Opera VPN gebruiken

OperaOpera gekocht SurfEasy vorig jaar en begint de VPN in hun webbrowser op te nemen. Om nauwkeuriger te zijn, voegt Opera SurfEasy-proxy toe aan de browser. In tegenstelling tot een VPN codeert de proxy alleen het verkeer dat door de Opera-webbrowser stroomt. Het codeert het verkeer dat afkomstig is van andere applicaties of uw router niet. Toch is Opera de eerste webbrowser met een ingebouwde VPN / proxy-service. Dit is een positieve stap voorwaarts voor diegenen die uw privacy online willen beschermen en geo-resitrcties willen deblokkeren.


Er zijn geen snelheid- of verkeersbeperkingen voor de nieuwe Opera VPN (proxy) -service. De enige beperking is dat het verkeer via andere apps dan de Opera-browser niet door de gecodeerde tunnel loopt. Dat betekent dat als je Skpye, e-mail of je favoriete torrent-client privé wilt uitvoeren, je nog steeds een nodig hebt VPN van derden om dit te doen. Dat geeft u nog steeds de mogelijkheid om uw privacy te beschermen en inhoud in de Opera-browser te deblokkeren. Laten we snel kijken naar de 30 seconden durende video Opera die is samengesteld om hun nieuwe VPN-functie te introduceren.

De Opera VPN is ongecompliceerd. Om het in te stellen, ga je gewoon naar de instellingen en klik je op een selectievakje naast ‘Schakel VPN in”Zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding. Dit versleutelt al het verkeer dat door de browser gaat. U kunt de VPN uitschakelen vanuit de instellingen of vanuit de adresbalk in de browser. Er is een vervolgkeuzelijst links van de adresbalk waarmee u de VPN-functie eenvoudig kunt in- of uitschakelen.

Opera VPN-instellingen

Zodra de VPN is ingeschakeld, kunt u Opera gebruiken om uw favoriete websites te bezoeken. De VPN ondersteunt momenteel drie locaties – Canada, Duitsland en de Verenigde Staten.  De serverlocatie waarmee u verbinding maakt, maakt niet veel uit in termen van privacybescherming. Uw browserverkeer wordt versleuteld, ongeacht de regio waarmee u verbinding maakt. Voor de beste prestaties zou ik aanraden verbinding te maken met de dichtstbijzijnde serverlocatie.

De VPN-locaties zijn erg belangrijk voor diegenen die toegang willen hebben tot inhoud in andere landen. Stel dat u uit de Verenigde Staten komt en van plan bent wat tijd in Spanje door te brengen. U wilt niets van het comfort van thuis missen. Zodra u in Spanje aankomt, realiseert u zich dat uw inhoudselectie voor services zoals Netflix heel anders is dan thuis. Services zoals Hulu zijn niet eens beschikbaar vanuit Spanje. Dat is waar de Opera VPN-locaties van pas komen. U kunt verbinding maken met hun VPN in de Verenigde Staten om de Amerikaanse Netflix-bibliotheek, Hulu en meer te bekijken. Hetzelfde geldt voor streamingdiensten en kanalen in Canada en Duitsland.

De nieuwe Opera VPN (Proxy) -service testen

Nu u weet hoe u de VPN in Opera moet configureren, nemen we even de tijd om onze praktische ervaring met de service te bekijken. Zoals je hieronder kunt zien, hebben we verbinding gemaakt met YouTube en de Magnificent Seven-trailer gestart terwijl we verbonden waren met Opera (SurfEasy) VPN. De schermopname toont ook de VPN-vervolgkeuzelijst met de beschikbare serverlocaties. U kunt de VPN eenvoudig in- en uitschakelen. U kunt ook rechtstreeks vanuit de webbrowser schakelen tussen VPN-servers in de Verenigde Staten, Canada en Duitsland.

Opera VPN

We konden The Magnificent Seven-trailer zonder problemen streamen. De video draaide op volledig scherm zonder buffering. Netflix was onze volgende test omdat ze de laatste tijd een sterk standpunt hebben ingenomen tegen VPN- en SmartDNS-services. We werden aangemoedigd om te zien dat Netflix niet werd geblokkeerd via Opera VPN. We konden een video bekijken zonder het gevreesde proxybericht. De foto was niet perfect. Het was een beetje korrelig, maar vergeleken met geen toegang tot Netflix was de foto prima.

Naast de nieuwe VPN heeft de Opera-browser nog andere privacygerelateerde functies ingebouwd advertentie blokeerder helpt u bandbreedte te besparen en tot drie keer sneller op internet te surfen. U kunt ook een “Niet traceren”Verzoek aan sites die het ondersteunen. Dit is een goede functie, maar er zijn veel websites die de instelling negeren. De prive browsen functie verwijdert uw internetgeschiedenis zodra u de sessie sluit. Het is echter geen vervanging voor VPN. U wilt toch VPN inschakelen om uw verkeer te versleutelen.

De nieuwe Opera VPN-functie is beschikbaar in een ontwikkelaarseditie. Ze lijken de toegang tot de release niet te beperken. U kunt er meer over leren en de alpha-release rechtstreeks downloaden van de Opera site. Als alfa zou je onderweg enkele bugs kunnen verwachten. We hebben gemerkt dat wanneer de VPN is ingeschakeld, het lang kan duren voordat websites verschijnen. Onze snelheidstests en videostreaming waren prima, maar het laden van inhoud op sites zoals news.com duurde lang. Test de nieuwe Opera VPN zelf en laat ons weten wat je ervan vindt – @VPNFan.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map