A Zoho egy magántulajdonban lévő cég, amelynek irodái vannak az Egyesült Államokban, Indiában, Kínában, Japánban és Szingapúrban. Több mint 2500 csapattaggal rendelkeznek, amelyek a munkatermelékenységi eszközökre összpontosítanak. A Zoho Vault jelszókezelőt 2013-ban vezették be, mint a jelszavak biztonságának megóvására szolgáló eszköz. A szoftver a vállalkozások számára készült, de ingyenesen kínálnak személyes verzióikat is. Más Zoho termékekhez hasonlóan a Zoho Vault is könnyen használható, és minimális plusz rendetlenséget okoz az interfészen.

Zoho Vault áttekintés

Árképzés és különleges ajánlatok

A Zoho Vault nagy felhasználói csoportok kezelésére szolgál. Nagy csoportok számára terveket kínálnak, a személyes felhasználástól a vállalkozásig. A szolgáltatás ára havonta egy felhasználónként. Tehát például ha 5 alkalmazottal rendelkezik egy olyan csapat, aki szeretné használni a Zoho Vault-t, akkor a Professional terv költségei havonta 20 dollárba kerülnek. Ez nem rossz, tekintve, hogy képes-e a felhasználók központi kezelésére. Vegye figyelembe, hogy a Zoho-nak legalább öt felhasználó szükséges szakmai és vállalati tervéhez.

Zoho Vault árképzés

A Zoho Vault jelszókezelő 0-tól személyes felhasználásig, havonta 7 dollárig terjed, a vállalkozás minden funkciójának eléréséhez. Azt javaslom, hogy látogassa meg webhelyük árazási oldalát, hogy megnézze a számlaszintek közötti különbségeket. A profi a legnépszerűbb terv, és havonta 4 dollárba kerül. Minden tag egy ingyenes próbaverzióval kezdődik az Enterprise szolgáltatás szintjén, így jó érzetet élvezhet a Zoho Vault összes szolgáltatásában. Az ügyfeleknek éves feltételek mellett 10% kedvezményt kínálnak.

Ingyenes és fizetett számlák

A Zoho Vault személyes használatra ingyenes. A szoftver mindent tartalmaz, amire szükség van erős jelszavak előállításához és biztonságos tárolásához. Korlátlan számú jelszót és jegyzetet tárolhat ingyenesen. Nyissa meg jelszavát laptopján, telefonján vagy táblagépén. A szoftver használatával automatikusan bejelentkezhet kedvenc webhelyeire. A jelszógenerátorral ellenőrizheti, hogy minden jelszó erős-e. Innentől beállíthatja a jelszavas házirendeket, és nyomon tudja követni a jelszavakhoz való hozzáférést. Az ingyenes verzió offline hozzáférést és jelszavak importálásának / exportálásának lehetőségét tartalmazza. Végül nagyon örülünk, hogy az ingyenes verzió támogatja a két tényezős hitelesítést.

A Zoho Vault prémium tervei három szintű szolgáltatást tartalmaznak:

 • Normál (kis csapatok)
 • Profi (közepes csapatok)
 • Vállalkozás (nagy csoportok)

Mindhárom terv az ingyenes fiókfunkciók tetejére épül. Íme néhány kiegészítő szolgáltatás, amelyeket az egyes prémium csomagokhoz kínálnak.

Normál fiókfunkciók:

 • Minden ingyenes szolgáltatás, plusz a biztonságos jelszómegosztás, a felhasználó kiépítése és kezelése, a jelszavak tulajdonjogának átruházásának lehetősége, központosított kezelés, jelszó lejárta figyelmeztetések, adatmentés, az IP-cím alapján történő hozzáférés korlátozásának képessége és prioritást élvező technikai támogatás.

Professzionális fiókfunkciók:

 • Alapfunkciók, valamint felhasználói csoportok létrehozásának és kezelésének képessége, jelszócsoportok megosztása felhasználói csoportokkal, valamint a felhasználói hozzáférésről szóló egyedi jelentések.

Vállalati fiók jellemzői:

 • Professzionális szolgáltatások, valamint integráció az aktív könyvtárba, a jelszó-hozzáférés-vezérlés. és egyéni értesítés a jelszó eseményekről.

Mint láthatja, a legtöbb prémium szolgáltatás az üzleti felhasználók felé irányul. Mindent a kisvállalkozásoktól a nagy szervezetekig. A Zoho nagy munkát végzett az évek során az egyre növekvő szolgáltatási vonallal, bármilyen méretű vállalat kiszolgálása mellett, és a Zoho Vault folytatja ezt a hagyományt.

Látogasson el a Zoho Vaultba

Létrehozhat erős jelszavakat

Zoho Vault állítson be jelszavas házirendeket annak biztosítása érdekében, hogy a generált jelszavak a lehető legbiztonságosabbak legyenek. Vessen egy pillantást a jelszó-irányelv képernyőre:

Zoho Vault jelszószabályzat

A jelszavas házirendek beállításához több lehetőség is van. Állítsa be a jelszavak minimális és maximális hosszát. Válassza ki, hogy minden jelszó betűvel kezdődik-e vagy sem. Beállíthatja, hogy az alkalmazás vegyesbetűket, számokat és speciális karaktereket használjon. Beállíthatja az egyes jelszavakban használandó speciális karakterek számát, és beállíthat olyan karaktereket is, amelyeket nem kíván használni.

Szeretem a jelszavas házirendek beállításának megközelítését. Olyan webhelyekre kerül, amelyek korlátozzák a jelszavak összetettségét. Noha azt javaslom, hogy kerülje őket, amikor csak lehetséges, előfordulhat, hogy nincs más választása, mint használni. Ebben az esetben jó, ha több jelszó-irányelvvel rendelkezik, hogy kielégítse a jelszavak létrehozásának igényeit a legkülönbözőbb helyzetekben.

Jelszavak keresése és rendezése

Az egyik fő különbség a Zoho Vault és a többi jelszókezelő között az, hogy a Vault-hoz csatlakozik az interneten keresztül. Ez lehetővé teszi egy titkosított HTML fájl letöltését offline eléréshez, de az eszközt valóban online használatra szánták. Amint elkezdi használni a Vault-ot, azt javaslom, hogy rendezze a fiókjait kategóriákba.

Szervezze meg a jelszavakat

Mint láthatja, a Vault egy szép fa szerkezetet biztosít, amelyet felhasználhat a fiókok rendezésekor. Ez megkönnyíti azok kezelését, akiknek sok oldala van. Ha sok fiókkal rendelkezik, a Vaultban nagyon könnyű navigálni. Kereshet az adatfájlok között a kívánt fiók megtalálásához, majd automatikusan bejelentkezhet a webhelyre.

Keressen jelszavakat

Látogasson el a Zoho Vaultba

A jelszavakhoz való hozzáférés ellenőrzése

Mint korábban említettem, a Zoho Vault bármilyen méretű vállalkozásra vonatkozik. Fontos, hogy azok, akik vállalati környezetben használják a szolgáltatást, ellenőrizhessék, hogy a felhasználók hozzáférjenek a jelszavakhoz. A szervezeteknek szükségük van arra is, hogy szükség esetén gyorsan eltávolítsák a hozzáférést. A Zoho Vault a felhasználók számára rugalmasságot biztosít a felhasználók számára. Ez a legtöbb jelszókezelő hiányzik.

Hozzáférés-szabályozás

Az adminisztrátorok ellenőrzik a Zoho Vault felhasználóit. Mint láthatja fent, Kevin gyorsan hozzáférhet a Vaulthoz. Gyorsan felveheti a felhasználókat és ellenőrizheti, hogy a hozzáféréshez mindegyik kétfaktoros hitelesítést (TFA) használ-e.

Mobil alkalmazások iOS-hez és Android-hoz

A Vault elérésével az asztalról a tagok letölthetik mobilalkalmazásaikat iOS vagy Android számára. Használhatja azokat jelszavak és egyéb titkos adatok lekérésére. Ez le fogja vonni a jelszavakat offline használatra is. Itt van egy pillantás az iPhone és iPad iOS alkalmazásra. IOS 7.0 vagy újabb szükséges.

Zoho Vault iOS alkalmazás

A Zoho Vault felhasználók letölthetik mobilalkalmazásukat az Android készülékeken történő használathoz. Az alkalmazás Android 4.0-s vagy újabb verziót igényel, és ugyanolyan hozzáférést tesz lehetővé, mint az iOS megfelelője. Használhatja az alkalmazást Android okostelefonján vagy táblagépén.

Zoho Android app

Mint láthatja, a Zoho csapata jó alkalmazásokat fejlesztett ki iOS és Android számára. Mindkét alkalmazást az áttekintéstől számított egy hónapon belül frissítettük, amely azt mutatja, hogy aktívan fejlesztenek új funkciókat a népszerű jelszókezelőhöz.

Látogasson el a Zoho Vaultba

Zoho Vault biztonság

Zoho az AES-256 használatával titkosítja a felhasználói adatokat. Több további lépést tesznek a felhasználói adatok biztonságossá tétele érdekében. A kezdők számára a jelszó (fő jelszó) lesz a titkosítási kulcs. Senki sem tudja a zohoi csapatot, nem ismeri a fő jelszavát. Ez azt jelenti, hogy soha nem akarja elveszíteni vagy elfelejteni, de biztonságosabbá teszi a fiókját.

Zoho egy lépéssel tovább lép a további biztonsági intézkedések hozzáadásával a vállalati felhasználók számára. Az értesítéseket úgy állíthatja be, hogy tudja, amikor a felhasználó megosztja, módosítja vagy törli a jelszavakat. A rendszer egy nyilvántartási nyomkönyvet is tart, így láthatja az időbeli változások rekordját.

Vevőszolgálat

A Zoho Vault támogatása elég egyértelmű. Nem láttuk az élő támogatás lehetőségeit. Ha kérdése van, e-mailt küld a támogatási csapatának – support (at) zohovault.com. A fizetett tagok elsőbbségi támogatást kapnak, amely csak méltányosnak tűnik. Zoho-nak nagyon nagy szervezete van, tehát azonnali választ várnék a támogatási kérelmekre.

Zoho Vault áttekintés: Következtetés

A Zoho Vault jó jelszókezelő azok számára, akik webes megoldást akarnak. A megoldás minden méretű vállalkozásra koncentrál. Míg a Vault személyes jelszavakhoz is használható, a szolgáltatás ragyog, amikor a jelszavak védelme és megosztása a felhasználói csoportok között történik. A Vault mindent tartalmaz, amelyre a vállalatnak szüksége van az alkalmazottak csoportjainak jelszavainak központi kezeléséhez. Megoszthatja az információkat a felhasználók között, és szükség esetén gyorsan eltávolíthatja a hozzáférést. Ezek a szolgáltatások teszik a Vault az egyik legjobb megoldásnak, amelyet a vállalati környezetben látunk.

A legjobban tetszett a szolgáltatásról:

 • Könnyen használható webes jelszókezelő
 • Mobilalkalmazások iOS és Android számára
 • Adatok AES-256 titkosítással védettek
 • Senki másnak, beleértve a Zoho-t, nincs a fő jelszava
 • Két tényezős hitelesítés támogatása
 • Ellenőrzési nyomvonal a felhasználók számára vállalati környezetben

Ötletek a szolgáltatás fejlesztéséhez:

 • Adatok importálása más jelszókezelőkből
 • Adjon hozzá további kétfaktoros hitelesítési módszereket
 • Adjon hozzá egy funkciót a jelszavak automatikus frissítéséhez

Örültem a Zoho Vault funkcionalitásának. Az általunk áttekintett jelszókezelők többsége személyes használatra készült. Noha a Vault felhasználható erre a célra, ez inkább a vállalati környezetre irányul. A Vault a legmegfelelőbb kicsi és nagy csapatok számára. Nagyon szeretem azt a képességet, amelyet a Zoho kínál a vállalatoknak a felhasználók központi kezelésére. Megoszthatja a jelszavakat egy csoport felhasználói között, és kezelheti a tagok hozzáférését. Azt javaslom, regisztrálj, és próbáld ki Vault-t. A vállalati megoldás ingyenes próbaverziójával kezdődik.

Látogasson el a Zoho Vaultba

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me