LastPass je jedan od najpopularnijih sustava za upravljanje lozinkama na svijetu. Oni su velika tvrtka, a budući da su u industriji od 2008., bili su jedna od prvih usluga čuvanja lozinki na tržištu. Kao društvo imamo sve više zaporki koje se moramo zapamtiti. Budući da je pristup internetu postao uobičajena, tvrtke i organizacije prenose informacije na web stranice koje se kreću od dobivanja kupona putem Interneta, do registracije za zdravstveno osiguranje zbog Zakona o povoljnoj skrbi (Obamacare). Njihov je cilj izvući dio stresa iz života svojih korisnika dajući im jednostavan i lagan program za praćenje njihovih lozinki.

LastPassCijene i posebne ponude

LastPass ima tri izdanja. Besplatno izdanje, premium izdanje i korporativno izdanje za više korisnika. Kao što biste očekivali, značajke proizvoda mijenjaju se s odabranom verzijom. Za samo 12 dolara godišnje, mogli biste pristupiti sjajnim značajkama poput mogućnosti sinkroniziranja svih svojih podataka na svim svojim uređajima, mogućnosti multifaktorne provjere autentičnosti, uključujući biometriju, podršku prioriteta i zajedničku mapu s prilagođenim dozvolama. Imajte na umu da bez obzira na platformu na kojoj se prijavljujete trebate ostati ako koristite besplatnu verziju.

Probno razdoblje bez rizika

Ako ste zainteresirani za potragu za premium verzijom, LastPass nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca. Ako biste odlučili da dodane značajke ne vrijede 1 USD mjesečno, nakon 30 dana mogli biste se vratiti na besplatnu verziju i oni će vam vratiti novac. Jamstvo će vam pružiti više nego dovoljno vremena da odlučite je li premium usluga prava za vas. Ako ne, besplatna verzija će obaviti posao i zaštititi vaše lozinke.

Posjetite LastPass

LastPass u akciji

LastPass je jedinstven u načinu rada. Umjesto da ima samostalnu aplikaciju, presavija se u preglednik i prikazuje se kao dodatak pregledniku. Integrira se u gotovo preglednike, bilo da je to IE, Firefox, Chrome, Safari ili Opera. Izuzetak od pravila u ovom trenutku je Microsoft Edge.

Ikona preglednika LastPass

Klikom na gornju ikonu otkriva se izbornik odakle dolazi većina funkcionalnosti. Ovaj izbornik sadrži neke naslove koje ćemo objasniti.

Izbornik LastPass

Moj trezor LastPass

Ova značajka omogućuje vam da vidite web lokacije na kojima ste nedavno koristili lozinke. Ovdje možete pronaći i razne druge stvari. Moj LastPass Vault djeluje poput upravljačke ploče za ovu uslugu. Ovdje se nalaze postavke za program. Možete također testirati snagu zaporke, dodati sigurne bilješke, pregledati vodiče i pregledavati korisnički priručnik.

Trezor LastPass

Ispunite obrasce

Ovdje su pohranjeni šifrirani podaci ispunjeni obrascima. Ako koristite redovne podatke ispunjene na obrascu, ti se podaci uglavnom ne šifriraju osim ako web adresa posebno ne navodi https u adresi. Ovdje se mogu pohraniti i podaci o plaćanju. Što je manje web lokacija koje sadrže vaše podatke o plaćanju, to je bolje. Spremanje na više web stranica povećava rizik od ugrožavanja tih podataka.

Zadovoljava obrazac LastPass

Stvaranje sigurnih lozinki

Jeste li ikad čuli nekog IT stručnjaka da vam treba snažna lozinka, ali imate poteškoće pri izradi iste? Ovaj će alat generirati sigurnu lozinku za vas. Do sada, većina nas zna što čini sigurnu lozinku. Budući da bi trebali biti složeni, ne bi ih se bilo lako sjetiti ili pogoditi. Također će napraviti i jednokratne lozinke za jednokratnu upotrebu.

LastPass generator lozinki

Sigurne bilješke

Dobro za vođenje pojedinačnih bilješki. Bilo da se radi o lozinki za Wi-Fi, softverskom ključu ili čak u trenutku kad se avion supružnika spusti za potrebe planiranja (koristite maštu), ovo je korisno mjesto za sigurno čuvanje bilješki. Zamislite to kao privatni šifrirani časopis na vašem računalu. Nemojte ponovo izgubiti važne podatke upotrebom ove značajke.

Posjetite LastPassSigurnost LastPass

Što se tiče sigurnosti, ova usluga utemeljena na oblaku lokalno kriptira vašu lozinku 256-bitnom AES enkripcijom i osigurava ih na mreži u oblaku sigurnom vezom. Za one koji imaju tehnički značaj, jednosmjerne soli automatski se usitnjuju 5k puta, ali da biste bili sigurni, povećajte taj broj na barem 10k. LastPass će vam omogućiti postavljanje broja od najviše 100k. Vaša glavna lozinka ostaje na vašem lokalnom stroju. Možda ste čuli za nedavne hakove LastPass-a u kojima su ukradene neke informacije. Nisu ukradene glavne lozinke, ali uzeti su neki podaci i hakeri mogu omogućiti pristup vašem računu ako ne stvorite jaku glavnu lozinku. Također, LastPass nudi brojne faze provjere autentičnosti, uključujući Google Authenticator, Toopher, Duo security, Transakt i Grid za besplatne verzije. Budući da će program čuvati sve vaše lozinke, nijedan potencijalni haker ne bi trebao olakšati pristup vašim podacima. Isto tako, budite svjesni da će otkriti podatke o njima koji su propisani zakonom.

LastPass Software

Kao što smo spomenuli, LastPass djeluje kao dodatak pregledniku u desktop operativnom sustavu. Dodatak je dostupan za IE, Firefox, Chrome, Safari i Opera. Također imaju dostupne aplikacije za iOS, Android, Blackberry i Windows App Store.

Posjetite LastPass

LastPass podrška

Kupnja premium verzije omogućuje vam primanje onoga što nazivaju “Prioritetna podrška”. Nažalost, ne određuju kakvu vrstu podrške zapravo nude. No možete posjetiti njihov odjeljak za forume, a na pitanja ljudi u zajednici kao i autori obično tamo brzo odgovore. Mnoge web stranice koriste forume za stvaranje trenutne rasprave sa svojim korisnicima u relativno stvarnom vremenu.

LastPass pregled: zaključak

LastPass je jednostavan za korištenje čuvar lozinke koji dobro funkcionira za prosječnog korisnika. Naravno, to nije nešto što biste željeli koristiti ako biste štitili izuzetno osjetljive podatke. Međutim, besplatna verzija radi posao koji je stvorena. LastPass vam omogućava način postavljanja dvofaktorske provjere autentičnosti i stvaranje snažne glavne lozinke.

Ono što mi se najviše svidjelo u usluzi:

  • Program je besplatan, a čak je i premium verzija vrijedna @ 12 dolara godišnje.
  • Može se lako koristiti i postaviti.
  • Zamišljen kao dodatak preglednika.
  • Lozinke se mogu lako uvesti iz preglednika.
  • Radi sa svim operativnim sustavima.
  • Opcije provjere autentičnosti s više faktora, uključujući biometrijske podatke s premium verzijom.
  • Značajka ispunjavanja obrasca može automatski ispunjavati obrasce i sigurno čuvati podatke o plaćanju, bez potrebe da ih ponovo unosite.
  • Procjena sigurnosti za umnožavanje lozinke.

Ideje za poboljšanje usluge:

  • Autentifikacija s dva faktora nije postavljena od početka, niti je stvarno jednostavno postavljanje. Bez njega, svatko bi mogao dobiti pristup vašim podacima ako ima glavnu lozinku.
  • Live premium značajka može se dodati za premium korisnike.

LastPass će šifrirati vaše lozinke i pomoći će vam generiranjem jakih lozinki. Više nećete morati kompromitirati dobre lozinke za one koje je lako zapamtiti. Uz samo 12 dolara premium godine usluge i garanciju povrata novca, nemate šta izgubiti isprobavanjem. Na taj način mogli biste pristupiti svim premium značajkama poput sinkronizacije na svim uređajima, mobilnim ili stolnim računalima. To je jedna stavka u meniju za dolare iz bilo kojeg restorana brze hrane. Zar vaša saniteta ne vrijedi 1 USD mjesečno? Omogućite svojim kupnjama na mreži jednostavnije uz LastPass.

Posjetite LastPass

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me