Apple StoreDe release van iOS 9 bracht de mogelijkheid voor iPhone- en iPad-gebruikers om advertenties te blokkeren. Dit was een langverwachte functie, zoals blijkt uit de populariteit van advertentieblokkerende apps sinds iOS in september beschikbaar kwam. Er zijn veel adblockers op de markt en bijna dagelijks komen er meer naar de app store. Mijn doel is om u te helpen de beste app te vinden en te begrijpen hoe ze advertenties blokkeren. Het zal u misschien verbazen dat sommigen betalingen van adverteerders, waaronder Google en Microsoft, accepteren om hun advertenties weer te geven.

Hier is onze lijst met de beste adblockers voor iOS. Houd er rekening mee dat we AdBlock Plus- of Crystal-apps niet aanbevelen omdat ze grote adverteerders op de witte lijst zetten in ruil voor betaling. U kunt beslissen of u dat goed vindt of niet, maar we zullen hun apps niet promoten.

RankAd BlockerPriceGet App
1Zuiveren$ 1,99Zuiveren
21Blocker$ 2,991Blocker
3Blockr$ 0,99Blockr
4BlockBear$ 0,99BlockBear
5Silentium$ 1,99Silentium

Eyeo, het bedrijf achter de populaire AdBlock Plus-software, werkt samen met grote adverteerders, waaronder Google, Microsoft en Amazon, om hun advertenties op de witte lijst te plaatsen zodat ze niet worden geblokkeerd. Het spijt me, maar dat verslaat het doel van het gebruik van een adblocker op mobiele apparaten. Het gaat niet alleen om jezelf beschermen tegen kwaadaardige advertenties. Mobiele gebruikers zullen zien dat webpagina’s sneller worden geladen en minder bandbreedte gebruiken met adblockers. Ik gebruik persoonlijk Zuiveren voor iOS en waardeer hun standpunt over het probleem.

Zuiver Tweet

Eyeo neemt contact op met app-ontwikkelaars om hun systeem te gebruiken om advertenties van hun “goedgekeurde” partners op de witte lijst te zetten. Het is moeilijk te zeggen hoeveel ontwikkelaars het aanbod hebben geaccepteerd, maar we weten dat Crystal ermee heeft ingestemd om de Eyeo-whitelist op te nemen en deze standaard in te schakelen. Onnodig te zeggen dat we AdBlock Plus of Crystal niet aanbevelen.

Zoals u kunt zien, zijn niet alle adblockers gelijk gemaakt. Als u gratis advertentieblokkerende apps opmerkt, vraag uzelf dan af hoe ze geld verdienen. De kans is groot dat het een deal is om adverteerders op de witte lijst te zetten. Voor mijn geld is het zeker een paar dollar waard om ervoor te zorgen dat ik controle heb over welke advertenties worden geblokkeerd in Safari en ontwikkelaars van apps zoals Purify ondersteunen omdat ze niet uitverkocht zijn.

Omdat Purify mijn favoriete adblocker is en degene waarop ik vertrouw om advertenties op mijn iPhone te blokkeren, zou ik graag een handleiding willen delen over hoe het in te stellen. Het is niet moeilijk, maar je moet een paar instellingen wijzigen om de adblocker in Safari te laten werken. Apple heeft toegang geopend om advertenties te blokkeren, maar je moet Safari laten weten dat je de app moet gebruiken.

Hoe advertenties op iPhone of iPad te blokkeren met Purify

Het eerste dat u wilt doen, is Purify downloaden van de Apple app Winkel.  De app kost $ 1,99 en bevat toekomstige updates. Na het downloaden van Purify kun je een korte walkthrough doorlopen voor de app. Hoewel de gids goed is, zullen we u scherm voor scherm door het installatieproces leiden.

 • Stap 1 – Tik op Instellingen

iOS-instellingen

 • Stap 2 – Scroll naar beneden en tik op Safari

iOS Safari-instellingen

 • Stap 3 – Scroll naar beneden en tik op Content Blockers

iOS-inhoudsblokkers

 • Stap 4 – Veeg de schuifregelaar naar rechts om Purify in te schakelen

Schakel Purify Ad Blocker in

 • Stap 5 – Tik op Safari en open een website
 • Stap 6 – Tik op de Share-knop zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding

Safari

 • Stap 7 – Tik op de knop Meer

Safari - Zuiveren

 • Stap 8 – U zult merken dat Purify Actions onderaan wordt vermeld. Tik, houd vast en sleep het naar boven
 • Stap 9 – Veeg de schuifregelaar naar rechts om Purify-acties in te schakelen

Zuiver acties

 • Stap 10 – U kunt nu zonder advertenties op internet surfen

Dat is alles. Zoals u kunt zien, zijn er een paar stappen die u moet nemen om Purify in te schakelen. Hetzelfde geldt voor elke adblocker. Proost op Apple voor het toestaan ​​van advertentieblokkering in iOS 9, maar er moet nog wat worden geleerd over het inschakelen van de apps. Purify doet het behoorlijk goed, maar sommige app-ontwikkelaars vergeten genoeg details te verstrekken om u echt op weg te helpen. Ik vermoed dat het proces in de toekomst gemakkelijker zal worden. Hoe dan ook, als je alles eenmaal hebt ingesteld, werkt Purify geweldig.

Hier is een samenvatting van onze top 5 advertentieblokkers voor iOS. Ze hebben allemaal iOS 9 of hoger nodig en ondersteunen zowel iPhone als iPad.

 1. Zuiveren – $ 1,99
 2. 1Blocker – $ 2,99
 3. Blockr – $ 0,99
 4. BlockBear – $ 0,99
 5. Silentium – $ 1,99

Ik heb geen rekening gehouden met de prijs bij het overwegen van de apps voor de lijst. Ik verzeker u dat het blokkeren van advertenties een paar dollar waard is. U zult een onmiddellijke snelheidsverhoging merken tijdens het surfen op internet met Safari. U zult ook zien dat uw bandbreedtegebruik afneemt naarmate de advertenties en trackers worden geblokkeerd. Hoewel de apps geweldig zijn voor het blokkeren van advertenties in Safari, zullen ze advertenties in apps niet blokkeren. Hopelijk zien we in de toekomst de mogelijkheid om advertenties in apps te blokkeren. Ik weet zeker dat ontwikkelaars van apps zoals Purify de functie in de toekomst indien mogelijk graag zullen toevoegen.

Heeft u nog een adblocker waarvan u denkt dat we deze aan de lijst moeten toevoegen? Stuur ons dan een tweet @VPNFan.  We horen ook graag over andere privacygerelateerde onderwerpen waarin u geïnteresseerd bent.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me