Ljepljiva lozinka prvi je put predstavljena 2001. godine. Popularnost programa dovela je do toga da je Alex Tischenko okupio talentiranu skupinu sigurnosnih stručnjaka kako bi oformili Lamantine Software 2009. godine. Tvrtka je sa sjedištem u Brnu, Češka. Njihovo vodstvo uključuje nekoliko bivših rukovoditelja AVG-a. Tim koji nadgleda Sticky Password ima nekoliko godina iskustva u sigurnosnoj industriji i to pokazuje. Obavili su izvrstan posao u implementaciji upravitelja lozinki koji je siguran, jednostavan za upotrebu i povoljne cijene.

Pregled ljepljive lozinke

Cijene i posebne ponude

Ljepljiva lozinka nudi i besplatnu i premium verziju njihovog softvera. Besplatna verzija omogućit će vam njihov popularni upravitelj lozinki, značajku automatskog popunjavanja i biometrijske podatke na širokom rasponu uređaja. Premija lozinke dodaje se mogućnost sinkronizacije uređaja, šifrirane sigurnosne kopije u oblaku i prioritetna podrška.

Ljepljive cijene lozinke

Uvijek možete početi s preuzimanjem njihove besplatne aplikacije. Nakon što ste imali priliku isprobati softver, lako ga možete nadograditi na premium. Možete kupiti godinu dana Sticky Password premium pristup za 19,99 USD ili doživotnu licencu za 99,99 USD. U cijenu je uključen porez, a svi novi kupci pokriveni su pod 30-dnevnim jamstvom povrata novca. Možete platiti putem PayPala ili glavnih kreditnih kartica, uključujući Visa i MasterCard.

Besplatni račun i 30 dana besplatne probne verzije

Ljepljiva lozinka nudi besplatni sloj upravitelja lozinki zajedno s 30 dana besplatnog probnog razdoblja premium usluge. Aplikaciju za Windows, Mac, iOS i Android možete besplatno preuzeti. Ako želite koristiti upravitelj lozinki za stvaranje jakih lozinki i pohranjivanja ih, aplikacija radi izvrstan posao. Uvijek možete dodati vrhunske značajke poput sinkronizacije u oblaku i sigurnosne kopije u bilo kojem trenutku. Ako se odlučite za nadogradnju, lijepo je znati da softver dolazi uz 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Posjetite ljepljivu lozinku

Početak rada s ljepljivom lozinkom

Počeo sam s preuzimanjem ljepljive lozinke za sustav Windows 10. Program je lako instalirati. Kada prvi put pokrenete aplikaciju, od vas će se tražiti da unesete adresu e-pošte zajedno s glavnom zaporkom.

Glavna lozinka

“Glavna lozinka” koristi se za pristup njihovom softveru. To je jedina lozinka koja će vam trebati u budućnosti. Trebali biste znati da se vaša glavna lozinka ne nalazi nigdje, šifrirana ili na neki drugi način. To je način na koji želite. Tim Lamantine ne treba niti itko drugi znati vašu glavnu lozinku. To ćete htjeti zapamtiti iako nema načina da se prijavite ili oporavite svoje podatke bez njih.

Bilo mi je drago kad vidim da Sticky Password zahtijeva od novih korisnika da postave snažnu glavnu lozinku. Trebat ćete upotrijebiti jedno veliko slovo, jedno malo slovo, jedno numeričko i najmanje 8 znakova. Toplo predlažem da uključite i poseban znak kako biste lozinku učinili još jačom.

Generator lozinki

Pretpostavimo da imate neke lozinke koje biste mogli poboljšati. Ljepljiva lozinka pomoći će vam tako što automatski generirate sigurne lozinke. Program možete koristiti za generiranje novih lozinki i spremiti ih za buduću upotrebu na vašim omiljenim web mjestima. Pogledajmo kako je lako generirati novu lozinku:

Generator lozinki

Predlažem da započnete klikom na vezu “Dodatne mogućnosti” kako biste dobili neke dodatne mogućnosti. Ako web lokacija koju koristite neće prihvatiti posebne znakove, predlažem vam da potvrdite okvir i dopustite da ljepljiva lozinka generira najsigurniju moguću lozinku. Upotreba posebnog znaka pomaže dodavanju još jednog sloja složenosti vašim lozinkama. Možete postaviti i duljinu lozinke. Nakon što ste spremni jednostavno kliknite gumb “Generiraj” i aplikacija će obaviti ostatak posla.

Dodajte račune ljepljivoj lozinci

Kada prvi put instalirate Sticky Password, program će vam pružiti priliku za uvoz računa iz svojih omiljenih web preglednika. Tako ćete uštedjeti vrijeme i trud. Inače možete program spremiti vjerodajnice računa za svaku web lokaciju dok se prijavljujete. Također ih možete ručno unijeti u program kao što je prikazano u nastavku.

Ljepljiva lozinka - Dodajte račun

Jednostavno je ručno dodati račun na Sticky Lozinku. Započinjete unosom URL-a za web mjesto. Od tamo upisujete ime za prijavu i na kraju lozinku. Ako shvatite da vam je trenutna lozinka slaba, softver može stvoriti novu. Također možete reći aplikaciji želite li da se automatski prijavi. Iste značajke dostupne su za račune aplikacija poput iTunes i Skype.

Postavljanje identiteta za automatsko popunjavanje

Identitete možete postaviti pomoću Sticky Password. Nakon što unesete podatke, program će ih koristiti za pomoć u automatskom ispunjavanju obrazaca. Sviđa mi se značajka jer pomaže u izbjegavanju pogrešaka prilikom ispunjavanja obrazaca na mreži. Lako je maziti prstom svoje ime ili adresu na obrascu. Ne znam za vas, ali sviđa mi se kad online kupnje dođu do moje kuće. Značajka automatskog popunjavanja uštedjet će vam puno vremena i pobrinut će se da se podaci svaki put ispravno unose.

Ljepljivi identiteti lozinke

Ljepljiva lozinka vam daje mogućnost dodavanja nekoliko kategorija podataka za identitete, uključujući osobne podatke, podatke za kontakt, podatke o internetskom računu, poslovne podatke i financijske podatke. Ako želite, program će pohraniti željene podatke o plaćanju i željenu valutu. Možete dodati više identiteta i odabrati s popisa za automatsko ispunjavanje obrazaca na mreži. Ova značajka će vam pomoći uštedjeti vrijeme i izbjeći pogreške.

Posjetite ljepljivu lozinku

Sigurnost ljepljive lozinke

Sviđa mi se pristup koji je tim Lamantine Software poduzeo kako bi osigurali ljepljivu lozinku. Započinju postavljanjem glavne lozinke prilikom prvog otvaranja programa. Glavnu lozinku poznajete samo vi. Ne morate se brinuti da li će ga ukrasti jer nije spremljen u oblak. Prema zadanim postavkama nije čak ni na vašem uređaju. Morat ćete biti sigurni da nikada neće izgubiti glavnu lozinku jer nema sigurnosne kopije. Trebali biste započeti s onim što je siguran pristup.

Sigurnost ljepljive lozinke

Ljepljiva lozinka koristi AES-256 enkripciju za zaštitu podataka. Imate mogućnost želite li sinkronizirati svoje podatke s oblakom ili ne. Funkcionalnost se nudi u premium verziji, ali uvijek imate mogućnost jednostavno čuvati podatke na svom uređaju. Čak i ako odlučite da ne upotrebljavate oblak, podatke o svom računu i dalje možete sinkronizirati izvanmrežno putem wi-fi-ja ili ručno, a kriptirani podaci ne ostavljaju uređaje. Konačno, ljepljiva lozinka podržava biometriju. Pomoću otiska prsta možete se prijaviti s iPhonea, iPada i mnogih Android uređaja.

Želim istaknuti još nekoliko sigurnosnih značajki. Prvo, ljepljiva lozinka automatski će zaključati bazu podataka kad je ne koristite. To pomaže u zaštiti podataka. Ako se nekoliko minuta udaljite od računala ili mobilnog uređaja, zatražit ćete da ponovo unesete glavnu lozinku. Možda se čini malo dodatnog posla, ali pomaže u sigurnosti baze podataka o zaporkama. Također možete u bilo kojem trenutku izbrisati svoju bazu podataka iz oblaka. Naravno da čak ne morate pohraniti zaporke u oblak. Ovu odluku prepuštaju potpuno vama.

Korisnička podrška

Tim koji stoji iza Sticky Password već se dugo vremena nalazi u tehnološkom prostoru, a to možete odrediti na stranici “Centra za pomoć” na njihovoj web stranici. Pronaći ćete nekoliko korisnih videozapisa koji će vam pomoći da započnete s aplikacijom. Bilo da planirate koristiti ljepljivu lozinku u sustavu Windows, Mac, iOS, Android ili svemu gore navedenom. Nude i vodiče, često postavljana pitanja (FAQ) i videozapise o brojnim temama, od instalacije do mobilnog, do savjeta i trikova. Također možete posjetiti njihov forum i postaviti pitanja i pronaći odgovore na prethodno opisana pitanja. Premium korisnici mogu se obratiti tehničkoj podršci putem aplikacije ili svoje web stranice.

Pregled ljepljive lozinke: zaključak

Ljepljiva lozinka obavlja se točno onako kako se oglašava. Program je jednostavan za instaliranje i konfiguriranje. Moje omiljene značajke uključivale su jednostavan za upotrebu generatora lozinki, mogućnost sinkronizacije putem oblaka, wifija ili ručno te mogućnost upotrebe otiska prsta za pristup aplikaciji na iOS i Android uređajima. Inače nema puno toga za reći o aplikaciji, upravo onako kako bi trebala biti. Ljepljiva lozinka jednostavno djeluje. U vaš će web preglednik povući postojeće lozinke i sigurno ih pohraniti na svoj uređaj. Možete odabrati želite li sigurnosnu kopiju podataka u oblak ili ne. Oni koji imaju mogućnost bilo kada izbrisati vašu bazu podataka.

Što mi se kod softvera najviše svidjelo:

  • Prilagođene aplikacije za Windows, Mac, iOS i Android
  • Besprijekorna integracija s popularnim web preglednicima
  • Moguće je sinkronizirati podatke putem oblaka, wifija ili ručno
  • Mogućnost uklanjanja svoje baze podataka u oblaku u bilo kojem trenutku
  • Značajka automatskog zaključavanja kada se aplikacija ne koristi
  • Skeniranje otiska prsta na iOS-u i Androidu

Ideje za poboljšanje softvera:

  • Dodajte dvofaktorsku provjeru autentičnosti
  • Unesite izvješće o zaporki kako biste pomogli korisnicima da pronađu slabosti

Oduševila me ljepljiva lozinka i ne bih oklijevao preporučiti je obitelji i prijateljima. Postoje i druge aplikacije s više značajki, ali ljepljiva lozinka pokriva većinu potreba korisnika. Možete se osloniti na to da generirate snažne lozinke, pohranite ih na sigurno, automatski se prijavite na web stranice i automatski ispunjavate obrasce na mreži. Cijena aplikacije vrlo je prihvatljiva od 19,99 USD godišnje ili 99,99 USD za doživotnu licencu. Predlažem vam da preuzmete aplikaciju koja ima 30-dnevno besplatno probno razdoblje njihove premium usluge.

Posjetite ljepljivu lozinku

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me