Zoho je privatna tvrtka s uredima u Sjedinjenim Državama, Indiji, Kini, Japanu i Singapuru. Imaju preko 2500 članova tima usredotočenih na alate za produktivnost rada. Zoho Vault upravitelj lozinki predstavljen je 2013. godine kao sredstvo za zaštitu lozinki. Softver je usmjeren prema tvrtkama, ali nudi i besplatnu osobnu verziju. Kao i drugi proizvodi tvrtke Zoho, Zoho Vault je jednostavan za korištenje i pruža minimalno dodatni nered na sučelju.

Zoho trezor

Cijene i posebne ponude

Zoho Vault dizajniran je za obradu velikih grupa korisnika. Oni nude planove od osobne uporabe do poduzeća za velike timove. Usluga se naplaćuje po korisniku mjesečno. Tako, na primjer, ako imate tim od 5 zaposlenika koji bi željeli koristiti Zoho trezor, trošak za profesionalni plan iznosio bi 20 dolara mjesečno. To nije loše s obzirom da imate mogućnost središnjeg upravljanja korisnicima. Imajte na umu da Zoho zahtijeva najmanje 5 korisnika za njihove profesionalne i poslovne planove.

Određivanje cijena trezora Zoho

Upravitelj lozinki Zoho Vault kreće se od 0 USD za osobnu upotrebu do 7 USD mjesečno za korisnika za pristup svim njihovim poslovnim značajkama. Predlažem da posjetite stranicu s cijenama na njihovoj web stranici kako biste vidjeli sve razlike između razina računa. Profesionalni je njihov najpopularniji plan i košta 4 USD po korisniku mjesečno. Svi članovi započinju s besplatnom probnom razdoblje na razini Enterprise usluge, tako da možete dobiti dobar osjećaj za sve značajke Zoho Vault-a. Kupcima se nudi 10% popusta na godišnji način.

Besplatno protiv plaćenih računa

Zoho trezor je besplatan za osobnu upotrebu. Softver ima sve što vam je potrebno za stvaranje jakih lozinki i sigurno ih pohranite. Možete besplatno pohraniti neograničen broj lozinki i napomena. Pristupite svojim lozinkama s prijenosnog računala, telefona ili tableta. Pomoću softvera automatski se prijavite na svoje omiljene web stranice. Možete koristiti generator lozinki da biste osigurali da su sve vaše lozinke snažne. Od tamo možete postaviti pravila o lozinkama i pratiti vašu lozinku. Besplatna verzija uključuje izvanmrežni pristup i mogućnost uvoza / izvoza lozinki. Na kraju smo jako sretni kad vidimo da besplatna verzija podržava dvofaktornu autentifikaciju.

Planovi premije Zoho Vault uključuju tri razine usluge:

 • Standardni (mali timovi)
 • Profesionalni (srednji timovi)
 • Enterprise (veliki timovi)

Sva se tri plana grade na vrhu besplatnih značajki računa. Evo nekih dodatnih funkcija koje se nude uz svaki premium plan.

Standardne značajke računa:

 • Sve besplatne značajke plus sigurno dijeljenje lozinke, korisničko pružanje i upravljanje, mogućnost prijenosa vlasništva nad lozinkama, centralizirano upravljanje, upozorenja o isteku lozinke, sigurnosna kopija podataka, mogućnost ograničavanja pristupa na temelju IP adrese i prioritetna tehnička podrška.

Značajke profesionalnih računa:

 • Standardne značajke plus mogućnost stvaranja i upravljanja korisničkim grupama, dijeljenje grupa zaporki s grupama korisnika i prilagođenih izvješća o korisničkom pristupu.

Značajke računa poduzeća:

 • Profesionalne značajke plus integracija s aktivnim imenikom, kontrola pristupa lozinkom. i prilagođena obavijest o događajima zaporke.

Kao što vidite, većina premijskih značajki usmjerena je prema poslovnim korisnicima. Sve, od malih poduzeća do velikih organizacija. Zoho je izvrsno obavio uslugu tvrtkama svih veličina svojim sve većom linijom usluga tijekom godina, a Zoho Vault nastavlja tu tradiciju.

Posjetite Zoho trezor

Stvaranje jakih lozinki

Zoho Vault omogućuje vam postavljanje pravila o zaporkama kako bi se osiguralo da generirane lozinke budu što sigurnije. Pogledajmo ekran pravila o zaporkama:

Politika lozinke Zoho trezora

Pri postavljanju pravila o zaporkama imate nekoliko opcija. Postavljanje minimalne i maksimalne duljine zaporki. Odaberite želite li svaku lozinku započeti slovom ili ne. Aplikaciju možete postaviti tako da koristi miješana slova, brojeve i posebne znakove. Možete postaviti broj posebnih znakova koji će se koristiti u svakoj lozinci i postaviti određene znakove koje ne želite koristiti.

Sviđa mi se pristup postavljanju pravila o zaporkama. Naići ćete na neke web stranice koje ograničavaju složenost lozinki. Iako vam predlažem da ih izbjegavate kad god je to moguće, postojat će vremena kada nemate izbora nego ih koristiti. U ovom je slučaju lijepo imati više pravila o zaporkama kako bi se zadovoljile potrebe za stvaranjem lozinki za širok raspon situacija.

Pronalaženje i organiziranje lozinki

Glavna razlika između Zoho Vault-a i ostalih upravitelja lozinki je u slučaju da Vault povežete putem Interneta. Omogućit će vam preuzimanje šifrirane HTML datoteke za izvanmrežni pristup, ali alat se zaista želi koristiti putem interneta. Kada počnete koristiti trezor, preporučujem vam da svoje račune organizirate u kategorije.

Organizirajte lozinke

Kao što možete vidjeti, Vault vam daje lijepu strukturu stabla koju koristite za organiziranje svojih računa. To olakšava onima koji imaju puno web lokacija. Govoreći o puno računa, Vaultom se vrlo lako kreće. Možete pretraživati ​​datoteke s podacima da biste pronašli račun koji tražite i zatim se automatski prijavite na web mjesto.

Pronađite lozinke

Posjetite Zoho trezor

Kontrolirajte pristup lozinkama

Kao što sam već spomenuo Zoho trezor je namijenjen tvrtkama svih veličina. Važno je da oni koji koriste uslugu u korporativnom okruženju imaju kontrolu nad onim koji korisnici imaju pristup lozinkama. Organizacije također trebaju mogućnost brzog uklanjanja pristupa kad je to potrebno. Zoho Vault pruža tvrtkama fleksibilnost potrebnu za upravljanje skupinama korisnika. To nedostaje većini ostalih upravitelja lozinki.

Kontrola pristupa

Administratori imaju kontrolu nad korisnicima u Zoho Vault-u. Kao što vidite gore, Kevin pristup trezoru može se brzo ukloniti. Također možete brzo dodati korisnike i kontrolirati upotrebljava li dvofaktorna provjera autentičnosti za pristup ili ne.

Mobilne aplikacije za iOS i Android

Uz pristup Vaultu sa radne površine, članovi mogu preuzimati i svoje mobilne aplikacije za iOS ili Android. Možete ih koristiti za dohvaćanje lozinki i drugih tajnih podataka. Ponijet će i lozinke za izvanmrežnu upotrebu. Evo iOS-ove aplikacije za iPhone i iPad. Potreban je iOS 7.0 ili noviji.

Aplikacija za iOS Zoho Vault

Korisnici Zoho Vault-a također mogu preuzeti svoju mobilnu aplikaciju za upotrebu na Android uređajima. Aplikaciji je potreban Android 4.0 ili noviji i omogućuje vam isti pristup kao i iOS i drugi. Aplikaciju možete koristiti na Android pametnom telefonu ili tabletu.

Aplikacija Zoho za Android

Kao što vidite, Zoho tim je razvio lijepe aplikacije za iOS i Android. Obje su aplikacije ažurirane u roku od mjesec dana od našeg pregleda što pokazuje da aktivno razvijaju nove značajke za popularni upravitelj lozinki.

Posjetite Zoho trezor

Sigurnost Zoho trezora

Zoho koristi AES-256 za šifriranje korisničkih podataka. Poduzimaju nekoliko drugih koraka za zaštitu podataka o korisnicima. Za početak se vaša šifra (glavna lozinka) koristi kao ključ za šifriranje. Nitko uključujući tim sa Zohoa ne zna vašu glavnu lozinku. To znači da ga nikad ne želite izgubiti ili zaboraviti, ali to također čini vaš račun sigurnijim.

Zoho ide korak dalje u dodavanju dodatnih mjera sigurnosti za korporativne korisnike. Možete postaviti obavijesti tako da znate kada korisnik dijeli, mijenja ili briše lozinku. Sustav također čuva trag revizije tako da možete vidjeti zapis promjena tijekom vremena.

Korisnička podrška

Podrška za Zoho Vault prilično je jasna. Nismo vidjeli nijednu opciju za podršku uživo. Želite poslati e-poštu svom timu za podršku – support (at) zohovault.com – s bilo kakvim pitanjima. Plaćeni članovi dobivaju prioritetnu podršku koja se čini samo fer. Zoho ima vrlo veliku organizaciju, pa bih očekivao brzi odgovor na zahtjeve za podršku.

Zoho trezorski pregled: zaključak

Zoho Vault je dobar upravitelj lozinki za one koji žele web rješenje. Rješenje je usmjereno na tvrtke svih veličina. Dok Vault možete koristiti za osobne lozinke, usluga će se ugasiti kada je u pitanju zaštita i dijeljenje lozinki između grupa korisnika. Vault ima sve što je poduzeću potrebno za centralno upravljanje lozinkama za timove zaposlenika. Možete dijeliti informacije između korisnika i brzo ukloniti pristup kad god je to potrebno. Ove značajke čine Vault jednim od najboljih rješenja koje smo vidjeli u korporativnom okruženju.

Ono što mi se najviše svidjelo u usluzi:

 • Jednostavan za korištenje web-upravitelja lozinki
 • Mobilne aplikacije za iOS i Android
 • Podaci zaštićeni korištenjem AES-256 enkripcije
 • Nitko osim Zoho nema vašu glavnu lozinku
 • Podrška za dvofaktorsku provjeru autentičnosti
 • Trag revizije za korisnike u korporativnom okruženju

Ideje za poboljšanje usluge:

 • Uvoz podataka iz drugih upravitelja lozinki
 • Dodajte još dva faktorskih metoda provjere autentičnosti
 • Dodajte značajku za automatsko ažuriranje zaporki

Bio sam zadovoljan funkcionalnošću Zoho Vaulta. Većina upravitelja lozinki koje pregledavamo namijenjeni su osobnoj uporabi. Iako se Vault može koristiti u svrhu, više je usmjeren prema korporacijskim okruženjima. Trezor bi bio najprikladniji za male i velike timove. Jako mi se sviđa mogućnost koju Zoho nudi tvrtkama za centralno upravljanje korisnicima. Možete podijeliti lozinke između korisnika u grupi i upravljati pristupima članovima. Preporučujem vam da se prijavite i da isprobate Vault. Započet ćete s besplatnom probom njihovog rješenja za poduzeća.

Posjetite Zoho trezor

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me