Panduan Penyediaan Windows NordVPN

Anda boleh memuat turun aplikasi NordVPN Windows dari halaman muat turun pelanggan di laman web mereka. Ini dapat diakses dengan mengklik “Tools & Maklumat “dan kemudian” Muat turun “seperti yang ditunjukkan di bawah.


Muat turun Perisian Custom NordVPN

Setelah halaman muat turun dibuka, arahkan kursor pada butang “Muat turun” yang muncul di bahagian Windows. Ini akan memuat turun pemasang klien NordVPN yang sesuai ke mesin anda.

Contoh Muat turun NordVPN

Ini akan memunculkan tetingkap dialog yang akan membolehkan anda menyimpan fail pemasangan klien Windows ke komputer anda. Pelanggan memerlukan Windows XP atau lebih tinggi. Halaman persediaan klien juga mempunyai panduan penyediaan manual untuk mengkonfigurasi Windows 10, Windows 8, Windows 7, dan Windows Vista dengan OpenVPN, L2TP / IPsec, SSTP, dan PPTP. Windows XP mempunyai panduan penyediaan manual untuk OpenVPN, L2TP / IPsec, dan PPTP.

Setelah pelanggan dimuat turun ke komputer anda, klik kanan pada fail dan pilih “Run as Administrator”. Ini akan menyelesaikan pemasangan klien Windows dan akan dibuka untuk pertama kalinya. Ini akan membuat jalan pintas desktop untuk pelancaran berikutnya.

Kali pertama pelanggan melancarkan, ia memerlukan anda memasukkan kelayakan NordVPN anda untuk mengesahkan bahawa anda dibenarkan menggunakannya. Masukkan “Nama Pengguna” dan “Kata Laluan” NordVPN anda yang anda peroleh dari e-mel alu-aluan anda. Ingat juga untuk mencentang kotak di sebelah “Ingat saya” supaya anda tidak perlu memasukkan kelayakan anda setiap kali anda melancarkan perisian klien.

Log Masuk Windows NordVPN

Terdapat pautan di sini untuk membuat akaun jika anda belum memilikinya. Juga, ada pautan untuk memulihkan “Kata laluan yang hilang”. Sekiranya anda terlupa kata laluan anda, anda boleh mengklik pilihan ini untuk memulakan proses untuk menetapkannya semula. Sebelum kita masuk ke klien Windows itu sendiri, mari kita lihat layar “Tetapan” dan “Bantuan” yang juga dapat diakses dari layar “Masuk”.

Yang pertama, “Tetapan” ditunjukkan dalam tangkapan skrin di bawah kiri. Mengklik “Tetapan” di kanan atas tetingkap masuk akan membuka skrin ini. Ia bermula dengan beberapa kotak pilihan yang membolehkan anda menetapkan tingkah laku permulaan perisian. Pilihan yang boleh anda tetapkan adalah seperti berikut:

 • Mulakan dengan Windows – Ini akan melancarkan perisian klien semasa Windows dimulakan.
 • Mula diminimumkan – Ini akan menjadikan klien diminimumkan ke baki sistem.
 • Perlindungan kebocoran DNS – Apabila ditetapkan, ini akan memastikan bahawa semua permintaan DNS diproses melalui VPN ke input pelayan DNS di bawahnya.
  • Pelayan DNS – Alamat IP untuk pelayan DNS primer dan sekunder ketika perlindungan kebocoran DNS aktif. Ini telah diisi terlebih dahulu oleh perisian.
 • Main Bijak – Ini mengaktifkan ciri SmartDNS over VPN yang dikatakan oleh NordVPN lebih baik daripada VPN sahaja kerana memberikan kelebihan streaming tanpa had ketika masih mengenkripsi semua data yang anda hantar.
 • Tunjukkan berita – Ini membenarkan munculnya berita oleh NordVPN dan tawaran istimewa.
 • Sambungkan secara automatik ke – Ini akan membolehkan anda memilih mana-mana pelayan VPN di rangkaian NordVPN untuk disambungkan secara automatik setelah klien Windows dilancarkan.
 • Protokol lalai -Ini akan membolehkan anda memilih protokol lalai yang digunakan OpenvPN untuk sambungannya semasa menggunakan klien Windows.
  • UDP – Ini adalah yang lebih cepat dari dua protokol tetapi memberikan sedikit atau tidak ada pemeriksaan ralat dan tidak ada pembetulan. Ini adalah lalai pelanggan untuk kebanyakan sambungan.
  • TCP – Ini lebih perlahan daripada UDP tetapi memberikan pemeriksaan dan pembetulan ralat untuk paket yang jatuh atau tidak teratur. Ini menjadikannya baik untuk kawasan yang mempunyai isyarat lemah atau sambungan jarak jauh yang lebih besar di mana kemungkinan kehilangan paket.
 • Menyemak kemas kini – Mencentang kotak ini memastikan bahawa perisian Windows anda akan sentiasa terkini.

Bahagian bawah skrin tetapan menunjukkan proses yang telah ditambahkan ke aplikasi Suis membunuh VPN. Ini akan membolehkan anda memilih dari proses yang sedang berjalan atau mencari yang dapat dieksekusi untuk ditambahkan ke daftar aplikasi untuk dihentikan jika sambungan VPN terputus. Menekan butang “Proses berjalan” akan membuka tetingkap yang berisi daftar proses yang sedang berjalan, mengklik “+” di sebelah kanannya akan menambahkan proses itu ke daftar pembunuhan aplikasi VPN.

Tetapan NordVPN & Suis Bunuh VPN

Skrin kedua yang ingin kita perhatikan adalah skrin bantuan. Itu dapat diakses dengan mengklik “Bantuan” di kanan atas layar masuk.

Bantuan Pelanggan Windows NordVPNTangkapan skrin di atas menunjukkan pautan ke pelbagai cara untuk mendapatkan pertolongan dengan sebarang masalah yang mungkin anda hadapi mengenai perkhidmatan NordVPN. Pautan-pautan ini dan di mana mereka akan mengarahkan anda kembali adalah seperti berikut:

 • Soalan lazim – Mengklik pada pautan “Anda mungkin mendapat jawapan di sini” akan mengarahkan anda ke halaman FAQ di laman web NordVPN sehingga anda dapat melihat apakah masalah anda telah diselesaikan sebelumnya.
 • Sokongan Langsung – Mengklik “Mulakan perbualan dengan pakar CS yang berpengalaman” akan membuka tetingkap sembang di mana anda boleh membincangkan sebarang masalah atau pertanyaan yang mungkin anda miliki mengenai perkhidmatan NordVPN dengan kakitangan yang sesuai dalam masa nyata.
 • E-mel NordVPN – E-mel [email protected] untuk membuka tiket sokongan.
 • Fail log – Ini mempunyai dua pautan yang berbeza.
  • Mengklik “Klik di sini untuk membuka fail log” akan membuka fail log untuk beberapa sambungan VPN terakhir sehingga anda dapat memeriksanya.
  • Mengklik “Kirim fail log” akan membuka tetingkap dialog untuk menghantar fail log kepada staf sokongan NordVPN untuk membantu mereka mendiagnosis masalah sambungan anda.

Sekarang setelah kami memeriksa skrin Tetapan dan Bantuan untuknya, mari masuk ke pelanggan dan lihat bagaimana menggunakan perkhidmatan NordVPN. Ingat dari atas bahawa anda mesti memasukkan bukti kelayakan anda dan klik pada butang “Log masuk”. Setelah melakukannya, anda akan melihat tangkapan skrin yang serupa dengan yang ditunjukkan di bawah-kiri.

Ini adalah skrin utama klien dengan tab “Negara” dipilih. Dari sini yang perlu anda lakukan untuk menyambung ke pelayan VPN di rangkaian NordVPN adalah memilih negara yang ingin anda sambungkan dan kemudian klik pada butang “Sambung” hijau. Mari kita cuba sambungan sekarang. Tatal ke bawah sehingga anda melihat Mexico dan kemudian klik di atasnya untuk memilihnya. Ini akan menyerlahkannya dengan warna biru pucat seperti yang ditunjukkan dalam tangkapan skrin kedua di bawah. Seterusnya, klik pada butang “Sambung” hijau.

Proses Sambungan Pelanggan Windows NordVPN

Ini akan menyebabkan skrin penyambung seperti yang ditunjukkan pada tangkapan skrin ketiga muncul. Skrin ini menunjukkan bahawa anda menyambung ke pelayan pilihan anda dan mempunyai butang “Batal” berwarna kuning besar untuk menghentikan proses sekiranya anda berubah pikiran.

Tangkapan skrin terakhir dalam gambar di atas menunjukkan sambungan lengkap ke pelayan VPN di Mexico. Bahagian atas skrin menunjukkan beberapa maklumat akaun. Ini diikuti oleh alamat IP awam maya baru yang diberikan oleh pelayan VPN Mexico dan lokasi maya anda, Mexico. Ini adalah lokasi dan alamat IP yang dilihat oleh Internet terbuka. Ini diikuti dengan tolok mendatar yang menunjukkan peratusan beban pelayan. Di bawah ini terdapat butang “Tukar pelayan” hijau dengan butang “Putuskan sambungan” berwarna merah di sebelah kanannya.

Mengklik pada butang “Tukar pelayan” akan menghentikan sambungan VPN semasa anda dan mengembalikan anda ke layar pilihan “Negara / Pelayan” di mana anda dapat memilih lokasi lain untuk disambungkan. Mengklik pada butang “Putuskan sambungan” akan melakukan perkara yang sama. Klik pada butang Putuskan sambungan sekarang.

Ini akan mengembalikan anda ke skrin pemilihan Negara dengan Mexico masih terpilih seperti yang ditunjukkan pada gambar pertama di bawah. Sekarang tatal ke bawah dan klik dua kali di United Kingdom seperti yang ditunjukkan dalam tangkapan skrin kedua di bawah. Klik dua kali pada negara / pelayan adalah cara lain untuk menyambung ke pelayan VPN jadi setelah proses sambungan selesai, anda akan melihat skrin seperti yang ditunjukkan pada tangkapan skrin terakhir. Setiap kali anda menyambung ke pelayan dengan memilih negara, perisian akan secara automatik menghubungkan anda ke pelayan terpantas di negara itu.

Perubahan Pelayan NordVPN ke UK

Sekarang klik pada butang “Tukar pelayan” yang akan mengembalikan anda ke layar pilihan negara. Perhatikan bahawa Inggeris kini diserlahkan sebagai pelayan terpilih. Katakan anda mahukan lebih banyak kawalan ke atas pelayan yang anda sambungkan di sebuah negara, maka anda boleh mengklik pada tab “Pelayan” di atas senarai.

Ini akan membuka senarai semua pelayan VPN di rangkaian NordVPN dan membolehkan anda memilih yang anda mahu sambungkan. Untuk membantu anda dengan keputusan ini, perisian akan menghasilkan “load%%” dan “nilai ping dalam ms” masa nyata untuk setiap pelayan. Mengklik pada butang “Refresh status server” akan memberi anda hasil masa nyata terkini dan hanya memerlukan sekitar 30 saat. Ini digambarkan dalam tangkapan skrin pada gambar di bawah. Perkara pertama yang akan anda perhatikan mengenai tangkapan skrin ini ialah jika anda mengarahkan tetikus ke atas nama pelayan, akan muncul pop timbul yang menunjukkan potensi penggunaan pelayan tersebut atau apa yang telah dioptimumkan untuk dilakukan. Pelayan disusun terlebih dahulu dengan tujuan berikut seperti yang ditunjukkan dalam dua tangkapan skrin pertama:

 • Anti DDoS – Ini adalah sekumpulan empat pelayan yang telah dioptimumkan untuk melindungi daripada serangan DDoS yang dapat dihargai oleh pemain.
 • TV Ultra Cepat – Ini adalah sekumpulan pelayan yang disediakan khas untuk mewujudkan pengalaman streaming pantas dari empat negara paling popular untuk media streaming. Menggerakkan tetikus ke setiap negara akan memaparkan penyedia streaming yang paling popular.
 • VPN berganda – Menyambungkan ke pelayan ini adalah yang perlu anda lakukan untuk memanfaatkan VPN mereka yang disulitkan dua kali.
 • Terlalu VPN – Menyambung ke pelayan dalam kumpulan ini akan memastikan bahawa sambungan Tor anda adalah peribadi dan disulitkan dengan selamat.
 • Pelayan IP khas – Ini ada di United Sates dan mengarahkan tetikus ke atas satu memberi anda beberapa idea mengenai tujuan utamanya. Anda boleh mendapatkan IP khusus statik dari salah satu pelayan.
 • Pelayan VPN standard – Ini berdasarkan nama negara mengikut urutan abjad.

Pelayan NordVPN

Sama seperti negara, semua yang diperlukan untuk menyambung ke pelayan VPN tertentu adalah dengan mengklik dua kali pada namanya atau memilihnya dan kemudian klik pada butang “Sambung”. Klik pada pelayan “Singapore # 3” pada gambar pertama di bawah untuk melihat betapa mudahnya ini. Anda akan pertama kali melihat skrin penyambung diikuti dengan sambungan yang lengkap seperti yang ditunjukkan di bawah.

Pelayan NordVPN Singapura # 3

Anda dapat melihat bahawa sama ada anda memilih untuk menyambung dengan negara atau pelayan, klien Windows NordVPN memudahkan anda menyambung ke salah satu pelayan VPN mereka. Hanya dengan beberapa klik, privasi anda akan dilindungi dan semua lalu lintas Internet anda disulitkan. Mengklik Smart Play akan membuatkan anda menonton semua rancangan media streaming kegemaran anda dari seluruh dunia sambil melindungi lalu lintas Internet anda. Pelanggan perisian mereka mempunyai perlindungan kebocoran DNS dan juga suis pembunuh VPN aplikasi. Ia menggunakan OpenVPN UDP secara lalai yang dianggap sebagai salah satu protokol VPN terbaik dengan pilihan untuk menukarnya ke OpenVPN TCP jika anda perlu.

Mereka juga memiliki pengaturan manual di sini untuk mengkonfigurasi VPN mereka menggunakan berbagai protokol termasuk OpenVPN, L2TP / IPsec, SSTP, dan PPTP. Mereka bahkan mempunyai tutorial khas untuk akses VPN di China melalui Obfsproxy. Ini boleh didapati di halaman tutorial di laman web mereka. Pautan ke halaman ini juga terdapat di halaman muat turunnya.

Sebaik sahaja anda mendaftar untuk akaun, mereka akan menghantar e-mel sambutan dengan nama pengguna dan kata laluan anda. Anda boleh menggunakannya untuk menyambung ke rangkaian pelayan VPN mereka menggunakan perisian klien pilihan anda. Ini akan membolehkan anda segera menikmati ketenangan jiwa yang ditawarkan oleh perkhidmatan mereka. Sebagai pilihan, anda juga boleh menggunakan maklumat ini dan tutorialnya untuk menyediakan perkhidmatan mereka secara manual untuk peranti lain yang mungkin anda miliki.

Lawati NordVPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map