Voordat u toegang kunt krijgen om de ExpressVPN-software te downloaden, moet u zich eerst abonneren op hun service. Dit is een proces dat uit meerdere stappen bestaat:

 • Kies de ExpressVPN-abonnement die past bij uw wensen.
 • Voer het e-mailadres in dat u voor uw account wilt gebruiken.
 • Kies uw betalingsmethode en voltooi uw aankoop.
 • Maak een wachtwoord voor uw account.

Je ontvangt dan een welkomstmail van het ExpressVPN-team met een link om de service op je apparaat in te stellen.

U kunt ook inloggen op uw account op hun website. Om u aan te melden, klikt u op “Mijn account” in het hoofdmenu van de website. Voer vervolgens het e-mailadres en wachtwoord van uw account in. Hiermee wordt uw accountdashboard geopend. Al uw accountgegevens zijn vanaf hier toegankelijk en te beheren.

ExpressVPN-account

Klikken op de groene “Set up ExperessVPN” opent de downloadpagina waar u het apparaat kunt kiezen waarop u de ExpressVPN-software wilt installeren. Nadat u uw apparaat hebt geselecteerd, wordt aan de rechterkant van het scherm de knop “Download” weergegeven om het te installeren voor desktoptoepassingen. U moet ook de activeringscode kopiëren om ExpressVPN op Windows, Mac OS X en Linux te installeren. Voor iOS-, Android- en Kindle Fire-apparaten geeft dit de knop weer naar de app-link in de betreffende winkel (iTunes, Google Play en Amazon).

Deze pagina bevat ook links om de extensies voor Apple Safari (Mac), Google Chrome (Windows, Mac, Linux) en Mozilla Firefox (Windows, Mac, Linux) te installeren. U moet de respectievelijke browser en de desktopversie van ExpressVPN op uw apparaat hebben geïnstalleerd om deze te gebruiken. Het zijn geen stand-alone VPN-applicaties. Het zijn gewoon eenvoudige manieren om de belangrijkste desktop-apps te bedienen.

Er zijn ook instructies en IP-adressen van de DNS-server voor het gebruik van de MediaStreamer-service met Apple TV, PlayStation, Xbox en andere apparaten waarop u deze wilt gebruiken. Instructies voor het installeren van ExpressVPN op een aantal routers zijn hier ook te vinden. Ten slotte heeft het instructies en referenties voor het handmatig installeren van OpenVPN, L2TP / IPsec of PPTP op uw apparaten.

Bezoek ExpressVPN

Installeren en gebruiken van de ExpressVPN Windows Client

Installatie van ExpressVPN Windows Client

Download eerst het Windows-installatiebestand naar uw pc, laptop of tablet zoals hierboven weergegeven. Voer het vervolgens uit als admin om het installatieproces te starten. Mogelijk moet u toestaan ​​dat het wijzigingen aanbrengt in uw machine. Daarna ziet u het welkomstscherm. Klik op “Opties” als u de directory waarin de software is opgeslagen wilt wijzigen.

Installatie van ExpressVPN Windows Client

Selecteer anders ‘Installeren’ om het proces van het toevoegen van de Windows-client aan uw computer te starten. Na korte tijd krijgt u een bericht dat de installatie is voltooid. Sluit dit en het venster voor activering van de ExpressVPN-client wordt geopend.

Activeren van de ExpressVPN Windows Client

Om de client te activeren, plakt u de activeringscode die u vanuit het downloadscherm hebt gekopieerd in het invoervak. Hierdoor wordt de knop “OK” geactiveerd. U kunt er ook voor kiezen om ExpressVPN te starten wanneer u Windows start en of u al dan niet geaggregeerde gegevens wilt delen met hun ondersteuningsteam. Nadat je je code hebt ingevoerd en je andere keuzes hebt gemaakt, klik je op ‘OK’ om het instellen van de client te voltooien.

ExpressVPN Windows-activeringsproces

De ExpressVPN-client voor de eerste keer openen

Zodra de client is ingesteld, wordt deze voor het eerst geopend. Het hoofdvenster van het dashboard wordt weergegeven met een prompt om verbinding te maken met de service. Als u op de schakelaar klikt, wordt het verbindingsproces naar de slimme locatie, VS-Washington DC of geval, gestart. We zullen later in onze ExpressVPN-review bespreken hoe de app de slimme locatie bepaalt. U ziet een prompt dat u bent verbonden en dat uw internet is beveiligd. Dit is slechts een inleidende tutorial over je eerste verbinding met het ExpressVPN-netwerk.

ExpressVPN Windows Client opstartenVoordat we dieper ingaan op het verbinden met verschillende locaties met behulp van de app, laten we eerst het clientmenu bekijken. Dit menu wordt geopend door op het menu-pictogram (drie horizontale lijnen) in de rechterbovenhoek van het dashboard te klikken.

Bezoek ExpressVPN

ExpressVPN Client Menu

Voordat u het menu opent om wijzigingen aan te brengen, moet u de verbinding met uw huidige server verbreken. Hier is een opengewerkte weergave van het hoofdmenu van de ExpressVPN Windows-client. We zullen meer uitleggen over deze menu-items: “VPN-locaties”, “Snelheidstest”, “Help” en “Opties” later in deze ExpressVPN-recensie.

 • Diagnostiek – hiermee kunt u uw verbindingsproces in Kladblok bekijken of opslaan in een bestand.
 • Ontvang 30 gratis dagen – opent de ExpressVPN-website waar u vrienden kunt uitnodigen om hun service uit te proberen. Als ze het kopen, krijgen jullie allebei 30 gratis dagen service.
 • Sluit ExpressVPN af – sluit de client maar behoudt uw activeringscode zodat u deze niet opnieuw hoeft in te voeren.

Hoofdmenu van ExpressVPN

ExpressVPN-snelheidstest

Als u de “snelheidstest” selecteert, wordt het venster geopend waarin u een snelheidstest kunt uitvoeren op alle servers in het netwerk om te zien welke het beste bij uw doel past. Uw laatste testgegevens worden weergegeven wanneer u deze opent. U moet de verbinding met de VPN verbreken om een ​​nieuwe snelheidstest uit te voeren. Wanneer u een nieuwe snelheidstest uitvoert, wordt op het dashboard het bericht ‘Snelheidstest uitgevoerd …’ weergegeven en worden de statistieken in behandeling weergegeven totdat ze opnieuw worden berekend.

De kolommen van de snelheidstesttafel zijn als volgt:

 • Plaats – toont een lijst met de verbindingssites voor het netwerk. U kunt op de kop “Locatie” klikken om ze in alfabetische volgorde te ordenen.
 • Snelheidsindex – Een combinatie van de “Latency” en “Download snelheid”. Het geeft je een enkel nummer om de snelheid van een locatie te evalueren. Hogere cijfers betekenen hogere snelheden.
 • Wachttijd – Meet de tijd in milliseconden die gegevens nodig hebben om fysiek van uw computer naar de VPN-locatie te reizen. Lage cijfers betekenen een snellere respons op uw internetverkeer.
 • Download snelheid – Meet de hoeveelheid gegevens per seconde die via uw internetverbinding naar die VPN-locatie kan reizen. Hogere cijfers betekenen meestal snellere downloads.

ExpressVPN interne snelheidstest

Richtlijnen voor snelheidstests voor het kiezen van een locatie

Dus, hoe gebruik je de snelheidstest om de beste locatie voor je verbinding te bepalen? Hier volgen enkele algemene richtlijnen:

 • Algehele snelste locatie – Dit is over het algemeen degene met het hoogste snelheidsindexnummer.
 • Voor algemeen surfen – In de praktijk moet u een paar (2 of 3) locaties met de hoogste snelheidsindexnummers nemen en testen om te zien welke het beste bij u past.
 • Snelst voor een bepaald land – Klik eerst op de locatiekolom om de lijst met landen te alfabetiseren. Blader vervolgens naar het door u gekozen land en zoek de locatie in dat land met het hoogste snelheidsindexnummer. Als er twee dichtbij zijn, moet u beide testen om te zien welke het beste is voor uw verbinding.

U kunt op de ster rechts van de locaties klikken om ze als favoriet te markeren. Dit maakt het gemakkelijk om degene te vinden die u wilt testen nadat u de snelheidstest hebt afgesloten. De ster wordt geel, wat aangeeft dat hij nu een favoriet is. We hebben gekozen voor de favoriete USA-Atlanta, USA-New Jersey-3 en Canada-Toronto op basis van deze snelheidstest om te zien welke de beste prestaties levert.

Help-menu

Hieronder vindt u het uitgebreide menu “Help”. De menu-items omvatten het volgende:

 • Ondersteuning website – Als u dit selecteert, wordt de ondersteuningspagina op de ExpressVPN-website geopend, zodat u een probleem kunt oplossen, hun veelgestelde vragen kunt bekijken of een installatiehandleiding voor apparaten kunt bekijken.

Uitgebreid Help-menu van ExpressVPN

 • Neem contact met ons op – Dit opent een ticketvenster waarin u uw probleem kunt beschrijven en diagnostiek kunt opnemen als u verbindingsfouten heeft. Vervolgens kunt u het ticket naar de ondersteuning van ExpressVPN sturen. Ze zullen u antwoorden via het e-mailadres dat voor uw account is geregistreerd.
 • IP-adrescontrole – Dit is een IP-adrescontrole op hun website. Het toonde correct onze locatie in Washington DC. We hebben ook deze serverlocatie en andere getest met enkele andere IP-checkers om de resultaten te verifiëren.

ExpressVPN Help-menu-items

 • DNS-lektest – Alle DNS-vragen gaan via de met ExpressVPN gecodeerde privé-zero-knowledge DNS-servers, zoals aangegeven door deze test. Een lektest van derden gaf dit ook aan en toonde aan dat er geen lekken werden gedetecteerd.
 • Over ExpressVPN – Toont de versie-informatie van de ExpressVPN Windows-client voor uw huidige installatie. Aangezien desktop-apps niet automatisch worden bijgewerkt, kan dit u helpen om up-to-date te blijven met de nieuwste versie. De oude versie moet worden verwijderd voordat de nieuwe wordt geïnstalleerd.Bezoek ExpressVPN

ExpressVPN-clientverbindingsopties

Het menu Opties bestaat uit de volgende tabbladen: Algemeen, Protocol, Account, Browsers en Geavanceerd. Hiermee kunt u het verbindingsgedrag van de klant wijzigen.

Algemene opties van ExpressVPN

De algemene opties zijn onderverdeeld in drie categorieën:

 • Beginnen – Het instellen van deze en netwerkvergrendeling zorgt ervoor dat u beschermd bent.
  • Start automatisch de ExpressVPN-service wanneer Windows wordt geopend.
  • Maak verbinding met de laatst bekende verbinding wanneer de client wordt gestart.
 • Netwerkvergrendeling – Deze functie wordt ook VPN kill-switch genoemd.
  • Laat deze set staan ​​om ervoor te zorgen dat de internetverbinding wordt verbroken als de VPN-verbinding per ongeluk wordt verbroken
   • U moet weten dat dit slot niet actief is als de VPN niet is verbonden. Het is ook niet actief als de service bezig is met verbinden of verbreken.
   • Dit betekent dat u bij het wisselen van servers moet stoppen met het uitvoeren van andere apps om lekken te voorkomen.
  • Als alternatief kunt u toegang tot LAN-bronnen (Local Area Network) zoals printers toestaan.

Algemene opties van ExpressVPN

 • Verbinding per app – u kunt split-tunneling inschakelen om te beslissen welke apps worden getunneld met behulp van de ExpressVPN-service.
  • Als u dit inschakelt, wordt de knop ‘Instellingen’ ingeschakeld, zodat u uw apps kunt beheren. Er zijn drie opties.
   • Tunnel alle apps – dit is de standaard en de enige die uw privacy en anonimiteit behoudt. Alle apps zijn gecodeerd en getunneld via ExpressVPN.
   • Kiest apps om niet te tunnelen – u kunt hier apps toevoegen en verwijderen waarmee u uw gewone internetprovider wilt gebruiken. Alle andere apps worden gecodeerd en getunneld.
   • Kies apps om te tunnelen – hiermee kunt u alleen de apps verwijderen die u wilt coderen en tunnelen. Alle andere apps gebruiken uw reguliere internetprovider en worden niet versleuteld.

ExpressVPN Split-Tunneling

Selectie van ExpressVPN-protocol

U kunt hier het protocol selecteren dat u gebruikt om verbinding te maken met het ExpressVPN-netwerk. U moet weten dat niet alle locaties beschikbaar zullen zijn voor andere protocollen dan OpenVPN. Dit zijn de protocollen waaruit u kunt kiezen:

 • Automatisch – in de meeste gevallen moet u dit protocol gebruiken. Hiermee kan de service het beste protocol voor uw netwerk selecteren. Dit betekent meestal dat het OpenVPN (UDP) zal gebruiken. Het stelt de service echter ook in staat om stealth-opties te kiezen voor netwerkgebruikers in gebieden waar censuur aanwezig is, zoals China. Het kan ook automatisch protocollen wijzigen om andere netwerkproblemen zoals zwakke signalen of onstabiele verbindingen op te lossen.
 • OpenVPN (UDP) – dit is in de meeste gevallen het standaardprotocol omdat het de beste combinatie van snelheid en beveiliging biedt.
 • OpenVPN (TCP) – u moet dit protocol gebruiken als u problemen ondervindt met netwerkstabiliteit, omdat het, in tegenstelling tot (UDP), foutcontroles uitvoert op gegevenspakketten. Dit verbetert de verbindingsstabiliteit omdat het opnieuw verzonden datapakketten verzendt, maar het is langzamer.

ExpressVPN-protocollen

 • L2TP / IPsec – een gecombineerd protocol dat veiliger is dan PPTP maar langzamer. Het wordt als veilig beschouwd, maar wordt soms geblokkeerd door firewalls vanwege het gebruik van UDP Port 500.
 • PPTP – de oudste en minst veilige van de beschikbare protocollen. Gebruik dit alleen als geen van de andere protocollen werkt.
 • SSTP – snel en veilig eigen Microsoft-protocol dat alleen voor Windows is. Dit is een goed protocol om firewalls te omzeilen.

Bezoek ExpressVPN

ExpressVPN-account

Dit tabblad bevat een link naar de 30 dagen gratis servicepagina die we eerder bespraken in het klantmenu van onze ExpressVPN-recensie. Het toont ook het aantal resterende dagen van uw huidige abonnement. Ten slotte kunt u zich afmelden bij de Windows-client. Houd er rekening mee dat als u uitlogt bij de app, u uw activeringscode opnieuw moet invoeren wanneer u deze de volgende keer start. Dit beveiligt uw serviceaccount als u een gedeelde computer gebruikt om het uit te voeren.

ExpressVPN-accountgegevens

ExpressVPN-browseruitbreidingen

Gebruik dit tabblad om de ExpressVPN-extensie voor uw browser te downloaden. Ze hebben uitbreidingen voor Google Chrome en Mozilla Foxfire. De client detecteert of u de browser hebt geïnstalleerd voordat deze aanbiedt, zodat u de extensie kunt toevoegen.

Browsers en hun ExpressVPN-extensies

Door de extensie te installeren, kunt u de VPN-service vanuit uw browser beheren. Merk op dat het geen op zichzelf staande applicatie is en nutteloos is zonder de desktopclient. Dat gezegd hebbende, raden we ten zeerste aan om de extensie samen met de klant te gebruiken.

De ExpressVPN Chrome-extensie toevoegen en gebruiken

Klik eerst op de knop “Get Chrome” om Google Chrome op uw computer te installeren. Selecteer vervolgens “Get extension” om de ExpressVPN-extensie toe te voegen. Kies ‘Snelle installatie’ en bekijk de rechten voor de extensie. Als deze acceptabel zijn, klik dan op de knop “Extensie toevoegen” om het proces te voltooien. Eenmaal toegevoegd ziet u het ExpressVPN-pictogram rechts van het URL-vak in uw browser. Klik hierop om uw VPN-service te beheren.

Installatie van Google Chrome-browser en ExpressVPN-extensie

Hier zijn enkele afbeeldingen van de opstart- en privacyinstellingen voor de ExpressVPN-browserextensie. Het geeft ook het proces weer dat wordt gebruikt om verbinding te maken met de locatie “Toronto -2”. Dit proces is als volgt:

 1. Klik op de knop “Kies locatie”.
 2. Vouw de locatie in Canada uit door ‘>”.
 3. Selecteer de locatie “Toronto-2”.

Dit zal je verbinden en het hoofddashboard openen. Als u de Windows-client opent, zult u zien dat u ook wordt getoond verbonden met “Toronto-2”

De ExpressVPN-browserextensie gebruiken

Geavanceerde opties van ExpressVPN

Het laatste tabblad heeft drie schakelinstellingen.

 • Informatie delen – optioneel geaggregeerde, niet-persoonlijke crashinformatie delen met EXpressVPN.
 • IPv6-lekbescherming – uitschakelen IPv6-detectie moet zijn ingeschakeld.
 • Gebruik ExpressVPN DNS – Schakel dit in om ervoor te zorgen dat uw DNS-query’s worden beschermd door hun zero-knowledge DNS-servers.

Geavanceerde opties van ExpressVPN

Bezoek ExpressVPN

Met behulp van de ExpressVPN Windows Client

U kunt zien dat de hoofdclient nog steeds is verbonden met de locatie Canada, Toronto-2 die we hebben geselecteerd met de ExpressVPN Google Chrome-browserextensie. Voordat u locaties kunt wijzigen, moet u de verbinding met het netwerk verbreken door de verbindingsschakelaar om te schakelen. Het dashboard geeft vervolgens de knoppen “Slimme locatie” en “Locatie kiezen” weer.

Een nieuwe netwerklocatie kiezen

U kunt het menu “VPN-locaties” item gebruiken om een ​​specifieke locatie te kiezen om verbinding mee te maken. Het is echter gemakkelijker om gewoon op “Kies locatie” te klikken. Hierdoor wordt de aanbevolen lijst met locaties geopend. Je kunt zien dat de Verenigde Staten een favoriet land is. Deze lijst bevat ongeveer tien aanbevolen landen om verbinding mee te maken vanaf uw huidige locatie. De landen met een pijl naar rechts ervoor kunnen worden uitgebreid tot specifieke steden door op de pijl te klikken. Het Nederlandse voorbeeld illustreert dit. Er kan slechts één land tegelijk worden uitgebreid.

Een nieuwe verbindingslocatie kiezen

Op het tabblad “Alle” staan ​​alle locaties. We hebben het Europese continent en het Nederlandse land uitgebreid en geven de voorkeur aan de locatie in Amsterdam om te laten zien dat het voor alle lijsten werkt. Met deze lijst kunt u naar elk land of elke stad scrollen. Als u echter op zoek bent naar een bepaald land of een bepaalde stad, maakt het gebruik van responsief zoeken uw taak gemakkelijker.

De laatste lijst toont de meest recente verbindingen gevolgd door de lijst met favoriete locaties. Merk op dat deze lijst nu de locatie VS-Atlanta, VS-New Jersey-3 en Canada-Toronto toont die we als favoriet hebben gekozen in de snelheidstest. Het heeft ook de locatie Nederland-Amsterdam die we zojuist hebben gemarkeerd toen we de lijst van alle landen en steden bekeken. Het selecteren van de Amerikaanse favoriet verbindt ons vanaf onze locatie met de snelste stad in de Verenigde Staten.

Verbinding maken met een specifieke serverlocatie

Nu we hebben bekeken hoe we een nieuwe locatie kunnen selecteren, kunnen we er verbinding mee maken. Als u op de VS-Atlanta klikt, wordt deze geselecteerd. Merk op dat het dashboard het nu toont als de geselecteerde locatie. Om het verbindingsproces te starten, kunt u de aan / uit-schakelaar van het dashboard omschakelen. Het is echter gemakkelijker om gewoon te dubbelklikken op de locatie waarmee u verbinding wilt maken. De verbinding verbreken is slechts een enkele schakelaar van de dashboardschakelaar.

Verbinding maken met een nieuwe ExpressVPN-netwerklocatie

Zoals u kunt zien, is de ExpressVPN Windows-client eenvoudig te installeren. De standaardinstellingen zijn goed voor de meeste gebruikers. Dit betekent dat mensen met beperkte technische kennis het kunnen gebruiken om verbinding te maken met de ExpressVPN-service. Het heeft een aantal geavanceerde functies zoals een kill-schakelaar, DNS-lekbescherming en split-tunneling die mensen met meer technische expertise zullen waarderen. Verbinding maken met de slimme locatie, wat de betrouwbare VPN-locatie van u is, duurt slechts een enkele klik. U kunt het bedienen via de browserextensie. U kunt met een paar klikken een specifiek land of een bepaalde stad kiezen om verbinding mee te maken. Het verbreken van de verbinding met het ExpressVPN-netwerk duurt slechts een enkele klik. Niets is eenvoudiger.

Bezoek ExpressVPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me