Formula Onw RacingPerlumbaan Formula Satu adalah perlumbaan automatik Eropah yang bermula pada tahun 1920-an. Sejak itu, perlumbaan telah menyaksikan pelbagai perubahan selama ini. Tahun ini, musim bermula pada 15 Mac di Australia, dan berakhir pada 29 November di Abu Dhabi. Terdapat banyak persoalan yang berlanjutan untuk musim ini, dan anda boleh bertaruh tahun ini akan menjadi menarik seperti tahun-tahun sebelumnya. Terdapat beberapa pilihan untuk menonton liputan perlumbaan, tetapi anda dapat menonton dari mana saja dengan VPN.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Penyemak Imbas Log
SambunganSmart
DNS
1 ExpressVPN $ 6.67 ExpressVPN 160 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
2 NordVPN $ 3.49 NordVPN 87 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
3 Akses Internet Peribadi $ 3.33 PIA 49 Kotak pilihan Kotak pilihan

Cara Menggunakan VPN untuk Menonton Perlumbaan Formula Satu

Saya akan gunakan ExpressVPN untuk contoh cara menggunakan perkhidmatan VPN untuk menonton perlumbaan F1. Mula-mula anda ingin memuat turun klien VPN. ExpressVPN menawarkan perisian klien percuma untuk Windows, Mac dan Linux. Selain aplikasi percuma untuk iOS dan Android.

Sekarang anda berpeluang memuat turun dan memasang perisian yang sudah tiba masanya untuk disambungkan. Lancarkan klien ExpressVPN dan pilih lokasi pelayan. Kami akan memandu anda melalui langkah demi langkah menggunakan pelanggan Windows mereka.

Pelayan ExpressVPN UK

  • Pilih lokasi pelayan. Untuk liputan perlumbaan BBC, anda mesti menggunakan pelayan di UK. Seperti yang kami sebutkan, itu kerana anda akan disekat secara geo di luar wilayah. Oleh kerana itu, anda dapat melihat kami memilih pelayan di London.
  • Kami mengesyorkan anda memilih OpenVPN (TCP) atau (UDP). Untuk streaming video dari laman web seperti YouTube, kami menggunakan OpenVPN (UDP) kerana lebih pantas daripada TCP. Mereka juga menyokong PPTP, L2TP, dan SSTP. Kami masih mengesyorkan OpenVPN UDP untuk gabungan kelajuan dan perlindungan privasi terbaik.
  • Klik butang sambung bulat besar. Selepas beberapa saat, anda akan melihat perisai di sekitar butang berubah menjadi hijau. Juga akan ada pesan yang memberitahu Anda tentang “VPN AKTIF”
  • Anda kini mempunyai alamat IP di UK, sejauh mana yang diketahui oleh orang dalam talian. Oleh itu, anda boleh menjangkau mana-mana laman web seolah-olah anda duduk di sana. Perkara yang sama akan berlaku sekiranya anda menyambung ke pelayan di wilayah yang berbeza.
  Panduan Pemasangan ExpressVPN iOS

Dan semudah itu. Menonton perlumbaan di BBC Sports adalah mudah, menggunakan kaedah ini. Sekiranya anda berasal dari AS dan mempunyai akses ke log masuk, anda boleh masuk ke Main ESPN untuk menyaksikan liputan perlumbaan Formula Satu 2023.

Seperti yang anda lihat, perkhidmatan VPN membuka pintu masuk ke kandungan yang biasanya disekat secara geo. Selain menonton perlumbaan, jika anda tinggal di luar Amerika Syarikat, perkhidmatan ini dapat membantu anda mengakses perkhidmatan AS yang popular seperti Hulu, dan Pandora. Sudah tentu, anda memerlukan akaun untuk perkara seperti Hulu, tetapi VPN memberikan anda akses ke perkhidmatan tersebut. Perkara yang sama boleh dikatakan mengenai mana-mana lokasi.

Sorotan Formula Satu

Selama beberapa tahun terakhir, pelumba Britain, Lewis Hamilton, telah menjadi kekuatan dominan dalam Formula One Racing. Rakan sepasukannya, Nico Rosberg, berada di tangga kedua. Jelas, pasukan Mercedes adalah pasukan yang harus dikalahkan. Anehnya, susunan kereta kedua pelumba itu sangat serupa. Dengan kata lain, ia bergantung kepada gaya pemanduan.

Biasanya, Hamilton adalah orang yang memenangi perlumbaan dengan rasa lebih sentuhan semasa berlumba. Itu tidak berlaku dengan Bottas mekanikal. Adakah Hamilton akan dapat menguasai lapangan lagi? Adakah orang lain akan mencabar pelumba Britain itu? Mungkinkah Bottas mengambil alih mahkota yang dipegang oleh Hamilton? Adakah Max Verstappen akan mendapat kejuaraan F1 pertamanya? Soalan-soalan ini dan beberapa soalan lagi akan dijawab musim ini. Berikut adalah senarai perlumbaan dan tarikh.

RoundGrand PrixDateLocationWinner
1 Grand Prix Australia 15 Mac Melbourne
2 Grand Prix Bahrain 22 Mac Sakhir
3 Grand Prix Vietnam 5 April Hanoi
4 Grand Prix Belanda 3 Mei Zandvoort
5 Grand Prix Sepanyol 10 Mei Barcelona
6 Grand Prix Monaco 24 Mei Monaco
7 Grand Prix Azerbaijan 7 Jun Baku
8 Grand Prix Kanada 14 Jun Montreal
9 Grand Prix Perancis 28 Jun Le Castellet
10 Grand Prix Austria 5 Julai Spielberg
11 Grand Prix Britain 19 Julai Silverstone
12 Grand Prix Hungary 2 Ogos Budapest
13 Grand Prix Belgium 30 Ogos Spa-Francorchamps
14 Grand Prix Itali 6 September Monza
15 Grand Prix Singapura 20 September Singapura
16 Grand Prix Rusia 27 September Sochi
17 Grand Prix Jepun 11 Oktober Suzuka
18 Grand Prix Amerika Syarikat 25 Oktober Austin
19 Grand Prix Mexico 1 November Bandar Mexico
20 Grand Prix Brazil 15 November Sao Paulo
21 Grand Prix Abu Dhabi 29 November Pulau Yas
  Penyelesaian Pemadaman MLB.TV 2023

Untuk menyaksikan perlumbaan ini, anda mempunyai beberapa pilihan. Formula Satu adalah industri besar, jadi kami juga mempunyai senarai saluran yang akan menyiarkan perlumbaan di bawah ini. Ada yang percuma, yang lain adalah saluran premium.

Langganan WilayahChannel
Bahasa yang Diperlukan
Australia Satu Tidak Bahasa Inggeris
Croatia MAXtv Untuk Pergi Ya Bahasa Croatia
Finland MTV3 Ya Bahasa Finland
Jerman RTL Tidak Bahasa Jerman
Sukan Sky Ya Bahasa Jerman
Jepun Fuji TV Seterusnya Ya Orang Jepun
Romania Dolce Sport Ya Bahasa Romania
Sepanyol Antena 3 / Esport 3 Ya Sepanyol
Sweden Viasat Ya Bahasa Sweden
Inggeris Saluran 4 Tidak Bahasa Inggeris
Sukan Langit Ya Bahasa Inggeris
Amerika Syarikat Main ESPN Ya Bahasa Inggeris
Univision Deportes Ya Sepanyol

Anda tidak mahu melewatkan momen perlumbaan epik ini, dan anda tidak perlu, selagi anda menggunakan VPN. Sekarang kita akan membincangkan bagaimana anda dapat melihatnya dalam talian dari mana sahaja. Di bawah ini, kami akan menggunakan liputan BBC. Ini kerana liputan mereka sangat teliti, dan mempunyai banyak ciri khas seperti masa perlumbaan dalam kereta dan lain-lain.

Nikmati semua kegembiraan dalam perlumbaan Formula Satu 2023, dan nonton untuk melihat apakah dua pesaing kegemaran kami akan sesuai dengan kegembiraan musim sebelumnya. Dapatkah Hamilton mempertahankan dominasi, atau apakah dia harus melepaskan mahkota. Dengan berkongsi catatan ini dengan rakan anda, mereka dapat menikmati musim Formula Satu dari mana sahaja dengan anda. Pastikan mengikuti kami @VPNFan untuk panduan dan tawaran VPN.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me