AbuThe Ashes akan memberi peluang kepada England untuk seri walaupun masing-masing dengan 32 kemenangan dengan lima seri. Mereka berjaya menyelesaikannya kerana Australia kembali mendapat kemenangan dalam dua siri kriket terakhir. Siri 2019 akan diadakan di England, jadi mungkin kelebihan di gelanggang sendiri akan memberi kelebihan kepada mereka untuk tahun ini. Perlawanan pertama akan berlangsung pada 1-5 Ogos dengan perlawanan akhir diadakan pada 12-16 September di London. Tonton semua kegembiraan dari mana saja di dunia dengan VPN.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Penyemak Imbas Log
SambunganSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6.67ExpressVPN160Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
2NordVPN$ 3.49NordVPN87Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
3Akses Internet Peribadi$ 2.85PIA49Kotak pilihanKotak pilihan

Cara Menonton Abu dari Mana sahaja

Liputan percuma The Ashes di 9Sekarang:

 1. Mendaftar untuk ExpressVPN (termasuk jaminan wang dikembalikan tanpa risiko selama 30 hari)
 2. Muat turun dan pasang aplikasi ExpressVPN pada peranti anda
 3. Sambung ke pelayan VPN di Australia untuk 9Sekarang liputan.
 4. Nikmati akses streaming langsung ke perlumbaan.

Jadual The Ashes 2019

The Ashes akan diadakan di beberapa tempat di United Kingdom. Mari lihat tempat tuan rumah untuk setiap set perlawanan.

 • Ujian 1 – Edgbaston, Birmingham – 1 hingga 5 Ogos
 • Ujian 2 – Lord’s, London – 14 hingga 18 Ogos
 • Ujian 3 – Headingley, Leeds – 22 hingga 26 Ogos
 • Ujian 4 – Old Trafford, Manchester – 4 hingga 8 September
 • Ujian 5 – The Oval, London – 12 hingga 16 September

Seperti yang anda duga memandangkan populariti kriket di pentas dunia, akan ada beberapa penyiar besar yang membuat liputan acara tersebut. Sekiranya anda berada di luar kawasan tontonan, saya sarankan menggunakan VPN untuk mendaftar Pas Sukan Sky dari SEKARANG TV. Mereka menawarkan pas setiap hari dengan harga £ 6,99 atau pas setiap minggu dengan harga £ 10,99. Saya akan mengesyorkan mendapatkan pas minggu untuk menonton The Ashes. Anda masih perlu menyambung ke VPN di UK untuk menonton liputan Sky Sports dari The Ashes. Jika tidak, anda akan disekat secara geo.

Selain menonton The Ashes on Sky Sports, anda juga dapat mendengar liputan di BBC Radio 5 di UK dan ABC Radio di Australia. Saluran 5 akan memberikan sorotan setiap hari semasa acara berlangsung. Bagi pengguna Internet sekolah lama, anda juga boleh mendapatkan liputan teks dari laman web BBC Sport dan ESPN Cricinfo. Penonton Australia dapat menangkap semua aksi di Nine Network. Peminat Aussie juga boleh memuat turun aplikasi mudah alih Cricket Australia Live untuk iOS atau Android. Anda boleh mendapat liputan melalui aplikasi dengan harga $ 4,99 sehari atau $ 29,99 setahun. Dalam kes ini, anda memerlukan langganan tahunan untuk menikmati siri The Ashes.

Cara Menggunakan VPN untuk Menonton Ashes

Saya akan gunakan ExpressVPN untuk contoh cara menggunakan perkhidmatan VPN untuk streaming The Ashes. Pertama, anda ingin memuat turun klien VPN. ExpressVPN menawarkan perisian klien percuma untuk Windows, Mac dan Linux. Selain aplikasi percuma untuk iOS dan Android.

Sekarang anda berpeluang memuat turun dan memasang perisian yang sudah tiba masanya untuk disambungkan. Lancarkan klien ExpressVPN dan pilih lokasi pelayan. Kami akan memandu anda melalui langkah demi langkah menggunakan pelanggan Windows mereka.

Pelayan ExpressVPN UK

 • Pilih lokasi pelayan. Untuk liputan Sky Sports Pass, anda mesti menggunakan pelayan di UK. Seperti yang kami sebutkan, itu kerana anda akan disekat secara geo di luar wilayah. Oleh kerana itu, anda dapat melihat kami memilih pelayan di London.
 • Kami mengesyorkan anda memilih OpenVPN (TCP) atau (UDP). Untuk streaming video dari laman web seperti YouTube, kami menggunakan OpenVPN (UDP) kerana lebih pantas daripada TCP. Mereka juga menyokong PPTP, L2TP, dan SSTP. Kami masih mengesyorkan OpenVPN UDP untuk gabungan kelajuan dan perlindungan privasi terbaik.
 • Klik butang sambung bulat besar. Selepas beberapa saat, anda akan melihat perisai di sekitar butang berubah menjadi hijau. Juga akan ada pesan yang memberitahu Anda tentang “VPN AKTIF”
 • Anda kini mempunyai alamat IP di UK, sejauh mana yang diketahui oleh orang dalam talian. Oleh itu, anda boleh menjangkau mana-mana laman web seolah-olah anda duduk di sana. Perkara yang sama akan berlaku sekiranya anda menyambung ke pelayan di wilayah yang berbeza.

Itu sahaja yang ada. Sekarang kerana anda mempunyai alamat IP dari pelayan ExpressVPN di United Kingdom, anda boleh melayari Internet seolah-olah anda sebenarnya berada di sana. Perkara yang sama berlaku dari mana-mana negara. Sambungkan ke pelayan di United Kingdom untuk menonton Sky Sports atau Australia untuk menonton liputan di wilayah tersebut.

Seperti yang mungkin anda tahu sekarang VPN yang baik membuka akses ke kandungan di seluruh dunia. Sekiranya anda tinggal di luar Amerika Syarikat, perkhidmatan ini dapat membantu anda mengakses perkhidmatan popular seperti Netflix, Hulu dan Pandora. Anda masih memerlukan akaun untuk perkhidmatan seperti Netflix tetapi VPN akan membantu anda menonton rancangan televisyen AS dan filem di Netflix seolah-olah anda sedang duduk di Amerika Syarikat atau wilayah lain yang ingin anda akses.

Nikmati semua kegembiraan 2019 The Ashes, dan lihat sama ada England boleh menaikkan seri. Sila kongsi catatan ini dengan rakan anda supaya mereka dapat menikmati siri kriket dari mana saja di dunia dengan VPN. Ikut kami @VPNFan untuk tawaran dan panduan terkini.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me