Dota 2Dota 2, Defense, of the Ancients 2, adalah permainan arena pertempuran dalam talian berbilang pemain MOBA yang popular. Ini adalah permainan yang dibuat dengan baik dan menjadi popular dengan cepat. Dota 2 boleh dimainkan dengan rakan melalui internet dan juga berdaya saing. Anda boleh mendapatkan permainan untuk Windows atau Mac di Steam dan pengembangan untuk permainan di laman web Dota 2. Dengan Dota 2 menjadi permainan yang dimainkan dalam talian, anda mungkin mengalami serangan DDoS, ketinggalan, sambungan buruk, atau disekat semasa di sekolah atau tempat kerja. Untuk membantu menyelesaikan masalah ini, saya akan mengesyorkan VPN. VPN akan menukar alamat IP anda ke IP lain. Oleh kerana bukan IP anda, ini akan menghalang serangan DDoS dan membiarkan anda melewati sekatan Dota 2 di tempat kerja atau sekolah. Sekiranya anda memilih IP dekat dengan pelayan yang anda mainkan, anda akan mengalami kelewatan yang lebih sedikit.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Pembunuhan Log
TukarSmart
DNS
1 ExpressVPN $ 6.67 ExpressVPN 160 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
2 NordVPN $ 3.49 NordVPN 87 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
3 Akses Internet Peribadi $ 2.85 PIA 49 Kotak pilihan Kotak pilihan
4 CyberGhost $ 2.75 CyberGhost 80 Kotak pilihan Kotak pilihan
5 IPVanish $ 3.25 IPVanish 76 Kotak pilihan Kotak pilihan

Cara Menggunakan VPN untuk Main Dota 2 Online (PC)

Saya akan gunakan ExpressVPN untuk contoh cara menggunakan perkhidmatan VPN untuk bermain Dota 2 dalam talian. Mula-mula anda ingin memuat turun klien VPN. ExpressVPN menawarkan perisian klien percuma untuk Windows, Mac dan Linux. Selain aplikasi percuma untuk iOS dan Android.

Sekarang anda berpeluang memuat turun dan memasang perisian yang sudah tiba masanya untuk disambungkan. Lancarkan klien ExpressVPN dan pilih lokasi pelayan. Kami akan memandu anda melalui langkah demi langkah menggunakan pelanggan Windows mereka.

Lokasi pelayan ExpressVPN

 • Oleh kerana banyak pemain suka menyambung ke pelayan di AS, kami menggunakan negara itu sebagai panduan kami. ExpressVPN mempunyai rangkaian pelayan yang besar yang terdapat di seluruh dunia.
 • Kami mengesyorkan anda memilih OpenVPN (TCP) atau (UDP). Untuk streaming video dari laman web seperti YouTube, kami menggunakan OpenVPN (UDP) kerana lebih pantas daripada TCP. Mereka juga menyokong PPTP, L2TP, dan SSTP. Kami masih mengesyorkan OpenVPN UDP untuk gabungan kelajuan dan perlindungan privasi terbaik.
 • Klik butang sambung bulat besar. Selepas beberapa saat, anda akan melihat perisai di sekitar butang berubah menjadi hijau. Juga akan ada pesan yang memberitahu Anda tentang “VPN AKTIF”
 • Anda kini mempunyai alamat IP di Amerika Syarikat, sejauh mana yang diketahui oleh orang dalam talian. Oleh itu, anda boleh menjangkau mana-mana laman web seolah-olah anda duduk di sana. Perkara yang sama akan berlaku sekiranya anda menyambung ke pelayan di UK atau di tempat lain di dunia.
  Cara Bermain Grand Theft Auto V dengan VPN

Cukup mudah untuk dilakukan. Sekarang kerana anda mempunyai alamat IP dari pelayan ExpressVPN di AS, anda boleh bermain, melayari Internet atau menonton rancangan seolah-olah anda sebenarnya berada di sana. Menyambung ke pelayan di UK akan memberi anda akses penuh ke laman web yang disekat geo di sana juga. Perkara yang sama berlaku dari mana-mana negara.

Seperti yang mungkin anda tahu sekarang VPN yang baik membuka akses ke kandungan di seluruh dunia. Sekiranya anda tinggal di luar Amerika Syarikat, perkhidmatan ini dapat membantu anda mengakses perkhidmatan popular seperti Netflix, Hulu dan Pandora. Anda masih memerlukan akaun untuk perkhidmatan seperti Netflix tetapi VPN akan membantu anda menonton rancangan televisyen AS dan filem di Netflix seolah-olah anda sedang duduk di Amerika Syarikat atau wilayah lain yang ingin anda akses.

Sorotan Permainan Dota 2

Di Dota 2 anda dan pasukan 4 anda perlu memusnahkan pangkalan pasukan lain atau Ancient. Mereka akan berbeza titik tengah atau menara di sepanjang jalan. Anda diharapkan dapat melawan pasukan lain daripada memusnahkan Ancient Anda sehingga anda tidak kalah. Untuk pertandingan 1 dalam 1 peraturan yang sama berlaku kecuali jika anda mengatakan “gg” (permainan bagus) anda kehilangan.

Pemain yang anda kendalikan untuk memimpin pasukan anda mencapai kemenangan adalah pahlawan di Dota 2. Mereka lebih dari 150 dengan beberapa percuma dan yang lain dibayar. Permainan ini dibuat berdasarkan pahlawan-pahlawan ini. Setiap pahlawan mempunyai jenis yang berbeza. Jenis ini adalah ketangkasan, kekuatan, dan kecerdasan (sihir). Anda juga boleh menaikkan pahlawan untuk meningkatkan statistiknya. Setiap pahlawan juga menyerang dengan kepantasan, jarak, atau kekuatan. Keupayaan adalah perkara lain yang tidak terkunci dengan poin pengalaman.

Emas adalah bentuk mata wang di Dota 2 dan diperoleh semasa anda bermain. Sekiranya anda membunuh massa yang berkecuali maka orang yang mendapat serangan terakhir mendapat emas, tetapi jika seseorang membunuh pahlawan musuh, seluruh pasukan akan mendapat emas. Emas dapat membuka barang seperti senjata, baju besi, kebolehan khas, dan barang habis pakai. Senjata akan digunakan untuk meningkatkan serangan. Armor akan digunakan untuk meningkatkan pertahanan dan kemampuan khas akan membantu pahlawan ketika bertarung. Sebaliknya, barang habis pakai dapat membantu dengan perkara-perkara tersebut dan banyak lagi, tetapi mereka hanya bertahan satu kali.

Dota 2 juga mempunyai banyak mod permainan. Beberapa mod anda akan mendapat watak rawak, sementara yang lain akan membiarkan anda memilih. Semua mod akan dibuka setelah anda sampai ke tahap 10. Mod permainan semuanya menyeronokkan dan semuanya mengikuti strategi yang sama untuk menang kecuali beberapa.

  Tes VPN - Cara Memeriksa Kebocoran VPN Anda

Mod permainan Dota 2 merangkumi:

 • Semua Pilih: Mod permainan ini membolehkan anda dan rakan anda memilih wira yang anda mahukan, menukar pahlawan anda, dan melakukan pertandingan biasa.
 • Semua Rawak: Setiap pemain mendapat watak rawak dan 825 emas. Untuk mendapatkan watak baru yang rawak harganya 300 emas. Selain wira rawak permainan ini dimainkan seperti pertandingan biasa.
 • Semua Rawak Kematian Rawak: Setiap ahli pasukan mendapat pahlawan rawak dan setiap kali mereka dibunuh, dapatkan yang baru. Pasukan mendapat 40 respawn untuk dimulakan dan setelah semua respawn hilang, anda akan kalah. Semasa melakukan respawning, anda akan memindahkan level, barang, dan emas kepada pahlawan baru.
 • Draf Kebolehan: Pemain akan memilih dari pilihan pahlawan yang disediakan. Kebolehan akan ada di kolam di mana pemain akan memilih 3 kemampuan normal dan 1 kemampuan utama. Mod ini dimainkan seperti permainan biasa.
 • Mod Kapten: Mulakan dengan ujian kelajuan siapa yang boleh mengklik butang “Menjadi Kapten” terlebih dahulu. Semasa menjadi kapten, anda akan memilih 5 pahlawan dan memilih satu untuk anda sendiri. Setelah masa yang diperuntukkan habis pasukan anda akan memilih dari empat yang tersisa. Mod ini dimainkan seperti permainan biasa.
 • Draf Kapten: Sebagai permulaan pasukan kapten akan melarang tiga wira kemudian bergilir-gilir memilih dari kumpulan 27 wira rawak untuk pasukan. Mereka akan memilih 5 dan memilih satu untuk mereka sendiri, meninggalkan wira-wira lain untuk rakan sepasukan di sana. Mod ini dimainkan seperti permainan biasa.
 • Mod Tersuai: Mod yang akan hadir tidak lama lagi dan di mana komuniti memilih cara bermain.
 • Paling Sedikit Dimainkan: Anda tidak dapat memilih dari 40 wira teratas yang paling banyak dimainkan. Tiada pertukaran yang dibenarkan. Mod ini dimainkan seperti permainan biasa.
 • Mod Terhad: Anda hanya dapat memilih dari senarai pahlawan pemula dan ia berfungsi sebagai tutorial. Anda tidak akan dihukum sekiranya anda pergi. Sebaliknya anda akan digantikan oleh bot jika anda pergi. Mod ini dimainkan seperti permainan biasa.
 • Draf Tunggal: Anda akan melihat tiga pahlawan, satu kepantasan, satu kekuatan, dan satu kepintaran. Anda hanya boleh memilih salah satu daripadanya dan tidak ada pertukaran. Selain itu permainan ini dimainkan seperti perlawanan biasa.
 • Draf Rawak: Kedua-dua pasukan akan bergilir-gilir memilih pahlawan sehingga setiap pasukan mempunyai 24. Selain proses pemilihan permainan berfungsi sama seperti pertandingan biasa.
 • 1 v 1 Solo Pertengahan: Anda akan bertarung melawan orang lain dan anda akan menang dengan cara yang sama seperti biasa. Bahagian khas mod ini ialah anda boleh berbual dengan orang lain, mengatakan “gg” untuk kehilangan, menara sisi kebal, dan pelari pertama tidak bertindak balas.
  Cara Bermain ARK: Survival Dibangunkan dengan VPN

Dota 2 tersedia untuk Windows dan Mac di Steam. Permainan ini adalah MOBA yang sangat popular, dengan permainan yang menyeronokkan dan menarik. Para pahlawan menawarkan pelbagai pilihan strategi. Item akan membantu pahlawan anda dalam pertempuran. Terdapat begitu banyak mod permainan yang menjadikannya lebih baik untuk bermain dengan rakan-rakan. Keseluruhan Dota 2 adalah permainan dalam talian yang menyeronokkan yang saya pasti anda dan rakan anda akan nikmati.

Sekali lagi saya cadangkan menggunakan perkhidmatan VPN untuk memainkan Dota 2 dalam talian. VPN akan memberi anda alamat IP dari lokasi pelayan yang anda pilih. Ia akan meningkatkan prestasi dan mengurangkan ketinggalan. Pemain elit juga akan menghargai perlindungan tambahan dari serangan DDoS

Nikmati semua aksi semasa anda bermain Dota 2 dalam talian. Sila kongsi siaran ini dengan rakan anda supaya mereka dapat menikmati permainan dari mana saja di dunia dengan VPN. Ikut kami @VPNFan untuk tawaran dan panduan terkini.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me