Clash of Clans dan Clash Royale adalah dua permainan mudah alih terbesar setakat ini. Kedua-dua permainan ini dimainkan secara global oleh lebih daripada 100 juta orang pada peranti Android dan iOS. Dengan asas pemain yang besar, mereka terkenal di seluruh dunia. Ini menyebabkan banyak sekolah dan tempat kerja memasang firewall yang menghalang orang daripada memasuki permainan. Untuk membantu menyelesaikan masalah, saya akan mengesyorkan VPN. VPN membolehkan anda menukar alamat IP anda ke salah satu lokasi pelayan yang disediakan. Lokasi IP baru dan sambungan yang disulitkan akan membantu anda mengatasi sekatan firewall. Sekiranya anda melancong ke negara di mana Clash of Clans atau Clash Royale disekat, maka anda juga dapat menggunakan VPN untuk mengatasi sekatan wilayah.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Pembunuhan Log
TukarSmart
DNS
1 ExpressVPN $ 6.67 ExpressVPN 160 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
2 NordVPN $ 3.49 NordVPN 87 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
3 Akses Internet Peribadi $ 2.85 PIA 49 Kotak pilihan Kotak pilihan
4 CyberGhost $ 2.75 CyberGhost 80 Kotak pilihan Kotak pilihan
5 IPVanish $ 3.25 IPVanish 76 Kotak pilihan Kotak pilihan

Cara Menggunakan VPN untuk Main Clash of Clans & Clash Royale

Saya akan gunakan ExpressVPN untuk contoh cara menggunakan perkhidmatan VPN untuk memainkan Clash of Clans atau Clash Royale. Mula-mula anda ingin memuat turun klien VPN. ExpressVPN menawarkan perisian klien percuma untuk Windows, Mac dan Linux. Selain aplikasi percuma untuk iOS dan Android.

Sekarang anda berpeluang memuat turun dan memasang perisian yang sudah tiba masanya untuk disambungkan. Lancarkan klien ExpressVPN dan pilih lokasi pelayan. Kami akan memandu anda melalui langkah demi langkah menggunakan aplikasi iOS mereka. Prosesnya sama untuk pengguna Android.

Sambungan iOS ExpressVPN

  • Oleh kerana banyak pemain suka menyambung ke pelayan di AS, kami menggunakan negara itu sebagai panduan kami. ExpressVPN mempunyai rangkaian pelayan yang besar yang terdapat di seluruh dunia.
  • Kami mengesyorkan anda memilih OpenVPN (TCP) atau (UDP). Untuk streaming video dari laman web seperti YouTube, kami menggunakan OpenVPN (UDP) kerana lebih pantas daripada TCP. Mereka juga menyokong IPSec. Kami masih mengesyorkan OpenVPN UDP untuk gabungan kelajuan dan perlindungan privasi terbaik.
  • Pilih lokasi pelayan dan ketik sambungkan. Selepas beberapa saat, anda akan melihat lokasi baru anda dipaparkan di peta. Terdapat juga mesej di penjuru kiri sebelah atas peranti iOS anda yang memberitahu anda bahawa VPN sedang dilibatkan.
  • Anda kini mempunyai alamat IP di Amerika Syarikat, sejauh mana yang diketahui oleh orang dalam talian. Oleh itu, anda boleh menjangkau mana-mana laman web seolah-olah anda duduk di sana. Perkara yang sama akan berlaku sekiranya anda menyambung ke pelayan di UK atau di tempat lain di dunia.
  VPN Terbaik untuk Stream Copa America 2023

Cukup mudah untuk dilakukan. Sekarang kerana anda mempunyai alamat IP dari pelayan ExpressVPN di AS, anda boleh bermain, melayari Internet atau menonton rancangan seolah-olah anda sebenarnya berada di sana. Menyambung ke pelayan di UK akan memberi anda akses penuh ke laman web yang disekat geo di sana juga. Perkara yang sama berlaku dari mana-mana negara.

Seperti yang mungkin anda tahu sekarang VPN yang baik akan meningkatkan pengalaman permainan dalam talian anda dan membuka akses ke kandungan di seluruh dunia. Sekiranya anda tinggal di luar Amerika Syarikat, perkhidmatan ini dapat membantu anda mengakses perkhidmatan popular seperti Netflix, Hulu dan Pandora. Anda masih memerlukan akaun untuk perkhidmatan seperti Netflix tetapi VPN akan membantu anda menonton rancangan televisyen AS dan filem di Netflix seolah-olah anda sedang duduk di Amerika Syarikat atau wilayah lain yang ingin anda akses.

Pertembungan kaum-kaum

Pertembungan kaum-kaumClash of Clans terdiri daripada dua fasa. Fasa pertama ialah pertahanan. Anda perlu membina asas anda dengan menaik taraf dan mengumpulkan bahan. Untuk pertahanan anda memerlukan emas. Emas digunakan untuk meningkatkan hampir semua perkara yang berkaitan dengan mempertahankan pangkalan anda. Anda perlu meningkatkan dewan bandar anda secara strategik untuk mendapatkan lebih banyak senjata. Apabila anda mempunyai tembok yang betul, bersama dengan senjata yang diletakkan dengan baik, anda akan dapat menangkis serangan orang lain dengan mudah.

Fasa yang lain adalah menyerang. Untuk ini, anda memerlukan ubat mujarab. Anda perlu mendapatkan unit dan ramuan untuk menang dengan berkesan dalam jangka masa panjang. Anda juga perlu meningkatkan unit anda menjadikannya lebih kuat. Untuk menang, anda perlu memilih unit secara strategik dan melihat cara terbaik untuk menjatuhkan lawan. Semasa menyerang, anda akan dapat mencuri bekalan elixir dan emas lawan. Oleh kerana itu, anda pasti ingin memastikan bekalan anda dijaga dengan ketat seperti balai kota anda, yang merupakan lokasi paling berharga.

  Panduan Pengaturan iOS NordVPN

Bahagian lain dari permainan yang harus anda fokuskan adalah aspek klan. Anda dan sekumpulan rakan bekerjasama untuk bersaing dengan klan lain dalam acara dan pertandingan. Anda akan mendapat ganjaran kerana berada dalam klan dan juga lebih selamat.

Clash of Clans adalah permainan mudah alih yang sangat baik. Ini adalah permainan yang sangat menyeronokkan dan strategik yang akan membuat anda terus dilaburkan. Anda boleh bermain sendiri atau bersama rakan melalui sistem klan yang ada. Ini adalah permainan yang saya pasti dan rakan anda akan seronok bermain.

Clash Royale

Clash RoyaleClash Royale adalah permainan pertempuran arena taktikal. Anda akan bermain di salah satu daripada banyak arena yang anda buka dengan memenangi dan mendapatkan piala. Trofi diperoleh dengan memenangi perlawanan 2v2 dan 1v1 biasa. Dengan bermain anda memperoleh emas dan peti. Dengan menang anda boleh mendapatkan mahkota yang digunakan untuk membuka dada mahkota yang unggul. Anda juga boleh mendapat ganjaran tambahan dengan menyelesaikan pencarian dan mengambil bahagian dalam acara seperti cabaran dan kejohanan.

Setiap arena mempunyai kad yang berbeza yang dapat dibuka. Dada yang diperoleh di arena memegang kedua-dua kad dan emas. Kad adalah unit yang digunakan dalam pertempuran. Anda boleh mempunyai lapan dari mereka untuk bertempur. Setiap kad berbeza dan mempunyai kekuatan dan kelemahan masing-masing. Jumlah elixir pada kad menunjukkan kos unit. Anda menggunakan elixir yang anda peroleh semasa permainan untuk bermain unit. Kad boleh ditingkatkan dengan menggunakan emas.

Terdapat tiga jenis: pasukan, sihir, dan bangunan. Pasukan adalah unit yang bergerak dan mempunyai fikiran sendiri. Magic card mempunyai kesan yang berbeza termasuk buffing, debuffing, dan kerosakan. Bangunan sama ada melahirkan pasukan atau menyerang unit musuh atau istana di kawasan kesannya. Untuk memenangi perlawanan, anda mesti mengalahkan istana utama musuh sebelum masa habis atau mengalahkan lebih banyak istana daripada lawan. Sekiranya anda melakukan kerja lebih masa dan tidak ada yang mempunyai kelebihan istana, ia akan berakhir dengan keputusan seri.

  Panduan Persediaan Windows ExpressVPN

Seperti di Clash of Clans, Clash Royale mempunyai sistem klan. Anda boleh bekerjasama dengan rakan-rakan untuk bersaing dengan klan lain. Anda boleh mendapat ganjaran khas bergantung pada bagaimana klan anda tampil dan pada acara yang disertainya. Dapatkan bersaing dan bantu klan rakan anda naik ke puncak di Clash Royale.

Nikmati semua aksi semasa anda bermain Clash of Clans dan Clash Royale dalam talian. Sila kongsi siaran ini dengan rakan anda supaya mereka dapat menikmati permainan dari mana saja di dunia dengan VPN. Ikut kami @VPNFan untuk tawaran dan panduan terkini.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me