarvan.

 • Vergroot bereik – Door de draadloze hotspot-methode te gebruiken, bent u in principe beperkt tot dezelfde kamer (ervan uitgaande dat de kamer niet groot is). Ter vergelijking: met de routermethode kunt u een heel huis bestrijken. Of u nu thuis bent of voor een korte vakantie, u bent gedekt.
 • Telefoonbatterij / levensduur – Telefoons zijn tegenwoordig niet goedkoop. Het continu gebruiken van de WiFi-hotspot zal niet alleen uw batterij snel leegmaken, maar de extra warmte die constant wordt gegenereerd kan de telefoon en de batterij op lange termijn beschadigen.
 • Datacaps voor hotspots – door de draadloze hotspot te gebruiken, kunt u snel het probleem met de datadop tegenkomen. Het gebruik van onze derde methode plus een van de gratis apps van derden, zoals PdaNet, kan de activiteit echter helpen verbergen. Verizon staat tethering helemaal niet toe, tenzij u bent geroot en anderen waarschijnlijk dit soort beperkingen hebben, zodat u kunt zien hoe dat een probleem zou kunnen worden.
 • Flexibiliteit – Als je de draadloze hotspot-functie van je telefoon gebruikt, heb je vrijwel geen controle over de routeringsinstellingen. Door een router in de plaats te gebruiken, krijgt u toegang tot opties zoals aangepaste DNS-instellingen, VPN-bescherming en meer. U kunt zelfs verschillende soorten servers gebruiken, zoals u dat normaal zou doen.

U ziet dus dat er veel redenen zijn waarom het gebruik van een router beter is dan de ingebouwde draadloze hotspot.

Staat mijn gewone router datatethering toe via USB?

Asus AC-5300 routerMisschien. Als je een Asus gebruikt met ASUSWRT of een router met OpenWRT en DD-WRT. Van alle aangeboden items kun je verwachten dat je tussen de $ 80 en $ 300 betaalt voor de Asus. Met de firmware voor de router die Asus gebruikt (ASUSWRT) kunt u uw 3G- of 4G-verbinding verbinden, zolang u een Android-telefoon gebruikt. Zelfs als uw onbeperkte abonnement tethering niet ondersteunt, zijn er manieren om het te laten werken. Als u een omvormer gebruikt, kunt u de router mogelijk zelfs in een rijdend voertuig gebruiken. Hier zijn de korte stappen die u bij deze methode zou gebruiken.

 1. Open het ASUSWRT-configuratiescherm.
 2. Ga naar “Instellingen USB-applicatie” en kies 3G / 4G-gegevens.
 3. Sluit je telefoon aan met een USB-kabel.
 4. Wijzig onder de WAN-index het WAN-type in USB.
 5. Schakel de USB-modus in en selecteer Android-telefoon als het USB-apparaat.
 6. Schakel tethering in op uw telefoon. Dit kan op verschillende plekken zijn, afhankelijk van de telefoon, maar we hebben het op de telefoon kunnen vinden Samsung Galaxy onder Instellingen > Aansluitingen > Mobiele hotspot en tethering. Het moet vergelijkbaar zijn met andere Android-apparaten.

Hoe zit het met de laatste methode?

PdaNetNogmaals, de laatste methode werkt met bijna elke router. Zolang u een computer heeft, kunt u deze optie gemakkelijk gebruiken. Als je draadloze abonnement geen officiële tethering bevat, heb je een van de apps nodig waar we het eerder over hadden. Zoals je misschien denkt, als je snelheidsbeperkingen wilt vermijden, kun je beter de premium-versie van krijgen PdaNet+ voor ongeveer $ 8. Hier is de korte versie van de stappen voor deze.

 1. Verbind uw computer met de router met een ethernetkabel.
 2. Start een USB-tetheringsessie.
 3. Open uw netwerkadapterinstellingen (via het configuratiescherm).
 4. Lokaliseer uw ethernet- en tethering-verbinding en markeer beide.
 5. Stel het delen van verbindingen in door met de rechtermuisknop te klikken en “Bridge Connections” te selecteren. Dit kan een paar minuten duren. U weet dat u bent geslaagd als u een nieuwe verbinding met de naam “Network Bridge” laat zien.
 6. Controleer of uw verbinding werkt door met de rechtermuisknop op de gekoppelde adapter te klikken. Kies de status en zorg ervoor dat de IPv4-connectiviteit internet zegt. Herhaal dit voor de Ethernet-adapter.
 7. Test de verbinding van de router. Als u op internet kunt komen, bent u er klaar voor.

Laatste gedachten over het delen van onbeperkte 4G-gegevens via uw router

En nu hebt u de beste methoden om uw onbeperkte 4G-gegevensabonnement via uw router te delen. Het gebruik van deze technieken kan waardevol zijn als u zich op een locatie bevindt waar geen toegang tot WiFi is, u er niet voor wilt betalen of denkt dat de WiFi mogelijk te traag is. We hopen dat u hebt geleerd hoe gemakkelijk het delen van uw gegevens kan zijn. Omdat veel mensen niet weten dat dit mogelijk is, moet je dit bericht delen met je vrienden, zodat zij dit ook kunnen delen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me