Tonton Citizenfour dengan VPN

Tindakan Edward Snowden diraikan malam tadi ketika Citizenfour dokumentari memenangi Anugerah Akademi. Oscar pergi ke Laura Poitras, salah satu tokoh penting dalam mendokumentasikan tindakan Snowden. Laura bertemu dengan Snowden di Hong Kong bersama dengan Glen Greenwald. Mereka membuat rakaman sambil membincangkan maklumat yang dikeluarkan Snowden ke dunia. Tonton Citizenfour di Saluran 4 di UK dengan VPN.


Citizenfour

Walaupun Citizenfour memenangi Oscar, ia hanya ditunjukkan dalam siaran terhad. Saya belum berpeluang menonton dokumentari tetapi saya menantikannya. Citizenfour dijadualkan ditayangkan di HBO malam ini jam 9:00 malam EST dan di Saluran 4 di UK pada hari Rabu malam. Saya belum mendengar kapan HBO akan menambahkan dokumentari ke perkhidmatan HBO Go mereka. Saya akan mengesyorkan menggunakan a VPN atau DNS Pintar untuk menonton Citizenfour di Saluran 4.

Cara Menggunakan VPN untuk Menghindari Blok Geo

Apabila kita bercakap mengenai menonton Citizenfour di HBO Go, Saluran 4, atau di tempat lain, anda harus ingat blok geo. Penyedia kandungan seperti HBO, Saluran 4, Netflix, Hulu dipaksa oleh pemilik kandungan untuk menyekat pengguna di luar wilayah geografi. Ini bermakna anda tidak dapat menikmati rancangan Netflix AS kegemaran anda semasa melancong ke luar negara. Paling tidak tanpa VPN. Apabila anda menyambung ke pelayan VPN di negara pilihan anda, penyedia akan memberikan anda alamat IP tempatan. Itu akan membolehkan anda melihat kandungan di negara tersebut secara bebas. Saluran sone seperti HBO dan Netflix masih memerlukan langganan. Sementara yang lain termasuk Saluran 4 dan 4oD tidak.

Jalan cerita Citizenfour

Berikut adalah coretan jalan cerita filem dari IMDB:

Pada Januari 2013, Laura Poitras mula menerima e-mel yang disulitkan tanpa nama dari “CITIZENFOUR,” yang mengaku memiliki bukti program pengawasan rahsia yang dijalankan oleh NSA dengan kerjasama agensi perisikan lain di seluruh dunia. Lima bulan kemudian, dia dan wartawan Glenn Greenwald dan Ewen MacAskill terbang ke Hong Kong untuk pertemuan pertama dengan lelaki yang ternyata adalah Edward Snowden. Dia membawa kameranya. Filem yang dihasilkan adalah sejarah yang terbentang di depan mata kita.

VPN terbaik untuk Stream Citizenfour

Mula-mula anda ingin mencari perkhidmatan VPN yang boleh dipercayai. Dalam kes ini, anda memerlukan satu dengan pelayan VPN pantas di United Kingdom. Terdapat beberapa VPN untuk dipilih. Berikut adalah beberapa kegemaran kami.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Penyemak Imbas Log
SambunganSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6.67ExpressVPN160Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
2NordVPN$ 3.49NordVPN87Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
3Akses Internet Peribadi$ 2.85PIA49Kotak pilihanKotak pilihan

Cara Menggunakan VPN untuk Menonton Citizenfour

Saya akan gunakan IPVanish untuk contoh cara menggunakan perkhidmatan VPN untuk menonton dokumentari Citizenfour. Mula-mula anda ingin memuat turun pelanggan mereka. IPVanish menawarkan perisian percuma untuk Windows, Mac dan Linux. Selain aplikasi percuma untuk iOS dan Android.

Sekarang anda berpeluang memuat turun dan memasang perisian yang sudah tiba masanya untuk disambungkan. Lancarkan klien IPVanish dan pilih lokasi pelayan. Kami akan memandu anda melalui langkah demi langkah menggunakan pelanggan Windows mereka.

Klien IPVanish Windows v2.0

 • Pilih lokasi pelayan. Saya cadangkan anda memilih London, Manchester, atau Nottingham.
 • Kami mengesyorkan anda memilih OpenVPN (TCP) atau (UDP). Untuk streaming video dari laman web seperti YouTube kami menggunakan OpenVPN (UDP). Mereka juga menyokong PPTP dan L2TP. Kami masih mengesyorkan OpenVPN untuk perlindungan privasi terbaik.
 • Klik sambung. Selepas beberapa saat, anda akan melihat butang di bahagian atas berubah menjadi hijau dan menunjukkan “Putuskan sambungan”. Anda juga akan melihat lokasi pelayan dan alamat IP muncul di bahagian atas klien.
 • Setelah anda berhubung, anda akan berada di UK sejauh mana yang diberitahu oleh pengguna dalam talian. Oleh itu, kami boleh sampai ke mana-mana laman web seperti duduk di London. Perkara yang sama akan berlaku sekiranya kita menyambung ke pelayan di Amerika Syarikat atau di tempat lain di dunia.

Itu sahaja yang ada. Sekarang kerana anda mempunyai alamat IP dari pelayan IPVanish di UK, anda boleh melayari Internet seolah-olah anda sebenarnya berada di sana. Menyambung ke pelayan di AS akan memberi anda akses penuh ke laman web yang disekat geo di sana juga. Perkara yang sama berlaku dari mana-mana negara.

Seperti yang mungkin anda tahu sekarang VPN yang baik membuka akses ke kandungan di seluruh dunia. Sekiranya anda tinggal di luar Amerika Syarikat, perkhidmatan ini dapat membantu anda mengakses perkhidmatan popular seperti Netflix, Hulu dan Amazon Instant. Anda masih memerlukan akaun untuk perkhidmatan seperti Netflix tetapi VPN akan membantu anda menonton rancangan televisyen AS dan filem di Netflix seolah-olah anda sedang duduk di Amerika Syarikat.

Tonton dokumentari Citizenfour dan ketahui lebih lanjut mengenai Edward Snowden di Saluran 4 pada Rabu malam ini. Sila kongsi catatan ini dengan rakan anda supaya mereka dapat menikmati dokumentari juga. Ikut kami @VPNFan untuk ulasan dan promosi VPN terkini dari penyedia terkemuka.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map