Call of DutyCall of Duty sangat popular sehingga peminat telah menghabiskan lebih dari 25 bilion jam bermain permainan. Permainan ini mempunyai lebih daripada 20 tajuk dan mereka masih menghasilkan lebih banyak lagi. Dengan populariti permainan ini pasti ada banyak serangan DDoS, ketinggalan pelayan, dan sambungan perlahan. Untuk menyelesaikan masalah ini, saya akan mengesyorkan VPN. VPN akan membolehkan anda menukar alamat IP anda ke IP lain yang anda pilih. Anda ingin memilih lokasi yang paling dekat dengan pelayan yang anda mainkan kerana ini akan membantu mengurangkan ketinggalan dan memberi anda sambungan yang lebih pantas. VPN juga menyulitkan anda yang akan melindungi anda dari serangan DDoS.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Pembunuhan Log
TukarSmart
DNS
1 ExpressVPN $ 6.67 ExpressVPN 160 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
2 NordVPN $ 3.49 NordVPN 87 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
3 Akses Internet Peribadi $ 2.85 PIA 49 Kotak pilihan Kotak pilihan
4 CyberGhost $ 2.75 CyberGhost 80 Kotak pilihan Kotak pilihan
5 IPVanish $ 3.25 IPVanish 76 Kotak pilihan Kotak pilihan

Cara Menggunakan VPN untuk Memainkan Call of Duty Online (PC)

Saya akan gunakan ExpressVPN untuk contoh cara menggunakan perkhidmatan VPN untuk memainkan Call of Duty dalam talian. Mula-mula anda ingin memuat turun klien VPN. ExpressVPN menawarkan perisian klien percuma untuk Windows, Mac dan Linux. Selain aplikasi percuma untuk iOS dan Android.

Sekarang anda berpeluang memuat turun dan memasang perisian yang sudah tiba masanya untuk disambungkan. Lancarkan klien ExpressVPN dan pilih lokasi pelayan. Kami akan memandu anda melalui langkah demi langkah menggunakan pelanggan Windows mereka.

Lokasi pelayan ExpressVPN

  • Oleh kerana banyak pemain suka menyambung ke pelayan di AS, kami menggunakan negara itu sebagai panduan kami. ExpressVPN mempunyai rangkaian pelayan yang besar yang terdapat di seluruh dunia.
  • Kami mengesyorkan anda memilih OpenVPN (TCP) atau (UDP). Untuk streaming video dari laman web seperti YouTube, kami menggunakan OpenVPN (UDP) kerana lebih pantas daripada TCP. Mereka juga menyokong PPTP, L2TP, dan SSTP. Kami masih mengesyorkan OpenVPN UDP untuk gabungan kelajuan dan perlindungan privasi terbaik.
  • Klik butang sambung bulat besar. Selepas beberapa saat, anda akan melihat perisai di sekitar butang berubah menjadi hijau. Juga akan ada pesan yang memberitahu Anda tentang “VPN AKTIF”
  • Anda kini mempunyai alamat IP di Amerika Syarikat, sejauh mana yang diketahui oleh orang dalam talian. Oleh itu, anda boleh menjangkau mana-mana laman web seolah-olah anda duduk di sana. Perkara yang sama akan berlaku sekiranya anda menyambung ke pelayan di UK atau di tempat lain di dunia.
  Panduan Pengaturan Android CyberGhost

Cukup mudah untuk dilakukan. Sekarang kerana anda mempunyai alamat IP dari pelayan ExpressVPN di AS, anda boleh bermain, melayari Internet atau menonton rancangan seolah-olah anda sebenarnya berada di sana. Menyambung ke pelayan di UK akan memberi anda akses penuh ke laman web yang disekat geo di sana juga. Perkara yang sama berlaku dari mana-mana negara.

Seperti yang mungkin anda tahu sekarang VPN yang baik membuka akses ke kandungan di seluruh dunia. Sekiranya anda tinggal di luar Amerika Syarikat, perkhidmatan ini dapat membantu anda mengakses perkhidmatan popular seperti Netflix, Hulu dan Pandora. Anda masih memerlukan akaun untuk perkhidmatan seperti Netflix tetapi VPN akan membantu anda menonton rancangan televisyen AS dan filem di Netflix seolah-olah anda sedang duduk di Amerika Syarikat atau wilayah lain yang ingin anda akses.

Cara Menggunakan VPN untuk Memainkan Call of Duty (Xbox One dan PS4)

Sekali lagi saya akan gunakan ExpressVPN untuk contoh cara menggunakan perkhidmatan VPN untuk memainkan Call of Duty di konsol permainan anda. Mereka adalah VPN kegemaran saya untuk permainan kerana ExpressVPN menguruskan rangkaian yang sangat besar yang menjadikan perkhidmatan ini pilihan terbaik untuk pemain.

Langkah pertama untuk menyiapkan ExpressVPN biasanya adalah memuat turun perisian klien untuk sistem anda. ExpressVPN menawarkan perisian klien percuma untuk Windows, Mac dan Linux. Selain aplikasi percuma untuk iOS dan Android. Jelas itu tidak akan berfungsi untuk PS4, Xbox One, atau Nintendo kerana konsol permainan kekurangan sokongan asli untuk VPN. Nasib baik, masih ada cara untuk mengenkripsi lalu lintas permainan anda dan mengirimkannya melalui VPN. Jawapannya ialah menjalankan VPN melalui penghala anda. Catatan: jika anda tidak memerlukan enkripsi, anda dapat menggunakan fitur ExpressVPN MediaStramer (Smart DNS) tanpa perlu mengkonfigurasi penghala anda. Ia menyokong pelbagai konsol permainan.

  Cara Membuka Blokir Minecraft dengan VPN

Aplikasi penghala ExpressVPN

Bergantung pada jenama dan model penghala yang anda gunakan, ia mungkin menyokong perkhidmatan VPN pihak ketiga. Sekiranya demikian, anda boleh mendapatkan maklumat yang diperlukan dari penyedia VPN anda untuk membuat sambungan melalui penghala anda. Jika tidak, saya sangat mengesyorkan FlashRouters. Pasukan FlashRouters menggunakan penghala nama jenama yang popular dan memancarkannya dengan firmware DD-WRT atau Tomato. Itu membolehkan peranti mempunyai lebih banyak ciri daripada yang dipasang dengan firmware kilang. Semua FlashRouters dilengkapi dengan sokongan untuk VPN.

Sorotan Permainan Call of Duty

Call of Duty adalah penembak dalam talian. Dengan setiap tajuk baru, peranti disokong berubah. Ini dikatakan secara keseluruhan peranti utama penembak adalah PS3, Ps4, Xbox 360, Xbox One, dan Windows. Permainan ini boleh didapati di Steam atau dalam talian dari laman web seperti Amazon dan GameStop.

  • Call of Duty mempunyai dua mod permainan bergantung pada versi yang anda miliki dapat memiliki lebih banyak.
  • Mod Cerita: ini adalah mod luar talian yang akan anda mainkan sebagai satu watak semasa anda melalui pengalaman mereka dalam perang.
  • Mod Solo Zombie Kill: Mod ini yang akan tersedia dalam salah satu permainan Call of Duty. Anda akan terjebak dalam satu bilik dengan pertempuran zombie peluru yang terhad dan memperbaiki lubang rumah sehingga zombie akhirnya membunuh anda.
  • Mod Co-op di luar talian: Mod luar talian adalah skrin berpisah di mana anda dan orang lain bermain di peranti yang sama dengan anda akan bersaing antara satu sama lain. pemenang adalah orang yang paling banyak membunuh. Juga bekerjasama untuk membunuh zombie jika anda mempunyai salah satu permainan Call of Duty Zombie.
  • Co-op Mode Online: di sinilah anda dan pemain lain dari mana-mana sahaja di dunia akan melawan pasukan pemain lain dari seluruh dunia. Pasukan yang paling banyak menang menang.
  • Mod Persaingan: Di sinilah anda bertempur satu lawan satu dengan seseorang melalui internet. Seperti yang lain, orang yang paling banyak membunuh akan menang.
  Mainkan League of Legends (LoL) dengan VPN

Dengan semua mod permainan ini, semua jenis kelas boleh dipilih. Setiap kelas mempunyai senjata yang berbeza untuk versi yang berbeza. Nama kelas juga akan berubah, tetapi untuk sebahagian besar yang selalu anda miliki, Sniper (serangan jarak jauh), Demolitions man (Bombs), Heavy gunner (serangan langsung), Spec Ops (bedah serangan), dan Assault (semuanya sekitar kelas). Semua kelas ini bertempur di peta. Peta ini sudah ada dalam permainan, tetapi jika anda mahukan lebih banyak Call of duty menawarkan DLC.

Call of Duty adalah penembak yang sangat popular. Ia mempunyai pelbagai mod dan kelas permainan yang menyeronokkan. Ia tersedia dalam bentuk Steam atau tempat-tempat seperti Amazon dan Gamestop. Call of Duty adalah permainan yang sangat saya nikmati dan saya harap anda juga menikmatinya.

Sekali lagi saya cadangkan menggunakan perkhidmatan VPN untuk memainkan Call of Duty. VPN akan memberi anda alamat IP dari lokasi pelayan yang anda pilih. Ia juga akan meningkatkan prestasi dengan meningkatkan ping anda dan melindungi anda dari serangan DDoS.

Cukup mudah untuk dilakukan. Sekarang kerana anda mempunyai alamat IP dari pelayan ExpressVPN di AS, anda boleh bermain, melayari Internet atau menonton rancangan seolah-olah anda sebenarnya berada di sana. Menyambung ke pelayan di UK akan memberi anda akses penuh ke laman web yang disekat geo di sana juga. Perkara yang sama berlaku dari mana-mana negara.

Seperti yang mungkin anda tahu sekarang VPN yang baik membuka akses ke kandungan di seluruh dunia. Sekiranya anda tinggal di luar Amerika Syarikat, perkhidmatan ini dapat membantu anda mengakses perkhidmatan popular seperti Netflix, Hulu dan Pandora. Anda masih memerlukan akaun untuk perkhidmatan seperti Netflix tetapi VPN akan membantu anda menonton rancangan televisyen AS dan filem di Netflix seolah-olah anda sedang duduk di Amerika Syarikat atau wilayah lain yang ingin anda akses.

Nikmati semua kegembiraan semasa anda bermain CoD dalam talian. Sila kongsi siaran ini dengan rakan anda supaya mereka dapat menikmati Call of Duty dari mana saja di dunia dengan VPN. Ikut kami @VPNFan untuk tawaran dan panduan terkini.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me