Saluran 4Semua 4 adalah perkhidmatan video berdasarkan permintaan dari Channel Four Television Corporation di UK. Pada asalnya, saluran ini dilancarkan sebagai 4od (4 berdasarkan permintaan) dan mula hanya tersedia di komputer. Sejak itu, akses telah tersebar ke konsol permainan berwayar internet, serta sistem operasi Android dan iOS. Sama seperti salah satu pesaingnya, BBC iPlayer, All 4 membolehkan anda mengikuti 30 hari pengaturcaraan kegemaran anda, tetapi ia juga mempunyai rancangan lama yang telah dihasilkan oleh Saluran 4 pada masa lalu. Juga seperti BBC iPlayer, All 4 percuma jika anda tinggal di UK. Namun, jika anda berada di luar UK, anda dapat menikmati beberapa pengaturcaraan dari saluran hebat ini di Netflix atau anda hanya menggunakan VPN.

VPN Terbaik untuk Buka Sekatan 4oD (semua 4)

Mula-mula anda ingin mencari perkhidmatan VPN yang boleh dipercayai. Dalam kes ini, anda memerlukan satu dengan pelayan pantas di United Kingdom. Terdapat beberapa VPN untuk dipilih. Berikut adalah beberapa kegemaran kami.

RankVPN ServiceVPN Fan
Pelayan PriceVisit
LokasiNo
Penyemak Imbas Log
SambunganSmart
DNS
1 ExpressVPN $ 6.67 ExpressVPN 160 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
2 NordVPN $ 3.49 NordVPN 87 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
3 Akses Internet Peribadi $ 2.85 PIA 49 Kotak pilihan Kotak pilihan
4 CyberGhost $ 2.75 CyberGhost 80 Kotak pilihan Kotak pilihan
5 IPVanish $ 3.25 IPVanish 76 Kotak pilihan

Cara Menggunakan VPN untuk Menonton 4oD (semua 4)

Saya akan gunakan ExpressVPN untuk contoh cara menggunakan perkhidmatan VPN untuk menonton rancangan seperti One Born Every Minute, My Mad Fat Diary, dan Tattoo Fixers on All 4. Mula-mula anda ingin memuat turun pelanggan mereka. ExpressVPN menawarkan perisian percuma untuk Windows, Mac dan Linux. Selain aplikasi percuma untuk iOS dan Android.

Sekarang anda berpeluang memuat turun dan memasang perisian, inilah masanya untuk berhubung. Lancarkan klien ExpressVPN dan pilih lokasi pelayan. Kami akan memandu anda melalui langkah demi langkah menggunakan pelanggan Windows mereka. Perlu diingat bahawa kami menggunakan gambar dari pelayan AS kerana Big Brother adalah geo-terhad ke Amerika Syarikat.

  Mainkan Elder Skrol Dalam Talian (ESO) dengan VPN

Lokasi pelayan ExpressVPN

 • Oleh kerana 4oD hanya tersedia di UK, anda pasti ingin memilih pelayan di United Kingdom. ExpressVPN mempunyai rangkaian pelayan yang besar yang terletak di seluruh UK.
 • Kami mengesyorkan anda memilih OpenVPN (TCP) atau (UDP). Untuk streaming video dari laman web seperti YouTube, kami menggunakan OpenVPN (UDP) kerana lebih pantas daripada TCP. Mereka juga menyokong PPTP, L2TP, dan SSTP. Kami masih mengesyorkan OpenVPN UDP untuk gabungan kelajuan dan perlindungan privasi terbaik.
 • Klik butang sambung bulat besar. Selepas beberapa saat, anda akan melihat perisai di sekitar butang berubah menjadi hijau. Juga akan ada pesan yang memberitahu Anda tentang “VPN AKTIF”
 • Anda kini mempunyai alamat IP di UK, sejauh mana yang diketahui oleh orang dalam talian. Oleh itu, anda boleh menjangkau mana-mana laman web seolah-olah anda duduk di sana. Perkara yang sama akan berlaku sekiranya anda menyambung ke pelayan di AS atau di tempat lain di dunia.

Dan di sana anda memilikinya. Sekarang kerana anda mempunyai alamat IP dari pelayan ExpressVPN di UK, anda boleh melayari Internet seolah-olah anda berada di sana dan menstrimkan kandungan menggunakan laman web atau aplikasi All 4. Menyambung ke pelayan di AS akan memberi anda akses penuh ke laman web yang disekat geo di sana juga. Perkara yang sama berlaku untuk negara lain.

Seperti yang mungkin anda tahu sekarang VPN yang baik membuka akses ke kandungan di seluruh dunia. Sekiranya anda melancong ke luar UK, perkhidmatan ini dapat membantu anda mengakses perkhidmatan popular seperti Netflix, Hulu dan Amazon Instant. Oleh kerana Hulu tidak tersedia di luar AS, anda juga akan menggunakan VPN untuk menyambung ke pelayan AS. Anda masih memerlukan akaun untuk perkhidmatan seperti Netflix tetapi VPN akan membantu anda menonton rancangan dan filem di mana-mana wilayah Netflix.

  Cara Berkongsi Data 4G Tanpa Had Melalui Penghala Anda

Sorotan Aliran Saluran 4 (4oD)

Saluran 4 mempunyai beberapa pengaturcaraan yang hebat. Aplikasi mereka juga membolehkan anda menayangkan siaran langsung yang sedang disiarkan. Mari lihat saluran yang terdapat di laman web ini.

 • Saluran 4 – Televisyen perkhidmatan awam nasional dan yang asli.
 • E4 – Stesen yang ditujukan pada usia 16-34 tahun, stesen ini menawarkan import AS seperti Desperate Housewives, Hollyoaks, dan Big Brother.
 • Lebih banyak4 – Ditujukan kepada penonton 35-60, saluran ini bertujuan untuk memberikan pandangan yang lebih mendalam dan melampaui tajuk utama.
 • Filem4 – Walaupun saluran ini bermula sebagai langganan sahaja, kemudian berubah dan menjadi satu-satunya saluran filem percuma di TV biasa.
 • 4bulan – Saluran ini membolehkan anda mengikuti siaran 7 hari terakhir.
 • 4Muzik – Menunjukkan pelepasan single baru, dan mempunyai pertunjukan undur sendiri antara lain. Ada yang mengatakan ia mengingatkan MTV stesen AS pada masa-masa awal.
 • 4 Seluar pendek – Karangan pendek mengenai topik yang berbeza.

Jelas, tidak semua stesen ditawarkan di All 4, tetapi sebilangan besar stesennya ditawarkan. Tidak kira apa yang anda inginkan, sama ada komedi, drama, pertunjukan kanak-kanak, muzik, fakta atau lain-lain, Saluran 4 mempunyai rancangan untuk memenuhi keinginan anda. Sebilangan pengaturcaraan dari Saluran 4 telah menjadi sangat popular di luar UK. Rancangan seperti Father Ted, The Inbetweeners, dan IT Crowd, telah dilesenkan ke Netflix, sehingga penonton di seluruh dunia dapat menikmatinya. Bagaimana jika anda mahu menonton Semua 4 dan anda tidak berada di UK pada masa ini? Katakan anda ekspatriat atau anda ke luar negara bercuti? Di situlah kita kembali ke topik VPN.

VPN adalah sambungan yang dienkripsi ke pelayan yang terletak (mungkin) di negara lain. Sekiranya anda cuba mengakses pengaturcaraan di Semua 4 tanpa menggunakan VPN, anda akan mendapat mesej seperti ini.

  Cara Bermain Liga Rocket dengan VPN

Mesej Ralat

Walaupun melihat mesej ini pada mulanya mungkin tidak menggalakkan, semua yang perlu anda lakukan ialah log masuk ke pelayan UK dengan VPN anda dan anda akan baik-baik saja. Jadi, bagaimana anda memulakan? Cukup ikuti arahan di atas.

Tonton filem kegemaran anda dan program asal seperti Gogglebox dan Made in Chelsea on All 4 (4oD) dari luar UK. Sila kongsi siaran ini dengan rakan anda supaya mereka juga dapat menyekat akses perkhidmatan streaming. Ikut kami @VPNFan untuk ulasan dan promosi terkini dari perkhidmatan VPN terkemuka.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me