Privé-internettoegang Android-installatiehandleiding

Private Internet Android App SetupDownload de Private Internet Access Android-app rechtstreeks van Google Play of van PIA. Als u zich al op de PIA-site bevindt, klikt u bovenaan op ‘Ondersteuning’ en vervolgens op ‘Client downloaden en ondersteuning’. De clientconfiguratiepagina heeft ook handmatige installatiehandleidingen om Android-apparaten te configureren om hun service te gebruiken met OpenVPN Connect, L2TP / IPsec + PSK en PPTP. Zodra u op deze pagina komt, klikt u op de knop “Downloaden” in het vak Android-app (links weergegeven). Hiermee gaat u naar de Google Play Store waar u de app kunt downloaden en installeren op uw Android-apparaat. U moet in-app-aankopen toestaan ​​om de installatie te voltooien. De app vereist Android 2.2 of hoger. De onderstaande afbeeldingen illustreren deze installatie.


Private Internet Access Android App Installation

Zodra de app klaar is met installeren, drukt u op de groene knop “OPEN” (rechts boven weergegeven) om deze te starten. Hierdoor wordt het inlogscherm weergegeven dat wordt weergegeven in de afbeelding links onderaan. Op dit scherm moet u de “gebruikersnaam” en het “wachtwoord” invoeren in de welkomst-e-mail die u ontvangt van Private Internet Access. Voer vervolgens “uw e-mailadres” in het daarvoor bestemde veld in en tik op de grote groene knop “INLOGGEN”. U zult merken dat de prijzen op de afbeelding $ 6,95 per maand of $ 39,95 per jaar zijn. Vergeet niet om onze te gebruiken VPNFan-korting om nog meer te besparen.

Privé-internettoegang Android-aanmelding

Hierdoor wordt een scherm weergegeven zoals in het midden hierboven. Dit is het belangrijkste verbindingsscherm voor de Private Internet Access Android-app. Vanuit dit scherm kunt u de verbindingsschuif naar rechts schuiven om verbinding te maken met de door u gekozen locatie. Als u op het omcirkelde groter dan-teken rechts van de huidige regio tikt (automatisch), wordt het locatieselectiescherm weergegeven dat de laatste afbeelding hierboven is. Zoals u kunt zien, heeft Automatic een vinkje en wordt het in een groen vak weergegeven. Dit betekent dat het de door u gekozen verbindingslocatie is. De locaties staan ​​in alfabetische volgorde en u kunt op en neer door de lijst schuiven om uw locatie te vinden. Houd er ook rekening mee dat de ping-tijden onder elke locatie worden weergegeven om u te helpen de snelste te vinden vanaf uw huidige locatie.

Laten we nu zeggen dat u verbinding wilt maken met Melbourne, Australië, tik gewoon op de AU Melbourne-locatie in het laatste scherm hierboven. Hiermee wordt uw huidige locatie ingesteld op AU, Melbourne en keert u terug naar het hoofdverbindingsscherm zoals weergegeven in de eerste afbeelding hieronder. Schuif de statusschuif naar rechts om je verbinding met Melbourne te voltooien. Aangezien dit je eerste verbinding is, zul je een attentiescherm zien zoals in de tweede afbeelding hieronder. U moet de PIA VPN-app vertrouwen en vervolgens op “OK” tikken om het verbindingsproces voort te zetten.

Uw eerste privé-internettoegang Android-app-verbinding

Je ziet dan een afbeelding zoals de derde hierboven die aangeeft dat de app het servercertificaat verifieert voordat de verbinding wordt voltooid. Het laatste scherm hierboven laat zien dat je nu verbonden bent met Melbourne. IP-adressen worden ook op deze schermen weergegeven, maar zijn geredigeerd voor deze beoordeling. Zodra u bent verbonden, heeft u een nieuw virtueel IP-adres, aangezien het uwe is gemaskeerd. Ook al uw internetverkeer is nu veilig versleuteld. We hebben gezien hoe u verbinding kunt maken met een nieuwe locatie wanneer u nog niet bent verbonden met een VPN-server. Laten we nu eens kijken hoe u van locatie verandert met de Private Internet Access Android-app. Dit proces wordt geïllustreerd in de onderstaande afbeeldingen.

Locaties wijzigen met de Private Internet Access Android-appDe eerste afbeelding hierboven laat zien dat je momenteel verbonden bent met AU Melbourne. Als u op uw huidige locatiegebied tikt, worden de locaties weergegeven waaruit u kunt kiezen zoals u eerder zag. Tikken op de locatie in New York City is alles wat nodig is om van Melbourne naar New York City te veranderen. Slechts een enkele tik verbreekt de verbinding met Melbourne en verbindt u vervolgens met New York City, zoals wordt weergegeven in de tweede en derde afbeelding hierboven. De laatste afbeelding laat zien dat onze nieuwe verbinding inderdaad New York City is, omdat deze wordt omgeven door een groene doos met een grote groene vink.

De “?” pictogram in de rechterbovenhoek van de sceen zal copywright-informatie weergeven over de app en de componenten die het gebruikt. Je kunt hier naar kijken als je wilt. Het laatste dat we willen onderzoeken voor de Android-app zijn de instellingen die toegankelijk zijn door op het “tandwiel” -pictogram in de rechterbovenhoek van het scherm onder het “?” icoon. De eerste van de instellingen die niet wordt weergegeven, zijn accountgegevens en afmelden, waarmee u zich afmeldt bij uw huidige VPN-sessie. Let op: als u uitlogt, moet u uw inloggegevens opnieuw invoeren.

Als u het scherm omhoog schuift, worden de verbindingsinstellingen weergegeven die in de onderstaande afbeeldingen worden weergegeven.

Privé-internettoegang Verbindingsinstellingen voor Android-apps

De verbindingsinstellingen voor de PIA Android-app zijn als volgt:

 • Blokkeer lokaal netwerk – Dit voorkomt dat andere machines met uw apparaat kunnen communiceren als u zich op een LAN (Local Area Network) bevindt.
 • Gebruik TCP – Er zijn twee protocollen die kunnen worden gebruikt met een OpenVPN-verbinding.
  • UDP – Dit is het User Datagram Protocol dat wordt gebruikt met verbindingen met lage latentie en dat enig verlies in pakketten kan tolereren. Dit is het standaard OpenVPN-protocol voor de Private Internet Access Android-app en het beste voor de meeste gebruikers. Het hoeft niet te controleren op pakketvolgorde of verlies, maar kan desgewenst een checksum uitvoeren.
  • TCP – Dit is het Transfer Control Protocol en is goed voor verbindingen met hoge latentie en verbindingen die geen verlies tolereren. Het biedt foutcontrole voor pakketvolgorde en verlies en verzendt pakketten indien nodig opnieuw. Dit maakt het langzamer vanwege de extra overhead die gepaard gaat met foutcontrole en het opnieuw verzenden van pakketten in de juiste volgorde.
 • Externe poort – Hiermee kunt u de externe poort kiezen om gegevens doorheen te tunnelen, zoals weergegeven in de middelste afbeelding hierboven.
  • Auto – Dit zal de beste poort voor je kiezen.
  • Port 1194 – Dit is de standaard OpenVPN-poort.
  • Poort 8080 – Dit is de alternatieve poort voor poort 80 voor HTTP-webservices. Het wordt vaak gebruikt voor proxy-poort.
  • Poort 9201 – Dit is de poort die wordt gebruikt voor WAP-services (Wireless Application Protocol) op mobiele apparaten.
  • Poort 53 – Dit is de poort die door DNS wordt gebruikt voor verzoeken.
 • Lokale haven – Hiermee kunt u een lokale poort instellen om gegevens te verzenden, die vervolgens worden omgeleid naar de externe poort.
 • Internet kill-schakelaar – Eenmaal ingesteld, wordt hiermee al het internetverkeer van het apparaat uitgeschakeld als de VPN-verbinding wordt verbroken.
  • Het herstelt het internetverkeer zodra de verbinding opnieuw wordt opgestart.
  • Als u de kill-schakelaar uitschakelt of de VPN-client afsluit, wordt ook de normale internetwerking hersteld.
 • Port forwarding aanvragen – Als u dit inschakelt, kunt u een applicatie instellen en externe gebruikers hiermee verbinden. Het externe gebruik moet de apparaatnaam en het poortnummer kennen om er succesvol verbinding mee te maken.
  • Port forwarding is alleen via de volgende gateways: CA Toronto, CA North York, Nederland, Zweden, Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, Rusland, Roemenië en Israël.
  • Doe dit alleen als u een service uitvoert waarmee u wilt dat anderen van buitenaf verbinding maken, omdat dit uw privacy schaadt.
 • Gebruik kleine pakketjes – Dit brengt de gegevens over in kleinere pakketten die sommige netwerkproblemen met een firewall of setups kunnen oplossen.

Onder de verbindingsinstellingen staan ​​de coderingsinstellingen die worden weergegeven in de onderstaande afbeeldingen. De eerste hiervan is de gegevensversleuteling die wordt weergegeven in de eerste afbeelding. Als u op het gebied voor gegevensversleuteling tikt, wordt een scherm weergegeven zoals in de tweede afbeelding, waar u het gewenste versleutelingsniveau kunt selecteren.

Private Internet Access Android App Encryption-instellingen

Data encryptie – Dit is de codering die wordt gebruikt om al uw internetverkeer te coderen en te decoderen zodra de initiële beveiligde tunnel tot stand is gebracht tussen uw computer en een Private Internet Access VPN-server. De vier selectie waaruit u kunt kiezen, is als volgt:

 • AES-128 – Advanced Encryption Standard (AES) is het door het National Institute of Standards and Technology (NIST) gekozen protocol en het protocol dat door de Amerikaanse regering wordt gebruikt voor enkele geheime documenten. Deze maakt gebruik van een AES-128 CBC (Cipher Block Chaining) met een 128-bits sleutel en levert de beste prestaties voor de meeste toepassingen.
 • AES-256 – Dit gebruikt hetzelfde versleutelingsalgoritme als hierboven. AES-256 CBC gebruikt een 256-bits sleutel en is dus veiliger en langzamer. Dit wordt gebruikt om de Amerikaanse regering te kopen voor enkele zeer geheime documenten.
 • Blowfish – Dit gebruikt Blowfish-128 CBC met een 128-bits sleutel als alternatief voor AES. Dit is een veilig algoritme en was een van de nummer twee in de NIST-standaardcompetitie.
 • Geen – Dit versleutelt uw gegevens niet en wordt niet aanbevolen omdat het alleen uw IP verbergt en dus betekent dat de VPN wordt gebruikt als een pseudo-proxy. U bent vatbaar voor passieve aanvallen waarbij uw gegevens zonder uw medeweten door een derde partij worden geregistreerd. Dit kan helpen bij het overwinnen van geografische beperkingen en censuur.

De tweede hiervan is de gegevensverificatie die wordt weergegeven in de eerste afbeelding hieronder. Als u op het gebied voor gegevenscodering tikt, wordt een scherm weergegeven zoals in de tweede afbeelding hieronder, waar u het beveiligingsniveau voor gegevensverificatie kunt selecteren.

Privé-internettoegang Android App-verificatie

 • Gegevensverificatie – Dit verwijst naar het algoritme dat al uw gegevens verifieert om te beschermen tegen actieve aanvallen (aanval waarbij een entiteit pakketten toevoegt aan of verwijdert uit uw bericht).
  • SHA1 – Dit gebruikt HMAC (Key-Hash Message Authentication Code) met een 160-bits sleutel.
  • SHA256 – Dit maakt gebruik van HMAC met een 256-bits sleutel en is dus langzamer.
  • Geen – Dit stelt u open voor actieve aanvallen of Man-in-the-Middle (MitM) van externe bronnen waar de aanvaller uw bericht onderschept en vervolgens verandert voordat het zonder uw medeweten op de VPN-server wordt verzonden.

De laatste van de coderingsinstellingen wordt de handshake genoemd, die wordt weergegeven in de eerste afbeelding hieronder. Als u op het handshake-gebied tikt, wordt een scherm weergegeven zoals in de tweede afbeelding hieronder, waar u het type en het beveiligingsniveau voor de handshake kunt selecteren.

Privé-internettoegang Handshake-instellingen voor Android-apps

 • Handdruk – Dit is het algoritme dat de initiële veilige verbinding tot stand brengt en verifieert dat u met een PIA VPN-server praat en niet met een bedrieger. Vandaar de naam handdruk. Private Internet Access gebruikt Transport Secure Layer v1.2 (TSL 1.2) voor deze verbinding en alle certificaten zijn ondertekend met SHA512.
  • RSA-2048 – Dit maakt gebruik van een 2048 bit Ephemeral Diffie-Hellman (DH) sleuteluitwisseling en 2048bit RSA-certificaat voor verificatie.
  • RSA-3072 – Dit gebruikt hetzelfde algoritme als hierboven met 3072 bit voor zowel sleuteluitwisseling als RSA-certificaat.
  • RSA-4096 – Dit gebruikt hetzelfde algoritme als hierboven met 4096 bit voor zowel sleuteluitwisseling als RSA-certificaat.
  • ECC-256k1 – Ephemeral Elliptic Curve DH sleuteluitwisseling en een Elliptic Curve Digital Signature Algorithm (ECDSA) certificaat voor verificatie. Curve secp256k1 (256bit), de curve die Bitcoin gebruikt voor zijn transacties, wordt gebruikt voor zowel de sleuteluitwisseling als het certificaat.
  • ECC-256r1 – Zoals hierboven, maar curve prime256v1 (256 bit, ook bekend als secp256r1) wordt gebruikt voor zowel de sleuteluitwisseling als het certificaat.
  • ECC-521 – Zoals hierboven, maar curve secp521r1 (521 bit) wordt gebruikt voor zowel de sleuteluitwisseling als het certificaat.

Hieronder vindt u enkele instellingen voor eindpuntcodering, samen met handige suggesties voor het al dan niet gebruiken ervan.

 • Maximale bescherming – AES-256 / SHA256 / RSA-4096: dit is voor degenen die de maximale beveiliging van hun gegevens willen en het extra snelheidsverlies niet erg vinden.
 • Standaard aanbevolen bescherming – AES-128 / SHA1 / RSA-2048: dit biedt de beste balans tussen snelheid en bescherming en is de beste instelling voor de meeste gebruikers.
 • Riskant – AES-128 / None / RSA-2048: deze configuratie is vatbaar voor actieve MitM-aanvallen waarbij een hacker het bericht onderschept en wijzigt voordat het naar de ontvanger wordt verzonden.
 • All Speed ​​No Safety – None / None / ECC-256k1: dit is vatbaar voor zowel actieve als passieve aanvallen van externe derden (hackers). U kunt net zo goed geen VPN hebben, omdat alleen uw IP is verborgen. waardoor de verbinding als een proxy fungeert.

De Private Internet Access Android-app heeft een overzichtelijke grafische interface en is gemakkelijk te gebruiken. Selecteer eenvoudig een locatie en druk de statusschuif naar rechts om er verbinding mee te maken. Het wijzigen van regio’s is nog eenvoudiger omdat u alleen het locatiescherm hoeft te openen en op een nieuwe locatie moet tikken. De app zal je dan automatisch loskoppelen van je oude locatie en je vervolgens verbinden met je nieuwe. De standaardinstellingen die worden gebruikt door Private Internet Acsess zijn ideaal voor de meeste gebruikers, dus er is geen technische kennis vereist om hun VPN te gebruiken. Ze bieden echter handmatige instellingen voor verbinding en codering voor diegenen die technischer zijn en meer controle willen over hun VPN-verbinding. Hun app ondersteunt enkele geavanceerde VPN-functies voor degenen die begrijpen hoe ze deze moeten gebruiken. Dit omvat een verscheidenheid aan externe poorten, lokale poorten, poortdoorschakeling, kleine pakketten en zelfs een kill-schakelaar om uw internettoegang te beëindigen als de VPN-verbinding wegvalt. Voeg hieraan toe, het bevat de beste codering in de branche, zodat u er zeker van kunt zijn dat u veilig bent bij uw lokale Wi-Fi-hotspot.

Bezoek Private Internet Access

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map