OperaOpera dibeli SurfEasy tahun lalu dan mula memasukkan VPN ke dalam penyemak imbas web mereka. Untuk lebih tepat, Opera memasukkan proksi SurfEasy ke dalam penyemak imbas. Tidak seperti VPN, proksi hanya menyulitkan lalu lintas yang mengalir melalui penyemak imbas web Opera. Ini tidak akan menyulitkan lalu lintas yang datang dari aplikasi lain atau penghala anda. Walaupun begitu, Opera adalah penyemak imbas web pertama yang menyertakan perkhidmatan VPN / proksi terbina dalam. Ini merupakan langkah positif bagi mereka yang ingin melindungi privasi anda dalam talian dan membebaskan sekatan geo.

Tidak ada batasan kelajuan atau lalu lintas ke perkhidmatan Opera VPN (proksi) baru. Satu-satunya batasan adalah bahawa lalu lintas melalui aplikasi selain penyemak imbas Opera tidak berjalan melalui terowong yang disulitkan. Ini bermaksud jika anda ingin menjalankan Skpye, e-mel, atau pelanggan torrent kegemaran anda secara peribadi, anda masih memerlukannya VPN pihak ketiga untuk berbuat demikian. Itu masih memberi anda kemampuan untuk melindungi privasi anda dan membebaskan kandungan di dalam penyemak imbas Opera. Mari kita lihat sekejap video Opera 30 saat untuk memperkenalkan ciri VPN baru mereka.

VPN Opera lurus ke hadapan. Untuk menyiapkannya, cukup masuk ke tetapan dan klik kotak centang di sebelah “Dayakan VPN“Seperti yang ditunjukkan dalam gambar di bawah. Ini akan menyulitkan semua lalu lintas yang melalui penyemak imbas. Anda boleh mematikan VPN dari dalam tetapan atau dari bar alamat di penyemak imbas. Terdapat kotak lungsur di sebelah kiri bar alamat yang akan membolehkan anda mengaktifkan atau mematikan ciri VPN dengan mudah.

Tetapan VPN Opera

Setelah VPN diaktifkan, anda dapat menggunakan Opera untuk mengunjungi laman web kegemaran anda. VPN kini menyokong tiga lokasi – Kanada, Jerman, dan Amerika Syarikat.  Lokasi pelayan yang anda sambungkan tidak begitu penting dari segi perlindungan privasi. Trafik penyemak imbas anda akan dienkripsi tanpa mengira kawasan yang anda sambungkan. Untuk prestasi terbaik, saya cadangkan untuk menyambung ke lokasi pelayan terdekat.

  Panduan Persediaan iOS StrongVPN

Lokasi VPN sangat penting bagi mereka yang ingin mengakses kandungan di negara lain. Sebagai contoh, katakan anda berasal dari AS dan merancang untuk meluangkan masa di Sepanyol. Anda tidak mahu ketinggalan dalam keselesaan rumah. Sebaik sahaja anda sampai ke Sepanyol, anda menyedari bahawa pemilihan kandungan anda untuk perkhidmatan seperti Netflix sangat berbeza daripada yang mereka ada di rumah. Perkhidmatan seperti Hulu bahkan tidak tersedia dari Sepanyol. Di situlah letak lokasi Opera VPN. Anda boleh menyambung ke VPN mereka di Amerika Syarikat untuk menonton perpustakaan Netflix AS, Hulu, dan banyak lagi. Perkara yang sama berlaku untuk perkhidmatan dan saluran streaming di Kanada dan Jerman.

Menguji Perkhidmatan VPN Baru (Proksi)

Setelah anda mengetahui cara mengkonfigurasi VPN di Opera, kami akan meluangkan masa untuk meninjau pengalaman langsung kami dengan perkhidmatan ini. Seperti yang anda lihat di bawah ini, kami menyambung ke YouTube dan menyalakan treler The Magnificent Seven ketika bersambung ke Opera (SurfEasy) VPN. Rakaman layar juga menunjukkan dropdown VPN dengan lokasi pelayan yang tersedia. Anda boleh menghidupkan dan mematikan VPN dengan mudah. Anda juga boleh beralih antara pelayan VPN di Amerika Syarikat, Kanada, dan Jerman secara langsung dari penyemak imbas web.

VPN Opera

Kami dapat menayangkan treler The Magnificent Seven tanpa masalah. Video disiarkan dalam skrin penuh tanpa penyangga. Netflix adalah ujian seterusnya kami kerana mereka mengambil sikap tegas terhadap perkhidmatan VPN dan SmartDNS akhir-akhir ini. Kami terdorong untuk melihat bahawa Netflix tidak disekat melalui Opera VPN. Kami dapat melihat video tanpa mesej proksi yang ditakuti. Gambarnya tidak sempurna. Ia sedikit pixelated tetapi dibandingkan dengan tidak mempunyai akses ke Netflix gambarnya baik-baik saja.

  Cara Menonton Live Sports dan Acara TV dengan VPN

Sebagai tambahan kepada VPN baru, penyemak imbas Opera mempunyai ciri-ciri lain yang berkaitan dengan privasi penyekat iklan akan membantu anda menjimatkan lebar jalur dan melayari laman web sehingga tiga kali lebih pantas. Anda juga boleh menghantar “Jangan Jejaki“Permintaan ke laman web yang menyokongnya. Ini adalah ciri yang baik tetapi terdapat banyak laman web yang mengabaikan tetapannya. The melayari peribadi ciri akan menghapus sejarah internet anda sebaik sahaja anda menutup sesi. Ia bukan pengganti VPN. Anda masih mahu mengaktifkan VPN untuk menyulitkan lalu lintas anda.

Ciri Opera VPN baru boleh didapati dalam edisi pembangun. Mereka nampaknya tidak membatasi akses ke rilis. Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenainya dan memuat turun siaran alfa terus dari Opera tapak. Sebagai alpha, anda mungkin menjangkakan bug di sepanjang jalan. Kami menyedari bahawa ketika VPN diaktifkan, diperlukan waktu lama untuk memunculkan laman web. Ujian kelajuan dan penstriman video kami baik-baik saja tetapi kandungan di laman web seperti news.com mengambil masa yang lama untuk dimuat. Uji sendiri Opera VPN baru dan beritahu kami pendapat anda – @VPNFan.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me