VPN-lektestSoms lokken VPN-providers hun gebruikers in een vals gevoel van veiligheid. Uit een recent onderzoek is gebleken dat tot 84% van de VPN’s uw IP-adres zal lekken. Aangezien het gebruik van een VPN bedoeld is om anoniem te blijven, laten de lekken je bloot. Een ander probleem met sommige providers komt door defecte functies. IPv6-lekbescherming kan bijvoorbeeld uw IP daadwerkelijk lekken of kill-schakelaars voorkomen mogelijk niet echt dat uitgezonden informatie wordt uitgezonden. Daarom moet u de verbinding van uw favoriete VPN-provider testen om er zeker van te zijn dat deze voor deze tests slaagt. Hier zijn enkele van onze favorieten die de VPN-lektests hebben doorstaan.

Controleren op lekken

Een van de meest uitgebreide websites om uw VPN-provider te testen, is de https://www.doileak.com site. Het lijkt een one-stop-shop te zijn voor alle meest voorkomende lekken en ook enkele ongewone.

Deze tests zullen identificeren:

 1. Verzoek IP – Deze test toont uw IP-adres aan het internet in het algemeen. als u een VPN-service gebruikt, moet hun adres en locatie worden weergegeven in plaats van die van u.
 2. Besturingssysteem – Ze gebruiken een paar verschillende tools om deze informatie te krijgen. Dat omvat Javascript, browsers en TCP / IP-vingerafdrukken.
 3. Connectie type – Hoewel dit op alle apparaten meestal identiek is, worden sommige kleine parameters anders geïmplementeerd door verbindingstypen. Door naar die parameters te kijken, kunnen ze meestal detecteren hoe de geteste comp is verbonden met internet.
 4. Browser – Deze is vergelijkbaar met de OS-detectietool die we zojuist noemden. Ze detecteren het op dezelfde manier.
 5. Bron DNS-verzoek – DNS-lekken onthullen het IP-adres zelf niet, maar ze kunnen wel onthullen dat dingen niet zijn wat ze lijken. Netflix gebruikt bijvoorbeeld dergelijke hints om geospoofing te voorkomen. Een geïnteresseerde waarnemer met de juiste autoriteit kan uw ISP ertoe dwingen het echte IP-adres te onthullen. Als u een ‘groen’ resultaat krijgt, betekent dit dat uw DNS- en HTTP-verzoeken overeenkomen en uit hetzelfde gebied lijken te komen. Dit betekent echter niet dat uw echte IP-adres verborgen is.
 6. Tijdzone verschil – Gedetecteerd door Javascript, dit zal bepalen wat uw tijdzone is op basis van uw locatie. Als u een VPN gebruikt, wordt de tijdzone van de locatie weergegeven.
 7. SSL-verkeer – Als uw VPN geen SSL-ondersteuning heeft, kunnen uw gegevens al uw gevoelige gegevens in platte tekst verzenden. Dit is natuurlijk een slechte zaak. U moet ervoor zorgen dat elke provider die u gebruikt voor deze test slaagt.
 8. WebRTC IP-lek – WebRTC klinkt als een goed idee. Dat komt omdat het videochat, videogesprekken en P2P-browser delen mogelijk maakt. Het stelt echter ook elke website in staat om direct uw echte IP-adres te zien. Om dit probleem op te lossen, wil je een browserextensie zoals WebRTC Leak Prevent (voor Chrome).
 9. Torrent IP – Door deze test te gebruiken, kunt u valideren dat uw Torrent-client uw VPN gebruikt om verzoeken naar een Torrent-tracker te verzenden.
 10. Torrent DNS – Deze test helpt je om de DNS-server te detecteren die je torrent-client gebruikt. Op die manier kunt u valideren dat uw Torrent-client uw VPN gebruikt om verzoeken naar een Torrent-tracker te verzenden.
 11. Flash-ondersteuning – Hoewel Flash vaak voorkomt, zal deze test zien of het automatisch start op uw systeem. Als dat het geval is, wilt u het volledig blokkeren of ervoor zorgen dat het niet automatisch start.
 12. WebGL-ondersteuning – Deze is meer een fout dan een lek. Het kan later een veiligheidsrisico zijn.
 13. Cookies van derden – Cookies van derden maken het bedrijven gemakkelijk om uw online aanwezigheid bij te houden. Hoewel u misschien van gerichte advertenties houdt, kan deze voldoende informatie bieden om uw echte IP te matchen met uw anonieme IP.

Hoewel deze testwebsite mogelijk niet alles identificeert, geeft het u een goed begin. Er zijn verschillende andere websites beschikbaar, maar deze heeft veel van de meest voorkomende tests. Houd er rekening mee dat de groep die de website publiceert, humor gebruikt, maar u laat weten dat deze mogelijk de informatie voor zichzelf kan verzamelen. De informatie die ze verzamelen is misschien een beetje zenuwslopend, maar het laat zien hoe, waarom en welke gegevens kunnen worden verzameld.

Lektesten site

Zoals u kunt zien, kan het testen van uw VPN eenvoudig zijn. Door deze tests te gebruiken, kunt u zien of uw VPN-provider een goede keuze is. Zo niet, overweeg dan een van onze favoriete VPN’s.

RankVPN ServiceVPN Fan
PriceVisitServer
Locaties Nr
LogsBrowser
Extensies Slim
DNS
1ExpressVPN$ 6,67ExpressVPN160SelectievakjeSelectievakjeSelectievakje
2NordVPN$ 3,49NordVPN87SelectievakjeSelectievakjeSelectievakje
3Privé-internettoegang$ 2,85PIA49SelectievakjeSelectievakje
4CyberGhost$ 2,75CyberGhost80SelectievakjeSelectievakje
5IPVanish$ 3,25IPVanish76Selectievakje
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me