Cara Torrent Tanpa Nama dengan Proksi Socks5 atau VPN

Torrent Tanpa Nama - Stok 5 Imej ProksiUntuk perkongsian fail P2P, pelanggan torrent yang popular menyokong proksi dan VPN. Terlepas dari aplikasi mana yang anda gunakan, tujuan untuk banyak pengguna adalah torrent tanpa nama. Hari ini kami akan memandu anda melalui penyediaan proksi atau VPN Socks5 untuk menganonimkan lalu lintas torrent anda. Mana-mana pilihan akan membantu melindungi privasi anda dan menjadikan anda tidak dikenali. Mari masuk dan bandingkan faedah proksi Socks5 berbanding VPN untuk torrent.


Proksi Socks5 vs VPN untuk Torrents

Kami akan membuat perkara mudah dalam perbandingan proksi dan VPN Socks5 kami. Untuk tujuan siaran ini, kami hanya melihat tanpa nama komunikasi anda semasa menggunakan pelanggan torrent. Dalam kes ini, proksi Socks adalah penyelesaian terbaik. Walaupun VPN akan berfungsi dengan tujuan yang sama, penyulitannya terlalu banyak dan akan melambatkan sambungan anda.

Inilah yang ingin anda ingat tentang menggunakan proksi atau VPN Sock5:

  • Proksi Socks5 – berjalan di dalam klien torrent anda, topeng IP tanpa penyulitan, kelajuan terbaik
  • VPN – menyulitkan semua komunikasi anda, buka sekatan geo, lebih lambat daripada proksi

Penyelesaian terbaik sangat bergantung pada matlamat anda. Sekiranya anda hanya mahu menganonimkan lalu lintas torrent anda, proksi Socks5 akan memberikan anda prestasi terbaik. Seperti yang kita semua ketahui, kadang-kadang torrenting dapat menjadi perlahan. Menambah penyulitan VPN dapat memperlahankannya. Sebaliknya, jika anda ingin menyulitkan semua lalu lintas anda dan menyambung ke pelayan di negara lain untuk membuka blokir kandungan terhad geo maka kami sarankan menggunakan VPN.

Yang Terbaik dari Kedua Dunia

Anda dapat melihat bahagian 10 VPN teratas kami untuk membandingkan penyedia, tetapi saya sangat mengesyorkan IPVanish untuk yang terbaik dari kedua-dua dunia. IPVanish memberi akses kepada ahli ke proksi Socks5 dan VPN. Anda boleh memilih bila anda menggunakannya. Ini bermakna anda dapat menikmati kelajuan terbaik sambil mengalir tanpa nama. Anda juga boleh menyulitkan semua komunikasi anda apabila diperlukan. Kami menggunakan IPVanish untuk kedua-dua torrents dan Kodi. Ia menunjukkan prestasi yang hebat. Sambungkan ke pelayan di seluruh dunia dengan perisian klien mereka untuk Windows, Mac, iOS, dan Android. Nikmati proksi dan VPN Socks5 tanpa had dari sekadar $ 4.87 sebulan dengan promosi eksklusif kami yang memberikan potongan hingga 60%.

Anda mungkin terkejut dengan berapa banyak laman web torrent yang sah boleh didapati. Terlepas dari laman torrent apa yang anda rencanakan untuk digunakan, berikut adalah panduan untuk torrent tanpa nama dengan beberapa pelanggan kegemaran kami.

Torrent Tanpa Nama menggunakan Proksi Socks5 di uTorrent

Oleh kerana proksi Socks5 adalah kaedah terbaik untuk menyiarkan tanpa nama dan memastikan kelajuan sambungan anda tinggi, kami akan memulakannya. Mari kita masuk dan lihat bagaimana cara menyediakan IPVanish Socks5 Proxy untuk uTorrent.

Menyiapkan klien uTorrent untuk menjalankan proksi Socks5 sangat mudah. Lancarkan uTorrent dan pergi ke Pilihan > Keutamaan. Seterusnya lihat menu sebelah kiri dan pilih Sambungan.

persediaan proksi uTorrent Socks5

Sekarang anda berada di skrin tetapan sambungan untuk mencari Jenis drop-down dan pilih Stoking5 seperti gambar di atas. Anda kemudian mahu mengklik pada Pengesahan kotak pilihan. Anda sudah bersedia memasukkan maklumat proksi Socks5. Mulakan dengan melawat IPVanish dan log masuk untuk melihat panel kawalan. Dari sana teruskan dan klik pada Proksi SOCKS5 tab. Di sinilah anda akan menemui nama pengguna, kata laluan, dan nama hos. Ambil nama host yang disediakan oleh IPVanish dan masukkan ke dalam Proksi medan di uTorrent dan tetapkan untuk port 1080. Kemudian teruskan dan salin di Nama pengguna dan Kata Laluan. Terdapat beberapa pilihan lagi untuk dikonfigurasi sebelum menyelesaikan persediaan. Teruskan dan kosongkan semua medan kotak centang di Pelabuhan Mendengar bahagian di bahagian atas skrin. Tandakan kotak di bawah Pelayan proksi dan Privasi Proksi tetapan seperti gambar di atas. Akhirnya, klik Memohon dan okey untuk menyelesaikan persediaan.

Torrent Tanpa Nama menggunakan Proksi Socks5 di Vuze

Menetapkan proksi untuk Vuze sedikit lebih terlibat. Kami akan memandu anda melalui setiap langkah agar anda tidak terlepas apa-apa. Setelah siap, anda akan dapat torrent tanpa nama menggunakan IPVanish Socks5 Proxy dengan Vuze.

Lancarkan Vuze dan mulakan dengan mengklik Alat > Pilihan. Anda akan bermula di Mod tab.

Mod vuze

Teruskan dan tukar Kemahiran Pengguna mod ke hingga Mahir. Sekarang anda sudah bersedia klik dua kali pada Connection di menu sebelah kiri.

Sumber rakan sebaya

Langkah ini adalah untuk mengelakkan alamat IP awam anda bocor ketika menggunakan aplikasi melalui proksi. Nyahtanda pilihan yang ditunjukkan di atas. Setelah selesai teruskan dan klik Proksi di menu sebelah kiri. Sekiranya anda tidak melihat pilihan Proksi, klik pada anak panah di sebelah kiri Sambungan untuk menunjukkan lebih banyak pilihan.

Proksi Vuze Socks5

Di sinilah anda akan memasukkan maklumat proksi Socks5. Sekiranya anda belum melakukannya, log masuk ke laman IPVanish dan pergi ke tab Proksi SOCKS5 untuk mendapatkan maklumat. Anda akan memasukkan nama host ke dalam medan Host. Tetapkan port ke 1080 dan kemudian masukkan nama pengguna dan kata laluan anda. Itu menyelesaikan persediaan.

Torrent Tanpa Nama menggunakan VPN

Pilihan lain untuk torrent tanpa nama adalah menggunakan VPN. Dengan menyambung ke pelayan VPN, anda dapat menyulitkan semua lalu lintas anda. Ini melampaui arus sehingga semua yang anda lakukan dalam talian. Terdapat beberapa cara untuk menyambung ke VPN. Yang paling mudah adalah menggunakan klien VPN. Kami akan menggunakan IPVanish VPN pelanggan untuk Windows tetapi mereka juga mempunyai aplikasi khusus untuk Mac, iOS, dan Android. Semua percuma untuk ahli. Anda boleh mendapatkan versi terkini dari laman web mereka.

Kali pertama anda membuka IPVanish terus dan klik pada ikon gear dan kemudian pilih Sambungan tab. Aktifkan Bunuh Suis ciri. Ini akan mematikan sambungan Internet anda bila-bila masa VPN jatuh dengan alasan apa pun. Anda boleh menetapkan klien untuk Sambungkan Semula Auto supaya muat turun Torrent anda berterusan setelah sambungan VPN dibuat semula. Anda juga mahu mengaktifkannya Perlindungan kebocoran IPv6 dan Perlindungan kebocoran DNS.

Tetapan torrent IPVanish

Sekarang bahawa pelanggan dikonfigurasi untuk memastikan aktiviti torrent tidak dikenali, yang perlu anda lakukan ialah menyambung ke rangkaian IPVanish. Mereka mempunyai lebih dari 500 pelayan VPN di 60+ negara sehingga anda mempunyai banyak pilihan untuk dipilih. Kami mengesyorkan pelayan di Belanda. IPVanish mempunyai hampir 50 pelayan di Amsterdam. Ini membantu memastikan sambungan pantas untuk pengguna torrent. Teruskan dan pilih lokasi pelayan dan klik Sambung.

IPVanish untuk Torrents

Setelah disambungkan, anda akan melihat alamat IP yang diberikan oleh pelayan VPN di bahagian atas aplikasi. Anda boleh mengesahkan alamat IP anda melalui klien (Ikon gear > Tetapan IP > Sahkan) atau melalui penyemak imbas web anda. Anda akan melihat bahawa alamat IP yang dilihat oleh ISP anda dan yang lain adalah alamat yang diberikan oleh pelayan VPN IPVanish di Amsterdam. Ini menjadikan alamat IP awam anda tidak dikenali.

Itu sahaja yang ada. Sama ada anda mahu menggunakan Socks5 atau VPN untuk memastikan aktiviti torrent anda tidak dikenali, IPVanish akan melindungi privasi anda. Ingatlah untuk menggunakan kami Promosi Peminat VPN untuk menjimatkan sehingga 60% daripada VPN tanpa had. Daripada membayar $ 10 sebulan, anda boleh mendaftar selama satu tahun akses dengan hanya $ 4,87 sebulan.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map