Dunia Pemburu MonsterMonster Hunter World (MHW) adalah gelaran baru dalam francais. Ini adalah permainan gaya eksplorasi pertempuran tinggi. MHW sangat teknikal dan cukup sukar seperti tahap anda. Permainan ini dilancarkan di seluruh dunia pada 26 Januari dan mempunyai mod dalam talian. Anda boleh menggunakan pelayan dengan sehingga 16 orang dan menyelesaikan pencarian berburu dengan empat daripadanya. Pergaduhan ini sukar dan anda perlu mempunyai kerja berpasukan yang baik untuk menang. Dengan permainan yang mempunyai begitu banyak permainan berorientasikan dalam talian, pasti ada sambungan yang lambat dan lambat. Untuk menyelesaikan masalah ini, saya akan mengesyorkan menggunakan VPN.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Pembunuhan Log
TukarSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6.67ExpressVPN160Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
2NordVPN$ 3.49NordVPN87Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
3Akses Internet Peribadi$ 2.85PIA49Kotak pilihanKotak pilihan
4CyberGhost$ 2.75CyberGhost80Kotak pilihanKotak pilihan
5IPVanish$ 3.25IPVanish76Kotak pilihanKotak pilihan

Cara Menggunakan VPN untuk Bermain Monster Hunter World (PC)

Saya akan gunakan ExpressVPN untuk contoh cara menggunakan perkhidmatan VPN untuk bermain Monster Hunter dalam talian. Mula-mula anda ingin memuat turun klien VPN. ExpressVPN menawarkan perisian klien percuma untuk Windows, Mac dan Linux. Selain aplikasi percuma untuk iOS dan Android.

Sekarang anda berpeluang memuat turun dan memasang perisian yang sudah tiba masanya untuk disambungkan. Lancarkan klien ExpressVPN dan pilih lokasi pelayan. Kami akan memandu anda melalui langkah demi langkah menggunakan pelanggan Windows mereka.

Lokasi pelayan ExpressVPN

 • Oleh kerana banyak pemain suka menyambung ke pelayan di AS, kami menggunakan negara itu sebagai panduan kami. ExpressVPN mempunyai rangkaian pelayan yang besar yang terdapat di seluruh dunia.
 • Kami mengesyorkan anda memilih OpenVPN (TCP) atau (UDP). Untuk streaming video dari laman web seperti YouTube, kami menggunakan OpenVPN (UDP) kerana lebih pantas daripada TCP. Mereka juga menyokong PPTP, L2TP, dan SSTP. Kami masih mengesyorkan OpenVPN UDP untuk gabungan kelajuan dan perlindungan privasi terbaik.
 • Klik butang sambung bulat besar. Selepas beberapa saat, anda akan melihat perisai di sekitar butang berubah menjadi hijau. Juga akan ada pesan yang memberitahu Anda tentang “VPN AKTIF”
 • Anda kini mempunyai alamat IP di Amerika Syarikat, sejauh mana yang diketahui oleh orang dalam talian. Oleh itu, anda boleh menjangkau mana-mana laman web seolah-olah anda duduk di sana. Perkara yang sama akan berlaku sekiranya anda menyambung ke pelayan di UK atau di tempat lain di dunia.

Cukup mudah untuk dilakukan. Sekarang kerana anda mempunyai alamat IP dari pelayan ExpressVPN di AS, anda boleh bermain, melayari Internet atau menonton rancangan seolah-olah anda sebenarnya berada di sana. Menyambung ke pelayan di UK akan memberi anda akses penuh ke laman web yang disekat geo di sana juga. Perkara yang sama berlaku dari mana-mana negara.

Seperti yang mungkin anda tahu sekarang VPN yang baik membuka akses ke kandungan di seluruh dunia. Sekiranya anda tinggal di luar Amerika Syarikat, perkhidmatan ini dapat membantu anda mengakses perkhidmatan popular seperti Netflix, Hulu dan Pandora. Anda masih memerlukan akaun untuk perkhidmatan seperti Netflix tetapi VPN akan membantu anda menonton rancangan televisyen AS dan filem di Netflix seolah-olah anda sedang duduk di Amerika Syarikat atau wilayah lain yang ingin anda akses.

Cara Menggunakan VPN untuk Bermain Monster Hunter (Xbox One dan PS4)

Sekali lagi saya akan menggunakan ExpressVPN untuk contoh cara menggunakan perkhidmatan VPN untuk bermain Monster Hunter World di konsol permainan anda. Mereka adalah VPN kegemaran saya untuk permainan kerana ExpressVPN menguruskan rangkaian yang sangat besar yang menjadikan perkhidmatan ini pilihan terbaik untuk pemain.

Langkah pertama untuk menyiapkan ExpressVPN biasanya adalah memuat turun perisian klien untuk sistem anda. ExpressVPN menawarkan perisian klien percuma untuk Windows, Mac dan Linux. Selain aplikasi percuma untuk iOS dan Android. Jelas itu tidak akan berfungsi untuk PS4, Xbox One, atau Nintendo kerana konsol permainan kekurangan sokongan asli untuk VPN. Nasib baik, masih ada cara untuk mengenkripsi lalu lintas permainan anda dan mengirimkannya melalui VPN. Jawapannya ialah menjalankan VPN melalui penghala anda. Catatan: jika anda tidak memerlukan enkripsi, anda dapat menggunakan fitur ExpressVPN MediaStramer (Smart DNS) tanpa perlu mengkonfigurasi penghala anda. Ia menyokong pelbagai konsol permainan.

Aplikasi penghala ExpressVPN

Bergantung pada jenama dan model penghala yang anda gunakan, ia mungkin menyokong perkhidmatan VPN pihak ketiga. Sekiranya demikian, anda boleh mendapatkan maklumat yang diperlukan dari penyedia VPN anda untuk membuat sambungan melalui penghala anda. Jika tidak, saya sangat mengesyorkan FlashRouters. Pasukan FlashRouters menggunakan penghala nama jenama yang popular dan memancarkannya dengan firmware DD-WRT atau Tomato. Itu membolehkan peranti mempunyai lebih banyak ciri daripada yang dipasang dengan firmware kilang. Semua FlashRouters dilengkapi dengan sokongan untuk VPN.

Sorotan Permainan Monster Hunter World

VPN akan membolehkan anda menukar alamat IP anda ke IP lain dengan memilih pemutusan di lokasi yang tersedia. Sekiranya anda memilih lokasi yang dekat dengan pelayan yang anda mainkan maka anda seharusnya mempunyai prestasi yang lebih baik dan kurang ketinggalan. Oleh kerana bukan alamat IP anda, anda boleh mengatasi sekatan atau had geografi pada firewall kerja atau sekolah anda untuk bermain dalam talian. Pemain elit juga akan menyukai perlindungan tambahan dari serangan DDoS yang disediakan oleh VPN.

Monster Hunter World berorientasikan pertempuran. Akibatnya ada banyak raksasa untuk diburu, senjata untuk digunakan, kemampuan penyangga, dan set baju besi. Anda akan memulakan permainan dengan watak yang cukup generik, tetapi semasa bermain, anda akan memburu raksasa untuk mendapatkan kulit, timbangan, gigi, dan bahan lain. Untuk membunuh raksasa ini, anda harus mempelajarinya. Mereka semua mempunyai rasa tersendiri. Setiap raksasa berbeza dan akibatnya ada banyak strategi untuk mengalahkannya. Seiring dengan ini setiap raksasa mempunyai titik lemah yang akan ditunjukkan kepada anda semasa anda berjuang. Sekiranya nombor kerosakan yang anda keluarkan berwarna oren maka anda akan tahu bahawa anda mendapati titik raksasa itu lemah. Kerana raksasa berbeza, adalah digalakkan bagi pemain untuk menyelinap dan memerhatikannya sehingga anda dapat menyerang mereka pada tahap yang paling lemah.

Sekiranya anda pernah kehilangan jejak raksasa yang sedang berlawan, anda boleh menandainya di peta anda dan lalat pengakap akan membantu anda mengesannya. Sekiranya anda masih mengalami kesukaran, anda mungkin ingin memanggil Palicoes, yang merupakan watak sokongan. Anda juga boleh menggunakan slinger untuk mencuba dan sampai ke posisi tinggi. Gunakan juga barang yang anda kumpulkan untuk membuat ramuan kesihatan dan penggemar yang boleh membantu. Sekiranya anda masih berada di kepala anda, anda boleh memanggil pemain untuk membantu anda menggunakan suar SOS. Anda mungkin juga mempunyai masalah dengan harta rampasan, tetapi tidak ada ketakutan di Monster Hunter World setiap orang mendapat barang rampasan.

The Smithy akan membantu anda mengalahkan raksasa. Ini kerana anda boleh membuat senjata dan baju besi dengan menggunakan harta rampasan yang anda perolehi. Ini akan membantu anda mengalahkan lebih banyak raksasa sepanjang permainan. Terdapat pelbagai senjata dan baju besi dengan banyak gaya permainan. Terdapat beberapa jenis senjata untuk digunakan dalam permainan.

Jenis Senjata:

Cahaya:

 • Pedang dan perisai: Ini adalah kelas senjata yang mempunyai output pertahanan dan serangan yang baik. Ia mempunyai kemampuan unik untuk membolehkan anda menggunakan barang semasa perisai anda keluar.
 • Dual Blades: Mereka adalah senjata mobiliti tinggi dengan serangan berkuasa rendah. Anda boleh pergi ke Demon Mode setelah cukup banyak serangan ini. Langkah ini akan membolehkan anda melakukan serangan kerosakan tinggi pada monster tersebut.
 • Long Sword: Ini adalah output serangan tinggi dengan pertahanan rendah. Ia mempunyai jarak jauh dengan banyak kombo.
 • Light Bowgun: Ini adalah senjata pergerakan tinggi yang dapat menggunakan banyak jenis peluru, tetapi tidak begitu kuat.

Berat:

 • Heavy Bowgun: Ini adalah mobiliti rendah, senjata jarak jauh. Ia dapat dilengkapi untuk mendukung pasukan atau menjadi senjata penghasil kerosakan.
 • Lance: Ini adalah senjata pertahanan tinggi dengan mobiliti rendah. Dengan senjata ini, anda dapat menahan banyak kerosakan, sementara masih melakukan kerosakan yang baik.
 • Hammer: Ini adalah senjata kerosakan tinggi yang memiliki jangkauan yang sangat rendah. Mahir mengalahkan monster dengan memukulnya di kepala.
 • Gunlance: Ini adalah senjata mobilitas rendah yang memiliki lebih banyak kerusakan daripada tombak, tetapi memiliki keterampilan kurang bertahan.
 • Pedang Besar: Ia mempunyai output kerosakan yang besar, tetapi juga sangat perlahan. Ia sangat teknikal dan masa adalah penting.

Teknikal:

 • Switch Ax: ini adalah senjata transformasi dengan output kerosakan tinggi. Anda tidak mempunyai mobiliti yang tinggi dalam mod pedang, tetapi pergerakan mod kapak adalah baik.
 • Hunting Horn: ini adalah senjata sokongan yang dapat menolong pasukan anda dengan memainkan lagu-lagu yang menyangga mereka.
 • Charge blade: Ini adalah senjata kerosakan tinggi yang sangat teknikal. Ia mempunyai dua mod termasuk kapak dan pedang & perisai.
 • Bow: ini adalah senjata mobiliti tinggi yang membuat anda berada dalam jarak sederhana. Ia juga mempunyai pertahanan yang rendah. Terdapat banyak jenis anak panah yang membolehkan status berbeza mempengaruhi.
 • The Insect Glaive: Ini adalah senjata jenis tombak yang selalu menempatkan anda di udara. Anda boleh melepaskan serangga anda untuk mendapatkan buff dari monster yang sedang anda lawan. Seiring dengan ini, anda berkemungkinan besar akan dipasang di raksasa semasa bertengkar.

Persekitaran di Monster Hunter World sangat pelbagai. Masing-masing mempunyai raksasa dan rupa tersendiri. Terdapat empat kawasan utama dan kawasan bos monster kelima. Kawasan dan raksasa mereka mengikuti.

Kawasan Permainan:

Hutan Purba: Kawasan ini adalah hutan besar yang hampir tidak tersentuh.

 • Jagung Hebat
 • Pukei-Pukei Tobi-Kadachi
 • Anjanath
 • Rathalos

Sisa Liar: Kawasan ini adalah kawasan padang pasir / savana.

 • Diablos
 • Kulu-Ya-Ku
 • Barroth
 • Jyuratodus
 • Rathian

Tanah Tinggi Karang: Ini adalah kawasan dataran tinggi dengan nuansa laut. Seolah-olah lautan telah menjadi daratan.

 • Tzitzi-Ya-Ku
 • Pailumu
 • Legiana

Vale busuk: Ini adalah lembah kematian di mana banyak mayat lama terbaring.

 • Girro Hebat
 • Raobaan
 • Odofaron
 • Vaal Hazzak

????: Kawasan ini adalah rumah bagi dua naga yang sangat kuat.

 • Teostra: Ia adalah naga api yang lebih tua.
 • Kushala Daora: Ini adalah naga angin tua.

Monster Hunter penuh dengan kandungan dan para pembangun akan hadir dengan lebih banyak kawasan dan raksasa. Permainan ini sangat teknikal, tetapi menyeronokkan untuk dimainkan. Ia mempunyai pelbagai cara untuk bermain dan tidak ada cara yang lebih baik daripada yang lain. Ia boleh didapati di PS4, Xbox One, dan PC. Monster Hunter World adalah permainan yang saya pasti anda dan rakan anda akan seronok bermain bersama.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me