Formula Onw RacingPerlumbaan Formula Satu adalah perlumbaan automatik Eropah yang bermula pada tahun 1920-an. Sejak itu, perlumbaan telah menyaksikan pelbagai perubahan selama ini. Tahun ini, musim bermula pada 15 Mac di Australia, dan berakhir pada 29 November di Abu Dhabi. Terdapat banyak persoalan yang berlanjutan untuk musim ini, dan anda boleh bertaruh tahun ini akan menjadi menarik seperti tahun-tahun sebelumnya. Terdapat beberapa pilihan untuk menonton liputan perlumbaan, tetapi anda dapat menonton dari mana saja dengan VPN.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Penyemak Imbas Log
SambunganSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6.67ExpressVPN160Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
2NordVPN$ 3.49NordVPN87Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
3Akses Internet Peribadi$ 3.33PIA49Kotak pilihanKotak pilihan

Cara Menggunakan VPN untuk Menonton Perlumbaan Formula Satu

Saya akan gunakan ExpressVPN untuk contoh cara menggunakan perkhidmatan VPN untuk menonton perlumbaan F1. Mula-mula anda ingin memuat turun klien VPN. ExpressVPN menawarkan perisian klien percuma untuk Windows, Mac dan Linux. Selain aplikasi percuma untuk iOS dan Android.

Sekarang anda berpeluang memuat turun dan memasang perisian yang sudah tiba masanya untuk disambungkan. Lancarkan klien ExpressVPN dan pilih lokasi pelayan. Kami akan memandu anda melalui langkah demi langkah menggunakan pelanggan Windows mereka.

Pelayan ExpressVPN UK

  • Pilih lokasi pelayan. Untuk liputan perlumbaan BBC, anda mesti menggunakan pelayan di UK. Seperti yang kami sebutkan, itu kerana anda akan disekat secara geo di luar wilayah. Oleh kerana itu, anda dapat melihat kami memilih pelayan di London.
  • Kami mengesyorkan anda memilih OpenVPN (TCP) atau (UDP). Untuk streaming video dari laman web seperti YouTube, kami menggunakan OpenVPN (UDP) kerana lebih pantas daripada TCP. Mereka juga menyokong PPTP, L2TP, dan SSTP. Kami masih mengesyorkan OpenVPN UDP untuk gabungan kelajuan dan perlindungan privasi terbaik.
  • Klik butang sambung bulat besar. Selepas beberapa saat, anda akan melihat perisai di sekitar butang berubah menjadi hijau. Juga akan ada pesan yang memberitahu Anda tentang “VPN AKTIF”
  • Anda kini mempunyai alamat IP di UK, sejauh mana yang diketahui oleh orang dalam talian. Oleh itu, anda boleh menjangkau mana-mana laman web seolah-olah anda duduk di sana. Perkara yang sama akan berlaku sekiranya anda menyambung ke pelayan di wilayah yang berbeza.

Dan semudah itu. Menonton perlumbaan di BBC Sports adalah mudah, menggunakan kaedah ini. Sekiranya anda berasal dari AS dan mempunyai akses ke log masuk, anda boleh masuk ke Main ESPN untuk menyaksikan liputan perlumbaan Formula Satu 2019.

Seperti yang anda lihat, perkhidmatan VPN membuka pintu masuk ke kandungan yang biasanya disekat secara geo. Selain menonton perlumbaan, jika anda tinggal di luar Amerika Syarikat, perkhidmatan ini dapat membantu anda mengakses perkhidmatan AS yang popular seperti Hulu, dan Pandora. Sudah tentu, anda memerlukan akaun untuk perkara seperti Hulu, tetapi VPN memberikan anda akses ke perkhidmatan tersebut. Perkara yang sama boleh dikatakan mengenai mana-mana lokasi.

Sorotan Formula Satu

Selama beberapa tahun terakhir, pelumba Britain, Lewis Hamilton, telah menjadi kekuatan dominan dalam Formula One Racing. Rakan sepasukannya, Nico Rosberg, berada di tangga kedua. Jelas, pasukan Mercedes adalah pasukan yang harus dikalahkan. Anehnya, susunan kereta kedua pelumba itu sangat serupa. Dengan kata lain, ia bergantung kepada gaya pemanduan.

Biasanya, Hamilton adalah orang yang memenangi perlumbaan dengan rasa lebih sentuhan semasa berlumba. Itu tidak berlaku dengan Bottas mekanikal. Adakah Hamilton akan dapat menguasai lapangan lagi? Adakah orang lain akan mencabar pelumba Britain itu? Mungkinkah Bottas mengambil alih mahkota yang dipegang oleh Hamilton? Adakah Max Verstappen akan mendapat kejuaraan F1 pertamanya? Soalan-soalan ini dan beberapa soalan lagi akan dijawab musim ini. Berikut adalah senarai perlumbaan dan tarikh.

RoundGrand PrixDateLocationWinner
1Grand Prix Australia15 MacMelbourne
2Grand Prix Bahrain22 MacSakhir
3Grand Prix Vietnam5 AprilHanoi
4Grand Prix Belanda3 MeiZandvoort
5Grand Prix Sepanyol10 MeiBarcelona
6Grand Prix Monaco24 MeiMonaco
7Grand Prix Azerbaijan7 JunBaku
8Grand Prix Kanada14 JunMontreal
9Grand Prix Perancis28 JunLe Castellet
10Grand Prix Austria5 JulaiSpielberg
11Grand Prix Britain19 JulaiSilverstone
12Grand Prix Hungary2 OgosBudapest
13Grand Prix Belgium30 OgosSpa-Francorchamps
14Grand Prix Itali6 SeptemberMonza
15Grand Prix Singapura20 SeptemberSingapura
16Grand Prix Rusia27 SeptemberSochi
17Grand Prix Jepun11 OktoberSuzuka
18Grand Prix Amerika Syarikat25 OktoberAustin
19Grand Prix Mexico1 NovemberBandar Mexico
20Grand Prix Brazil15 NovemberSao Paulo
21Grand Prix Abu Dhabi29 NovemberPulau Yas

Untuk menyaksikan perlumbaan ini, anda mempunyai beberapa pilihan. Formula Satu adalah industri besar, jadi kami juga mempunyai senarai saluran yang akan menyiarkan perlumbaan di bawah ini. Ada yang percuma, yang lain adalah saluran premium.

Langganan WilayahChannel
Bahasa yang Diperlukan
AustraliaSatuTidakBahasa Inggeris
CroatiaMAXtv Untuk PergiYaBahasa Croatia
FinlandMTV3YaBahasa Finland
JermanRTLTidakBahasa Jerman
Sukan SkyYaBahasa Jerman
JepunFuji TV SeterusnyaYaOrang Jepun
RomaniaDolce SportYaBahasa Romania
SepanyolAntena 3 / Esport 3YaSepanyol
SwedenViasatYaBahasa Sweden
InggerisSaluran 4TidakBahasa Inggeris
Sukan LangitYaBahasa Inggeris
Amerika SyarikatMain ESPNYaBahasa Inggeris
Univision DeportesYaSepanyol

Anda tidak mahu melewatkan momen perlumbaan epik ini, dan anda tidak perlu, selagi anda menggunakan VPN. Sekarang kita akan membincangkan bagaimana anda dapat melihatnya dalam talian dari mana sahaja. Di bawah ini, kami akan menggunakan liputan BBC. Ini kerana liputan mereka sangat teliti, dan mempunyai banyak ciri khas seperti masa perlumbaan dalam kereta dan lain-lain.

Nikmati semua kegembiraan dalam perlumbaan Formula Satu 2020, dan nonton untuk melihat apakah dua pesaing kegemaran kami akan sesuai dengan kegembiraan musim sebelumnya. Dapatkah Hamilton mempertahankan dominasi, atau apakah dia harus melepaskan mahkota. Dengan berkongsi catatan ini dengan rakan anda, mereka dapat menikmati musim Formula Satu dari mana sahaja dengan anda. Pastikan mengikuti kami @VPNFan untuk panduan dan tawaran VPN.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me