NordVPN Mac-installatiehandleiding

U wilt de nieuwste versie van de NordVPN Mac-software downloaden. Bezoek hiervoor hun website en klik op “Tools & Informatie ”in het hoofdmenu. Klik vervolgens op “Download” in de resulterende vervolgkeuzelijst.


NordVPN Downloaden

Nu wilt u op de knop “Download” klikken die verschijnt wanneer u met de muis over het Mac OS X-vak beweegt.

NordVPN Mac-download

Dit zal een dialoogvenster openen waarin u het installatiebestand van de Mac-client op uw computer kunt opslaan. De client vereist Mac OS X 10.10 of hoger. De clientconfiguratiepagina heeft ook handmatige installatiehandleidingen om Mac OS X te configureren met OpenVPN, L2TP / IPsec en PPTP.

Zodra de client naar uw computer is gedownload, opent u het bestand van waar u het hebt gedownload. Er verschijnt een pop-upvenster waarin u wordt gevraagd het NordVPN-pictogram naar uw toepassingsmap te slepen. Hiermee wordt de app op je computer geïnstalleerd. Open de NordVPN-app vanuit deze map om deze te starten.

De eerste keer dat de client wordt gestart, moet u uw NordVPN-inloggegevens invoeren om te verifiëren dat u bevoegd bent om deze te gebruiken. Merk op dat onderaan het scherm staat: “Log in om toegang te krijgen tot de NordVPN-service”. Om toegang te krijgen tot het inlogscherm, klik op het menupictogram (drie horizontale lijnen) linksboven in het scherm en het zal naar buiten schuiven zoals weergegeven in het onderstaande scherm.

NordVPN Mac OS X Client bij opstartenVoer uw NordVPN “gebruikersnaam” en “wachtwoord” in en klik vervolgens op de knop “Inloggen”. De app onthoudt deze automatisch. Als u uw wachtwoord bent vergeten, vindt u hier een link om het proces te starten om het opnieuw in te stellen. Er is hier ook een link om een ​​NordVPN-account aan te maken als je er geen hebt.

NordVPN Mac OS X Client ingelogd

Zodra u uw inloggegevens correct heeft ingevoerd, ziet u een scherm zoals hierboven weergegeven. Merk op dat de onderkant van het scherm nu zegt: “Succesvol ingelogd”. Dit is het kaartscherm. U kunt op dit scherm in- en uitzoomen en een locatie selecteren om verbinding mee te maken door op de pin in het land te klikken.

Voordat we kijken naar verbinding maken met een VPN-server op het NordVPN-netwerk, laten we eens kijken naar het instellingenmenu dat nu het inlogmenu heeft vervangen. Klik op het menupictogram in de linkerbovenhoek van om het instellingenscherm weer te geven dat hieronder wordt weergegeven met een paar van de instellingen uitgevouwen om te laten zien hoe ze werken.

NordVPN Mac Client-instellingen (geëxplodeerd)

Het bovenstaande scherm is als volgt verdeeld in drie secties:

 • Account informatie – Dit toont uw gebruikersnaam en de vervaldatum van het account.
  • Omdat u niet bent verbonden met een VPN-server, wordt uw echte openbare IP-adres weergegeven.
 • Helpen – Hulp heeft drie verschillende manieren waarop u hulp kunt krijgen bij een vraag of probleem.
  • Helpcentrum – Dit opent de hoofdpagina met veelgestelde vragen en ondersteuning, zodat u deze kunt zoeken naar de antwoorden die u zoekt.
  • E-mailondersteuning – Hiermee wordt een ondersteuningsticket voor uw probleem geopend.
  • Live chat – dit opent een live chatsessie met een van de NordVPN-ondersteuners. Op basis van het onderwerp dat u selecteert, kunt u spreken met een persoon voor facturering of technische ondersteuning.
 • Instellingen – Dit bevat enkele instellingen waarmee u het algemene gedrag van de NordVPN-client kunt regelen.
  • Smart-Play – Als u dit inschakelt, kunt u enkele van uw favoriete streamingmedia die vanuit uw land mogelijk geografisch beperkt zijn, streamen vanaf een van de NordVPN-servers zonder dat u toegang hoeft te krijgen tot een server in het land van waaruit de media wordt gestreamd. Dit betekent dat u verbinding kunt maken met een server in uw land en toegang hebt tot streaming media uit andere regio’s zonder dat u van VPN-server hoeft te wisselen.
  • Autoconnect to – Dit zal een venster openen met een lijst van alle NordVPN-servers waar u een kunt kiezen om automatisch verbinding mee te maken wanneer de app start, zoals weergegeven in de bovenstaande afbeelding.
  • Meldingen – Als u dit inschakelt, zijn pop-ups mogelijk wanneer u verbinding maakt of de verbinding met een NordVPN-server verbreekt.
  • Start bij opstarten – Dit zal de client automatisch starten wanneer u uw computer opstart. Als u dit inschakelt en automatisch verbinding maakt, weet u zeker dat u altijd verbonden bent met de VPN wanneer u uw machine gebruikt.
  • Afmelden – Als u hierop klikt, moet u uw inloggegevens opnieuw invoeren wanneer u zich de volgende keer aanmeldt.

Nu we enkele van de algemene instellingen voor de NordVPN Mac OS X-client hebben onderzocht, kunnen we eens kijken hoe gemakkelijk het is om hiermee verbinding te maken met een VPN-server op hun netwerk. Het enige dat u vanuit het kaartscherm nodig heeft, is klikken op een pin van het land waarmee u verbinding wilt maken, zoals is gedaan door op de pin in de Verenigde Staten te klikken in de onderstaande schermafbeelding. Merk op dat het bericht nu zegt: “Je hebt met succes verbinding gemaakt met de Verenigde Staten”.

NordVPN Kaartverbinding met de VS.

De NordVPN Mac-client verbindt u automatisch met de snelste VPN-server in het land dat u selecteert. Het kaartscherm biedt een snelle en gemakkelijke manier om verbinding te maken met een VPN-server op het NordVPN-netwerk. Dit kan ook handig zijn als u snel van server wilt wisselen en wilt testen om te zien welke u de beste prestaties biedt.

Een andere manier om verbinding te maken met de NordVPN-service is door gebruik te maken van de zoekfunctie bovenaan in het midden van het scherm. U kunt zoeken naar een bepaald doel zoals “stream Hulu” of een specifiek land zoals het Verenigd Koninkrijk. Als u naar een doel zoekt, verschijnen er een aantal landen om u te helpen dit te bereiken. U hoeft alleen maar een land te selecteren waarmee u verbinding wilt maken. Klik vervolgens op de verbindingsschakelaar naast de zoekopdracht om de verbinding te voltooien.

NordVPN Mac-zoekfunctie

De afbeelding hierboven toont een screenshot van de vervolgkeuzelijst die verschijnt wanneer u op het zoekvak “Ik wil …” klikt. Deze lijst is als volgt georganiseerd:

 • Favoriete servers – We zullen later in onze recensie bekijken hoe we favoriete servers kunnen instellen.
 • Meest recente verbindingen – Dit toont de laatste vijf verbindingen die u hebt gemaakt met de laatste eerst weergegeven verbinding.
 • Alle landen – Een alfabetische tabel met landen in het NordVPN-netwerk.
 • Andere doeleinden – Bekijk Netflix, stream Hulu, gebruik Torrents en andere speciale doeleinden van NordVPN.

Vergelijkbare resultaten kunnen worden verkregen door op de knop Verkennen te klikken, zoals wordt weergegeven in de volgende drie schermafbeeldingen. De onderstaande schermafbeelding toont de volledige lijst met landen. Dit is de standaard wanneer u op de verkenningsknop klikt. Als u een land selecteert en vervolgens op de verbindingsschakelaar klikt, wordt uw verbinding met de snelste VPN-server in dat land voltooid.

NordVPN Mac Verken alle landen

De onderstaande schermafbeelding toont de lijst ‘selecteer een land’ gefilterd op P2P. U kunt nu kiezen uit slechts zes landen, Brazilië, Canada, Duitsland, Luxemburg, Nederland en Zweden. Zodra u een van deze selecteert en vervolgens de verbindingsschakelaar inschakelt, kunt u vertrouwelijk bestanden delen op het NordVPN-netwerk.

NordVPN Mac Explore P2P Gefilterd

Het volgende scherm toont de lijst “selecteer een land” gefilterd door Zattoo. U kunt nu kiezen uit slechts vier landen die Zattoo-inhoud streamen: Frankrijk, Duitsland, Spanje en Zwitserland. Kies een van deze, schakel vervolgens de verbindingsschakelaar in en u kunt binnen enkele seconden genieten van al uw favoriete Zattoo-shows.

NordVPN Mac Explore Zattoo gefilterd

Zoals je aan de bovenstaande voorbeelden kunt zien, is verbinding maken met de snelste VPN-server in een land een eenvoudig proces met de Mac-client. Kies eenvoudig het land waarmee u verbinding wilt maken en schakel de verbinding in. Als u wat meer controle wilt over de server waarmee u verbinding maakt in een bepaald land, klikt u op de bril in de rechterbovenhoek van het clientscherm.

Hierdoor wordt het serverscherm geopend met een volledige lijst van alle servers, zodat u degene kunt kiezen waarmee u verbinding wilt maken. Om deze keuze gemakkelijker te maken, bevat elke server een load% -waarde, ping-tijd (ms) en de afstand tot u.

NordVPN Mac Servers List

Op dit serverscherm (hierboven weergegeven) kunt u ook de favorieten selecteren die we eerder in deze sectie hebben genoemd. Klik gewoon op het open hart rechts van de servernaam. Dit creëert een stevig rood hart dat aangeeft dat die server nu een favoriet is. Het serverscherm is als volgt georganiseerd:

 • Favoriete servers – Dit maakt het gemakkelijk om uw favoriete servers te vinden en er verbinding mee te maken, omdat ze bovenaan de lijst staan.
 • Doele servers – Dit omvat de Anti DDoS, Dedicated IP, Double VPN, Tor over VPN en Ultrasnelle tv-servers.
 • Recente verbindingen – Dit maakt het gemakkelijk om opnieuw verbinding te maken met een server die je recentelijk hebt gebruikt, mocht dat nodig zijn.
 • Volledige serverlijst – Deze lijst is alfabetisch gesorteerd op land.

Om verbinding te maken met een server vanaf, selecteert u gewoon een server en klikt u vervolgens op de knop “Verbinden” aan de rechterkant van het scherm.

De onderstaande schermafbeelding toont de configuratie-instellingen die de klant heeft. Dit zijn er slechts drie en ze zijn als volgt:

 • Systeem van meten – Hiermee kunt u de weergegeven afstanden wisselen tussen het Amerikaanse imperiale systeem (mijl) en het metrische systeem (km)
 • Protocol – Hiermee kun je schakelen tussen de twee OpenVPN-protocollen.
  • TCP – Dit is het overdrachtscontroleprotocol en beter voor betrouwbaarheid, maar langzamer vanwege de foutdetectie en correctie van pakketoverdrachten.
  • UDP – Dit is het User Datagram Protocol en de standaard voor de meeste toepassingen omdat het sneller is dan TCP.
 • Schakel DNS in – Hierdoor kunt u uw eigen aangepaste DNS gebruiken. U moet de NordVPN DNS gebruiken, tenzij u een reden hebt om dit niet te doen, zodat u kunt profiteren van Smart Play en andere functies.

Configuratie van NordVPN Mac OS X-client

U zult merken dat dit scherm ook de huidige serverselectie en zijn parameters toont. U kunt vanuit dit scherm verbinding maken door ook op de groene knop “Verbinden” te klikken. Het laatste tabblad dat we voor de Mac-client zullen onderzoeken, is het tabblad Kill Switch.

NordVPN Kill Switch

Wanneer de kill-schakelaar is geactiveerd, kunt u applicaties kiezen die worden gestopt wanneer de VPN-verbinding wordt verbroken. Dit kan helpen om uw gevoelige informatie te beschermen tegen onbedoelde blootstelling op het open internet. Zodra u de kill-schakelaar inschakelt, ziet u een scherm met een lijst met apps die u eraan kunt toevoegen. Als u een app selecteert en opent, wordt die app toegevoegd aan de lijst met apps die worden gedood als de VPN-verbinding wegvalt.

Selectie van NordVPN Kill Switch-app

Onze beoordeling van de NordVPN Mac OS X-client vond een app die met twee klikken gebruiksvriendelijk was. Selecteer eenvoudig een VPN-serverlocatie en klik vervolgens op de knop “Verbinden” of maak verbinding om uw verbinding met de door u gekozen server te voltooien. Als u in de kaartmodus op de kaartlocatie klikt, wordt u verbonden met de snelste server in dat land. Veel eenvoudiger kan het niet worden. Sommige onverwachte functies zoals een kill-schakelaar voor VPN-toepassingen, de keuze tussen TCP en UDP en Smart-Play waren ook inbegrepen.

Bezoek NordVPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map