Logo Piala ATPATP Cup adalah kejohanan tenis tahunan yang diadakan di 3 tempat di Brisbane, Perth, dan Sydney di Australia. 2020 menandakan edisi pertama kejohanan dan juga pertama kalinya terdapat kejohanan pasukan ATP sejak 2012. Tahun ini, ia akan diadakan di venue Pat Rafter Arena, Perth Arena, dan Ken Rosewall Arena dari Jumaat, Januari 3hb hingga Ahad, 12 Januari. Terdapat beberapa cara berbeza untuk menonton kejohanan ini, bergantung pada lokasi anda, termasuk Saluran Tenis di AS. Sekiranya anda mempunyai akses ke rangkaian, anda sudah siap. Sekiranya anda tidak berada di AS atau ingin menonton liputan tertentu, anda boleh menontonnya secara dalam talian dengan syarat anda menyambung ke VPN.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Penyemak Imbas Log
SambunganSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6.67ExpressVPN160Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
2NordVPN$ 3.49NordVPN87Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
3Akses Internet Peribadi$ 2.85PIA49Kotak pilihanKotak pilihan

Cara Menonton Piala ATP 2020 dari mana sahaja

Terdapat beberapa cara untuk menyaksikan kejohanan ini termasuk Tennistv.com, tentu saja, The Tennis Channel di AS.

  1. Mendaftar untuk ExpressVPN (termasuk jaminan wang dikembalikan tanpa risiko selama 30 hari).
  2. Muat turun dan pasang aplikasi ExpressVPN pada peranti anda
  3. Sambungkan ke pelayan VPN di AS supaya anda pasti mendapat liputan di TV Tenis.
  4. Log masuk ke laman web Tennistv.com jika anda mempunyai kelayakan atau jika anda berada di luar AS, anda boleh mendaftar untuk perkhidmatan streaming luaran yang menawarkan TV Tenis.
  5. Nikmati akses streaming langsung Piala ATP 2020.

ATP Cup mempunyai pemain tenis lelaki terbaik dari seluruh dunia. Persoalan sebenarnya ialah, siapa yang akan memenangi kejohanan inaugural ini? Adakah ia akan menjadi nama yang terkenal atau adakah kita akan melihat kejutan? Anda perlu mengikuti untuk mengetahui. Sekali lagi, jika anda tidak mempunyai akses ke salah satu dari pelbagai pilihan, anda perlu menyambung ke VPN. Kami mencadangkan anda menyambung ke VPN di AS atau negara tempat anda ingin menonton liputan untuk Piala ATP 2020. Jika tidak, anda mungkin akan disekat geo.

Cara Menggunakan VPN untuk Menonton Piala ATP 2020

Kami akan menggunakan ExpressVPN untuk contoh cara menggunakan perkhidmatan VPN untuk streaming Piala ATP 2020. Pertama, anda ingin memuat turun klien VPN. ExpressVPN menawarkan perisian klien percuma untuk Windows, Mac dan Linux. Selain aplikasi percuma untuk iOS dan Android.

Selepas anda memuat turun dan memasang perisian, sudah waktunya untuk berhubung. Lancarkan klien ExpressVPN dan pilih lokasi pelayan. Kami akan memandu anda melalui langkah demi langkah dengan menggunakan klien Windows mereka.

Pelayan ExpressVPN Australia

  • Pilih lokasi pelayan. Kami mencadangkan anda menggunakan pelayan di Australia. Seperti yang kami sebutkan, itu kerana anda akan disekat secara geo di luar wilayah. Oleh kerana itu, kami memilih pelayan di Melbourne.
  • Kami mengesyorkan anda memilih OpenVPN (TCP) atau (UDP). Untuk streaming video dari laman web seperti YouTube, kami menggunakan OpenVPN (UDP) kerana lebih cepat daripada TCP. Mereka juga menyokong PPTP, L2TP, dan SSTP. Kami masih mengesyorkan OpenVPN UDP untuk gabungan kelajuan dan perlindungan privasi terbaik.
  • Klik butang sambung bulat besar. Selepas beberapa saat, anda akan melihat perisai di sekitar butang berubah menjadi hijau. Juga akan ada pesan yang memberitahu Anda tentang “VPN AKTIF”
  • Anda kini mempunyai alamat IP di Australia atau di mana sahaja liputan kegemaran anda berada, sejauh mana yang diketahui oleh orang dalam talian. Oleh kerana itu, anda boleh menjangkau mana-mana laman web seolah-olah anda duduk di sana. Perkara yang sama akan berlaku sekiranya anda menyambung ke pelayan di wilayah yang berbeza.

Itu sahaja yang ada. Sekarang kerana anda mempunyai alamat IP dari pelayan ExpressVPN di Australia, anda boleh melayari Internet seolah-olah anda sebenarnya berada di sana. Perkara yang sama berlaku dari mana-mana negara. Sambungkan ke pelayan di United Kingdom untuk menonton Sky Sports atau AS jika anda ingin menonton acara lain daripada sekadar Piala ATP.

Penyedia VPN yang baik membuka akses ke kandungan di seluruh dunia. Sekiranya anda tinggal di luar Amerika Syarikat, perkhidmatan ini dapat membantu anda mengakses perkhidmatan popular seperti Netflix, Hulu, dan Pandora. Anda masih memerlukan akaun untuk perkhidmatan seperti Netflix tetapi VPN akan membantu anda menonton rancangan televisyen AS dan filem di Netflix seolah-olah anda sedang duduk di Amerika Syarikat atau wilayah lain yang ingin anda akses.

Nikmati semua kegembiraan Piala ATP 2020, dan lihat bintang tenis mana yang akan memenangi Piala ATP yang pertama. Sila kongsi catatan ini dengan rakan anda agar mereka dapat menikmati kejohanan tenis perdana ini dari mana sahaja di dunia dengan VPN. Ikut kami @VPNFan untuk tawaran, panduan, dan berita terkini.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me