UniversiteitscampusOf je nu wordt gecensureerd door je overheid of een particuliere of openbare organisatie, je weet dat online censuur vaker voorkomt dan mensen denken. Verbinding maken met een VPN is eenvoudig te doen en lost het probleem meestal op. Mogelijk hebt u echter enkele situaties meegemaakt die dat proces stoppen. Daartoe behoren blokkades door overheden, scholen, hogescholen en zelfs veel particuliere bedrijven. Als u zich niet in het getargete gebied bevindt om bepaalde inhoud te bekijken, wordt u geblokkeerd vanwege geografische beperkingen. In deze handleiding helpen we u VPN-beperkingen te omzeilen.

RankVPN ServiceVPN Fan
Prijs Bezoek
SiteServer
Locaties Nr
LogsBrowser
Extensies Slim
DNS
1ExpressVPN$ 6,67ExpressVPN160SelectievakjeSelectievakjeSelectievakje
2NordVPN$ 3,49NordVPN87SelectievakjeSelectievakjeSelectievakje
3IPVanish$ 5,20IPVanish76Selectievakje

 Censuur door de overheid

CensuurNaarmate de wereld meer verbonden raakt en meer burgers op internet komen, lijkt het erop dat de hoeveelheid censuur door de overheid toeneemt. Dat komt omdat regeringen graag bepalen tot welke informatie hun burgers toegang hebben. Natuurlijk zijn sommige provincies een stuk slechter dan andere. De categorieën die worden gebruikt om ze te scheiden en hun definities volgens het OpenNet Initiative zijn:

  • Alomtegenwoordig – Er wordt nogal wat inhoud in verschillende categorieën geblokkeerd.
  • Aanzienlijk – Middelgrote of kleine hoeveelheden inhoud worden in veel categorieën gefilterd.
  • Selectief – Een klein aantal websites of onderwerpen wordt uitgefilterd.
  • Vermoedelijke – Sommige websites zijn mogelijk geblokkeerd, maar er is geen officiële bevestiging.
  • Geen bewijs – Hoewel er geen aanwijzingen zijn dat de website wordt geblokkeerd, kunnen andere blokkeertools worden gebruikt.

In de persvrijheid verslag doen van, 30% van de wereldlanden wordt vermeld als niet gratis. Als je enig onderzoek hebt gedaan, weet je waarschijnlijk welke landen het slechtst zijn voor censuur door de overheid. Dat zijn onder meer Noord-Korea, China, Rusland, Iran en een flink aantal andere. Enkele van de minder voor de hand liggende boosdoeners blokkeren de toegang tot websites die mogelijk inbreuk maken op de auteursrechten van het land. Over dergelijke beperkingen wordt niet zo veel gesproken.

Institutionele censuur en werkplekcensuur

Net NannyBij veel leerinstellingen zijn firewalls gebruikelijk. Sterker nog, een van de meest bekende VPN-bedrijven is hierdoor opgericht. Misschien kan een deel van de censuur worden gerechtvaardigd als de studenten minderjarig zijn. Maar ook volwassenen worden geblokkeerd. De soorten sites die gewoonlijk worden geblokkeerd, zijn websites met videogames, inhoud voor volwassenen, sociale media, inbreuk op het auteursrecht, incidentele politieke inhoud (afhankelijk van de school) en andere. Scholen kunnen de firewallregels instellen op basis van hun moreel kompas.

Censuur op de werkplek komt steeds vaker voor. Doorgaans zijn er verschillende categorieën die worden geblokkeerd. Deze kunnen inhoud voor volwassenen, sociale media, spelsites (of het nu wedden of videogames zijn) en andere omvatten. Een van de doelen erachter is ervoor te zorgen dat andere werknemers niet beledigd worden. Natuurlijk kan het in sommige gevallen ook de productiviteit verhogen. Een van de nadelen van dit soort werkplek- en institutionele blokkades is dat je belangrijke informatie mist. Om te demonstreren, zullen we een voorbeeld voorstellen.

Als er zich een gevaarlijke situatie voordoet, probeert iemand mogelijk kritieke informatie te delen op sociale media. Deze mensen hebben mogelijk niet de tijd of de toegang om elke persoon afzonderlijk te berichten, maar u kunt gevaar lopen als u niet in staat bent om te bekijken of te posten op sociale media. Door dat soort gebruik hebben verschillende mensen aan een ramp kunnen ontsnappen. Het zou jammer zijn als een slechte situatie nog erger werd, omdat de organisatie niet wilde dat je met vrienden of kennissen praatte.

Wat te doen met VPN-beperkingen

Hoewel we hier niet alle soorten beperkingen hebben behandeld, kun je zeker zien hoe het blokkeren van VPN’s een breed scala aan problemen veroorzaakt. Niemand wil geblokkeerd worden om inhoud te zien, en zoals we al zeiden, kan het in sommige gevallen schadelijk zijn. Als u uw VPN niet mag gebruiken, zijn er verschillende opties.

  • Wijzig uw poort in 443 – Bij gebruik van het OpenVPN-protocol is de standaardpoort 1194. Hoewel dat kan variëren, wordt het gebruik van de standaard gemarkeerd als VPN-verkeer. Door in plaats daarvan poort 443 te selecteren, wordt uw verkeer hetzelfde weergegeven als een veilige transactie. Dat is meestal de poort die is aangewezen voor HTTPS-websites.
  • Gebruik een stealth VPN of verduistering – Sommige VPN-bedrijven hebben de mogelijkheid om een ​​zogenaamde a te gebruiken stealth optie of verduistering. Wat dit doet, is dat de gebruiker zijn VPN-gebruik kan verbergen door de coderingsinformatie te verwijderen en deze er anders uit te laten zien. Dit kan, afhankelijk van het bedrijf, met verschillende namen worden aangeduid. Dit is de gemakkelijkste manier om beperkingen te deblokkeren en heeft een slagingspercentage van ten minste 90%.
  • Gebruik het Tor-netwerk – Het gebruik van deze methode voegt verschillende versleutelingslagen toe vanwege de manier waarop het is ontworpen. Het heeft echter de neiging om uw internetsnelheid extreem traag te maken. U krijgt meer privacy en veiligheid, maar u compromitteert snelheid.
  • Gebruik een draadloze verbinding – Hoewel dit niet werkt voor landbeperkingen, werkt het zeker voor school en de werkplek. Natuurlijk zou u uw dataplan moeten gebruiken. Het werkt, maar dit is niet altijd de beste oplossing.

Zorgen over het omzeilen van beperkingen

Er zijn verschillende dingen die u moet weten en waarover u moet nadenken voordat u dit soort acties uitvoert. Hoewel er een hoog slagingspercentage is, is dit niet 100%. Als je gepakt wordt, moet je klaar zijn voor de gevolgen. Hier zijn enkele van de mogelijke problemen waarmee u te maken kunt krijgen.

Als je een VPN probeert te gebruiken in een land waar ze VPN-gebruik verbieden, kan dit leiden tot gevangenisstraf, boetes of erger. Vergeet niet dat de landen die dit soort verboden hebben, niet bekend zullen staan ​​om hun geweldige rechtssysteem. Als u van plan bent een VPN op school te gebruiken, kunt u mogelijk in de problemen komen. Ook al gaat het een tijdje goed met je, het voortdurend overtreden van de regels en betrapt worden kan problemen veroorzaken. Voor degenen die op het werk willen proberen, hangt het af van het bedrijf. Als je wordt betrapt, kun je eerst berispt worden of uiteindelijk ontslagen worden.

Laatste gedachten over het deblokkeren van VPN-gebruik

Zoals je kunt zien, zijn er zeker enkele goede redenen om het VPN-gebruik te deblokkeren. U moet echter voorzichtig zijn als dat mogelijk is. Er kunnen ernstige gevolgen zijn voor uw acties, dus neem de tijd om erachter te komen wat de regels zijn voordat u probeert ze te overtreden. We hopen dat je deze gids nuttig vond bij het uitleggen van een beetje over het deblokkeren van VPN-gebruik en de redenen achter beide kanten.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me