BBC TV centarBritanska radiodifuzna agencija objavila je da se njihov BBC iPlayer Global servis zatvara. Oni će isključiti pristup međunarodnoj usluzi BBC iPlayer 26. lipnja 2015. To će ostaviti puno gledatelja koji traže da pronađu alternativne načine za strujanje svojih omiljenih emisija na BBC-u. Najlakši način za gledanje BBC iPlayera izvan Velike Britanije je pomoću alata VPN.  U trenu ću vam pokazati koliko je lako deblokirati web lokaciju popularnom VPN uslugom.

Prvo bih želio podijeliti malo informacija o tome kako funkcionira VPN kako biste bolje razumjeli jednostavnost ovog pristupa. BBC iPlayer koristi geografsko blokiranje temeljeno na IP-u da bi samo omogućio pristup gledateljima u Ujedinjenom Kraljevstvu. To znači da pregledava lokaciju vaše IP adrese kako bi utvrdio možete li strujati sadržaj ili ne. Kada se povežete s VPN serverom u Velikoj Britaniji, dodijelit će vam lokalnu IP adresu. Odatle možete pretraživati ​​web i strujati BBC iPlayer sadržaje s blokiranim.

VPN ima mnogo koristi i deblokiranje pristupa streaming web stranicama je glavna prednost. Dobar VPN osigurat će i vaše podatke šifriranjem i pomoći u zaštiti vaše internetske privatnosti. Budući da govorimo o usluzi streaminga, možda želite i VPN koji podržava mobilne uređaje. Opcije navedene u ovom postu sadrže klijentski softver za Windows i iOS, zajedno s mobilnim aplikacijama za iOS i Android. Oni su dobro opremljeni širinom pojasa potrebnim za strujanje HD sadržaja putem šifrirane veze.

Najbolji VPN za deblokiranje BBC iPlayera

Prvo ćete htjeti pronaći pouzdanu VPN uslugu. U ovom ćete slučaju poželjeti brzi poslužitelj u Velikoj Britaniji. Postoji nekoliko VPN-a koje možete odabrati. Evo nekoliko naših favorita.

RankVPN uslugaVVN ventilator
PriceVisit
SiteServer
LocationsNo
LogsBrowser
ExtensionsSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6,67ExpressVPN160potvrdni okvirpotvrdni okvirpotvrdni okvir
2NordVPN$ 3,49NordVPN87potvrdni okvirpotvrdni okvirpotvrdni okvir
3Privatni pristup internetu$ 2,85PIA49potvrdni okvirpotvrdni okvir

Kako koristiti VPN za gledanje BBC iPlayera

Kvarenje ExpressVPN za primjer kako koristiti VPN uslugu za gledanje emisija poput EastEnders i The Syndicate na BBC iPlayeru. Prvo želite preuzeti njihov klijent. ExpressVPN nudi besplatni softver za Windows, Mac i Linux. Osim besplatnih aplikacija za iOS i Android.

Sada kada ste imali priliku preuzeti i instalirati softver za koje je vrijeme da se povežete. Pokrenite ExpressVPN klijent i odaberite mjesto poslužitelja. Provest ćemo vas korak po korak pomoću njihovog Windows klijenta.

ExpressVPN UK poslužitelji

  • Ne zaboravite da ćete se morati povezati s poslužiteljem u Ujedinjenom Kraljevstvu da biste gledali BBC iPlayer. ExpressVPN ima veliku mrežu poslužitelja koji se nalaze diljem svijeta.
  • Preporučujemo da odaberete OpenVPN (TCP) ili (UDP). Za streaming videa sa web mjesta kao što je YouTube, koristimo OpenVPN (UDP) jer je brži od TCP. Također podržavaju PPTP, L2TP i SSTP. I dalje preporučujemo OpenVPN UDP za najbolji spoj brzine i zaštite privatnosti.
  • Kliknite veliki okrugli gumb za spajanje. Nakon nekoliko sekundi vidjet ćete da štit oko gumba postaje zelen. Također će se pojaviti poruka koja vam daje do znanja da je “VPN UKLJUČEN”
  • Sada imate IP adresu u Velikoj Britaniji, koliko može bilo tko reći na mreži. Kao takav, možete doći do bilo kojeg mjesta kao da sjedite tamo. Isto bi bilo kad biste se spojili na poslužitelj u SAD-u ili bilo gdje drugdje u svijetu.

To je sve. Sada kada imate IP adresu s ExpressVPN poslužitelja u Velikoj Britaniji, možete pregledavati Internet kao da ste tamo stvarno i strujati sadržaj koristeći BBC iPlayer. Spajanje na poslužitelj u SAD-u pružit će vam i puni pristup tamo geo blokiranim web lokacijama. Isto vrijedi i za ostale zemlje.

Kao što vjerojatno možete reći, dobar VPN otvara pristup sadržajima širom svijeta. Ako živite izvan Sjedinjenih Država, usluga vam može pomoći u pristupu popularnim uslugama poput Netflix, Hulu i Amazon Instant. I dalje vam je potreban račun za usluge poput Netflixa, ali VPN će vam pomoći u gledanju emisija i filmova u bilo kojoj Netflix regiji.

Gledajte svoje omiljene filmove i originalne programe poput The Interceptor i Napoleon na BBC iPlayeru izvan Velike Britanije. Podijelite ovaj post sa svojim prijateljima kako bi i oni mogli deblokirati pristup streaming uslugama. Prati nas @VPNFan za najnovije recenzije i promocije vodećih VPN usluga.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me