Speel World of Warcraft (WoW) met een VPN

World of WarcraftBlizzard Entertainment heeft op 30 november 2004 World of Warcraft (WoW) een van hun beroemdste games gelanceerd. Deze op tieners gebaseerde, op abonnementen gebaseerde economy-game is een Massively Multiplayer Online Role Playing Game (MMORPG) en is de opvolger van een van hun andere games, warcraft 3. Dat betekent dat je de mogelijkheid hebt om met mensen van over de hele wereld te spelen de wereld. WoW is al zo lang een trendsetter in de MMORPG-industrie dat het onmogelijk is om verwijzingen ernaar in andere games te ontlopen. Door de jaren heen zijn er veel pogingen ondernomen om WoW te doden, maar die games voldeden niet aan de verwachtingen. Er waren een paar factoren die het spel op het niveau van populariteit brachten, waaronder andere grote spelfouten en een goede timing. De impact van WoW is zo groot dat er een film is die een deel van het verhaal vertelt. Ooit pochte WoW op 13 miljoen abonnementen. Sindsdien is het spel eb en vloed gegaan, afhankelijk van welke uitbreidingspakketten en / of nieuwe inhoud Blizzard aan het spel heeft toegevoegd. Als u zich in een niet-ondersteund gebied bevindt en u toegang wilde tot een Noord-Amerikaanse (NA) server (genaamd een realm), of als u uw account wilt beschermen tegen hacking of een mogelijke Denial of Service (DDoS) -aanval, kunt u zeker dat alles veilig is door een VPN te gebruiken.


RankVPN ServiceVPN Fan
Prijs Bezoek
SiteServer
Locaties Nr
LogsKill
SwitchSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6,67ExpressVPN160SelectievakjeSelectievakjeSelectievakje
2NordVPN$ 3,49NordVPN87SelectievakjeSelectievakjeSelectievakje
3Privé-internettoegang$ 2,85PIA49SelectievakjeSelectievakje
4CyberGhost$ 2,75CyberGhost80SelectievakjeSelectievakje
5IPVanish$ 3,25IPVanish76SelectievakjeSelectievakje

Hoe een VPN te gebruiken om WoW te spelen

Ik gebruik ExpressVPN voor het voorbeeld van het gebruik van een VPN-service om WoW online te spelen. Eerst wil je de VPN-client downloaden. ExpressVPN biedt gratis clientsoftware voor Windows, Mac en Linux. Naast gratis apps voor iOS en Android.

Nu je de kans hebt gehad om de software te downloaden en te installeren, is het tijd om verbinding te maken. Start de ExpressVPN-client en selecteer een serverlocatie. We zullen u stap voor stap door hun Windows-client leiden.

ExpressVPN-serverlocaties

 • Omdat veel gamers graag verbinding maken met servers in de VS, hebben we dat land gebruikt voor onze gids. ExpressVPN heeft een groot netwerk van servers over de hele wereld.
 • We raden je aan om OpenVPN (TCP) of (UDP) te selecteren. Voor het streamen van video’s van sites zoals YouTube gebruiken we OpenVPN (UDP) omdat het sneller is dan TCP. Ze ondersteunen ook PPTP, L2TP en SSTP. We raden OpenVPN UDP nog steeds aan voor de beste mix van snelheid en privacybescherming.
 • Klik op de grote ronde verbindingsknop. Na een paar seconden zie je het schild rond de knop groen worden. Er zal ook een bericht zijn om u te laten weten dat “VPN is AAN”
 • Je hebt nu een IP-adres in de VS, voor zover iedereen online kan zien. Als zodanig kunt u elke site bereiken alsof u daar zit. Hetzelfde zou waar zijn als u verbinding maakt met een server in het VK of ergens anders in de wereld.

Zo eenvoudig is het. Nu je een IP-adres hebt van een ExpressVPN-server in de VS, kun je gamen, surfen op internet of programma’s bekijken alsof je er zelf bij bent. Als u verbinding maakt met een server in het VK, krijgt u daar ook volledige toegang tot geografisch geblokkeerde sites. Hetzelfde geldt voor elk land.

Zoals je waarschijnlijk al weet, opent een goede VPN de toegang tot inhoud over de hele wereld. Als u buiten de Verenigde Staten woont, kan de service u helpen toegang te krijgen tot populaire services zoals Netflix, Hulu en Pandora. Je hebt nog steeds een account nodig voor services zoals Netflix, maar de VPN helpt je Amerikaanse tv-programma’s en films op Netflix te bekijken alsof je in de Verenigde Staten zit of in een andere regio waartoe je toegang wilt hebben.

Hoogtepunten van World of Warcraft Game

WoW is verdeeld in twee facties, de Horde en de Alliance. Beide facties bewonen een rijk genaamd Azeroth. Het maximale niveau van dit spel is 100, en alle rassen kunnen hun eigen taal spreken naast een factietaal. De Horde-races zijn Orc,Trol, Tauren, Ondood, Bloed elf, Goblin, en Pandaren. De Alliance-races zijn Mens, Nacht Elf, Gnoom, Dwerg, Draenei, Worgen, en Pandaren. U merkt misschien dat we Pandaren twee keer hebben genoemd. Dat komt omdat ze beide facties kunnen kiezen. Door te kiezen voor een Pandaren, beslist u niet direct welke factie u kiest. Tenzij je als een man bent die besloot om helemaal naar 100 te gaan zonder een factie te kiezen of het startgebied te verlaten, zou je er over het algemeen een kiezen tussen niveau 10 en 15.

Voordat je een personage kunt maken, moet je een server kiezen. Zoals we eerder vermeldden, zou je een VPN willen gebruiken als je verbinding wilt maken met een NA-domein van buiten de ondersteunde gebieden. Hier is een lijst met de soorten beschikbare servers en een beetje daarover.

 • PVE / Normaal – PVE staat voor Player Vs Environment. Dit type rijk is een regulier rijk en is ontworpen voor alles wat je zou willen doen. Je mag niet worden aangevallen door andere spelers, tenzij je ervoor kiest om de optie PVP in te schakelen. Je mag ook personages maken van beide facties in dit soort rijken.
 • RP – RP staat voor Role Playing. U kunt al het mogelijke doen in een normale realm, maar deze servers hebben strikte naamgevingsrichtlijnen en hebben doorgaans een oudere realm-populatie. Normaal gesproken zou je verwachten dat mensen een rol spelen in de enorme online wereld. Je mag niet worden aangevallen door andere spelers, tenzij je ervoor kiest om de optie PVP in te schakelen, en je mag personages maken van beide facties in dit soort rijken
 • PVP – PVP staat voor Player Vs Player. Net als de andere servertypen, kunt u alles doen wat u regelmatig zou kunnen doen, maar er is een wending. Zodra je level 10 bereikt, mag je automatisch aangevallen worden door andere spelers, en dat kan niet veranderd worden. Het is niet toegestaan ​​om karakters te creëren van meer dan één factie in dit soort rijken.
 • PVPRP – Zoals je zou denken, is dit type rijk een combinatie van PVP- en RP-rijken. Net als bij het gewone PVP-rijk, mag je, zodra je niveau 10 bereikt, automatisch door andere spelers worden aangevallen, en dat kan niet worden veranderd. Het is ook niet toegestaan ​​om karakters te creëren van meer dan één factie op dit type servers.

Nadat je het gewenste type server hebt gekozen, kies je een van de 13 races in het scherm voor het maken van personages en kies je een baan (een klasse genoemd). Elke klasse heeft zijn sterke en zwakke punten, en je speelstijl bepaalt welke je moet kiezen. Hoewel je dit in sommige games niet kunt veranderen zoals je kunt, kun je met WoW maximaal 11 personages maken op één server en een totaal van 50 tekens op alle servers. Met zoveel opties zou je ze allemaal kunnen proberen. Laten we eens kijken naar de beschikbare klassen en hun rollen. Houd er rekening mee dat Rdps afstand betekent en Mdps melee.

 • Krijger – Tank, Melee Damage Dealer (Mdps)
 • Paladin – Tank, Mdps, Genezer
 • Hunter – Ranged Damage Dealer (Rdps)
 • Rogue – Mdps
 • Priester – Rdps, Genezer
 • Death Knight – Tank, Mdps
 • Sjamaan – Rdps, Mdps, Genezer
 • Mage – Rdps
 • Warlock – Rdps
 • Monnik – Tank, Mdps, Genezer
 • Druïde – Tank, Rdps, Mdps, Genezer

Omdat de Death Knight wordt beschouwd als een ‘heldenklasse’, worden DK’s pas ontgrendeld als je level 55 op een ander personage hebt bereikt. Sommige klassen kunnen ook alleen door specifieke races worden gedaan, dus als je een bepaalde baan wilt, wees dan bereid om een ​​bijpassende race te kiezen. Sommige banen kunnen door veel races worden gekozen, maar de enige die door alle 13 races kan worden gekozen, is de Warrior-klasse.

Nu je een rijk, factie, race en klasse hebt gekozen, is het tijd om het spel binnen te gaan. Elke race heeft een beginscène die je naar het startgebied van die race brengt. Vanaf niveau 1-10 begin je te nivelleren door quests te doen. Quests zijn meestal gemakkelijk in het startgebied en kunnen het doden van dieren, monsters, humanoïden of het verzamelen van items omvatten. Alle wezens uit de omgeving die je kunt aanvallen, worden mobs genoemd. De speurtochten leren je over je klassevaardigheden en leren je speloverlevering. Zodra je level 10 bereikt, komen PVP-slagvelden voor je beschikbaar.

Slagvelden zijn specifieke arena’s (instanties) die alleen zijn toegestaan ​​bij mensen die willen PVP. De twee facties staan ​​tegenover elkaar en deze instanties hebben doelen. Dit is een lijst van de slagvelden in het spel, het aantal toegestane spelers en de niveaus waarin je ze kunt betreden. Alle kerkers en slagvelden groeperen spelers, meestal per niveau. Het bereik van niveaus in een slagveld voorafgaand aan het maximale niveau is vijf. Met andere woorden, als je niveau 10 bent, kun je verwachten dat spelers zo hoog zijn als niveau 14. Die trend zet zich door totdat je het maximale niveau bereikt. Op het maximale niveau speel je alleen tegen andere personages met het maximale niveau. Doden op het slagveld is niet nodig zolang je naar de doelen van de wedstrijd toe werkt. Meestal is het team dat wint het team dat achter het doel aan gaat, in plaats van te proberen de vijand te doden.

Kerkers (ook wel instanties genoemd) zijn een goede manier om wapens, bepantsering en zelfs ervaring op te doen. In tegenstelling tot het zoeken, is de uitrusting in kerkers van een betere kwaliteit dan je normaal zou vinden. Vanwege de groepsinstellingen bouwt ervaring (XP) meestal sneller op, omdat de mobs zijn ontworpen om in groepen te vechten. Dungeons kunnen gerund worden vanaf level 10, en gaan door tot max level. Deze kerkers hebben verschillende hardheden en sommige hebben een moeilijkere versie. Elke kerker heeft meestal 2-4 eindbazen en kan binnen een redelijke tijd worden voltooid. In het verleden gebruikten andere spellen dezelfde kerkerlay-outs, maar veranderden de mobs in de kerkers. Dat is in WoW niet het geval. Elke kerker heeft zijn eigen gevoel, hoewel soms het ontwerppersoneel bazen terugbrengt in dungeon tie-ins.

Missies zijn altijd een groot deel van WoW geweest. Ze zijn een manier om geld te verdienen, ervaring op te doen, uitrusting te krijgen en zelfs het verhaal van Azeroth te vertellen. Vaak zullen zoektochten verwijzen naar popcultuur, literatuur en af ​​en toe andere videogames (paaseieren genoemd). Een van mijn favoriete voorbeelden van een videogameverwijzing vond plaats nadat ik een zoektocht had geaccepteerd. Over het scherm flitste een waarschuwing met de tekst ‘Bereid je voor op steekspel, buizerdaas!’. Ik herinner me dat ik hardop lachte omdat dat een verwijzing is naar een zeer populaire videogame uit de jaren 80, genaamd Steekspel. De zoektocht was in feite een 3D-versie van die game, inclusief enkele van de originele nuances.

Er zijn meer dan 6000 missies in het spel, beginnend op niveau 1 en doorlopend tot het maximale niveau. Sommige missies zullen je aan het lachen maken, andere kunnen je verdrietig maken. Eén missie in het bijzonder bevindt zich in het startgebied van Tauren genaamd Mulgore. Een niet-spelend personage (NPC) genaamd Achab Wheathoof biedt een zoektocht over het voeren van zijn hond, Kyle. Wat deze zoektocht interessant maakt, is dat de stem van de NPC een andere stem heeft dan elk ander gamekarakter. Dit is de stem van een kind, in plaats van een acteur. Het behoorde toe aan een 10-jarige WoW-speler genaamd Ezra Chatterton met een zeldzame vorm van kanker. Als onderdeel van de stichting make-a-wish moest hij game-ontwerper worden. De zoektocht is door hem ontworpen en om die reden is zijn stem opgenomen. Blizzard heeft andere paaseieren in het spel gestopt die specifiek op hem betrekking hebben.

Invallen zijn inhoud van hoog niveau waarbij doorgaans 10-25 spelers betrokken zijn. Dit is waar de beste uitrusting te vinden is. Bij de eerste opening van WoW waren er 40 mensen nodig. Vanwege de organisatorische nachtmerries van dat scenario is dat aantal teruggebracht tot het eerste nummer dat ik noemde.

Azeroth is vrij groot nu, en de facties hebben hun eigen land, maar af en toe ontmoeten ze elkaar in het spel, vooral op een PVP-server. De races in het spel hebben meestal hun eigen steden. In die steden zijn de NPC’s meestal van de race waaraan de stad zich inzet. Dat gezegd hebbende, zolang je in dezelfde factie zit, mag je naar elk van hen reizen en hun faciliteiten veilig gebruiken. De belangrijkste steden voor de Alliantie zijn:

 • Stormwind – Huis van de mensen
 • Ironforge – Huis van de dwergen en kabouters
 • Darnassus – Huis van de Nachtelfen en Worgens
 • Exodar – Huis van de Draenei

De grote steden van Horde zijn:

 • Orgrimmar – Huis van de orcs en trollen
 • Onderstad – Huis van de ondoden
 • Thunder Bluff – Huis van de Taurens
 • Silvermoon City – Huis van de Blood Elves

Alle steden hebben heersers en er zijn enkele heiligdomsteden die beide facties kunnen delen.

Beroepen zijn onderverdeeld in twee groepen, primair en secundair. Dit zijn vaardigheden die moeten worden verbeterd en die hun eigen unieke voordelen hebben. Er zijn slechts 2 primaire beroepen tegelijk beschikbaar en om een ​​nieuwe te leren, moet u er een afleren. De primaire beroepen zijn onderverdeeld in handvaardigheid of het verzamelen van vaardigheden. Die zijn:

 • Alchimie – Crafting vaardigheid
 • Smeden – Crafting vaardigheid
 • Inschrijving – Crafting vaardigheid
 • Jewelcrafting – Crafting vaardigheid
 • Mijnbouw – Vaardigheid verzamelen
 • Maatwerk – Crafting vaardigheid
 • Engineering – Crafting vaardigheid
 • Kruidenkunde – Vaardigheid verzamelen
 • Betoverend – Crafting vaardigheid
 • Lederbewerking – Crafting vaardigheid
 • Villen – Vaardigheid verzamelen

Naast die basisvaardigheden kan iedereen secundaire vaardigheden opkrikken zonder er een te hoeven kiezen. Dat zijn vissen, koken, eerste hulp en archeologie.

Reizen tussen de verschillende landen kan op verschillende manieren worden bereikt. Reizen over de grond is een van de eerste manieren waarop u tussen gebieden reist. Het kan 60-100% zijn dan je personage in het spel, en zolang de gebieden verbonden zijn, kun je de berg van het ene gebied naar het andere rijden. Je loopt echter het risico aangevallen te worden door mobs of spelers van tegengestelde facties. Zodra je een bepaald niveau hebt bereikt, heb je de mogelijkheid om in de meeste gebieden te vliegen. Vliegen kan tot 310% sneller zijn dan reizen over de grond en u kunt in rechte lijnen reizen. Er zijn geen zorgen over maffia-aanvallen, en als een speler van een tegenpartij je aanvalt, is wegvliegen de beste optie. Azeroth is verdeeld in verschillende continenten en u kunt daartussen per boot reizen. Gryphons zijn het vluchtsysteem van de game dat vanaf het eerste niveau kan worden gebruikt. Het is als een taxi naar een ander gebied, op voorwaarde dat je daar eerder bent geweest. Er is meestal een kleine vergoeding voor dit soort vluchten en je hebt geen controle over het pad of de snelheid van de gryphon. De laatste manier van reizen is via portaal. Mages kunnen portals maken voor zichzelf en andere spelers. Portalen naar verschillende gebieden kunnen zich in de grote steden bevinden. Als je hoog genoeg bent, kun je je huis in een van deze steden plaatsen en de mogelijkheid hebben om naar bijna elk gebied in Azeroth te reizen dat je wilt.

Gilden zijn gebruikelijk in bijna elk spel, en WoW is geen uitzondering. Er zijn gilden gewijd aan verschillende doeleinden, waaronder overvallen, PVP en sociale speelstijlen. Daar kunnen ook blijvende vriendschappen ontstaan, als je de juiste gilde kiest. Vanwege de tijd dat het spel is gespeeld, zijn er mensen die elkaar mogelijk al meer dan een decennium online kennen, maar elkaar nooit persoonlijk hebben ontmoet. Dat kan ook van andere videogames worden gezegd.

Dat omvat veel punten van deze goed gekruide MMORPG. Ik zou dieper kunnen ingaan, maar er zijn al veel boeken, strategiegidsen en websites over World of Warcraft geweest. Dit gezegd hebbende, zijn er een aantal echt goede redenen om een ​​VPN te gebruiken tijdens het spelen van WoW, en het is gemakkelijker dan je denkt.

De eerste reden is om veiligheidsredenen. Bij elke populaire game tegenwoordig kan hacken een groot probleem zijn. Vanwege de leeftijd van het spel zijn veel mensen vertrokken en uiteindelijk teruggekomen, alleen om te ontdekken dat al het goud of waardevolle spullen die ze hadden verkocht waren. Zich realiserend dit probleem, schakelde Blizzard een tweefactorauthenticatiemethode in in de vorm van een wachtwoordtoken. Hoewel het hielp, liepen degenen die geen gebruik maakten van de technologie het risico gehackt en beroofd te worden. Er zijn verschillende methoden gebruikt om de diefstal tot stand te brengen. De eerste methode bestond uit regelmatig hacken en door een VPN te gebruiken, voegt u een extra beschermingslaag toe aan uw gameplay, omdat uw verbinding versleuteld is.

Soms werden e-mails naar het geregistreerde e-mailadres van de gebruiker gestuurd waarin stond dat er een probleem was en dat ze zich moesten aanmelden bij een bepaalde website door op een link te klikken om het probleem op te lossen. Nietsvermoedende gebruikers kunnen op die manier mogelijk hun informatie gestolen krijgen. Die methode wordt phishing genoemd en de enige manier om jezelf tegen dat soort aanvallen te beschermen, is waakzaam te zijn.

De tweede reden om een ​​VPN te gebruiken, heeft betrekking op iets dat ik eerder noemde, wow overal vandaan. Als u zich niet in een land bevindt dat WoW ondersteunt, zou u een VPN gebruiken om verbinding te maken met een land dat dat wel doet. Als je op Amerikaanse rijken speelt, is het logisch om een ​​daar geplaatste VPN-server te gebruiken. Dat brengt ons bij een mogelijke derde reden om een ​​VPN te gebruiken.

Het maakt niet uit waar u zich bevindt, er is een kans dat uw ping hoger is dan normaal vanwege de indirecte manier waarop uw verbinding reist. Er zijn gevallen geweest die een snellere verbindingssnelheid kregen door een VPN te gebruiken dan zonder, omdat het verbindingssignaal directer reist.

Geniet van alle opwinding terwijl je World of Warcraft online speelt. Deel dit bericht met je vrienden zodat ze overal ter wereld kunnen gamen met een VPN. Volg ons @VPNFan voor de laatste aanbiedingen en gidsen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map