SplashID siguran pregled

Tim tvrtke SplashData razvija siguran softver od njihovog lansiranja 2000. Tvrtka je smještena u Los Gatosu u Kaliforniji. Oni razvijaju sigurnosni softver i usluge. Danas ćemo pomno pogledati SplashID Safe koji je upravitelj lozinki koji će vam pomoći u upravljanju svim vašim lozinkama. Softver će vam pomoći da osigurate bilješke i dodate fotografije u zapise. SplashSafe ID Pro omogućit će vam sinkronizaciju podataka na širokom rasponu uređaja, uključujući Windows, Mac, iOS, Android.


SplashID siguran pregled

Cijene i posebne ponude

SplashID Safe dolazi u besplatnoj i premium verziji. Njihov SplashID Pro uključuje brojne dodatne značajke, uključujući podršku za više uređaja i platformi, mogućnost sinkronizacije preko oblaka ili putem WiFi veze, automatizirane sigurnosne kopije, pristup njihovoj sigurnosnoj nadzornoj ploči, mogućnost dijeljenja zapisa, prioritetnu podršku i buduća ažuriranja.

SplashID cijeneSplashID Pro cijene se temelje na terminu prijave. Možete se prijaviti za Pro Monthly i plaćati 1,99 USD mjesečno ili Pro Godišnje i plaćati 19,99 USD godišnje. Godišnjim rokom uštedećete 4 USD što je popust od 17% na mjesečni plan. Tijekom pregleda softvera pronašli smo i posao na njihovom web mjestu pod odjeljkom “Daj SplpashID” koji će vam omogućiti da kupite doživotnu licencu za 39,95 USD. Bez obzira na termin, možete platiti s velikim kreditnim karticama poput Visa, MasterCard, American Express i Discover.

Besplatno vs. Pro Računi

Tim iz SplashData donosi besplatnu verziju SplashID Safe. Prilično je ograničena u odnosu na njihovu Pro verziju, ali i dalje će vam omogućiti sigurno spremanje lozinki. Aplikaciju možete preuzeti s njihove web stranice ili iz Apple App Store i Google Play. Od tamo ćete samo trebati unijeti adresu e-pošte kako biste se prijavili za besplatni račun. Besplatna verzija ograničena je na jedan uređaj i ne dopušta sinkronizaciju ili dijeljenje.

Prelazak na SplahID Pro pruža brojne dodatne značajke. Evo kratkog pregleda dodatnih prednosti za Pro članove:

 • Pristup s bilo kojeg mjesta na bilo kojem uređaju – Windows, Mac, iOS, Android
 • Sinkronizirajte svoje podatke putem oblaka ili wifi veze
 • Automatizirane sigurnosne kopije, vratite ih iz zadnjih 5 sigurnosnih kopija
 • Nadzorna ploča sigurnosti kako bi se istakle slabe lozinke
 • Prioritetna podrška i buduća ažuriranja softvera

Besplatna verzija je prilično ograničena. Ako vam se sviđa softver, onda vam preporučam da razmislite o Pro verziji. Dobit ćete sve napredne značajke navedene gore i pomoći vam da podržite SplashData tim. Cijena je prihvatljiva u iznosu od 1,99 dolara mjesečno ili 19,99 dolara godišnje.

Posjetite SplashID

Početak rada sa SplashID-om

Za početak možete preuzeti aplikaciju SplashID za Windows, Mac, iOS ili Android. Budući da pišem ovu recenziju na sustavu Windows 10, odlučio sam koristiti tu verziju aplikacije. Instalacija je bila bezbolna. Jedina kritika koju bih imao je zahtjev za glavnu lozinku. SplashID zahtijeva samo da napravite glavnu lozinku od 3 znaka. Molimo uzmite u obzir da je ovo jedina lozinka koju morate zapamtiti. Ona se koristi za pristup svim vašim drugim zaporkama u softveru. Čini se čudnim dopustiti korisnicima da postave lozinku od 3 slova za tako važnu svrhu. Predlažem da slijedite najbolje prakse i postavite čvrstu glavnu lozinku.

SplashID Windows

Tijekom instalacije također ćete odlučiti kako želite sinkronizirati svoje podatke. Možete koristiti SplashID usluge oblaka, lokalnu wi-fi sinkronizaciju ili pak isključiti funkciju sinkronizacije. Trebat će vam Pro račun za sinkronizaciju podataka između uređaja. Jedina informacija koju trebate navesti za upotrebu SplashID-a je vaša adresa e-pošte. SplashData tim će vam poslati potvrdu e-pošte. Softver će biti u načinu rada samo za čitanje dok ne potvrdite svoju adresu e-pošte klikom na poruku koju će poslati.

Konačni izbor koji ćete napraviti prije prve upotrebe SpladhID-a je da li želite ili ne želite započeti s uzorkom podataka. Ta odluka je potpuno na vama. Možda će vam biti korisno imati uzorke različitih vrsta računa. Podaci uzorka bili su savršeni za potrebe mog pregleda. To će vam dati dobru predstavu o tome što softver može učiniti. Možete spremiti različite podatke za svaku vrstu računa. Na primjer, možda imate broj računa, softverski licenčni ključ, pin kôd, SSN, broj vozačke licence, broj učestalog letaka ili druge podatke pohranjene zajedno sa zaporkama.

SplashID Settings

Ako kliknete karticu “Postavke” u lijevoj navigacijskoj traci, SplashID će vam omogućiti da konfigurirate brojne postavke. U najmanju ruku predlažem da povećate zadanu duljinu znakova koje koristi generator lozinki na 12 ili više. To će vaše lozinke mnogo teže probiti. Zahvaljujem na tome što generator za zaporku SplashID prema zadanim postavkama koristi mala slova, velika slova, brojeve i posebne znakove. Slijedite ovaj obrazac kad god je to moguće. Neke web stranice možda ne podržavaju posebne znakove. Kad se dam izbor, preporučujem vam odabir web stranica koje dopuštaju snažne lozinke. Dvofaktorska provjera autentičnosti još je bolja.

SplashID nadzorna ploča

SplashID nadzorna ploča dat će vam uvid u to koliko su sigurne lozinke i ukazati na slabosti kako biste ih mogli ispraviti. Na nadzornoj ploči prikazat će vam se grafički prikaz ponovljenih lozinki, slabih i starih. Također vam nudi mogućnost pregleda i popravljanja problema. Na desnoj strani nadzorne ploče vidjet ćete zadnju sigurnosnu kopiju s gumbom za prikaz dodatnih podataka. Dijagram na vrhu nadzorne ploče ilustrira koliko ste zapisa pohranili u SplashID.

Posjetite SplashID

SplashID za mobilne uređaje

Možete preuzeti SplashID Safe aplikacije za iOS i Android. Pro članovi mogu otključati sve značajke aplikacija. Možete i sinkronizirati podatke između svih svojih uređaja. Aplikacija za iPhone i iPad zahtijeva iOS 7.0 ili noviji. Za pokretanje te verzije aplikacije trebat će vam Android 4.0 ili noviji. Pogledajmo bliže aplikaciju za Android.

SplashID Android

Kao što možete vidjeti, aplikacija SplashID za Android čuva zapise slične onima u sustavu Windows i Mac. Isto vrijedi i za iOS aplikaciju. Možete unijeti račune u bilo koji sustav i sinkronizirati ih između uređaja s Pro planom. Kao što je prikazano na gornjoj snimci zaslona, ​​možete pristupiti bilo kojem zapisu pa čak i prijaviti aplikaciju na web mjesta poput Amazona.

Sinkroniziranje između uređaja

Trebat ćete kupiti SplashID Pro kako biste sinkronizirali svoje podatke. Nakon što se prijavite za Pro članstvo, možete se sinkronizirati koristeći cloud uslugu SplashID ili lokalnu wi-fi vezu. Kad prvi put pokrenete softver, dat će vam sljedeće opcije sinkronizacije:

SplashID sinkronizacija

Preporučuju vam upotrebu usluge SplashID u oblaku kako biste čuvali i ažurirali svoje zapise. To će sigurnosno kopirati vaše podatke na njihovim cloud poslužiteljima. Možete mu pristupiti s bilo koje njihove aplikacije – Windows, Mac, iOS, Android. Također imate mogućnost sinkronizacije pomoću lokalne wi-fi veze. Na kraju možete odlučiti da ne omogućite značajku sinkronizacije.

Uvijek me muči hoće li ili ne vjerovati usluzi u oblaku radi čuvanja mojih osobnih podataka. Odluku možete donijeti sami, ali ako želite sigurnosno kopirati i sinkronizirati koristeći oblak, plan SplashID Pro je dobra ideja. Za 1,99 USD mjesečno možete sigurnosno kopirati i sinkronizirati podatke između svih uređaja.

SplashID ključ sigurno

SplashData tim ima hardverski uređaj koji možete koristiti za pohranu svih najvažnijih podataka. Možete kupiti sef za ključ SplashID koji vaše zapise o zaporkama osigurava USB ključ. Sef za ključeve SplashID dostupan je za Windows ili Mac. Možete kupiti jedan ključ za 29,99 USD koji uključuje godinu Pro usluge. Oni s popustom prodaju i ključeve u paketima. Tipke će sadržavati do 4 GB podataka.

SplashID ključ sigurno

Ako vam se sviđa ideja upotrebe SplashID Key Safe umjesto da lokalno instalirate program, predlažem vam da ga kupite sa uključenim Pro planom. Upotrebom ključa nikad nećete morati instalirati softver na vaš Windows ili Mac sustav. Kad jednom izvadite USB pogon iz sustava, podaci će nestati. Računalo neće sadržavati softver ili vaše zapise na njemu. Ključ je i dodatna sigurnosna kopija za vaše podatke. Konačno, ključ je dobar način pristupa vašim zaporkama u pokretu.

Posjetite SplashID

Sigurnost SplashID

SplashData tim poduzeo je brojne korake kako bi osigurao njihovu uslugu. Nijedan upravitelj lozinki ili bilo koja druga usluga u oblaku nije 100% sigurna, ali čini se da ulažu mnogo truda u sigurnost zapisa korisnika. Za početak vaši se podaci lokalno šifriraju. Možete odabrati želite li ili ne sinkronizirati s uslugom u oblaku. Ako to učinite, podaci se komuniciraju putem šifrirane veze. Njihovi se poslužitelji redovito provjeravaju prijetnje i podupiru ih svaki dan.

Postoji nekoliko naprednih sigurnosnih značajki koje SplashID nudi koje pomažu u sigurnosti podataka korisnika. Za početak možete označiti zapise na SplashID-u samo kao lokalne. To znači da, čak i ako podatke sinkronizirate u oblaku, samo lokalni zapisi neće se sinkronizirati. Možete uključiti ili isključiti postavku za pojedinačne zapise u bilo kojem trenutku i ona će izbrisati zapis ili ga sinkronizirati na temelju vaših želja. SplashID podržava dvofaktorsku provjeru autentičnosti za nove prijave. Možete im poslati e-poštu za potvrdu putem e-pošte kad god se korisnik pokuša prijaviti iz novog sustava. Na taj način ako netko pokuša pristupiti vašem računu, također će trebati kôd za prijavu. SecureID će vam omogućiti sigurno dijeljenje zapisa s drugim korisnicima.

Korisnička podrška

Možete posjetiti stranicu za podršku na mjestu SplashData kako biste pronašli odgovore na uobičajena pitanja i kontaktirali ih. Imaju korisničke vodiče i nedavni Q&Odjeljak koji bi vam mogao pomoći u rješavanju problema. Inače na navigacijskoj traci imaju vezu za “dobiti korisničku podršku”. Pomoću njihove stranice za kontakt možete poslati e-poštu svom timu za podršku. SplashData tim upravlja s nizom proizvoda, stoga obavezno označite SpladhID siguran proizvod koji koristite zajedno s platformom na kojoj ga pokušavate pokrenuti..

SplashID siguran pregled: zaključak

Rano sam isključen za SplashID Safe kada je za to tražila samo glavna slova od tri znaka. Nisam siguran zašto je zahtjev tako nizak s obzirom na važnost jedine lozinke koja vam je potrebna za pristup svim vašim drugim lozinkama u njihovom sefu. To ipak možete kontrolirati. Samo postavite jaku lozinku za pristup njihovom softveru. Inače je SplashID Safe dobro organiziran i ima brojne značajke koje pomažu članovima Pro da pohranjuju i sinkroniziraju svoje zapise između uređaja.

Što mi se kod softvera najviše svidjelo:

 • Prilagođene aplikacije za Windows, Mac, iOS i Android
 • SplashID Key Safe – trčanje softvera i pohranjivanje zapisa na USB pogon
 • Odlučite koje podatke želite sinkronizirati s njihovom značajkom samo za lokalnu evidenciju
 • Nadzorna ploča sigurnosti kako bi vam pomogla prepoznati slabosti lozinke i ispraviti ih
 • Sposobnost sinkronizacije vaših zapisa koristeći oblak SplashID, lokalni wi-fi ili uopće ne
 • Pro korisnici mogu sinkronizirati uređaje i sigurnosno kopirati podatke u oblak

Ideje za poboljšanje softvera:

 • Dobijte nove korisnike besplatnu probnu inačicu Pro sustava
 • Zahtijevajte dulju i sigurniju glavnu lozinku
 • Razmislite o pružanju podrške za chat uživo za plaćene kupce
 • Dodajte mogućnost automatskog spremanja zaporki

Besplatna verzija SplashID-a vrlo je ograničena. Preporučio bih vam da pogledate neke druge upravitelje lozinki ako tražite besplatnu opciju. Međutim, ako želite vrhunsko rješenje koje će sigurno pohraniti zaporke, sinkronizirati uređaje i sigurnosno kopirati podatke u oblak, tada je SplashID Safe dobar izbor. Sviđa mi se njihov USB ključ koji omogućuje pokretanje softvera na USB pogonu. Po cijeni od 29,95 dolara s godinu dana usluge softver mu se čini vrijednim cijene. Inače se možete prijaviti za SplashID Pro za 1,99 USD mjesečno ili 19,99 USD godišnje.

Posjetite SplashID

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map