Hoe uMatrix in te stellen op Chrome of Firefox

In de afgelopen jaren is het grote publiek meer gaan betalen over hun online privacy. Een van de manieren om dat te doen, is door de uMatrix-extensie in uw Chrome of Firefox-browser te installeren. Deze krachtige privacytool is gemakkelijk te gebruiken en heeft een aantal geavanceerde functies die goed werken. Zoals bij elke tool, moet u echter onthouden dat te veel aanpassingen problemen kunnen veroorzaken op uw favoriete website. Zodra je het aan je browser hebt toegevoegd, zie je een pictogram in de rechterbovenhoek met een nummer erin. We zullen zo dadelijk over de details praten.


uMatrix

Hoe werkt uMatrix?

Zoals we al zeiden, is uMatrix gemakkelijk te gebruiken en is aanwijzen en klikken. In de console kun je eenvoudig cammen door gewoon de items te selecteren die je wilt blokkeren. Het is echt goed in het stoppen van bloatware, malware, cookies, trackers en zo ongeveer al het andere dat problemen op uw systeem kan veroorzaken. Dat betekent dat je veiliger en sneller wordt omdat je niet te maken hebt met de achtergrondacties. Er is nog een ander voordeel aan het gebruik ervan. Als u een internetverbinding met een meter gebruikt of als uw gegevensgebruik gewoon belangrijk is, zal uMatrix u helpen uw verbruikte gegevens te verminderen vanwege alle dingen die het blokkeert.

Waarom kan te veel blokkeren problemen veroorzaken??

Omdat uMatrix zo’n krachtig hulpmiddel is, blokkeert het standaard acties van derden. Dat klinkt misschien als een goed idee, maar het zorgt ervoor dat veel van de websites die u bezoekt niet goed werken. Het blokkeert ze als veiligheidsmaatregel, maar het kan zeker vervelend zijn. In plaats van dat de webpagina wordt geladen zoals u zou verwachten, krijgt u mogelijk een bericht met de melding dat deze nog steeds wordt geladen. Als u dat probleem tegenkomt, kunt u de probleemblokkades uitschakelen of voor de hele site uitschakelen. Dat is natuurlijk helemaal aan jou.

Gebruikersomgeving

Hoewel je waarschijnlijk enkele van de verschillende opties hierboven hebt gezien, zullen we ons best doen om de details van de gebruikersinterface (gebruikersinterface) te bespreken. Laten we eerst beginnen met de basis. Omdat uMatrix kleuren gebruikt, betekent groen dat u het element toestaat, terwijl rood betekent dat u het blokkeert. De lichtere groene en lichtere rode kleuren vertegenwoordigen items die van nature zijn geblokkeerd. Rechts van waar je de adresbalk ziet, staat een grijze ster. Als u hierop klikt, wordt alles geblokkeerd of kunt u wijzigingen aanbrengen die van invloed zijn op alle websites wereldwijd. Voor degenen die een specifieke website willen blokkeren tijdens al uw browse-activiteiten, is dat degene die u moet invoeren. Als u besluit om te veranderen wat u later toestaat, moet u er naar terugkeren en het daar wijzigen.

Als u tevreden bent met de wijzigingen die u heeft aangebracht op de specifieke site waarop u zich bevindt (in de afbeelding hierboven is dit thesaurus.com), kunt u het vergrendelingspictogram selecteren om het te vergrendelen. Als je niet alle wijzigingen die je hebt aangebracht leuk vindt, is het pictogram rechts van het slot een gum. Dat stelt je in staat om het te resetten. Wanneer u wijzigingen aanbrengt, moet u op de knop Vernieuwen klikken om te zien of uw wijzigingen van kracht worden.

Blokkeermogelijkheden

Een van de leuke dingen van het gebruik van uMatrix is ​​de mogelijkheid om specifieke soorten items te blokkeren. Deze omvatten domeinnaam (alles), cookies, css, afbeeldingen, media, scripts, XHR, iframes en andere. Hoewel deze geweldig zijn, zijn er twee instellingen die u mogelijk wilt toestaan. De instelling die u moet wijzigen, is die voor YouTube (ja, deze blokkeert YouTube). Het webadres dat u nodig heeft om ervoor te zorgen dat u dit toestaat, is s.ytimg.com. Wanneer je die toestaat, kun je YouTube opnieuw bekijken zonder dat je je andere instellingen hoeft in gevaar te brengen. De tweede die je wilt toestaan ​​is googlevideo.com. Als de website Google Video gebruikt.

Tips voor het gebruik van uMatrix

Er zijn verschillende tips die we u kunnen geven bij het gebruik van uMatrix. We beginnen met de privacy-instellingen. U kunt toegang krijgen door op de dunne grijze balk bovenaan het scherm te klikken met de tekst uMatrix en de versie van de extensie. Klik op “Privacy”. Dat is natuurlijk waar u uw privacy-instellingen kunt inschakelen, afhankelijk van welke u wilt. Om malware te blokkeren, selecteert u het tabblad “Activa” waar u het tabblad “instellingen” vond. Zorg er in dat geval voor dat u het vakje met de tekst “Auto-update assets” aanvinkt. Zorg er vervolgens voor dat u het vak voor malwarescripts hebt aangevinkt..

Zoals u kunt zien, werkt het gebruik van uMatrix heel goed en zal het u op verschillende manieren helpen. Deel dit bericht met je vrienden zodat ze ook kunnen genieten van uMatrix. Volg ons @VPNFan voor de nieuwste VPN-beoordelingen en promoties van toonaangevende providers.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map