IPVanish iOS-installatiehandleiding

IPVanish iOS-knopJe kunt de nieuwste IPVanish iOS-app vinden op hun instellingspagina. Om daar te komen, klikt u gewoon op de link “Apps” bovenaan hun site. Hiermee wordt de VPN-softwarepagina geopend. Klik op de iOS-knop om te beginnen. Hiermee wordt de iOS-subpagina met instellingen geladen, die informatie bevat over de nieuwste iOS-app en een link naar de app store. Deze pagina bevat ook stapsgewijze handmatige installatie en visuele handleidingen voor het configureren van uw iOS-apparaat met L2TP en PPTP.


Klik op de knop “Downloaden in de App Store” om de app te downloaden. Klik in iTunes op de downloadknop om de installatie van de app te starten. De IPVanish-app is compatibel met iOS 8.0 en hoger. Zodra de installatie is gestart, ziet u een scherm zoals hieronder links wordt weergegeven. Dit is de iOS-waarschuwing die je vertelt dat al het internetverkeer via de VPN gaat. Het is vergelijkbaar met de vertrouwenswaarschuwing van Android-apparaten. U moet dit toestaan ​​om de VPN-installatie voort te zetten. De afbeelding aan de linkerkant toont een ander installatiebericht met de vraag of je IPVanish-meldingen en -waarschuwingen wilt ontvangen. Dit is optioneel.

IPVanish iOS-installatie

Nadat u de bovenstaande melding heeft doorgegeven, voert de app u uw gebruikersnaam en wachtwoord in om u aan te melden bij de IPVanish-service. Ervan uitgaande dat u de gebruikersnaam en het wachtwoord voor uw IPVanish-account hebt ingevoerd en bent aangemeld, zal de app u vragen een VPN-profiel te maken. Hiermee wordt de IPVanish IKEv2-configuratie voor uw iOS-apparaat ingesteld. Nadat dit profiel is geïnstalleerd, ziet u het IPVanish-startscherm zoals hieronder links wordt weergegeven. Dit is het belangrijkste app-verbindingsscherm in de niet-verbonden staat. Het toont losgekoppeld onder verbinding en de schakelaar is effen wit, wat aangeeft dat het zich in de losgekoppelde staat bevindt. Het weergegeven IP-adres en de zichtbare locatie zijn uw echte IP-adres en locatie. Op dit scherm wordt ook uw accountstatus weergegeven en wanneer deze moet worden verlengd.

IPVanish iOS VPN-verbinding

Als u op het scherm tikt langs de lijn onder de verbindingsstatus die de locatie (Atlanta, VS) in de bovenstaande afbeelding toont, schuift de lijst met serverlocaties van rechts. Dit wordt geïllustreerd in de middelste schermafbeelding hierboven. Als u op een server in deze lijst tikt, wordt deze geselecteerd en keert u terug naar het hoofdverbindingsscherm. Door op de tuimelschakelaar te tikken, wordt u verbonden met de door u gekozen server. Het laatste scherm hierboven toont deze verbinding met een server in Atlanta, VS. Merk op dat de verbindingsstatus nu verbonden aangeeft en dat de schuifschakelaar nu groen is. Het weergegeven IP-adres is ook het adres dat is toegewezen door de VPN-server en toont een zichtbare locatie in Atlanta, VS. U bent nu verbonden en al uw internetverkeer is gecodeerd tegen snuffelen van buitenaf. Loskoppelen is net zo eenvoudig als op de schuifschakelaar tikken. Om van server te veranderen, hoeft u alleen maar een andere server te selecteren en het proces te herhalen.

De laatste schermen die we willen onderzoeken voor de IPVanish iOS-app zijn de instellingenschermen die toegankelijk zijn door te tikken op het “hamburger” of menupictogram (drie horizontale lijnen) linksboven in het hoofdscherm. Het hoofdinstellingenscherm wordt links weergegeven in de onderstaande afbeelding. Het is onderverdeeld in drie secties: algemeen, geavanceerd en abonnement. In het algemene gedeelte kun je IPVanish beoordelen door op de pijl naar rechts te tikken en de huidige app-versie te zien. De geavanceerde sectie met opties op aanvraag die we later zullen bespreken. Hiermee kunt u het VPN-verbindingsprotocol kiezen en het VPN-profiel opnieuw installeren als het beschadigd is, wat soms gebeurt met VPN-profielen. Het standaardprotocol voor de iOS-app is IKEv2, maar u kunt dit wijzigen in IPSec.

IKEv2 is niet alleen het standaardprotocol, maar ook het meest geschikt voor mobiele apparaten zoals de iPhone en iPad omdat ondersteuning is ingebouwd en het algemeen wordt beschouwd als even snel, veilig en betrouwbaar als het OpenVPN-protocol. Het ontwerp maakt het ook geschikt om automatisch opnieuw verbinding te maken en een VPN-verbinding opnieuw tot stand te brengen wanneer de verbinding tijdelijk wordt verbroken, zoals soms gebeurt tijdens het reizen. Het IKEv2-protocol ondersteunt de Mobility and Multihoming (MOBIKE) -protocollen, wat het ideaal maakt voor mobiele gebruikers die regelmatig wisselen tussen hotspots of degenen die wisselen tussen wifi-thuisnetwerken en mobiel gegevensgebruik wanneer ze niet thuis zijn.

In het laatste gedeelte van het hoofdscherm met instellingen voor instellingen wordt informatie over het abonnement weergegeven, bijvoorbeeld wanneer uw account wordt verlengd. Hiermee kunt u ook verlopen aankopen herstellen. Ten slotte kunt u zich vanaf hier afmelden bij de VPN-service.

IPVanish iOS-app-instellingen

We hebben alle instellingen bekeken, behalve de instellingen die te vinden zijn onder het scherm op aanvraag, dat toegankelijk is door op de naar rechts wijzende pijl rechts ervan te tikken. Dit scherm wordt rechts weergegeven in de bovenstaande afbeelding. Het bevat opties voor de VPN-verbinding. Deze opties zijn als volgt:

 • Altijd aan
  • Als u deze optie inschakelt, wordt geprobeerd u altijd verbonden te houden met het IPVanish VPN-netwerk.
 • Maak automatisch verbinding voor de volgende SSID’s
  • Als u deze optie inschakelt, zorgt u ervoor dat u altijd probeert verbinding te maken met de VPN voor de weergegeven SSID’s.
  • Dit heeft een aantal ingebouwde SSID’s zoals Panera, attwif, Google Starbucks en anderen.
  • U kunt ook uw eigen SSID’s toevoegen, zoals uw thuisnetwerk of andere.
 • Maak automatisch verbinding voor de volgende websites
  • Als u deze optie inschakelt, zorgt u ervoor dat u altijd probeert verbinding te maken met de VPN voor de weergegeven websites.
  • Dit heeft een aantal ingebouwde websites zoals twitter.com, facebook.com, youtube.com en anderen.
  • U kunt ook uw eigen websites aan deze lijst toevoegen.

Deze opties bieden een feitelijke rudimentaire kill-schakelaar voor de iOS-app of geselecteerde SSID’s en websites.

Zoals u kunt zien, kunt u met de IPVanish iOS-app eenvoudig verbinding maken met VPN-servers in het netwerk met slechts een paar tikken op het scherm van uw iOS-apparaat. Het bevat een de facto kill-schakelaar waarmee u selectief kunt kiezen welke SSID’s en websites u automatisch wilt verbinden met de VPN-service. Ten slotte is het standaard IKEv2, een van de beste VPN-protocollen voor mobiele apparaten zoals de iPhone en iPad vanwege de ondersteuning voor MOBIKE.

Bezoek IPVanish

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map