Snelheid is vaak een grote factor bij het kiezen van een Virtual Private Network (VPN). Of u nu van plan bent om een ​​dienst vaak of van tijd tot tijd te gebruiken, met de beste snelheden kunt u inhoud sneller downloaden of krijgt u een vloeiender beeld wanneer u streamt. Natuurlijk zijn niet alle services hetzelfde. Zelfs wanneer u een bedrijf met snelle servers kiest, kunnen veel factoren de prestaties van hun netwerk beïnvloeden. In dit bericht bespreken we enkele delen van VPN’s, welke items de snelheid kunnen beïnvloeden en tips om je VPN sneller te maken. Op die manier heb je de best mogelijke ervaringen. Laten we bij het begin beginnen.

Factoren die de VPN-snelheid beïnvloeden

Zoals we al zeiden, zijn er verschillende factoren die de VPN-snelheid kunnen beïnvloeden. Houd er rekening mee dat deze niet in een specifieke volgorde staan. Sommige hiervan kunt u bedienen, andere niet.

 1. Server locatie – De locatie van de server die je kiest is belangrijk. Hoe dichter de server bij uw huidige locatie is, hoe groter de kans dat uw snelheid hoger is.
 2. Versleutelingssterkte – Hoe sterker de codering, hoe langzamer uw verbinding zal zijn. Als u echter uw coderingssterkte wijzigt, bent u kwetsbaarder voor compromissen.
 3. Netwerkopzet – Hoewel veel gebruikers dol zijn op wifi, verbetert uw VPN-snelheid behoorlijk als u rechtstreeks (harde draad met een LAN-kabel) op de modem of router aansluit.
 4. Routering – VPN-routering kan de snelheid van uw verbinding beïnvloeden. Als u een van de nieuwere of minder ervaren VPN-bedrijven kiest, moet u er rekening mee houden dat ze mogelijk niet zo goed het verkeer routeren als de veteranen. Toplaag VPN’s zoals IPVanish en VyprVPN routeer het verkeer heel goed.
 5. Server Crowding – VPN-servers hebben een eindige hoeveelheid bandbreedte. Daarom betekent meer gebruikers dat u meer bandbreedte moet delen. Dit is een groeiend probleem voor VPN’s die zeer goedkope meerjarige of levenslange accounts aanbieden. Ernstige drukte is een van de redenen waarom we gebruikers weghouden van levenslange VPN-deals.
 6. Protocollen – Het protocol dat u kiest, kan de snelheid van uw verbinding beïnvloeden. De UDP-versie van OpenVPN is bijvoorbeeld sneller omdat het niet verifieert dat alle informatiepakketten op hun locatie aankomen. De TCP-versie controleert de levering van het datapakket, maar is langzamer.
 7. Gebruikelijke verbindingssnelheid – Hoe hoger uw gebruikelijke verbindingssnelheid, hoe groter de kans dat u hoge cijfers haalt met een VPN. U krijgt geen hogere cijfers dan uw normale verbindingssnelheid. Als je dat doet, komt dat omdat de VPN-provider de gegevens comprimeert. Dit kan u soms valse snelheidsbeoordelingen geven.
 8. Serverniveau – In sommige landen is de serverlaag mogelijk lager dan in andere. Als het bedrijf topservers heeft, beheren ze alle delen van de verbinding. We gebruiken IPVanish als voorbeeld. Sommige van hun servers hebben een “A” -aanduiding terwijl andere een “C” -aanduiding hebben. De eerste set servers wordt volledig door het bedrijf beheerd en is sneller dan de tweede set servers.

Snelheidscomponenten

Er zijn twee delen om te versnellen als je het over VPN’s hebt. Dat zijn latentie (de tijd die nodig is voor het verzenden en ontvangen van een informatieverzoek) en doorvoer (de hoeveelheid gegevens die binnen een bepaalde tijd kan worden overgedragen).

 • Wachttijd – gemeten in milliseconden, merkt u deze al dan niet op. Als je bent streaming, alles komt er wel, alleen niet zo snel. Latentie wordt echter belangrijker als u dingen online doet waar het ertoe doet. Voorbeelden hiervan zijn het proberen iets online te kopen dat snel uitverkocht kan raken of het afspelen van een video spel waar snelheid cruciaal is.
 • Doorvoer – Je hebt dit type snelheidsmeting waarschijnlijk gezien. U kunt snelheden doorgaans uitdrukken als Mbps (megabits per seconde), MBps (MegaBytes per seconde) of zelfs Gbps (Gigabits per seconde). Als je een verbinding van 1 Gbps hebt en een download van 5 GB hebt, duurt het downloaden ongeveer 40 seconden. Aangezien een byte 8 bits bevat, kunt u met enige vermenigvuldiging inschatten hoe lang het downloaden zal duren.

Tips om de beste snelheden op een VPN te krijgen

 1. Locaties – Kies een locatie bij u in de buurt, tenzij u verbinding wilt maken met een specifiek land.
 2. Versleuteling Kracht – Afhankelijk van de provider die je kiest, is de sterkte niet veranderlijk. Providers zijn standaard standaard ingesteld op 256 MB. Als je het in een lagere coderingssterkte kunt veranderen, maak je jezelf kwetsbaarder voor aanvallen.
 3. Netwerkopzet – Als je de beste snelheid wilt en je hebt de mogelijkheid, maak dan rechtstreeks verbinding met de modem of router via een CAT5 of CAT6 (LAN-kabel). Dat zal je snelheid verhogen.
 4. Routering – Door een ervaren of gerenommeerde provider te kiezen, zorgt u ervoor dat u toegang heeft tot de beste beschikbare routeringsconfiguraties.
 5. Server Crowding – In dit geval wilt u de minst drukke server kiezen die beschikbaar is. Op die manier krijg je de meeste bandbreedte die je kunt. Als u de provider de server voor u laat kiezen, is dit misschien niet de beste die voor u beschikbaar is.
 6. Protocollen – Aangezien u meestal het OpenVPN-protocol wilt kiezen, kiest u de UDP-versie. Als u verbindingsproblemen heeft, moet u de TCP-versie kiezen. Mobiele gebruikers willen misschien ook IKEv2 proberen.
 7. Gebruikelijke verbindingssnelheid – Net als bij netwerkconfiguratie, is het verbinden met een kabel sneller. Natuurlijk, hoe beter verbinding, hoe beter het resultaat.
 8. Serverniveau – Zoals we al zeiden, wilt u de hoogst beschikbare server kiezen als u een optie krijgt.

Samenvatting

Samenvattend zijn er nogal wat verschillende factoren die van invloed zijn op je VPN-snelheid. Sommige kunt u bedienen, andere niet. Als u nog steeds problemen ondervindt met de dingen die u kunt regelen, kunt u overwegen uw internetsnelheid te upgraden. Naarmate hogere snelheden beschikbaar komen, geeft het upgraden van uw internetverbinding u extra kracht. Op die manier kunt u goede snelheden behalen en toch uw privacy beschermen. Een andere optie die u heeft, is overschakelen naar een snellere VPN-service. Voor een blik op enkele van de beste, neem gerust een kijkje in onze 5 snelste VPN’s lijst.

RankVPN ServiceVPN Fan
Prijs Bezoek
SiteServer
Locaties Nr
LogsBrowser
Extensies Slim
DNS
1ExpressVPN$ 6,67ExpressVPN160SelectievakjeSelectievakjeSelectievakje
2NordVPN$ 3,49NordVPN87SelectievakjeSelectievakjeSelectievakje
3Privé-internettoegang$ 3,33PIA49SelectievakjeSelectievakje
4CyberGhost$ 2,75PIA112SelectievakjeSelectievakje
5IPVanish$ 5,20IPVanish76Selectievakje
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me