World Of WarcraftBlizzard Entertainment melancarkan salah satu permainan mereka yang paling terkenal pada 30 November 2004, World of Warcraft (WoW). Permainan ekonomi berasaskan langganan remaja ini adalah Permainan Bermain Peranan Dalam Talian Massively Multiplayer (MMORPG), dan merupakan tindak lanjut dari salah satu permainan mereka yang lain, warcraft 3. Itu bermakna anda mempunyai kemampuan untuk bermain dengan orang dari seluruh dunia dunia. WoW telah lama menjadi pencetus tren dalam industri MMORPG sehingga mustahil untuk melepaskan rujukannya dalam permainan lain. Selama bertahun-tahun, terdapat banyak percubaan untuk “membunuh WoW” tetapi permainan tersebut gagal memenuhi harapan. Terdapat beberapa faktor yang membawa permainan ke tahap populariti yang dinikmati, termasuk kegagalan permainan utama lain, dan masa yang tepat. Kesan WoW begitu besar sehingga ada filem yang menceritakan beberapa kisah. Pada satu masa, WoW mempunyai 13 juta langganan. Sejak itu, permainan telah mengalami surut, bergantung pada paket pengembangan dan / atau kandungan baru yang ditambahkan Blizzard ke dalam permainan. Sekiranya anda berada di kawasan yang tidak disokong dan anda mahukan akses ke pelayan Amerika Utara (NA) (disebut wilayah), atau jika anda ingin melindungi akaun anda dari penggodaman atau kemungkinan serangan Penolakan Perkhidmatan (DDoS), anda boleh membuat pasti semuanya selamat dengan menggunakan VPN.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Pembunuhan Log
TukarSmart
DNS
1 ExpressVPN $ 6.67 ExpressVPN 160 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
2 NordVPN $ 3.49 NordVPN 87 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
3 Akses Internet Peribadi $ 2.85 PIA 49 Kotak pilihan Kotak pilihan
4 CyberGhost $ 2.75 CyberGhost 80 Kotak pilihan Kotak pilihan
5 IPVanish $ 3.25 IPVanish 76 Kotak pilihan Kotak pilihan

Cara Menggunakan VPN untuk Main WoW

Saya akan gunakan ExpressVPN untuk contoh cara menggunakan perkhidmatan VPN untuk bermain WoW dalam talian. Mula-mula anda ingin memuat turun klien VPN. ExpressVPN menawarkan perisian klien percuma untuk Windows, Mac dan Linux. Selain aplikasi percuma untuk iOS dan Android.

Sekarang anda berpeluang memuat turun dan memasang perisian yang sudah tiba masanya untuk disambungkan. Lancarkan klien ExpressVPN dan pilih lokasi pelayan. Kami akan memandu anda melalui langkah demi langkah menggunakan pelanggan Windows mereka.

Lokasi pelayan ExpressVPN

 • Oleh kerana banyak pemain suka menyambung ke pelayan di AS, kami menggunakan negara itu sebagai panduan kami. ExpressVPN mempunyai rangkaian pelayan yang besar yang terdapat di seluruh dunia.
 • Kami mengesyorkan anda memilih OpenVPN (TCP) atau (UDP). Untuk streaming video dari laman web seperti YouTube, kami menggunakan OpenVPN (UDP) kerana lebih pantas daripada TCP. Mereka juga menyokong PPTP, L2TP, dan SSTP. Kami masih mengesyorkan OpenVPN UDP untuk gabungan kelajuan dan perlindungan privasi terbaik.
 • Klik butang sambung bulat besar. Selepas beberapa saat, anda akan melihat perisai di sekitar butang berubah menjadi hijau. Juga akan ada pesan yang memberitahu Anda tentang “VPN AKTIF”
 • Anda kini mempunyai alamat IP di Amerika Syarikat, sejauh mana yang diketahui oleh orang dalam talian. Oleh itu, anda boleh menjangkau mana-mana laman web seolah-olah anda duduk di sana. Perkara yang sama akan berlaku sekiranya anda menyambung ke pelayan di UK atau di tempat lain di dunia.

Cukup mudah untuk dilakukan. Sekarang kerana anda mempunyai alamat IP dari pelayan ExpressVPN di AS, anda boleh bermain, melayari Internet atau menonton rancangan seolah-olah anda sebenarnya berada di sana. Menyambung ke pelayan di UK akan memberi anda akses penuh ke laman web yang disekat geo di sana juga. Perkara yang sama berlaku dari mana-mana negara.

Seperti yang mungkin anda tahu sekarang VPN yang baik membuka akses ke kandungan di seluruh dunia. Sekiranya anda tinggal di luar Amerika Syarikat, perkhidmatan ini dapat membantu anda mengakses perkhidmatan popular seperti Netflix, Hulu dan Pandora. Anda masih memerlukan akaun untuk perkhidmatan seperti Netflix tetapi VPN akan membantu anda menonton rancangan televisyen AS dan filem di Netflix seolah-olah anda sedang duduk di Amerika Syarikat atau wilayah lain yang ingin anda akses.

Sorotan Permainan World of Warcraft

WoW terbahagi kepada dua puak, Gerombolan dan Perikatan. Kedua-dua puak ini mendiami wilayah yang disebut Azeroth. Tahap maksimum permainan ini adalah 100, dan semua kaum dapat menuturkan bahasa khusus mereka selain bahasa puak. Perlumbaan Horde adalah Orc,Troll, Tauren, Undead, Peri Darah, Goblin, dan Pandaren. Perlumbaan Perikatan adalah Manusia, Malam Elf, Gnome, Kerdil, Draenei, Worgen, dan Pandaren. Anda mungkin menyedari bahawa kami telah menyebut Pandaren dua kali. Ini kerana mereka boleh memilih salah satu puak. Dengan memilih Pandaren, anda tidak segera memutuskan puak apa yang hendak dipilih. Kecuali jika anda seperti seorang lelaki yang memutuskan untuk pergi ke 100 tanpa memilih puak atau meninggalkan kawasan permulaan, anda biasanya akan memilih satu antara tahap 10 dan 15.

  Cara Menonton HBO SEKARANG Di Luar Amerika Syarikat

Sebelum membuat watak, anda mesti memilih pelayan. Seperti yang telah kami sebutkan sebelumnya, Sekiranya anda ingin menyambung ke wilayah NA dari luar kawasan yang disokong, anda ingin menggunakan VPN. Berikut adalah senarai jenis pelayan yang ada, dan sedikit mengenai mereka.

 • PVE / Biasa – PVE bermaksud Player Vs Environment. Dunia jenis ini adalah alam biasa dan direka untuk apa sahaja yang anda ingin lakukan. Anda tidak dibenarkan diserang oleh pemain lain melainkan anda memilih untuk menghidupkan pilihan PVP. Anda juga dibenarkan membuat watak dari kedua-dua puak di dunia jenis ini.
 • RP – RP bermaksud Role Playing. Anda boleh melakukan semua perkara yang anda boleh lakukan di ranah biasa, tetapi pelayan ini mempunyai garis panduan penamaan yang ketat dan biasanya mempunyai populasi wilayah yang lebih tua. Biasanya, anda pasti akan melihat orang berperanan dalam dunia dalam talian yang luas. Anda tidak dibenarkan diserang oleh pemain lain melainkan anda memilih untuk menghidupkan pilihan PVP, dan dibenarkan membuat watak dari kedua-dua puak pada jenis alam ini
 • PVP – PVP bermaksud Player Vs Player. Seperti jenis pelayan lain, anda boleh melakukan apa sahaja yang biasa anda lakukan, tetapi ada kelainan. Setelah anda mencapai tahap 10, anda dibenarkan diserang oleh pemain lain secara automatik, dan itu tidak dapat diubah. Anda tidak dibenarkan membuat watak dari lebih daripada satu puak di dunia jenis ini.
 • PVPRP – Seperti yang anda fikirkan, jenis dunia ini adalah gabungan antara PVP dan alam RP. Seperti bidang PVP biasa, setelah anda mencapai tahap 10, Anda dibenarkan diserang oleh pemain lain secara automatik, dan itu tidak dapat diubah. Juga, tidak dibenarkan membuat watak dari lebih daripada satu puak pada jenis pelayan ini.

Setelah memilih jenis pelayan yang anda mahukan, anda akan memilih salah satu daripada 13 perlumbaan dari skrin penciptaan watak, dan memilih pekerjaan (dipanggil kelas). Setiap kelas mempunyai kekuatan dan kelemahan mereka, dan gaya permainan anda akan menentukan mana yang harus dipilih. Walaupun anda tidak dapat mengubahnya seperti yang anda dapat dalam beberapa permainan, WoW akan membolehkan anda membuat hingga 11 watak pada satu pelayan, dan sejumlah 50 aksara di semua pelayan. Dengan banyak pilihan, anda boleh mencuba semuanya. Mari kita lihat kelas yang ada, dan peranannya. Harap maklum bahawa Rdps bermaksud jarak jauh dan Mdps bermaksud jarak dekat.

 • Pahlawan – Tangki, Penjual Kerosakan Melee (Mdps)
 • Paladin – Tangki, Mdps, Penyembuh
 • Hunter – Penjual Kerosakan Ranged (Rdps)
 • Rogue – Mdps
 • Imam – Rdps, Penyembuh
 • Kesatria maut – Tangki, Mdps
 • Dukun – Rdps, Mdps, Penyembuh
 • Mage – Rdps
 • Warlock – Rdps
 • Sami – Tangki, Mdps, Penyembuh
 • Druid – Tangki, Rdps, Mdps, Penyembuh

Oleh kerana Death Knight dianggap sebagai kelas “pahlawan”, DK hanya akan dibuka setelah anda mencapai tahap 55 pada watak lain. Juga, beberapa kelas hanya boleh dilakukan oleh perlumbaan tertentu, jadi jika anda menginginkan pekerjaan tertentu, bersiaplah untuk memilih perlumbaan yang sesuai. Beberapa pekerjaan mungkin dipilih oleh banyak perlumbaan, tetapi satu-satunya pekerjaan yang dapat dipilih oleh semua 13 perlumbaan adalah kelas Warrior.

Sekarang anda telah memilih wilayah, puak, bangsa, dan kelas, inilah masanya untuk memasuki permainan. Setiap perlumbaan mempunyai cutscene permulaan yang membawa anda ke kawasan permulaan perlumbaan itu. Dari tahap 1-10, anda mula naik level dengan melakukan pencarian. Permintaan biasanya mudah di kawasan permulaan, dan mungkin termasuk membunuh binatang, raksasa, humanoid atau mengumpulkan barang. Semua makhluk alam sekitar yang boleh anda serang disebut sebagai massa. Pencarian mengajar anda tentang kebolehan kelas anda dan mengajar anda permainan permainan. Sebaik sahaja anda mencapai tahap 10, medan perang PVP tersedia untuk anda.

Kawasan perang adalah arena tertentu (kejadian) yang hanya membenarkan orang yang ingin PVP. Kedua-dua puak itu saling bertentangan, dan keadaan ini mempunyai tujuan. Ini adalah senarai medan perang dalam permainan, jumlah pemain yang dibenarkan, dan tingkat tempat anda dapat memasukkannya. Semua ruang bawah tanah dan medan perang mengumpulkan kumpulan pemain, biasanya berdasarkan level. Julat tahap di medan perang sebelum tingkat maksimum adalah lima. Dengan kata lain, jika anda berada di tahap 10, anda boleh melihat pemain setinggi tahap 14. Trend itu berterusan sehingga anda mencapai tahap maksimum. Pada tahap maksimum, anda hanya bermain dengan watak tahap maksimum yang lain. Membunuh di medan perang tidak diperlukan selagi anda berusaha mencapai matlamat pertandingan. Lazimnya, pasukan yang menang adalah pasukan yang mengejar objektif, bukannya berusaha membunuh musuh.

  Akses Internet Privat Panduan Pengaturan Android

Ruang Bawah Tanah (juga disebut contoh) adalah cara yang baik untuk mendapatkan senjata, baju besi, dan bahkan pengalaman. Tidak seperti pencarian, gear yang terdapat di ruang bawah tanah adalah kualiti yang lebih baik daripada yang biasa anda temukan. Kerana tetapan kumpulan, pengalaman (XP) biasanya bertambah dengan lebih cepat, kerana massa dirancang untuk bertempur dalam kumpulan. Ruang bawah tanah boleh dijalankan bermula pada tahap 10, dan berterusan hingga tahap maksimum. Terdapat berbagai tahap kekerasan di penjara bawah tanah ini, dan ada yang mempunyai versi yang lebih keras. Setiap penjara bawah tanah biasanya mempunyai 2-4 bos pentas, dan dapat diselesaikan dalam jangka masa yang munasabah. Pada masa lalu, permainan lain telah menggunakan tata letak penjara bawah tanah yang sama, tetapi mengubah massa di penjara bawah tanah. Itu tidak berlaku di WoW. Setiap ruang bawah tanah mempunyai nuansa tersendiri, walaupun kadang-kadang kakitangan reka bentuk akan membawa kembali bos di dungeon tie in.

Pertanyaan selalu menjadi sebahagian besar WoW. Mereka adalah cara untuk menjana wang, memperoleh pengalaman, mendapatkan peralatan, dan bahkan menceritakan kisah Azeroth. Sering kali, pencarian akan merujuk kepada budaya pop, sastera, dan kadang-kadang, permainan video lain (disebut telur Paskah). Salah satu contoh rujukan permainan video kegemaran saya berlaku setelah saya menerima pencarian. Di seberang layar, peringatan melintas yang bertuliskan “Bersiaplah untuk bersantai, umpan buzzard!”. Saya ingat ketawa terbahak-bahak kerana itu merujuk kepada permainan video 80-an yang sangat terkenal Joust. Pencarian pada dasarnya adalah versi 3D permainan itu, termasuk beberapa nuansa asli.

Terdapat lebih daripada 6,000 pencarian dalam permainan, bermula di tahap 1 dan terus ke tahap maksimum. Beberapa pencarian akan membuat anda ketawa, yang lain mungkin membuat anda sedih. Satu pencarian khususnya terletak di kawasan permulaan Tauren yang disebut Mulgore. Karakter Tidak Bermain (NPC) bernama Ahab Wheathoof menyediakan usaha untuk memberi makan anjingnya, Kyle. Apa yang membuat pencarian ini menarik ialah suara NPC mempunyai suara yang berbeza daripada watak permainan lain. Ini adalah suara kanak-kanak, bukannya pelakon. Itu milik pemain WoW berusia 10 tahun bernama Ezra Chatterton yang menghidap sejenis barah yang jarang berlaku. Sebagai sebahagian daripada asas make-a-wish, dia harus menjadi pereka permainan. Pencarian itu dirancang olehnya, dan suaranya dirakam kerana itu. Blizzard meletakkan telur paskah lain dalam permainan yang secara khusus berkaitan dengannya.

Raids adalah kandungan tahap tinggi yang umumnya melibatkan 10-25 pemain. Di sinilah peralatan terbaik dapat dijumpai. Ketika WoW pertama kali dibuka, serbuan memerlukan 40 orang. Kerana mimpi buruk organisasi dari senario itu, jumlah itu telah dikurangkan menjadi angka pertama yang saya sebutkan.

Azeroth sekarang cukup besar, dan puak-puak mempunyai tanah sendiri, tetapi kadang-kadang mereka akan bertemu dalam permainan, terutama di pelayan PVP. Perlumbaan dalam permainan biasanya mempunyai bandar mereka sendiri. Di bandar-bandar tersebut, NPC biasanya akan menjadi bangsa yang didedikasikan untuk kota ini. Walaupun begitu, sepanjang anda berada di faksi yang sama, anda boleh pergi ke mana-mana dan menggunakan kemudahan mereka dengan selamat. Bandar-bandar utama untuk Perikatan adalah:

 • Angin ribut – Rumah Manusia
 • Ironforge – Rumah Orang Kerdil dan Gnomes
 • Darnassus – Rumah Elf Malam dan Worgens
 • Exodar – Rumah Draenei

Bandar-bandar utama Horde adalah:

 • Orgrimmar – Rumah Orc dan Troll
 • Undercity – Rumah Undead
 • Thunder Bluff – Rumah Taurens
 • Bandar Silvermoon – Rumah Peri Darah

Semua kota mempunyai pemerintah, dan ada beberapa kota perlindungan yang mungkin dimiliki oleh kedua-dua puak itu.

Profesion terbahagi kepada dua kumpulan, sekolah rendah dan menengah. Ini adalah kemahiran yang perlu ditingkatkan, dan mempunyai faedah unik mereka sendiri. Hanya 2 profesion utama yang tersedia dalam satu masa, dan untuk mempelajari yang baru, anda mesti mencarinya. Profesion utama dipecah menjadi kemahiran membuat atau mengumpulkan. Mereka adalah:

 • Alkimia – Kemahiran membuat
 • Pandai besi – Kemahiran membuat
 • Batu bersurat – Kemahiran membuat
 • Perhiasan Barang Kemas – Kemahiran membuat
 • Perlombongan – Kemahiran mengumpulkan
 • Menjahit – Kemahiran membuat
 • Kejuruteraan – Kemahiran membuat
 • Herba – Kemahiran mengumpulkan
 • Memikat – Kemahiran membuat
 • Kerja kulit – Kemahiran membuat
 • Mengelupas – Kemahiran mengumpulkan

Sebagai tambahan kepada kemahiran utama, setiap orang dapat meningkatkan kemahiran menengah tanpa perlu memilih mana-mana. Mereka adalah memancing, memasak, pertolongan cemas, dan arkeologi.

  Cara Mengatur uMatrix di Chrome atau Firefox

Melancong antara tanah yang berbeza dapat dicapai dengan beberapa cara. Perjalanan darat adalah salah satu cara pertama anda melakukan perjalanan antara kawasan. Ia boleh menjadi 60-100% daripada watak anda dalam permainan, dan selagi kawasan tersebut dihubungkan, anda dapat mendorong pemasangan dari satu kawasan ke kawasan lain. Anda bagaimanapun berisiko diserang oleh orang ramai atau pemain puak yang berlawanan. Sebaik sahaja anda mencapai tahap tertentu, anda mempunyai pilihan untuk terbang di kebanyakan kawasan. Penerbangan boleh sampai 310% lebih cepat daripada perjalanan darat, dan anda mungkin melakukan perjalanan dalam garis lurus. Tidak ada perhatian terhadap serangan massa, dan jika pemain faksi lawan menyerang anda, terbang jauh adalah pilihan terbaik. Azeroth terbahagi kepada beberapa benua dan anda boleh melakukan perjalanan di antara mereka melalui kapal. Gryphons adalah sistem penerbangan permainan yang dapat dimanfaatkan dari tingkat pertama. Ia seperti teksi ke kawasan lain, asalkan anda pernah ke sana sebelumnya. Biasanya ada sedikit bayaran yang terlibat dengan penerbangan jenis ini, dan anda tidak mempunyai kawalan terhadap jalan atau kelajuan gryphon. Kaedah perjalanan terakhir adalah melalui portal. Mages mempunyai keupayaan untuk membuat portal untuk diri mereka sendiri dan pemain lain. Portal ke kawasan yang berlainan mungkin terletak di bandar-bandar utama. Sekiranya anda berada di tahap yang cukup tinggi, anda boleh menetapkan rumah anda ke salah satu bandar ini dan mempunyai kemampuan untuk melakukan perjalanan ke hampir semua kawasan di Azeroth yang anda ingin.

Persekutuan adalah perkara biasa di hampir setiap permainan, dan WoW tidak terkecuali. Terdapat persatuan yang dikhaskan untuk tujuan yang berbeza termasuk menyerang, PVP, dan gaya permainan sosial. Persahabatan yang berkekalan juga mungkin terbentuk di sana, jika anda memilih persatuan yang tepat. Kerana lama permainan ini dimainkan, ada orang yang mungkin saling mengenali dalam talian selama lebih dari satu dekad, tetapi tidak pernah bertemu satu sama lain. Itu boleh dikatakan permainan video lain juga.

Itu merangkumi banyak perkara MMORPG berpengalaman ini. Saya dapat melihat lebih mendalam, tetapi sudah ada banyak buku, panduan strategi, dan laman web yang dikhaskan untuk World of Warcraft. Dengan semua ini dikatakan, ada beberapa alasan yang sangat baik untuk menggunakan VPN semasa bermain WoW, dan lebih mudah daripada yang anda fikirkan.

Sebab pertama adalah untuk tujuan keselamatan. Dengan permainan popular sekarang ini, penggodaman boleh menjadi masalah besar. Kerana usia permainan ini, banyak orang yang pergi dan akhirnya kembali, hanya untuk mengetahui bahawa emas atau barang berharga yang mereka ada telah dijual. Menyedari masalah ini, Blizzard menggunakan kaedah pengesahan dua faktor dalam bentuk token kata laluan. Walaupun membantu, mereka yang tidak memanfaatkan teknologi itu berisiko diretas dan dirompak. Terdapat beberapa kaedah yang digunakan untuk menyelesaikan pencurian tersebut. Kaedah pertama melibatkan peretasan biasa, dan dengan menggunakan VPN, Anda menambahkan lapisan perlindungan tambahan pada permainan anda, kerana sambungan anda dienkripsi.

Kadang kala e-mel akan dihantar ke alamat e-mel pengguna yang tercatat mengatakan bahawa ada masalah dan mereka perlu log masuk ke laman web tertentu dengan mengklik pautan untuk menyelesaikan masalah tersebut. Pengguna yang tidak curiga mungkin dapat mencuri maklumat mereka dengan cara itu. Kaedah itu dipanggil pancingan data dan satu-satunya cara untuk melindungi diri anda daripada serangan semacam itu adalah dengan waspada.

Sebab kedua untuk menggunakan VPN berkaitan dengan sesuatu yang saya sebutkan sebelumnya, mengakses wow dari mana sahaja. Sekiranya anda tidak berada di negara yang mendukung WoW, anda akan menggunakan VPN untuk menyambung ke negara yang melakukannya. Sekiranya anda bermain di alam AS, masuk akal untuk menggunakan pelayan VPN yang terletak di sana. Itu membawa kita kepada kemungkinan alasan ke-3 untuk menggunakan VPN.

Tidak kira di mana anda berada, ada kemungkinan ping anda lebih tinggi dari biasa kerana cara tidak langsung perjalanan anda bergerak. Terdapat contoh mendapatkan kelajuan sambungan yang lebih cepat dengan menggunakan VPN daripada tanpa kerana isyarat sambungan bergerak lebih langsung.

Nikmati semua kegembiraan semasa anda bermain World of Warcraft dalam talian. Sila kongsi siaran ini dengan rakan anda supaya mereka dapat menikmati permainan dari mana saja di dunia dengan VPN. Ikut kami @VPNFan untuk tawaran dan panduan terkini.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me