Cara Bermain Rocket League dengan VPN

Liga RoketRoket liga adalah permainan bola sepak dan pemanduan intensiti tinggi. Permainan ini semakin popular sehingga kini menjadi eSport yang terkenal dan dimainkan di peringkat global. Ia ada di Windows, PS4, dan Xbox One. Semasa bermain dalam talian, anda mungkin mengalami serangan perlahan, lag dan serangan DDoS. Untuk mengelakkan masalah ini, saya akan mengesyorkan VPN. VPN akan mengubah alamat IP anda ke IP lain yang anda pilih. Sekiranya anda memilih IP dekat dengan pelayan yang anda mainkan, anda akan dapat mengurangkan kelewatan dan mempercepat sambungan anda. Pemain profesional juga akan menghargai bonus tambahan perlindungan DDoS.


RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Pembunuhan Log
TukarSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6.67ExpressVPN160Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
2NordVPN$ 3.49NordVPN87Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
3Akses Internet Peribadi$ 2.85PIA49Kotak pilihanKotak pilihan
4CyberGhost$ 2.75CyberGhost80Kotak pilihanKotak pilihan
5IPVanish$ 3.25IPVanish76Kotak pilihanKotak pilihan

Cara Menggunakan VPN untuk Bermain Rocket League (PC)

Saya akan gunakan ExpressVPN untuk contoh cara menggunakan perkhidmatan VPN untuk bermain Rocket League dalam talian. Mula-mula anda ingin memuat turun klien VPN. ExpressVPN menawarkan perisian klien percuma untuk Windows, Mac dan Linux. Selain aplikasi percuma untuk iOS dan Android.

Sekarang anda berpeluang memuat turun dan memasang perisian yang sudah tiba masanya untuk disambungkan. Lancarkan klien ExpressVPN dan pilih lokasi pelayan. Kami akan memandu anda melalui langkah demi langkah menggunakan pelanggan Windows mereka.

Lokasi pelayan ExpressVPN

 • Oleh kerana banyak pemain suka menyambung ke pelayan di AS, kami menggunakan negara itu sebagai panduan kami. ExpressVPN mempunyai rangkaian pelayan yang besar yang terdapat di seluruh dunia.
 • Kami mengesyorkan anda memilih OpenVPN (TCP) atau (UDP). Untuk streaming video dari laman web seperti YouTube, kami menggunakan OpenVPN (UDP) kerana lebih pantas daripada TCP. Mereka juga menyokong PPTP, L2TP, dan SSTP. Kami masih mengesyorkan OpenVPN UDP untuk gabungan kelajuan dan perlindungan privasi terbaik.
 • Klik butang sambung bulat besar. Selepas beberapa saat, anda akan melihat perisai di sekitar butang berubah menjadi hijau. Juga akan ada pesan yang memberitahu Anda tentang “VPN AKTIF”
 • Anda kini mempunyai alamat IP di Amerika Syarikat, sejauh mana yang diketahui oleh orang dalam talian. Oleh itu, anda boleh menjangkau mana-mana laman web seolah-olah anda duduk di sana. Perkara yang sama akan berlaku sekiranya anda menyambung ke pelayan di UK atau di tempat lain di dunia.

Cukup mudah untuk dilakukan. Sekarang kerana anda mempunyai alamat IP dari pelayan ExpressVPN di AS, anda boleh bermain, melayari Internet atau menonton rancangan seolah-olah anda sebenarnya berada di sana. Menyambung ke pelayan di UK akan memberi anda akses penuh ke laman web yang disekat geo di sana juga. Perkara yang sama berlaku dari mana-mana negara.

Seperti yang mungkin anda tahu sekarang VPN yang baik membuka akses ke kandungan di seluruh dunia. Sekiranya anda tinggal di luar Amerika Syarikat, perkhidmatan ini dapat membantu anda mengakses perkhidmatan popular seperti Netflix, Hulu dan Pandora. Anda masih memerlukan akaun untuk perkhidmatan seperti Netflix tetapi VPN akan membantu anda menonton rancangan televisyen AS dan filem di Netflix seolah-olah anda sedang duduk di Amerika Syarikat atau wilayah lain yang ingin anda akses.

Cara Menggunakan VPN untuk Bermain Rocket League (Xbox One dan PS4)

Sekali lagi saya akan menggunakan ExpressVPN untuk contoh bagaimana menggunakan perkhidmatan VPN untuk bermain Rocket League di konsol permainan anda. Mereka adalah VPN kegemaran saya untuk permainan kerana ExpressVPN menguruskan rangkaian yang sangat besar yang menjadikan perkhidmatan ini pilihan terbaik untuk pemain.

Langkah pertama untuk menyiapkan ExpressVPN biasanya adalah memuat turun perisian klien untuk sistem anda. ExpressVPN menawarkan perisian klien percuma untuk Windows, Mac dan Linux. Selain aplikasi percuma untuk iOS dan Android. Jelas itu tidak akan berfungsi untuk PS4, Xbox One, atau Nintendo kerana konsol permainan kekurangan sokongan asli untuk VPN. Nasib baik, masih ada cara untuk mengenkripsi lalu lintas permainan anda dan mengirimkannya melalui VPN. Jawapannya ialah menjalankan VPN melalui penghala anda. Catatan: jika anda tidak memerlukan enkripsi, anda dapat menggunakan fitur ExpressVPN MediaStramer (Smart DNS) tanpa perlu mengkonfigurasi penghala anda. Ia menyokong pelbagai konsol permainan.

Aplikasi penghala ExpressVPN

Bergantung pada jenama dan model penghala yang anda gunakan, ia mungkin menyokong perkhidmatan VPN pihak ketiga. Sekiranya demikian, anda boleh mendapatkan maklumat yang diperlukan dari penyedia VPN anda untuk membuat sambungan melalui penghala anda. Jika tidak, saya sangat mengesyorkan FlashRouters. Pasukan FlashRouters menggunakan penghala nama jenama yang popular dan memancarkannya dengan firmware DD-WRT atau Tomato. Itu membolehkan peranti mempunyai lebih banyak ciri daripada yang dipasang dengan firmware kilang. Semua FlashRouters dilengkapi dengan sokongan untuk VPN.

Sorotan Permainan Liga Roket

Anda bermain permainan bola sepak di mana anda dan rakan sepasukan anda harus melindungi gol anda sementara anda juga berusaha menjaringkan gol. Anda akan melakukan semua ini sambil memandu kereta roket berkuasa ultra yang siap bertempur. Anda boleh menggunakan sebilangan strategi semasa bermain. Anda boleh berusaha menjadi penjaga gol dan mempertahankan jaring anda dari tembakan udara dan darat. Anda juga boleh mencuba bermain dengan menggunakan aerial dan tembakan tanah untuk memastikan lawan dapat meneka sementara masih menjaringkan gol. Anda juga boleh bermain di pertengahan dengan cuba mempertahankan dan bermain secara tersinggung. Strategi lain adalah menabrak kereta anda ke lawan di dekat bola untuk menghalangnya daripada menjaringkan gol, atau anda boleh mengeluarkan pemain pertahanan untuk membiarkan lawan melakukan tembakan yang lebih baik di gawang.

Permainan ini mempunyai pelbagai mod termasuk mod dalam talian, skrin split, dan juga mod musim. Huraian mod:

 • Musim: ini adalah mod pemain tunggal yang tidak memerlukan akses Internet.
 • Skrin Berpisah: anda dan rakan boleh bermain menentang atau satu sama lain pada layar yang sama, tetapi ia dibelah dua. Ini berfungsi sehingga empat orang pada satu masa.
 • Dalam talian: Mod ini akan membuat anda menentang orang lain dari seluruh dunia. Anda dan pasukan anda yang dihasilkan secara rawak akan menghadapi pasukan empat yang lain. Semua orang boleh memainkan mod ini, tetapi lebih kuat daripada mod lain. Saya sangat mengesyorkan menggunakan VPN jika anda ingin menyambung ke pelayan di negara lain.

Bahagian lain yang menarik mengenai Rocket League ialah kereta. Anda boleh menyesuaikan kereta roket anda dan menjadikannya lebih baik semasa anda mengambil barang dan membuka kunci kenderaan. Permainan ini mempunyai begitu banyak ciri penyesuaian sehingga semua orang dapat mencari kereta yang sesuai untuk diri mereka sendiri. Rocket League juga mempunyai kandungan yang boleh dimuat turun. DLC biasanya merangkumi lebih banyak penyesuaian atau bahkan kereta penuh seperti DeLorean dari Back to the Future.

Permainan ini akan mempunyai Siri Kejuaraan liga Rocket sendiri. Siri ini mempunyai hadiah berjumlah $ 75,000. Mereka akan menjadi pemain kelayakan terbuka dan musim tiga bulan. Pendaftaran bermula 25 Mac 2016. Sekiranya anda ingin menyaksikan kejohanan, anda boleh meneruskannya Berkedut.

Sekali lagi saya cadangkan menggunakan perkhidmatan VPN untuk bermain Rocket League. VPN akan memberi anda alamat IP dari lokasi pelayan yang anda pilih. Ia juga akan meningkatkan prestasi dengan mengurangkan masa ping anda (kurang jeda) dan melindungi anda dari serangan DDoS.

Nikmati semua kegembiraan semasa anda bermain Rocket League dalam talian. Sila kongsi siaran ini dengan rakan anda supaya mereka dapat menikmati permainan dari mana saja di dunia dengan VPN. Ikut kami @VPNFan untuk tawaran dan panduan terkini.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map