VRChatVRChat adalah permainan akses awal yang baru. Ia menjadi sangat popular kerana avatar dan interaksi pemainnya yang disesuaikan. VRChat, seperti namanya, adalah permainan di mana anda bercakap dan bermain dengan orang lain menggunakan alat dengar realiti maya. VRChat mempunyai mod desktop yang membolehkan anda bermain tanpa alat dengar. Anda boleh bermain permainan secara percuma dengan memuat turunnya dari Kukus atau VRChat mereka laman web. Pengguna digalakkan untuk melibatkan diri dalam permainan dan melepak dengan orang lain. Oleh kerana anda bermain dalam talian, anda mungkin mempunyai masa sambungan yang lambat dan lambat. Anda mungkin sukar untuk memuat turun permainan. Untuk membantu menyelesaikan masalah ini, saya akan mengesyorkan VPN. Dengan VPN, anda dapat menukar alamat IP anda ke IP lain dengan memilih dari pelayan yang ada. Sekiranya anda memilih lokasi IP yang hampir dengan putaran yang anda mainkan maka anda mungkin akan meningkatkan masa sambungan dan kurang masa. VPN juga memberikan perlindungan dari serangan DDoS untuk sesiapa sahaja yang berusaha menjaga keselamatan, semasa bermain.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Pembunuhan Log
TukarSmart
DNS
1 ExpressVPN $ 6.67 ExpressVPN 160 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
2 NordVPN $ 3.49 NordVPN 87 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
3 Akses Internet Peribadi $ 2.85 PIA 49 Kotak pilihan Kotak pilihan
4 CyberGhost $ 2.75 CyberGhost 80 Kotak pilihan Kotak pilihan
5 IPVanish $ 3.25 IPVanish 76 Kotak pilihan Kotak pilihan

VRChat mempunyai banyak perkara yang boleh dilakukan oleh pemain. Yang pertama dari aktiviti tersebut adalah permainan mini. Ini termasuk Capture the Flag, Sculpture Studio, VR Karaoke, Battle Disc, bowling, Steel n ’Gold, dan banyak lagi. Sculpture Studio adalah permainan melukis di mana anda melukis dengan rakan-rakan, Steel n ’Gold adalah pertandingan gaya polis dan perompak di mana penyamun cuba mencuri dari bank, sementara sheriff cuba menangkapnya. Battle Disc adalah cabaran melempar cakera satu lawan satu yang serupa dengan Tron. Permainan ini semuanya berbilang pemain dan seronok bermain dengan rakan-rakan. Ini hanya beberapa contoh yang telah dibuat oleh VRChat dan komuniti. Anda boleh menjangka banyak lagi yang akan datang.

Aktiviti lain dalam VRChat ialah melepak dan berbual. Dalam permainan, anda boleh pergi ke banyak lokasi seperti restoran makanan segera, kelab jazz, bar, rumah besar, dan stesen angkasa. Semua tempat ini mempunyai banyak item interaktif yang rapi di dalamnya. Mereka juga akan mempunyai banyak pengguna lain yang bercakap antara satu sama lain. Di tempat-tempat seperti bilik pengadilan, anda mungkin mendapati orang-orang melakukan perbicaraan palsu dan bermain-main dengan ruangan itu. Anda mungkin melihat sandiwara komedi, nyanyian, trik sulap, dan banyak perkara lain yang dilakukan oleh pemain di atas pentas untuk orang ramai. Anda juga boleh menonton video YouTube dengan orang lain. VRChat mempunyai banyak aktiviti yang berkaitan dengan komunitinya. Anda boleh mengadakan acara dan mengajar, menghiburkan, atau banyak perkara lain. Melalui acara, VRChat telah membuat rancangan bual pertama di VR. Acara ini dinamakan Gunter’s Universe dan ia berada di YouTube.

  Saksikan secara langsung dalam talian Liga Juara-Juara UEFA

Ciptaan adalah sebahagian besar permainan, Komuniti sangat kreatif dan hasilnya mereka telah merancang banyak avatar seperti Knuckles, penguin maharaja, Pokémon, dan Scooby Doo. Anda juga boleh membuat avatar anda sendiri untuk permainan ini. Anda boleh pergi dengan mendalam menggunakan sistem SDK di VRChat. Avatar dalam VRChat dapat menandingi ucapan anda semasa anda bercakap dan ini termasuk yang dibuat oleh masyarakat juga. Selain avatar, anda juga dapat mencipta dunia. Di dunia ini, anda boleh membuat item interaktif dan menyesuaikannya mengikut kehendak anda. Anda boleh menjemput rakan dan melepak di rumah anda dan dunia yang anda buat. Komuniti telah merancang banyak avatar dan dunia baru yang boleh anda gunakan juga. Permainan ini mendapat banyak pengikut untuk dimainkan oleh beberapa pengguna YouTube yang popular di pelayannya dan bergaul dengan penggunanya. Asas pemain dan kandungannya berkembang dengan pesat.

VRChat menyokong alat dengar VR berikut:

  • HTC Vive dan Oculus Rift

Cara Menggunakan VPN untuk Memainkan VRChat (PC)

Saya akan gunakan ExpressVPN untuk contoh cara menggunakan VPN untuk VRChat. Mula-mula anda ingin memuat turun klien VPN. ExpressVPN menawarkan perisian klien percuma untuk Windows, Mac dan Linux. Selain aplikasi percuma untuk iOS dan Android.

Sekarang anda berpeluang memuat turun dan memasang perisian yang sudah tiba masanya untuk disambungkan. Lancarkan klien ExpressVPN dan pilih lokasi pelayan. Kami akan memandu anda melalui langkah demi langkah menggunakan pelanggan Windows mereka.

Lokasi pelayan ExpressVPN

  • Oleh kerana banyak pemain suka menyambung ke pelayan di AS, kami menggunakan negara itu sebagai panduan kami. ExpressVPN mempunyai rangkaian pelayan yang besar yang terdapat di seluruh dunia.
  • Kami mengesyorkan anda memilih OpenVPN (TCP) atau (UDP). Untuk streaming video dari laman web seperti YouTube, kami menggunakan OpenVPN (UDP) kerana lebih pantas daripada TCP. Mereka juga menyokong PPTP, L2TP, dan SSTP. Kami masih mengesyorkan OpenVPN UDP untuk gabungan kelajuan dan perlindungan privasi terbaik.
  • Klik butang sambung bulat besar. Selepas beberapa saat, anda akan melihat perisai di sekitar butang berubah menjadi hijau. Juga akan ada pesan yang memberitahu Anda tentang “VPN AKTIF”
  • Anda kini mempunyai alamat IP di Amerika Syarikat, sejauh mana yang diketahui oleh orang dalam talian. Oleh itu, anda boleh menjangkau mana-mana laman web seolah-olah anda duduk di sana. Perkara yang sama akan berlaku sekiranya anda menyambung ke pelayan di UK atau di tempat lain di dunia.
  Cara Menonton TV NBA dan Mengelakkan Pemadaman

Cukup mudah untuk dilakukan. Sekarang kerana anda mempunyai alamat IP dari pelayan ExpressVPN di AS, anda boleh bermain, melayari Internet atau menonton rancangan seolah-olah anda sebenarnya berada di sana. Menyambung ke pelayan di UK akan memberi anda akses penuh ke laman web yang disekat geo di sana juga. Perkara yang sama berlaku dari mana-mana negara.

Seperti yang mungkin anda tahu sekarang VPN yang baik membuka akses ke kandungan di seluruh dunia. Sekiranya anda tinggal di luar Amerika Syarikat, perkhidmatan ini dapat membantu anda mengakses perkhidmatan popular seperti Netflix, Hulu dan Pandora. Anda masih memerlukan akaun untuk perkhidmatan seperti Netflix tetapi VPN akan membantu anda menonton rancangan televisyen AS dan filem di Netflix seolah-olah anda sedang duduk di Amerika Syarikat atau wilayah lain yang ingin anda akses.

Tingkatkan Kelajuan Permainan dan Blok Serangan DDoS

Sekiranya anda menghadapi masalah dengan lag dan serangan DDoS, cadangan ini akan membantu:

Cara menyelesaikan masalah dengan kelewatan komputer riba anda:

  • Periksa kelajuan anda di speedtest.net. Sekiranya kelajuan anda pantas pada POC yang disambungkan terus ke modem atau penghala anda, tetapi komputer riba anda mengalami masalah dengan kelewatan maka sambungan wifi anda mungkin akan memperlahankannya. Dalam kes ini, saya cadangkan anda menyambungkan komputer riba ke penghala anda dengan kabel rangkaian atau mendekatkannya ke penghala untuk menguji sambungannya.
  • Sekiranya anda mencuba pilihan ini dan komputer riba masih tidak berfungsi dengan baik, saya akan mengesyorkan VPN. Sekali lagi VPN dapat memberi anda jalan yang lebih baik ke pelayan permainan yang dapat membantu mengurangkan ketinggalan.
  • Sekiranya anda berpendapat bahawa penghala anda mempunyai masalah maka saya akan mengesyorkan anda menetapkannya semula. Ini dapat mengatasi banyak masalah rangkaian. Sekiranya penghala anda terus mengalami masalah, maka anda mungkin mempertimbangkan peranti berasaskan DD-WRT atau Tomato. Firmware tersuai sangat sesuai untuk prestasi tinggi dan menyokong VPN.
  Cara Buka Sekatan YouTube di Turki

Cara mengelakkan serangan DDos:

  • Cara terbaik untuk mengelakkan serangan DDos adalah dengan menggunakan VPN. Sekali lagi kami mengesyorkan ExpressVPN. Mereka berjalan di atas rangkaian penyampaian permainan yang sama seperti Steam dan platform permainan dalam talian yang popular.
  • VPN akan membantu anda mengelakkan serangan DDos dengan menukar alamat IP anda. Anda boleh menyambung ke pelayan di negara asal atau wilayah lain di dunia. Melakukannya akan mengubah alamat IP anda yang akan melindungi anda dari serangan DDos kerana penyerang tidak akan mengetahui alamat IP apa yang akan anda gunakan setiap kali anda menyambung.

VRChat adalah permainan baru yang akan datang dengan jumlah peminat yang semakin meningkat. Ia mempunyai banyak permainan mini untuk dimainkan. Anda boleh menikmati dengan bermain dan bergaul dengan pengguna lain. Anda juga boleh membuat avatar dan dunia yang menakjubkan. VRChat adalah permainan yang menyeronokkan dan percuma untuk bermain yang saya pasti anda dan rakan anda akan nikmati.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me