Tiada Langit ManusiaNo Man’s Sky adalah permainan berbilang pemain dalam talian yang baru. Ia dijangka dilancarkan pada 9 Ogos 2016. No Man’s Sky adalah permainan penerokaan dunia terbuka. Ia untuk PS4 dan PC. Menurut pasukan pengembangan akan ada sekitar 18 quintillion planet, yang menjadikan permainan ini unik. Anda boleh bermain sendiri atau dengan rakan. Oleh kerana No Man’s Sky adalah permainan yang sangat popular, anda mungkin mengalami sedikit kelewatan, sambungan perlahan, dan mungkin juga tembok api yang menyekat anda daripada bermain. Untuk membantu menyelesaikan masalah ini, saya akan mengesyorkan VPN.

VPN akan membolehkan anda menukar alamat IP anda ke lokasi lain dari pelayan yang anda pilih. Sekiranya anda memilih lokasi yang berdekatan dengan pelayan permainan yang anda mainkan maka anda akan mengurangkan kelewatan dan masa sambungan yang lebih pantas. Juga kerana bukan IP awam anda, anda akan dapat mencari firewall yang akan menghalang anda bermain No Man’s Sky dari tempat kerja atau sekolah. Pemain yang lebih kompetitif juga akan menghargai perlindungan DDoS tambahan.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Pembunuhan Log
TukarSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6.67ExpressVPN160Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
2NordVPN$ 3.49NordVPN87Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
3Akses Internet Peribadi$ 2.85PIA49Kotak pilihanKotak pilihan
4CyberGhost$ 2.75CyberGhost80Kotak pilihanKotak pilihan
5IPVanish$ 3.25IPVanish76Kotak pilihanKotak pilihan

No Man’s Sky telah anda mulakan di planet rawak dan kemungkinan orang lain bertelur di planet yang sama adalah kecil. Anda mesti menjelajah untuk mencari kapal, mencuri kapal, atau menetap di planet ini. Planet ini di mana anda akan berakhir mungkin akan mandul, tetapi jika terdapat beberapa haiwan dan tumbuhan, anda mesti berhati-hati. Sebilangan haiwan bermusuhan, sementara beberapa tumbuhan beracun. Sebab utama untuk menghindari perkara-perkara ini adalah Sentinels. Mereka adalah polis ruang. Sentinel tidak ada di mana-mana, tetapi mereka sangat gigih. Sekiranya anda bermain-main dengan haiwan, tumbuh-tumbuhan, atau sumber daya di planet ini, maka anda akan menjadi lelaki yang dicari. Anda tidak akan dikejar jika anda hanya bermain-main dengan planet ini, tetapi semakin banyak yang anda lakukan, anda akan diburu. Sekiranya anda dikehendaki, anda akan terus dilarikan polis sepanjang masa dan anda mungkin dianggap sebagai lanun angkasa.

Sekiranya anda tidak mahu dikejar, anda tidak seharusnya melakukan perkara haram. Dan jika anda berfikir bagaimana anda membuat wang tanpa mengambil bahagian dalam kegiatan cetak rompak, maka anda tidak perlu takut. Anda boleh menjadi pemburu hadiah dan mengumpulkan hadiah dari pemain lain dan kepala bot.

Pilihan lain untuk menghasilkan wang (unit) adalah dengan menjual senjata, kapal, dan sumber daya di pasaran. Anda juga boleh berniaga dengan orang. Bot menggunakan laluan perdagangan jadi jika anda dapat menjumpainya maka anda mungkin dapat menghasilkan banyak wang dengan merampas kapal mereka. Untuk mendapatkan barang untuk diperdagangkan, anda harus membuatnya. Anda juga harus menggunakan sumber daya anda untuk membantu menaik taraf kapal dan kemahiran anda untuk mendapatkan kemampuan membuat barang yang lebih baik dan lebih berharga.

Di No Man’s Sky yang paling penting ialah kapal anda. Anda memerlukan kapal anda untuk menyerang lawan, membela diri, dan mengelilingi alam semesta. Untuk melakukan perjalanan, anda perlu mempunyai bahan bakar dan menguruskannya dengan cukup baik agar anda tidak terkandas. Anda perlu menjaga kapal anda dan menaik tarafnya agar dapat bertahan. Anda hanya dapat memiliki satu kapal pada satu masa sehingga bila-bila masa anda membeli kapal baru, anda akan kehilangan kapal yang lama.

Di No Man’s Sky cara anda bermain akan mempengaruhi anda. Sekiranya anda memainkan kad anda dengan tepat maka anda akan dapat sebuah puak alam semesta untuk menyokong dan membantu anda dalam pengembaraan anda. Puak-puak ini benar-benar dapat membantu anda jika anda berada dalam keadaan ketat dan memerlukan sokongan.

Nota: No Man’s Sky adalah pemain berbilang dalam talian, tetapi kerana ukuran alam semesta sangat besar, anda mungkin sukar untuk mencari pemain lain dalam talian. Untuk berjumpa dengan rakan, anda pasti bertuah. Mulai sekarang anda berdua mesti mencari planet yang sama dan kemudian melengkung ke sana. Setelah bersama anda dapat saling membantu dan berusaha menaklukkan musuh anda dengan menggunakan kerja berpasukan.

No Man’s Sky adalah berbilang pemain dalam talian yang mempunyai sekitar 18 quintillion planet. Anda harus bertahan dengan menggunakan akal anda. Anda boleh bekerjasama dengan puak dan orang lain untuk menaklukkan musuh. Anda akan terbang mengelilingi alam semesta untuk mencari seberapa banyak planet yang anda boleh. Apabila anda menemui rakan dan pasukan anda bersama, anda akan mendapat kelebihan besar. Dengan kelebihan itu, anda akan menjadi perompak, pemburu hadiah, atau apa sahaja yang anda mahukan. Secara keseluruhan, No Man’s Sky akan menjadi permainan yang sangat menyeronokkan dan menarik yang saya pasti anda dan rakan anda akan nikmati.

Sekali lagi saya cadangkan menggunakan VPN untuk bermain No Man’s Sky. VPN akan memberi anda alamat IP dari lokasi pelayan yang anda pilih. Ia juga akan meningkatkan prestasi dengan menurunkan ping anda dan mengurangkan lag. VPN juga akan melindungi anda dari serangan DDoS. Ini akan membantu anda melewati sekatan geografi dan firewall di sekolah atau tempat kerja.

Cara Menggunakan VPN untuk Mainkan No Man’s Sky

Saya akan gunakan IPVanish untuk contoh cara menggunakan perkhidmatan VPN untuk bermain No Man’s Sky dalam talian. Mula-mula anda ingin memuat turun klien VPN. IPVanish menawarkan perisian klien percuma untuk Windows, Mac dan Linux. Selain aplikasi percuma untuk iOS dan Android.

Sekarang anda berpeluang memuat turun dan memasang perisian yang sudah tiba masanya untuk disambungkan. Lancarkan klien IPVanish dan pilih lokasi pelayan. Kami akan memandu anda melalui langkah demi langkah menggunakan pelanggan Windows mereka.

Pelayan IPVanish AS

  • Oleh kerana banyak pemain suka menyambung ke pelayan di AS, kami menggunakan negara itu sebagai panduan kami. IPVanish mempunyai rangkaian pelayan yang besar yang terdapat di seluruh dunia.
  • Kami mengesyorkan anda memilih IKEv2 atau OpenVPN (UDP). Untuk streaming permainan bola sepak atau video dari laman web seperti Netflix kami menggunakan OpenVPN (UDP). Mereka juga menyokong PPTP dan L2TP. Protokol IKEv2 dan OpenVPN memberikan gabungan kelajuan pantas dan perlindungan privasi.
  • Klik sambung. Selepas beberapa saat, anda akan melihat butang di kanan atas bertukar menjadi hijau. Ini bermakna anda sekarang mempunyai alamat IP dari AS. Anda juga akan melihat lokasi pelayan dan alamat IP muncul di bahagian atas klien.
  • Anda kini mempunyai alamat IP di Amerika Syarikat, sejauh mana yang diketahui oleh orang dalam talian. Oleh itu, anda boleh menjangkau mana-mana laman web seolah-olah anda duduk di sana. Perkara yang sama akan berlaku sekiranya anda menyambung ke pelayan di UK atau di tempat lain di dunia.

Cukup mudah untuk dilakukan. Sekarang kerana anda mempunyai alamat IP dari pelayan IPVanish di AS, anda boleh bermain, melayari Internet atau menonton rancangan seolah-olah anda sebenarnya berada di sana. Menyambung ke pelayan di UK akan memberi anda akses penuh ke laman web yang disekat geo di sana juga. Perkara yang sama berlaku dari mana-mana negara.

Seperti yang mungkin anda tahu sekarang VPN yang baik membuka akses ke kandungan di seluruh dunia. Sekiranya anda tinggal di luar Amerika Syarikat, perkhidmatan ini dapat membantu anda mengakses perkhidmatan popular seperti Netflix, Hulu dan Pandora. Anda masih memerlukan akaun untuk perkhidmatan seperti Netflix tetapi VPN akan membantu anda menonton rancangan televisyen AS dan filem di Netflix seolah-olah anda sedang duduk di Amerika Syarikat atau wilayah lain yang ingin anda akses.

Cara Menggunakan VPN untuk Main PS4 No Man’s Sky

Sekali lagi saya akan menggunakan IPVanish sebagai contoh cara menggunakan perkhidmatan VPN untuk bermain No Man’s Sky di konsol permainan anda. Mereka adalah VPN kegemaran saya untuk permainan kerana IPVanish menguruskan rangkaian yang sangat pantas yang menjadikan perkhidmatan ini pilihan yang tepat untuk pemain.

Langkah pertama untuk menyiapkan IPVanish biasanya adalah memuat turun perisian klien untuk sistem anda. IPVanish menawarkan perisian klien percuma untuk Windows, Mac dan Linux. Selain aplikasi percuma untuk iOS dan Android. Jelas itu tidak akan berfungsi untuk PS4, Xbox One, atau Nintendo kerana konsol permainan kekurangan sokongan asli untuk VPN. Nasib baik, masih ada cara untuk mengenkripsi lalu lintas permainan anda dan mengirimkannya melalui VPN. Jawapannya ialah menjalankan VPN melalui penghala anda.

Sambungan FlashRouters IPVanish

Bergantung pada jenama dan model penghala yang anda gunakan, ia mungkin menyokong perkhidmatan VPN pihak ketiga. Sekiranya demikian, anda boleh mendapatkan maklumat yang diperlukan dari penyedia VPN anda untuk membuat sambungan melalui penghala anda. Jika tidak, saya sangat mengesyorkan FlashRouters. Pasukan FlashRouters menggunakan penghala nama jenama yang popular dan memancarkannya dengan firmware DD-WRT atau Tomato. Itu membolehkan peranti mempunyai lebih banyak ciri daripada yang dipasang dengan firmware kilang. Semua FlashRouters dilengkapi dengan sokongan untuk VPN.

Nikmati semua kegembiraan semasa anda bermain No Man’s Sky dalam talian. Sila kongsi siaran ini dengan rakan anda supaya mereka dapat menikmati permainan dari mana saja di dunia dengan VPN. Ikut kami @VPNFan untuk tawaran dan panduan terkini.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me