Overlay Windows DownloadDownload de OverPlay Windows-client van de VPN-instellingenpagina van hun website door “Setup -> VPN-instellingen ”in het hoofdmenu van de site. Zodra u op deze pagina komt, klikt u op de Windows-knop. Hierdoor wordt een pagina geladen met een link naar de downloadpagina van Windows. Klik op de link “Setup OverPlay VPN: Windows PC (OverPlay Client)” om de installatie voort te zetten. Ze hebben ook een link op deze pagina om de VPN te configureren met een aangepaste versie van OpenVPN die zichzelf bijwerkt met hun huidige serverlijsten wanneer deze wordt uitgevoerd. Ten slotte bevat deze pagina ook links naar stapsgewijze installatie en visuele handleidingen voor het handmatig configureren van Windows met PPTP, L2TP en OpenVPN.

Klik op de link “Setup OverPlay VPN: Windows PC (OverPlay Client)” om de installatie voort te zetten. Klik op de volgende pagina op de link “OverPlay Client voor Windows kan hier worden gedownload”.

OverPlay - Windows-snelkoppeling op het bureaubladSla het bestand overplay_vpn_setup.exe op uw systeem op en voer het uit om de installatie van de OverPlay Windows-client op uw computer te voltooien. De installatie duurt slechts een minuut of zo. Eenmaal voltooid, ziet u een nieuw pictogram op uw bureaublad, zoals het pictogram rechts. U kunt op elk moment dubbelklikken op het pictogram wanneer u de app wilt starten. De eerste keer dat u de OverPlay Windows-client opent, wordt u verwelkomd met het volgende scherm:

OverPlay - Aanmelden bij Windows

Als u op de knop “Aanmelden” klikt, gaat u naar de OverPlay-website om een ​​account te kopen. Ervan uitgaande dat u zich al hebt aangemeld met onze korting, wilt u gewoon uw “gebruikersnaam” en “wachtwoord” invoeren en vervolgens op de knop “Aanmelden” klikken. De app onthoudt uw wachtwoord, zodat u uw inloggegevens niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren wanneer u verbinding maakt met het OverPlay-netwerk. U hoeft echter niet ingelogd te blijven. Afhankelijk van uw situatie wilt u misschien uitloggen wanneer u klaar bent met OverPlay. Het is heel gemakkelijk te doen en we zullen u in een oogwenk precies laten zien hoe. Laten we eerst eens kijken naar het startscherm dat elke keer wordt weergegeven wanneer u de OverPlay Windows-client opent.

Overlay Windows-app

Je kunt dit zien als het start- of verbindingsscherm voor de app. Dit is het hoofdscherm dat u gebruikt om verbinding te maken met het OverPlay-netwerk. Je hebt een paar opties op dit scherm. We zullen ze in een oogwenk nader bekijken, maar u hoeft ze niet te wijzigen. Als u tevreden bent met de serverlocatie die wordt vermeld in het vak “Uw zichtbare locatie wijzigen”, kunt u doorgaan en op de groene knop “Verbinden” klikken. Het scherm verandert zodra u verbinding heeft met de server.

Verbonden met OverPlay Network

Zoals u kunt zien, laat de klant nu zien dat we zijn verbonden met een server in Atlanta, Georgia. We hebben het IP-adres vervaagd, maar wanneer u verbinding maakt, biedt OverPlay u een nieuw virtueel IP-adres op dezelfde locatie als de server. Hiermee kunt u op internet surfen alsof u zich in die stad bevindt. Er valt niet veel meer te bespreken op dit scherm. U kunt eenvoudig op de knop “Verbinding verbreken” klikken wanneer u klaar bent met het gebruik van de VPN. Daarna kunt u ofwel op de “X” in de rechterbovenhoek klikken om de app te sluiten of op “Afmelden” bovenaan klikken als u niet wilt dat de klant uw inloggegevens onthoudt de volgende keer dat u deze opent.

Er zijn nog een paar opties in de OverPlay-client. Om te beginnen moet je van serverlocatie kunnen wisselen en het OverPlay-team maakte het eenvoudig. Kijk even terug naar ons startschermbeeld. Degene met de grote groene “Connect” knop. In het vak ‘Uw zichtbare locatie wijzigen’ ziet u een speldpictogram naast Verenigde Staten, Atlanta. Als u op de pin klikt, wordt het serverselectiescherm weergegeven, zoals hieronder weergegeven.

Overlay Server-selectiescherm

Als je goed naar de afbeelding kijkt, zul je zien dat het het land, de stad en de ping voor elke serverlocatie toont. U kunt sorteren op een van de kolommen. Een van onze favoriete functies in de OverPlay-client is dat deze alle servers voor u pingt. Als u sorteert op ping, zoals we hierboven hebben gedaan, krijgt u de laagste ping-tijden te zien, wat over het algemeen de snelste servers zijn op basis van uw huidige locatie. Zodra u de locatie heeft gevonden waarmee u verbinding wilt maken, klikt u eenvoudig op de naam en vervolgens op de knop “OK” onder aan het scherm. Dat brengt u terug naar het startscherm waar u op de groene knop “Verbinden” klikt om onmiddellijk een veilige verbinding tot stand te brengen met de door u gekozen serverlocatie.

Er is nog een andere client-functie die we willen behandelen en dat zijn de opties die u heeft op het gebied van codering. Het zal gemakkelijker uit te leggen zijn door je nog een keer het startscherm te tonen.

Overlay Windows-app

Er is nog een vak op dit scherm dat we nog niet hebben behandeld. Het heet “Kies uw verbindingsvoorkeur” en biedt u een schuifregelaar met drie opties die variëren van snelheid tot beveiliging. Ze versleutelen elk uw verbinding met OpenVPN, zodat ze allemaal veilig zijn. Het verschil is of de client AES 256-bits of AES 128-bits coderingssleutels gebruikt. We houden het graag zo eenvoudig mogelijk, dus kortom elk van de drie opties zal uw gegevens versleutelen en uw privacy online beschermen. We geven de voorkeur aan de instelling “Gebalanceerd” die zich in het midden van de bovenstaande schuifregelaar bevindt.

We wilden zien hoeveel impact elk van de versleutelingsvoorkeuren zou hebben op snelheid, dus we maakten verbinding met hun serverlocatie in Atlanta met behulp van elk van de drie opties en registreerden onze snelheid. Dit is verre van een perfect experiment, maar het geeft je een idee van wat we hebben meegemaakt bij het schakelen tussen “Snelheid”, “Evenwichtig” en “Veilig” in de app. Hier is een blik op onze snelheid voor elk van de drie versleutelingsniveaus.

Overlay Windows-versleutelingsniveaus

De “Speed” -optie was de snelste met 60,93 Mbps, met “Balanced” kwam op 60,48 Mbps en “Security” nog steeds met een indrukwekkende 58,97 Mbps. Zoals je kunt zien, veranderde onze snelheid niet zo veel tussen de protocolopties. In feite verschilde het met minder dan 2 Mbps. Het hangt echt af van uw ISP-verbindingssnelheid en wat u van plan bent te doen terwijl u bent verbonden met de VPN. We raden de instelling “Evenwichtig” aan voor de meeste gebruikers, maar u kunt elke instelling testen om te zien welke het beste is en er op elk moment tussen schakelen.

Bezoek OverPlay

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me