Final Fantasy 14 - FFXIVFinal Fantasy 14, atau FFXIV, adalah yang terbaru dari siri MMORPG popular yang telah lama wujud. Permainan ini tersedia di Windows, PS4, dan PS3. Semasa bermain FFXIV dan permainan dalam talian lain, anda mungkin mengalami kelewatan, serangan DDoS, dan sambungan perlahan. Untuk mengatasi masalah ini, saya akan mengesyorkan VPN. VPN akan menukar alamat IP anda ke IP lain yang anda pilih. Ini akan membantu menghentikan serangan DDoS daripada berlaku. Sekiranya anda memilih IP berhampiran pelayan yang anda mainkan, maka anda akan mempunyai sedikit kelewatan dan menikmati sambungan yang lebih pantas.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Pembunuhan Log
TukarSmart
DNS
1 ExpressVPN $ 6.67 ExpressVPN 160 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
2 NordVPN $ 3.49 NordVPN 87 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
3 Akses Internet Peribadi $ 2.85 PIA 49 Kotak pilihan Kotak pilihan
4 CyberGhost $ 2.75 CyberGhost 80 Kotak pilihan Kotak pilihan
5 IPVanish $ 3.25 IPVanish 76 Kotak pilihan Kotak pilihan

Cara Menggunakan VPN untuk Main Final Fantasy XIV

Saya akan gunakan ExpressVPN untuk contoh cara menggunakan perkhidmatan VPN untuk bermain Final Fantasy 14 dalam talian. Mula-mula anda ingin memuat turun klien VPN. ExpressVPN menawarkan perisian klien percuma untuk Windows, Mac dan Linux. Selain aplikasi percuma untuk iOS dan Android.

Sekarang anda berpeluang memuat turun dan memasang perisian yang sudah tiba masanya untuk disambungkan. Lancarkan klien ExpressVPN dan pilih lokasi pelayan. Kami akan memandu anda melalui langkah demi langkah menggunakan pelanggan Windows mereka.

Lokasi pelayan ExpressVPN

 • Oleh kerana banyak pemain suka menyambung ke pelayan di AS, kami menggunakan negara itu sebagai panduan kami. ExpressVPN mempunyai rangkaian pelayan yang besar yang terdapat di seluruh dunia.
 • Kami mengesyorkan anda memilih OpenVPN (TCP) atau (UDP). Untuk streaming video dari laman web seperti YouTube, kami menggunakan OpenVPN (UDP) kerana lebih pantas daripada TCP. Mereka juga menyokong PPTP, L2TP, dan SSTP. Kami masih mengesyorkan OpenVPN UDP untuk gabungan kelajuan dan perlindungan privasi terbaik.
 • Klik butang sambung bulat besar. Selepas beberapa saat, anda akan melihat perisai di sekitar butang berubah menjadi hijau. Juga akan ada pesan yang memberitahu Anda tentang “VPN AKTIF”
 • Anda kini mempunyai alamat IP di Amerika Syarikat, sejauh mana yang diketahui oleh orang dalam talian. Oleh itu, anda boleh menjangkau mana-mana laman web seolah-olah anda duduk di sana. Perkara yang sama akan berlaku sekiranya anda menyambung ke pelayan di UK atau di tempat lain di dunia.

Cukup mudah untuk dilakukan. Sekarang kerana anda mempunyai alamat IP dari pelayan ExpressVPN di AS, anda boleh bermain, melayari Internet atau menonton rancangan seolah-olah anda sebenarnya berada di sana. Menyambung ke pelayan di UK akan memberi anda akses penuh ke laman web yang disekat geo di sana juga. Perkara yang sama berlaku dari mana-mana negara.

  Tonton MotoGP Live Online

Seperti yang mungkin anda tahu sekarang VPN yang baik membuka akses ke kandungan di seluruh dunia. Sekiranya anda tinggal di luar Amerika Syarikat, perkhidmatan ini dapat membantu anda mengakses perkhidmatan popular seperti Netflix, Hulu dan Pandora. Anda masih memerlukan akaun untuk perkhidmatan seperti Netflix tetapi VPN akan membantu anda menonton rancangan televisyen AS dan filem di Netflix seolah-olah anda sedang duduk di Amerika Syarikat atau wilayah lain yang ingin anda akses.

Sorotan Permainan Final Fantasy 14

Final Fantasy XIV adalah permainan yang boleh anda lawan orang ramai, lakukan acara, menyelesaikan misi, bermain dalam nasib, membuat kerajinan, menjelajah ruang bawah tanah, dan bekerja untuk berkumpul dengan orang lain dalam pesta. Semua perkara ini akan memberi anda EXP. Sebelum anda melakukan ini, anda akan membeli dan kemudian mendapatkan langganan untuk bermain FFXIV. Anda membelinya untuk Windows, PS4, atau PS3 di tempat seperti Kukus, Amazon, dan Gamestop. Selepas ini, anda akan memulakan permainan anda dan membiarkannya melalui muat turunnya. Selepas itu anda akan log masuk dan anda dapat membuat watak pilihan anda dan menyuntingnya. Watak yang anda pilih boleh menjadi salah satu daripada pelbagai kaum. Senarai tersebut merangkumi:

Elezen: Perlumbaan ini akan menyerupai Elven dari FFXI. Dulu sangat bermusuhan dengan kaum lain kerana mereka dipercayai merupakan perlumbaan pertama di negeri Eorza. Kedua-dua suku yang dimiliki oleh kaum ini adalah saingan yang besar.

 • Kayu Liar
 • Senja malam

Hyur: Perlumbaan ini sama seperti bangsa manusia dari FFXI. Perlumbaan ini adalah yang paling biasa dijumpai di Eorza kerana kedua-dua suku berpecah untuk membentuk bandar di mana sahaja.

 • Tanah Tinggi
 • Orang tengah

Lalfella: Perlumbaan ini seperti Tarutaru dari FFXI. Perlumbaan ini adalah perlumbaan terkecil. Ini tidak membuat mereka tidak menguntungkan, kerana mereka membentuk kecerdasan dan kecerdasan.

 • Orang Plains
 • Dunesfolk

Roegadyn: Perlumbaan ini seperti Galka dari FFXI, tetapi sekarang ada versi wanita. Ini adalah perlumbaan terbesar. Mereka berasal dari Laut Utara.

 • Serigala Laut
 • Hellgaurd

Miqo’te: Perlumbaan ini seperti Mithra dari FFXI, tetapi sekarang ada versi lelaki. Perlumbaan kucing ini adalah pemburu yang biasanya merupakan perlumbaan sendirian.

 • Pencari Matahari
 • Penjaga Bulan

Au Ra: Ini belum tersedia, tetapi watak ini masuk bersama FFXIV Heavensward. Perlumbaan ini tidak pernah dilihat dalam versi lain. Ini adalah perlumbaan reptilia dengan timbangan, tanduk, dan ekor. Mereka berasal dari tanah Othard.

 • Raen Puak
 • Puak Xaela

Jangan bimbang tentang statistik watak seperti penampilannya kerana statistiknya tidak jauh lebih baik daripada satu perlumbaan. Untuk mengikuti perlumbaan terdapat bandar, Anda akan dapat bertempur di luar bandar. Anda juga dapat membeli, menjual, dan membuat barangan di bandar. Setiap bandar juga mempunyai pekerjaan sendiri untuk bertempur. Setiap pekerjaan mempunyai jumlah TP, MP, dan HP yang berbeza ketika anda menaikkan tugas dengan EXP. Bandar-bandar utama dan pekerjaan mereka merangkumi:

  Cara Menonton Sekarang TV Di Luar Inggris

UL ’dah: Bandar ini lebih menyerupai Sandoria dari FFXI dalam aspek yang sangat besar. Bandar ini besar untuk perdagangan. Pemimpin bandar ini adalah Lalfella wanita dengan Roegadyn lelaki kerana terdapat pelindung umum dan peribadi. Kerajinan merangkumi pertukangan emas, alkimia, perlombongan, dan tenunan. Pekerjaan merangkumi:

 • Thaumaturge: Semasa menggunakan tugas mengeja ejaan ini, anda pasti ingin menonton MP anda untuk menentukan ejaan yang akan dilancarkan seterusnya. Jauhkan jarak semasa melakukan transmisi dengan penyusun ejaan power house ini. Menggunakan MP.
 • Pugilist: Pertempuran tangan ke tangan adalah aset terbaik Pugilist. Tetap dekat dan atasi sejumlah besar kerosakan dengan pekerjaan ini. Menggunakan TP.
 • Gladiator: Tangki sejati (pekerjaan yang memerlukan banyak kerosakan). Dengan pedang dan perisai anda, anda akan bertempur di medan perang untuk mendapatkan kejayaan. Jauhkan lawan anda. Menggunakan TP.

Gridania: Bandar ini seperti Windurst dari FFXI kerana rasa lebih luaran. Bandar ini pada pendapat saya sangat sukar untuk dilayari sehingga anda mengetahui di mana semuanya berada. Pemimpin bandar ini adalah keluarga Miqo’te. Salah satu daripadanya mempunyai lebih banyak kekuatan daripada yang lain kerana dia juga seorang pemimpin tentera. Kerajinan di bandar ini meliputi pertukangan, Pekerjaan Kulit, dan Ahli Botani. Pekerjaan merangkumi:

 • Pemanah: Semasa menggunakan kerja busur dan anak panah ini, anda akan dapat menembak dan membunuh massa dari jarak jauh. Pastikan menjaga jarak kerana pekerjaan ini bukan pejuang tangan ke tangan. Menggunakan TP.
 • Lancers: Semasa bertarung dengan Lance anda, anda harus berani kerana tidak akan ada keselamatan dengan pejuang head to head ini. Anda juga ingin menjaga jarak dekat kerana sebaik sahaja mereka melepaskan tembakan, anda tidak akan dapat menyerang mereka. Menggunakan TP
 • Penasihat: Anda perlu cepat menggunakan pekerjaan ini. Anda mungkin tidak dapat menangani banyak kerosakan, tetapi anda akan dapat menyembuhkan orang lain dan diri anda. Pekerjaan ini juga merupakan penyusun ejaan jadi jaga jarak anda. Menggunakan MP.

Limsa Lominsa: Bandar ini sangat mirip dengan Bastok dari FFXI sekiranya bandar ini dibuat terutamanya untuk pelabuhan dan ia cukup kecil. Bandar ini terdiri daripada lanun. Pemimpin bandar, Elezen wanita tinggi, juga pemimpin tentera. Kerajinan di sini merangkumi pembuatan baju besi, pandai besi, menjadikan makanan sebagai masakan, dan memancing. Pekerjaan merangkumi:

 • Penceroboh: Anda akan membawa kapak anda ke medan perang. Dengan kapak ini, anda akan dapat merosakkan lawan dengan sejumlah besar kerosakan dan juga dapat merebutnya. Ini adalah tugas jarak dekat jadi pastikan lawan berada dekat. Menggunakan TP.
 • Ahli arcanis: Anda akan berjuang dan menyembuhkan dengan buku mantra dan binatang anda yang anda panggil. Pekerjaan ini terdiri dari jarak jauh dan tangan ke tangan. Dengan binatang dipanggil, anda boleh berganding bahu, tetapi selain itu menjaga jarak. Menggunakan MP.
 • Rouge: Anda harus misteri seperti malam, sepi daun yang jatuh ke tanah, dan secepat cheetah untuk memainkan pekerjaan ini. Anda seperti pencuri FFXI. Anda bersama dengan dua keris anda akan bertempur dengan tangan ke tangan. Dengan ini, anda akan mahu terus dekat dengan lawan. Menggunakan TP.
  Cara Menyahsekat Bandar Salem dengan VPN

Pekerjaan lain termasuk Black Mage, Paladin, White Mage, Monk, Warrior, Dragoon, Bard, Summoner, Scholar, dan Ninja. Walau bagaimanapun, pekerjaan ini istimewa kerana mereka memerlukan tahap pekerjaan tertentu untuk mendapatkannya. Satu pekerjaan harus menjadi 15 dan yang lain harus menjadi 30 untuk mendapatkan pekerjaan yang anda mahukan. Pekerjaan tahap 30 akan berkongsi statistik dan tahap dengan pekerjaan baru yang bermaksud jika anda mendapat satu pekerjaan, anda juga akan meletakkan tahap yang lain.

Terdapat juga tiga pekerjaan baru dan kawasan baru akan segera muncul yang akan menggandakan saiz FFXIV. Pada masa ini anda hanya boleh menunggang dan bertarung dengan Chocobo. Dengan pengembangan baru anda juga akan dapat terbang ke seluruh dunia.

Final Fantasy 14 adalah MMORPG yang popular. Ia mempunyai pengembangan baru yang akan menjadikannya lebih baik. Pekerjaannya bagus untuk dimainkan. Secara keseluruhan FFXIV adalah permainan dalam talian yang menyeronokkan yang anda dan rakan anda gemari.

Sekali lagi saya cadangkan menggunakan perkhidmatan VPN untuk bermain FFXIV dalam talian. VPN akan memberi anda alamat IP dari lokasi pelayan yang anda pilih. Ia akan meningkatkan prestasi dan mengurangkan ketinggalan. Pemain elit juga akan menghargai perlindungan tambahan dari serangan DDoS.

Nikmati semua kegembiraan semasa anda bermain Final Fantasy 14 dalam talian. Sila kongsi siaran ini dengan rakan anda supaya mereka dapat menikmati FFXIV dari mana saja di dunia dengan VPN. Ikut kami @VPNFan untuk tawaran dan panduan terkini.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me