Permainan Bola Sepak KolejMusim bola sepak kolej akan berakhir tetapi beberapa aksi terbaik masih ada dengan permainan mangkuk kuliah dan playoff kejuaraan. Kami akan merangkumi jadual penuh mangkuk dari perlawanan separuh akhir pada 28 Disember hingga pertandingan kejuaraan yang bermula pada hari Isnin, 13 Januari jam 8:30 EST di ESPN. Tonton semua aksi dengan VPN.

College Football Bowl Games mempunyai tradisi yang panjang di AS, bermula dari Rose Bowl pertama yang dimainkan pada tahun 1902. Sejak awal, kini terdapat 40 permainan mangkuk bola sepak kolej yang berbeza yang dimainkan pada musim pasca. Itu tidak termasuk permainan kejuaraan kebangsaan, yang dimainkan setelah 2 pasukan teratas mengadakan permainan mangkuk biasa.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Penyemak Imbas Log
SambunganSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6.67ExpressVPN160Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
2NordVPN$ 3.49NordVPN87Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
3Akses Internet Peribadi$ 2.85PIA49Kotak pilihanKotak pilihan

Masa bersejarah permainan mangkuk berasal dari faktor iklim dan kemudahan menuju ke lokasi. Sehingga hari ini, permainan mangkuk biasanya dimainkan di lokasi yang hangat. Daripada 40 permainan mangkuk yang dimainkan, 35 daripadanya terletak pada atau di bawah 36 darjah N lintang. Banyak peminat bola sepak Amerika menantikan akhir tahun ini, kerana terdapat banyak permainan mangkuk. Tradisi yang popular ialah menonton permainan mangkuk semasa cuti Thanksgiving, yang jatuh pada hari Khamis ke-4 pada bulan November.

Adakah anda merancang untuk melancong ke luar Amerika Syarikat pada musim cuti ini? Sekiranya demikian, anda mungkin terkejut apabila mengetahui bahawa rangkaian televisyen dan perkhidmatan dalam talian utama AS mengenakan sekatan geografi. Sekiranya anda merancang untuk menonton permainan mangkuk kuliah semasa dalam perjalanan, kami mengesyorkan menggunakan VPN. VPN yang baik akan membantu anda mengatasi sekatan geografi yang mungkin anda jalani. Mari kita lihat beberapa mangkuk teratas yang sedang dimainkan.

Jadual Permainan Bolasepak Kolej

Semua masa di bawah disenaraikan di zon waktu Timur.

Playoff Kolej:

 • Mangkuk Persik – Oklahoma lwn LSU – 28 Disember jam 4:00 petang di ESPN
 • Mangkuk Jingga – Clemson lwn Ohio State – 28 Disember jam 8:00 malam di ESPN
 • Kejohanan Negara – Pemenang setiap permainan bermain pada 13 Januari jam 8:00 malam di ESPN

Pertandingan mangkuk kolej yang lebih terkenal

 • Mangkuk Jingga – Florida lwn Virginia – 30 Disember
 • Mangkuk Pedalaman – Minnesota lwn Auburn – 1 Januari
 • Mangkuk Cirus – Michigan lwn Alabama – 1 Januari
 • Mangkuk Mawar – Oregon lwn Wisconsin – 1 Januari
 • Mangkuk gula – Georgia lwn Baylor – 1 Januari

Mengapa Anda Memerlukan Perkhidmatan VPN?

Sekiranya anda membaca catatan ini dari Amerika Syarikat, anda tidak memerlukan VPN untuk menonton permainan mangkuk. Walau bagaimanapun, jika anda tinggal atau merancang perjalanan ke luar AS, VPN akan membantu anda melepaskan sekatan geografi. Rangkaian menyekat orang di luar negara. VPN akan memberi anda alamat IP di Amerika Syarikat yang membuka kandungan seolah-olah anda di sana.

Cara Menggunakan VPN untuk Menonton Permainan College Bowl

Saya akan gunakan ExpressVPN untuk contoh bagaimana menggunakan perkhidmatan VPN untuk menonton permainan mangkuk kuliah. Mula-mula anda ingin memuat turun klien VPN. ExpressVPN menawarkan perisian klien percuma untuk Windows, Mac dan Linux. Selain aplikasi percuma untuk iOS dan Android.

Sekarang anda berpeluang memuat turun dan memasang perisian yang sudah tiba masanya untuk disambungkan. Lancarkan klien ExpressVPN dan pilih lokasi pelayan. Kami akan memandu anda melalui langkah demi langkah menggunakan pelanggan Windows mereka.

Lokasi pelayan ExpressVPN

 • Oleh kerana banyak pemain suka menyambung ke pelayan di AS, kami menggunakan negara itu sebagai panduan kami. ExpressVPN mempunyai rangkaian pelayan yang besar yang terdapat di seluruh dunia.
 • Kami mengesyorkan anda memilih OpenVPN (TCP) atau (UDP). Untuk streaming video dari laman web seperti YouTube, kami menggunakan OpenVPN (UDP) kerana lebih pantas daripada TCP. Mereka juga menyokong PPTP, L2TP, dan SSTP. Kami masih mengesyorkan OpenVPN UDP untuk gabungan kelajuan dan perlindungan privasi terbaik.
 • Klik butang sambung bulat besar. Selepas beberapa saat, anda akan melihat perisai di sekitar butang berubah menjadi hijau. Juga akan ada pesan yang memberitahu Anda tentang “VPN AKTIF”
 • Anda kini mempunyai alamat IP di Amerika Syarikat, sejauh mana yang diketahui oleh orang dalam talian. Oleh itu, anda boleh menjangkau mana-mana laman web seolah-olah anda duduk di sana. Perkara yang sama akan berlaku sekiranya anda menyambung ke pelayan di UK atau di tempat lain di dunia.

Cukup mudah untuk dilakukan. Sekarang kerana anda mempunyai alamat IP dari pelayan ExpressVPN di AS, anda boleh bermain, melayari Internet atau menonton rancangan seolah-olah anda sebenarnya berada di sana. Menyambung ke pelayan di UK akan memberi anda akses penuh ke laman web yang disekat geo di sana juga. Perkara yang sama berlaku dari mana-mana negara.

Seperti yang mungkin anda tahu sekarang VPN yang baik membuka akses ke kandungan di seluruh dunia. Sekiranya anda tinggal di luar Amerika Syarikat, perkhidmatan ini dapat membantu anda mengakses perkhidmatan popular seperti Netflix, Hulu dan Pandora. Anda masih memerlukan akaun untuk perkhidmatan seperti Netflix tetapi VPN akan membantu anda menonton rancangan televisyen AS dan filem di Netflix seolah-olah anda sedang duduk di Amerika Syarikat atau wilayah lain yang ingin anda akses.

Ikuti semua aksi dengan menonton liputan dalam talian dari mangkuk kuliah tahun ini yang berakhir dengan permainan kejuaraan pada 9 Januari. Sila kongsi catatan ini dengan rakan anda supaya mereka dapat menikmati aksi tersebut juga. Ikut kami @VPNFan untuk tawaran VPN terkini.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me