Panduan Penyediaan Mac NordVPN

Anda ingin memuat turun versi terbaru perisian NordVPN Mac. Untuk melakukannya, lawati laman web mereka dan klik pada “Alat & Maklumat ”pada menu utama. Kemudian klik “Muat turun” dalam senarai juntai bawah yang dihasilkan.


Muat turun NordVPN

Sekarang anda ingin mengklik butang “Muat turun” yang muncul semasa anda mengarahkan mouse ke kotak Mac OS X.

Muat turun NordVPN Mac

Ini akan memunculkan tetingkap dialog yang akan membolehkan anda menyimpan fail pemasangan klien Mac ke komputer anda. Pelanggan memerlukan Mac OS X 10.10 atau lebih tinggi. Halaman persediaan pelanggan juga mempunyai panduan penyediaan manual untuk mengkonfigurasi Mac OS X dengan OpenVPN, L2TP / IPsec, dan PPTP.

Setelah pelanggan dimuat turun ke komputer anda, buka fail dari tempat anda memuat turunnya. Tetingkap pop timbul akan muncul meminta anda menyeret ikon NordVPN ke folder aplikasi anda. Ini akan memasang aplikasi ke komputer anda. Buka aplikasi NordVPN dari folder ini untuk melancarkannya.

Kali pertama pelanggan melancarkan, ia memerlukan anda memasukkan kelayakan NordVPN anda untuk mengesahkan bahawa anda dibenarkan menggunakannya. Perhatikan bahawa bahagian bawah layar mengatakan, “Log masuk untuk mengakses perkhidmatan NordVPN”. Untuk mengakses skrin masuk, klik pada ikon menu (tiga garis mendatar) di kiri atas skrin dan akan meluncur keluar seperti yang ditunjukkan pada skrin di bawah.

Pelanggan NordVPN Mac OS X Semasa PermulaanMasukkan “Nama Pengguna” dan “Kata Laluan” NordVPN anda dan kemudian klik pada butang “Log Masuk”. Aplikasi ini akan mengingatnya secara automatik. Sekiranya anda terlupa kata laluan anda, ada pautan di sini untuk memulakan proses menetapkannya semula. Terdapat juga pautan di sini untuk membuat akaun NordVPN jika anda tidak memilikinya.

Pelanggan NordVPN Mac OS X Log Masuk

Setelah memasukkan kelayakan anda dengan betul, anda akan melihat skrin seperti yang ditunjukkan di atas. Perhatikan bahawa bahagian bawah layar sekarang mengatakan, “Berjaya masuk”. Ini adalah skrin peta. Anda boleh memperbesar dan memperkecil layar ini dan memilih lokasi untuk dihubungkan dengan mengklik pin di negara ini.

Sebelum kita melihat penyambungan ke pelayan VPN di rangkaian NordVPN, mari kita lihat menu tetapan yang kini telah menggantikan menu masuk. Klik pada ikon Menu di kiri atas untuk mengungkapkan skrin tetapan yang digambarkan di bawah ini dengan beberapa tetapan diperluas untuk menunjukkan bagaimana ia berfungsi.

Tetapan Pelanggan NordVPN Mac (Meletup)

Skrin di atas terbahagi kepada tiga bahagian seperti berikut:

 • Maklumat akaun – Ini menunjukkan nama pengguna dan tarikh luput akaun anda.
  • Oleh kerana anda tidak tersambung ke pelayan VPN, ini menunjukkan alamat IP awam anda yang sebenar.
 • Tolonglah – Bantuan mempunyai tiga cara berbeza untuk mendapatkan pertolongan dengan soalan atau masalah.
  • Pusat bantuan – Ini akan membuka FAQ utama dan laman web sokongan sehingga anda dapat mencarinya untuk mendapatkan jawapan yang anda cari.
  • Sokongan e-mel – Ini akan membuka tiket sokongan untuk masalah anda.
  • Sembang langsung – ini akan membuka sesi sembang langsung dengan salah seorang kakitangan sokongan NordVPN. Berdasarkan topik yang anda pilih, anda boleh bercakap dengan orang yang menagih atau menyokong teknikal.
 • Tetapan – Ini mengandungi beberapa tetapan yang membolehkan anda mengawal tingkah laku umum klien NordVPN.
  • Smart-Play – Mengaktifkannya akan membolehkan anda mengalirkan beberapa media streaming kegemaran anda yang mungkin dibatasi geo dari negara anda dari mana-mana pelayan NordVPN tanpa perlu mengakses pelayan di negara tempat media itu disalurkan. Ini bermaksud anda boleh menyambung ke pelayan di negara anda dan mengakses media streaming dari wilayah lain tanpa perlu menukar pelayan VPN.
  • Sambungan automatik ke – Ini akan membuka tetingkap dengan senarai semua pelayan NordVPN untuk anda pilih yang akan dihubungkan secara automatik apabila aplikasi dilancarkan seperti yang ditunjukkan dalam gambar di atas.
  • Pemberitahuan – Menghidupkan ini akan membolehkan timbul setiap kali anda menyambung atau memutuskan sambungan dari pelayan NordVPN.
  • Mulakan boot – Ini akan melancarkan klien secara automatik semasa anda menghidupkan komputer anda. Menghidupkan ini dan menyambung secara automatik akan membantu memastikan bahawa anda sentiasa berhubung dengan VPN semasa menggunakan mesin anda.
  • Keluar – Mengklik ini memerlukan anda memasukkan semula kelayakan anda pada kali anda log masuk.

Setelah kita memeriksa beberapa tetapan umum untuk klien NordVPN Mac OS X, mari kita lihat betapa mudahnya menyambung ke pelayan VPN di rangkaian mereka menggunakannya. Yang diperlukan dari layar peta adalah dengan mengklik pin negara yang ingin anda sambungkan seperti yang dilakukan dengan mengklik pin Amerika Syarikat pada tangkapan skrin di bawah. Perhatikan pesan sekarang mengatakan, “Anda telah berjaya berhubung dengan Amerika Syarikat”.

Sambungan Peta NordVPN ke AS

Pelanggan NordVPN Mac secara automatik akan menghubungkan anda ke pelayan VPN terpantas di negara yang anda pilih. Skrin peta menyediakan cara cepat dan mudah untuk menyambung ke pelayan VPN di rangkaian NordVPN. Ini juga berguna sekiranya anda ingin menukar pelayan dan menguji dengan cepat untuk melihat yang menawarkan prestasi terbaik kepada anda.

Cara lain yang boleh anda sambungkan ke perkhidmatan NordVPN adalah dengan menggunakan ciri carian di bahagian atas skrin. Anda boleh mencari tujuan tertentu seperti “aliran Hulu” atau negara tertentu seperti United Kingdom. Sekiranya anda mencari sesuatu tujuan, sejumlah negara akan muncul untuk membantu anda menunaikannya. Anda hanya perlu memilih negara yang ingin anda sambungkan. Kemudian klik pada suis sambungan di sebelah carian untuk menyelesaikan sambungan.

Ciri Carian NordVPN Mac

Gambar di atas menunjukkan tangkapan skrin senarai lungsur yang muncul apabila anda mengklik kotak carian “Saya mahu …”. Senarai ini disusun seperti berikut:

 • Pelayan kegemaran – Kami akan melihat cara menetapkan pelayan kegemaran dalam ulasan kami.
 • Sambungan terkini – Ini menunjukkan lima sambungan terakhir yang anda buat dengan sambungan terbaru yang ditunjukkan pertama.
 • Semua negara – Jadual abjad negara di rangkaian NordVPN.
 • Tujuan lain – Tonton Netflix, streaming Hulu, gunakan Torrents, dan tujuan khas lain yang ditawarkan oleh NordVPN.

Hasil yang serupa dapat diperoleh dengan mengklik butang Explore seperti yang ditunjukkan dalam tiga tangkapan skrin berikut. Tangkapan skrin di bawah menunjukkan senarai penuh negara. Ini adalah lalai apabila anda mengklik butang Explore. Memilih negara dan kemudian mengklik togol sambungan akan menyelesaikan sambungan anda ke pelayan VPN terpantas di negara itu.

NordVPN Mac Terokai Semua Negara

Tangkapan skrin di bawah menunjukkan senarai “pilih negara” yang disaring oleh P2P. Pilihan anda sekarang hanya tinggal di enam negara, Brazil, Kanada, Jerman, Luxembourg, Belanda, dan Sweden. Sebaik sahaja anda memilih salah satu daripadanya dan kemudian menghidupkan suis sambungan, anda boleh berkongsi fail secara sulit di rangkaian NordVPN.

NordVPN Mac Explore P2P Disaring

Skrin berikut menunjukkan senarai “pilih negara” yang disaring oleh Zattoo. Pilihan anda kini bergantung kepada empat negara yang mengalirkan kandungan Zattoo: Perancis, Jerman, Sepanyol dan Switzerland. Pilih salah satu dari ini, kemudian aktifkan suis sambungan dan anda dapat menikmati semua rancangan Zattoo kegemaran anda hanya dalam beberapa saat.

NordVPN Mac Explore Zattoo Disaring

Seperti yang anda lihat dari contoh di atas, menyambung ke pelayan VPN terpantas di sebuah negara adalah proses mudah dengan klien Mac. Cukup pilih negara yang ingin anda sambungkan dan aktifkan sambungan. Anda mahukan sedikit kawalan ke atas pelayan yang anda sambungkan di negara tertentu yang boleh anda klik pada cermin mata di sudut kanan atas skrin pelanggan.

Ini akan membuka skrin pelayan yang mengandungi senarai lengkap semua pelayan sehingga anda dapat memilih yang ingin anda sambungkan. Untuk menjadikan pilihan ini lebih mudah, setiap pelayan merangkumi nilai% beban, masa ping (ms), dan jarak dari anda.

Senarai Pelayan Mac NordVPN

Skrin pelayan ini (ditunjukkan di atas) juga akan membolehkan anda memilih kegemaran yang kami nyatakan sebelumnya di bahagian ini. Cukup klik pada hati terbuka di sebelah kanan nama pelayan. Ini akan mewujudkan hati merah yang padat yang menunjukkan bahawa pelayan itu kini menjadi kegemaran. Skrin pelayan disusun seperti berikut:

 • Pelayan kegemaran – Ini memudahkan untuk mencari dan menyambung ke pelayan kegemaran anda kerana mereka berada di bahagian atas senarai.
 • Pelayan tujuan – Ini termasuk pelayan Anti DDoS, Dedicated IP, Double VPN, Tor over VPN, dan Ultra fast TV.
 • Sambungan terkini – Ini memudahkan untuk menyambung semula ke pelayan yang anda gunakan baru-baru ini sekiranya anda memerlukannya.
 • Senarai pelayan yang lengkap – Senarai ini disusun mengikut abjad mengikut negara.

Untuk menyambung ke pelayan, cukup pilih pelayan dan kemudian klik pada butang “Sambung” di sebelah kanan skrin.

Tangkapan skrin di bawah menunjukkan tetapan konfigurasi yang dimiliki oleh klien. Mereka hanya tiga daripadanya dan mereka adalah seperti berikut:

 • Sistem Pengukuran – Ini akan membolehkan anda menukar jarak yang ditunjukkan antara Sistem Imperial AS (batu) dan Sistem Metrik (km)
 • Protokol – Ini akan membolehkan anda beralih antara dua protokol OpenVPN.
  • TCP – Ini adalah Protokol Kawalan pemindahan dan lebih baik untuk kebolehpercayaan tetapi lebih perlahan kerana pengesanan ralat dan pembetulan pemindahan paket.
  • UDP – Ini adalah Protokol Datagram Pengguna dan lalai untuk kebanyakan kegunaan kerana lebih cepat daripada TCP.
 • Dayakan DNS – Ini akan membolehkan anda menggunakan DNS tersuai anda sendiri. Anda harus menggunakan DNS NordVPN kecuali anda mempunyai alasan untuk tidak melakukannya sehingga anda dapat memanfaatkan Smart Play dan ciri lain.

Konfigurasi Pelanggan NordVPN Mac OS X

Anda akan melihat bahawa skrin ini juga menunjukkan pemilihan pelayan semasa dan parameternya. Anda boleh menyambung dari skrin ini dengan mengklik pada butang “Sambung” hijau juga. Tab terakhir yang akan kita periksa untuk klien Mac adalah tab Kill Switch.

Suis Bunuh NordVPN

Suis kill, apabila diaktifkan, akan memungkinkan anda memilih aplikasi yang akan dihentikan ketika sambungan VPN terputus. Ini dapat membantu memastikan maklumat sensitif anda selamat dari pendedahan tidak sengaja di Internet terbuka. Setelah anda menghidupkan suis kill, anda akan melihat skrin yang menunjukkan senarai aplikasi yang boleh anda tambahkan padanya. Memilih aplikasi dan membukanya akan menambahkan aplikasi itu ke dalam senarai aplikasi yang akan mati jika sambungan VPN terputus.

Pemilihan Aplikasi NordVPN Kill Switch

Ulasan kami terhadap klien NordVPN Mac OS X mendapati aplikasi yang mudah digunakan dua klik. Cukup pilih lokasi pelayan VPN dan kemudian klik pada butang “Sambung” atau sambungkan beralih untuk menyelesaikan sambungan anda ke pelayan pilihan anda. Dalam mod peta, hanya dengan mengklik lokasi peta akan menghubungkan anda ke pelayan terpantas di negara itu. Ia tidak boleh menjadi lebih mudah daripada ini. Beberapa ciri yang tidak dijangka seperti suis kill aplikasi VPN, pilihan antara TCP dan UDP, dan Smart-Play juga disertakan.

Lawati NordVPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map