Muat turun Macintosh StrongVPNMuat turun klien StrongVPN Mac dari halaman persediaan laman web mereka. Pilih “Persediaan” dari menu utama laman web dan kemudian klik pada butang “StrongVPN for Macintosh”. Ini akan memunculkan tetingkap dialog yang akan membolehkan anda menyimpan fail pemasangan klien Mac ke komputer anda. Pelanggan serasi dengan Yosemite atau El Capitan. Halaman ini juga menyertakan pautan ke klien lama untuk pengguna Snow Leopard, Lion, Mountain Lion, dan Mavericks. Halaman persediaan pelanggan juga mempunyai panduan penyediaan manual untuk mengkonfigurasi pelbagai versi Mac OS X untuk menggunakan perkhidmatan mereka dengan L2T dan PPTP.

Setelah pelanggan dimuat turun ke komputer anda, klik pada ikon aplikasi StrongVPN untuk membukanya. Sekiranya anda menerima amaran, klik pada butang “Buka” untuk menunjukkan bahawa anda mempercayai aplikasi ini. Bergantung pada tempat anda memuat turun aplikasi, anda mungkin diminta untuk memindahkannya ke folder aplikasi. Sekiranya anda diminta, klik pada butang “Pindahkan terlalu aplikasi folder”.

Anda sekarang akan diberikan halaman masuk dan pengesahan. Masukkan alamat e-mel dan kata laluan yang anda gunakan semasa membuat akaun. Ini juga boleh didapati dalam e-mel sambutan anda dari StrongVPN. Setelah memasukkannya dengan betul, kemudian klik pada butang “Login”. Pada ketika ini, bergantung pada tetapan komputer anda, anda mungkin perlu memasukkan kelayakan Mac anda untuk membolehkan aplikasi memasang alat bantunya. Sekiranya ini berlaku, masukkan kelayakan anda dan klik pada butang “Pasang penolong”. Anda sekarang akan melihat Tetingkap klien StrongVPN seperti yang ditunjukkan dalam gambar di bawah.

Tangkapan skrin pertama di bawah menunjukkan pelanggan dalam keadaan terputus. Skrin terdiri daripada komponen berikut:

 • Butang “Sambung” biru – Klik ini untuk menyambung ke lokasi VPN pilihan anda.
 • Ikon pemilihan lokasi – Mengklik ini akan memunculkan tetingkap beralih pelayan. (ikon pin over globe)
 • Lokasi – Lokasi yang sedang dipilih untuk dihubungkan ke (Atlanta, Amerika Syarikat)
 • Status sambungan – Terputus
 • IP semasa – Alamat IP semasa anda (Redacted)
 • Masa berlalu – Masa sejak sesi dimulakan (Tidak Bersambung)
 • Akaun # – Warisan
 • Pelayan VPN dan protokol – Nama pelayan VPN yang dipilih sekarang (disusun semula) dan protokol yang digunakan untuk menyambungkannya (OpenVPN UDP)
 • Diagnostik – Fail log sambungan
  Betulkan Lag dan DDoS di Tom Clancy's The Division 2

Pelanggan Mac StrongVPN

Tangkapan skrin kedua di atas menunjukkan pelanggan semasa ia bersambung. Perhatikan butang biru “Sambungkan” telah diganti dengan tombol “Batal” berwarna merah, ikon pemilihan lokasi hilang, dan status dan waktu berlalu sekarang keduanya mengatakan “Menyambung”. Skrin terakhir di atas menunjukkan klien setelah disambungkan ke rangkaian StrongVPN. Butang “Batal” berwarna merah telah diganti dengan tombol “Putus” berwarna merah, statusnya sekarang mengatakan, “Bersambung”, IP Semasa telah diubah menjadi yang ditugaskan oleh pelayan VPN, dan waktu sesi sekarang ditunjukkan. Juga, ikon dalam menu pelancaran akan bertukar menjadi hijau.

Menekan butang “Putuskan sambungan” akan mengembalikan anda ke skrin pertama di mana anda boleh memilih pelayan lain untuk beralih ke. Mengklik pada ikon suis pelayan (pin over globe di sebelah butang “Connect”) pada gambar pertama di bawah akan memunculkan skrin seperti yang ditunjukkan pada gambar kedua. Ini adalah skrin Pengalih Pelayan StrongVPN.

Pengalih Pelayan StrongVPN

Di sinilah anda boleh beralih dari pelayan semasa dan ke pelayan baru. Ia boleh disusun mengikut abjad mengikut negara atau bandar dan secara berangka dengan waktu ping (ms) atau kelajuan muat turun (KB / s). Umumnya jika anda memilih pelayan ping rendah dengan kelajuan muat turun yang baik, anda akan mendapat prestasi yang anda mahukan. Tetapi anda mahu menukar dari pelayan Atlanta ke pelayan yang lain. Melihat senarai dan membandingkan kelajuan ping dan muat turun, pelayan Miami nampaknya menjadi pilihan terbaik anda. Sorot barisan pelayan Miami dan klik pada butang “Tukar”. Ini akan mengubah pelayan semasa anda ke server Miami dan mengembalikan anda ke skrin klien StrongVPN utama di mana anda boleh menyelesaikan sambungan.

Mengklik pada baris “Pelayan VPN dan Protokol” pada gambar pertama di atas akan membuka skrin pilihan dengan tab lanjutan dipilih. Tab ini mempunyai protokol putus yang boleh anda pilih untuk sambungan VPN anda. Protokol pelayan yang boleh anda pilih adalah seperti berikut:

 • PPTP – Protokol ini mungkin sedikit lebih pantas daripada beberapa protokol lain tetapi tidak begitu selamat. Sekiranya kepantasan adalah tujuan utama anda, maka ini akan menjadi pilihan yang baik untuk anda. Media streaming adalah contoh penggunaan yang baik untuk protokol ini.
 • L2TP – Ini adalah protokol yang lebih selamat yang PPTP. Mungkin sedikit lebih perlahan daripada beberapa protokol lain kerana enkapsulasi berganda yang digunakannya.
 • SSTP – Ini adalah protokol yang dirancang oleh Microsoft yang pada asalnya hanya untuk Windows tetapi sekarang telah dibawa ke sistem operasi lain. Ini memberikan keselamatan yang sangat baik dan berguna untuk menskala firewall yang digunakan oleh beberapa negara seperti China dan Iran untuk menapis lalu lintas internet mereka.
 • SayaPsec – Ini memberikan keseimbangan yang baik antara kelajuan dan keselamatan dan mungkin lebih cepat daripada VPN.
 • BukaVPN – Ini adalah protokol lalai untuk klien StrongVPN dan memberikan keselamatan terbaik. Ini juga bagus untuk memintas peraturan firewall.
  • TCP – Ini adalah Protokol Kawalan Pemindahan dan sesuai untuk sambungan latensi tinggi dan yang tidak boleh bertolak ansur dengan kehilangan paket. Ini menyediakan pemeriksaan kesalahan untuk pesanan dan kehilangan paket dan menghantar semula paket untuk dibetulkan. Ini biasanya lebih perlahan kerana overhead tambahan yang terlibat dalam proses ini. Tidak sesuai untuk streaming.
  • UDP – Ini adalah Protokol Datagram Pengguna yang digunakan dengan sambungan latensi rendah. Ini adalah protokol OpenVPN lalai untuk klien dan terbaik untuk kebanyakan pengguna. Tidak perlu memeriksa pesanan atau kehilangan paket. OpenVPN (UDP) adalah protokol klien lalai.
  Panduan Pengaturan Windows CyberGhost

Keutamaan Pelanggan MacV X StrongVPN

Terdapat tiga tab pilihan lain yang merangkumi umum, akaun, dan OpenVPN. Tab akaun adalah untuk akaun StrongVPN lama. Tab pertama, tab umum yang ditunjukkan dalam gambar di atas kanan mengandungi beberapa tetapan yang mengawal tingkah laku umum klien. Tetapannya adalah seperti berikut:

 • Tunjukkan Pemberitahuan – Ini akan menunjukkan sambungan, pemutusan, dan mesej lain di menu pelancaran berhampiran ikon.
 • Log to Console – Ini akan memasukkan diagnostik ke konsol sehingga boleh digunakan untuk menyelesaikan masalah sambungan.
 • Kemas kini secara automatik – Ini akan memastikan bahawa anda akan sentiasa mempunyai versi klien StrongVPN Mac OS X yang paling terkini.

Perkara terakhir pada tab umum adalah butang untuk memeriksa kemas kini segera dan bukannya menunggu sehingga anda memulakan semula klien.

Tab terakhir pada menu pilihan adalah tab OpenVPN. Tab ini mengandungi port yang digunakan oleh klien OpenVPN. Port lalai yang digunakan oleh OpenVPN adalah klien Mac adalah seperti berikut:

 • Pelabuhan 443 – Ini adalah port lalai untuk HTTPS, Internet yang selamat hampir tidak pernah disekat kerana ini akan mengganggu perdagangan.
 • Pelabuhan 500 – Ini adalah port yang digunakan oleh pertukaran kunci Internet (IKE) yang berlaku semasa pembentukan terowong VPN selamat.
 • Pelabuhan 550 – Ini adalah port yang ditentukan sebagai digunakan oleh daemon Unix rwho baru.
 • Pelabuhan 1289 – Ini adalah port JWalkServer.
 • Pelabuhan 2207 – Ini adalah port yang digunakan oleh status dan perkhidmatan HP.
 • Pelabuhan 3155 – Ini adalah Jpeg / Mpeg dan port yang digunakan oleh beberapa permainan.

Anda boleh menambah port lain ke senarai ini jika perlu. Anda juga boleh membuang port jika anda memerlukannya tersedia untuk kegunaan lain.

  Panduan Persediaan Android IPVanish

Seperti yang anda lihat, klien StrongVPN Mac OS X mudah dipasang. Ini memudahkan pengguna Mac untuk menyambung dan memutuskan sambungan dari rangkaian StrongVPN dengan cepat. Yang diperlukan untuk menyambung ke pelayan VPN adalah memilih lokasi dan klik pada Butang “Sambung”. Pelanggan secara lalai menggunakan OpenVPN (UDP) yang merupakan protokol terbaik untuk kelajuan dan keselamatan bagi kebanyakan pengguna. Ini bermaksud sedikit pengetahuan teknikal diperlukan untuk menggunakan perkhidmatan mereka.

KuatVPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me