A LastPass messze az egyik legnépszerűbb jelszókezelő rendszer a világon. Magas profilú vállalat, és mivel 2008 óta működnek az iparban, az egyik első jelszómegőrző szolgáltatás volt a piacon. Társadalomként egyre több jelszó van emlékezetünkre. Mivel a webhozzáférés közismerté vált, a vállalkozások és a szervezetek információt továbbítanak olyan webhelyekre, amelyek a kuponok online elérésétől az egészségügyi ellátás regisztrációjáig terjednek, a megfizethető ápolási törvény (Obamacare) miatt. Céljuk, hogy a stressz egy részét eltávolítsák felhasználói életükből, egyszerű és könnyű programmal biztosítva számukra a jelszavak nyomon követését..

LastPassÁrképzés és különleges ajánlatok

A LastPassnek három kiadása van. Ingyenes, prémium és vállalati kiadások több felhasználó számára. Ahogy az várható lenne, a termék tulajdonságai a kiválasztott verzióval változnak. Évente mindössze 12 dollárért olyan nagyszerű szolgáltatásokhoz férhet hozzá, mint például az összes információ szinkronizálásának lehetősége az összes eszközén, a multifaktoros hitelesítési lehetőségek, beleértve a biometrikus adatokat, az elsőbbségi támogatás és az egyedi engedélyekkel ellátott megosztott mappa. Ne feledje, hogy bármilyen platformon, amelyet feliratkozáskor használ, az kell, hogy maradjon, ha ingyenes verziót használ.

Kockázatmentes próbaidőszak

Ha érdekli a prémium verzió keresése, a LastPass 30 napos pénz-visszafizetési garanciát kínál. Ha úgy dönt, hogy a hozzáadott szolgáltatások nem érnek havonta 1 dollárt, akkor 30 nap elteltével visszatérhet az ingyenes verzióhoz, és visszatérítik a pénzt. A garancia több mint elegendő időt biztosít Önnek annak eldöntésére, hogy a prémium szolgáltatás az Ön számára megfelelő-e. Ha nem, akkor az ingyenes verzió elvégzi a munkát, és megvédi a jelszavakat.

Látogasson el a LastPass oldalra

LastPass akcióban

A LastPass működése egyedülálló. Önálló alkalmazás helyett a böngészőbe van behajtva, és úgy jelenik meg, mint egy böngésző kiegészítő. Szinte böngészőkbe integrálódik, legyen az IE, Firefox, Chrome, Safari vagy Opera. A szabály alóli kivétel a Microsoft Edge.

LastPass böngésző ikon

A fenti ikonra kattintva megjelenik egy menü, ahol a legtöbb funkció származik. Ez a menü néhány címsort tartalmaz, amelyeket megmagyarázunk.

LastPass menü

My LastPass tároló

Ez a szolgáltatás lehetővé teszi, hogy megtekinthesse azokat a webhelyeket, amelyekben a közelmúltban használt jelszavakat. Számos más dolog is létezik, amelyeket itt megtehetsz. A My LastPass Vault úgy működik, mint a szolgáltatás központja. Itt találhatók a program beállításai. Kipróbálhatja a jelszavainak erősségét, hozzáadhat biztonságos jegyzeteket, megnézheti az oktatóanyagokat, és megnézheti a felhasználói kézikönyvet.

LastPass Vault

Űrlap kitöltése

Az űrlappal kitöltött titkosított adatokat itt tárolja. Ha normál űrlapon kitöltött adatokat használ, akkor az információ általában nem titkosított, kivéve, ha a webcím kifejezetten a https-t tartalmazza. A fizetési információk itt is tárolhatók. Minél kevesebb webhely rendelkezik a fizetési adataival, annál jobb. Ha több weboldalon tárolja, növeli annak veszélyét, hogy az adatok veszélybe kerüljenek.

A LastPass űrlap kitölti

Generáljon biztonságos jelszavakat

Hallottál már egy IT-srácot, aki azt mondja, hogy erős jelszóra van szüksége, de gondjai vannak az elkészítésével? Ez az eszköz biztonságos jelszót generál az Ön számára. Mostanra legtöbbünk tudja, mi teszi a biztonságos jelszót. Mivel komplexeknek kell lenniük, nem lesz könnyű megjegyezni vagy kitalálni. Ez egyszeri, egyszer használatos jelszavakat is készít.

LastPass jelszógenerátor

Biztonságos jegyzetek

Jó az egyes jegyzetek megőrzéséhez. Legyen szó akár Wi-Fi jelszóról, szoftverkulcsról, vagy akár arról, amikor a házastársa repülőgépének tervezési célokra leszáll (használja a képzeletét), ez egy hasznos hely a jegyzetek biztonságos megőrzéséhez. Gondoljon rá, mint egy magán titkosított naplóra a számítógépen. Ne veszítse el újra a fontos információkat ezzel a funkcióval.

Látogasson el a LastPass oldalraLastPass biztonság

A biztonság szempontjából ez a felhőalapú szolgáltatás helyileg AES 256 bites titkosítással titkosítja az Ön jelszavát, és biztonságos kapcsolat segítségével online biztosítja a felhőben. Azok számára, akik technikailag gondolkodnak, az egyirányú sók automatikusan 5-ször vannak feltöltve, de a biztonság érdekében növelje ezt a számot legalább 10K-ra. A LastPass lehetővé teszi a szám 100k-ra állítását. A fő jelszava a helyi számítógépen marad. Lehet, hogy hallottál a LastPass legutóbbi csapásáról, ahol elloptak bizonyos információkat. Nem ellopták a fő jelszavakat, de az adatok egy részét elvették, és a hackerek hozzáférést tehetnek a fiókjához, ha nem határozott mesterjelszót hoz létre. A LastPass emellett kétféle hitelesítési tényezőt is kínál, beleértve a Google Authenticator, a Toopher, a Duo biztonság, a Transakt és a Grid szolgáltatást az ingyenes verziókhoz. Mivel a program megőrzi az összes jelszavát, nem szabad megkönnyítenie a leendő hackerek számára az információkhoz való hozzáférést. Ezenkívül tisztában kell lennie azzal, hogy nyilvánosságra hozza azokat az információkat, amelyekről a törvény előírja.

LastPass szoftver

Mint már említettük, a LastPass böngésző kiegészítőként működik egy asztali operációs rendszeren. A kiegészítő elérhető az IE, a Firefox, a Chrome, a Safari és az Opera számára. Rendelkezésre állnak az iOS, az Android, a Blackberry és a Windows App Store alkalmazások is.

Látogasson el a LastPass oldalra

LastPass támogatás

A prémium verzió megvásárlásával megkaphatja azt, amit „prioritási támogatásnak” hívnak. Sajnos nem határozzák meg, hogy milyen támogatást kínálnak. Mehetsz azonban a fórumok részükre, és általában a közösség tagjai, valamint az alkotók gyorsan válaszolnak a kérdésekre. Számos webhely fórumokat használ, hogy viszonylag valós időben folytassanak folyamatos vitát a felhasználókkal.

LastPass áttekintés: Következtetés

A LastPass egy könnyen használható jelszó-kezelő, amely jól működik az átlagos felhasználó számára. Természetesen ez nem olyan, amit használni szeretne, ha rendkívül érzékeny adatokat védi. Az ingyenes verzió elvégzi azt a munkát, amelyet arra terveztek. A LastPass lehetőséget nyújt két faktoros hitelesítés beállítására és egy erős fő jelszó létrehozására.

A legjobban tetszett a szolgáltatásról:

  • A program ingyenes, sőt a prémium verzió ára is 12 USD / év.
  • Könnyen használható és beállítható.
  • Úgy tervezték, mint egy böngésző plugin.
  • A jelszavak könnyen importálhatók a böngészőkből.
  • Minden operációs rendszerrel működik.
  • Több tényezős hitelesítési lehetőségek, beleértve a biometrikus adatokat a prémium verzióval.
  • Az űrlap kitöltése funkció automatikusan kitölti az űrlapokat, és biztonságosan megőrizheti a fizetési adatokat anélkül, hogy újra be kellene írnia azokat.
  • A jelszó másolatának biztonsági értékelése.

Ötletek a szolgáltatás fejlesztéséhez:

  • A két tényező hitelesítését a kezdetektől nem állítják be, és nem igazán könnyű beállítani. Enélkül bárki hozzáférhet az Ön adataihoz, ha rendelkezik a fő jelszóval.
  • Az élő csevegés funkció hozzáadható a prémium felhasználók számára.

A LastPass titkosítja a jelszavait, és erős jelszavak előállításával segít. A továbbiakban nem kell kompromittálnia a jó jelszavakkal, amelyek könnyen megjegyezhetők. Mindössze 12 dollárért egy éven át tartó prémium szolgáltatással és pénzvisszafizetési garanciával nem kell vesztenie, ha kipróbálja. Így elérheti az összes prémium funkciót, például a szinkronizálást az összes eszközön, mobilon vagy asztalon. Ez egyetlen elem a dollármenüből bármely gyorsétteremben. Nem az Ön józanság havonta 1 dollárt ér? Az online vásárlások zökkenőmentesebbé válnak a LastPass segítségével.

Látogasson el a LastPass oldalra

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me