Hoe YouTube in Turkije te deblokkeren

De Turkse regering is er weer mee bezig. Vorige week hebben ze de toegang van burgers verboden Twitter en hebben dat gevolgd door te blokkeren YouTube.  De verhuizing komt aan de vooravond van verkiezingen. Dit betekent dat gebruikers in Turkije geen toegang hebben tot sociale mediasites zoals YouTube zonder de hulp van een betrouwbare privacydienst.


YouTube Turkije

Turkije is niet de eerste die internet censureert en zeker niet de laatste. Ongeacht hoeveel regeringen het proberen, we zijn ervan overtuigd dat technologie het internet gratis zal houden. Het is van cruciaal belang dat privacybedrijven landen als Turkije en China een stap voor blijven om de communicatie te laten stromen.

Toegang tot YouTube vanuit Turkije

We willen het proces zo gemakkelijk mogelijk maken. U kunt onze bekijken top 10 VPN pagina voor meer informatie over online privacydiensten. We gebruiken IPVanish voor deze handleiding. Ze kunnen u helpen toegang te krijgen tot YouTube, Twitter en elke andere site die de Turkse regering in de toekomst besluit te blokkeren.

Hoe helpen services zoals IPVanish u toegang te krijgen tot geblokkeerde sites? U kunt hun VPN-clientsoftware gebruiken om verbinding te maken met een server in een ander land buiten Turkije. Dat geeft je een nieuw IP-adres en versleutelt je verbinding. Helpt u toegang te krijgen tot sites zoals YouTube en online privé te blijven..

Stap 1 – Word lid van een betrouwbare VPN-service

U kunt beginnen met een bezoek aan IPVanish.com en aanmelden voor VPN. Ze bieden onbeperkte gegevensoverdracht voor $ 7,50 per maand of $ 58,49 per jaar. We vinden IPVanish het meest geschikt voor streaming omdat de service erg snel is. We houden ook van Privé-internettoegang voor iedereen die een alternatief nodig heeft dat iets minder kost voor $ 6,95 per maand.

Stap 2 – Download de VPN-client

Nadat je lid bent geworden van IPVanish, Private Internet Access of een andere VPN-service, wil je hun client downloaden. We beperken onze discussie tot IPVanish, zodat we precies kunnen laten zien hoe u sites als YouTube en Twitter deblokkeert, ongeacht waar ter wereld u zich bevindt. Begin met het downloaden van de software.

IPVanish biedt goede VPN-clientsoftware voor Windows en Mac. Ze hebben ook leuke mobiele apps voor zowel iOS (iPhone, iPad, iPod Touch) als Android-apparaten. We hebben ze allemaal getest en vertrouwen ze met onze privacy. U kunt de Windows- en Mac-clients rechtstreeks van hun downloaden site.  De iOS-app is beschikbaar vanaf iTunes en de Android-app van Google Play.

Stap 3 – Maak verbinding met een VPN-server buiten Turkije

Nu je de kans hebt gehad om de software te downloaden en te installeren, is het tijd om verbinding te maken. Start de IPVanish-client en selecteer een serverlocatie. We zullen u stap voor stap door hun Windows-client leiden.

IPVanish VPN-client

 • Selecteer een serverlocatie. We kozen voor Roemenië, maar IPVanish heeft een groot netwerk van servers over de hele wereld.
 • We raden je aan om OpenVPN (TCP) of (UDP) te selecteren. Voor het streamen van video’s van sites zoals YouTube gebruiken we OpenVPN (UDP). Ze ondersteunen ook PPTP en L2TP. We raden OpenVPN nog steeds aan voor de beste privacybescherming.
 • Klik op verbinden. Na een paar seconden zie je de knop onderaan veranderen in ‘Verbinding verbreken’. U zult ook merken dat de serverlocatie en het IP-adres bovenaan de client verschijnen.
 • We bevinden ons nu in Roemenië, voor zover iedereen online kan zien. Als zodanig kunnen we elke locatie bereiken alsof we in Roemenië zitten. Hetzelfde zou waar zijn als we verbinding zouden maken met een server in de VS of het VK.

Stap 4 – Controleer de locatie van uw IP-adres

Bevestig altijd uw IP-adres voordat u verder gaat, ongeacht welke technologie u gebruikt om censuur door de overheid te omzeilen. In dit geval kunt u klikken op “Verbinding”, “Controleer IP-adres” bovenaan de client voor de details.

Controleer IP-adres

Zoals u kunt zien, bevindt ons IP-adres zich in Boekarest. Het betekent dat je nu toegang hebt tot sites zoals YouTube alsof je achter een computer in Roemenië zit. We moeten vermelden dat uw verkeer wordt versleuteld om uw privacy te beschermen.

Stap 5 – Sites zoals YouTube en Twitter worden gedeblokkeerd

U bent klaar om toegang te krijgen tot elke gewenste website. Onthoud of u toegang wilt tot een site die beschikbaar is vanuit een specifiek land om verbinding te maken met een serverlocatie in dat land. Hier is hoe YouTube eruitziet terwijl het verbonden is met een Roemeense server.

YouTube

Je zult merken dat we verbonden zijn met youtube.ro omdat de site merkt dat ons IP-adres afkomstig is uit Roemenië. U kunt verbinding maken met een ander land voor verschillende resultaten. Of je nu in Turkije woont of in een ander land dat de toegang blokkeert, dit zal de blokkering opheffen.

Ik hoop dat je onze gids nuttig vond. Zo ja, overweeg dan om het met je vrienden te delen, zodat anderen overal ter wereld toegang hebben tot sites zoals YouTube. We stellen uw hulp op prijs om van internet een plek te maken om openlijk ideeën te delen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map